Høghs efterladte kritiserer OB for at tjene på hyldesttrøje
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Høghs efterladte kritiserer OB for at tjene på hyldesttrøje.
Familien til den afdøde målmand Lars Høgh er utilfreds med, at OB vil tjene penge på en hyldesttrøje til klubbens målmandslegende.
Det skriver B.T.
Den fynske superligaklub vil ifølge avisen donere en del af overskuddet fra salget af Høgh-trøjen til kræftforskning.
I en udtalelse til B.T. undrer Lars Høghs efterladte sig over, at klubben vil tjene penge på målmandens navn.
- Det er ikke i familiens ånd, at OB skal tjene penge på velgørenhed, der udspringer af Lars' sygdom, skriver familien til B.T.
OB laver særlig trøje til ære for Lars Høgh
Når OB spiller årets første hjemmekamp, bliver klubikonet Lars Høgh hyldet, ligesom en særlig legendetrøje kommer i salg. Overskuddet skal gå til kræftforskning.
Det var en sorgens dag for mange fynske fodboldfans, da Lars Høgh i december sidste år døde efter et længere kræftforløb.
Den tidligere målmand er en legende i OB, hvor han nåede at stå 817 kampe, men det var i høj grad også klubikonets personlighed, der gjorde, han har en særlig plads i mange OB-fans' hjerter.
Derfor har klubben arrangeret en hyldest af Lars Høgh op til klubbens første hjemmekamp i 2022, som finder sted 27. februar mod FC Midtjylland.
- Lars Høgh var kendt som Mr. OB. Ikke kun på grund af sine 817 førsteholdskampe i målet for OB men i endnu højere grad på grund af sit positive sind og ukrukkede væsen. "Høgh'en" var yderst vellidt af alle i ogomkring OB, og derfor hylder vi ham til vores næste hjemmekamp, lyder det i en pressemeddelelse.
Op til kampen mod FC Midtjylland vil der være livemusik og blive fortalt anektdoter om målmanden i fanzonen på stadion.
Legendetrøje
Allerede en lille uge inden kampen kommer en særlig "legendetrøje" i salg.
- Som en del af hyldestkampen har vi i et samarbejde mellem klub, fans og hummel skabt en legendetrøje til ære for Mr. OB, skriver man i pressemeddelelsen.
For hver trøje, der bliver solgt, går der 100 kroner ubeskåret til bekæmpelse og forskning i kræft i bugspytkirtlen.
Det sker i samarbejde med NU Festival, som Lars Høgh sidste år startede sammen med Michael Falch. Festivalens overskud går ligeledes til forskning i bugspytkirtelkræft.
Det officielle trøjesalg begynder 22. februar klokken 10. Brugere af OB's fan-app har dog muligheden dagen før.
Lars Høgh, der spillede hele sin karriere i OB, døde i december efter længere tids kræftsygdom.
Målmanden, der blev 62 år, spillede 817 førsteholdskampe for OB, inden han indstillede karrieren.
Familien hævder i udtalelsen, at klubbens interesse for Høgh i de sidste mange år har været "totalt fraværende".
- Havde OB villet, kunne de passende have lavet denne legendetrøje for længst eller have hyldet ham på anden måde, mens han var i live, skriver familien til B.T.
OB kede af det
OB er ked af familiens reaktion, fastslår OB-direktør Enrico Augustinus over for Ekstra Bladet.
- Det er drønhamrende ærgerligt, at et godt initiativ og et forsøg på at samle penge ind bliver overskygget af det her. Vores intention var kun god, siger Augustinus.
Familien slår dog fast, at den hilser alle donationer til kræftforskning velkommen.
Zoo kommer med advarsel til gæsterne: - Man kan tydeligt se, dyrene har ondt
Det kan være hårdt for tarmen, hvis dyrene i zoo bliver fodret af gæsterne, der for ofte giver et stykke brød, selv om de ikke må.
Det er ikke tilladt at fodre dyrene i Odense Zoo, for det kan have fatale konsekvenser for dyrene, og de kan blive voldsomt syge.
Alligevel oplever personalet i den fynske zoologiske have, at nogle af gæsterne smider mad ind over indhegningen eller giver hestene en bid brød i mulen, og derfor advarer Odense Zoo gæsterne om lade være.
- Vi kan se, at den ene hest har det rigtig skidt. Enten står de bare stille og ser ud, som om de har ondt i maven, eller også ligger de simpelthen ned og har ikke lyst til at komme op. Man kan tydeligt se, at de har ondt, siger Bjarne Klausen, der er direktør i Odense Zoo.
Derfor er det farligt
Det har været småt med gæster i landets zoologiske haver på grund af den ene nedlukning efter den anden, men nu er gæsterne igen vendt tilbage til forlystelserne, og nogle få kan ikke lade være med at fodre dyrene.
- Når vi har set det nogle gange, er det klart, at det synes vi er en rigtig træls situation, primært for vores heste, selvfølgelig, siger Bjarne Klausen.
- Det er rigtig mange år siden, at man havde lov til at fodre dyrene i zoologisk have, forklarer zoo-direktøren.
Hvorfor er det så farligt at give en hest noget brød?
- Det er faktisk sådan med de fleste af de dyr, vi har, som er drøvtyggere eller er heste, at de vil hellere have det samme at spise hver eneste dag, end de vil have noget afvekslende, siger Bjarne Klausen.
- Når de får noget, de ikke er vant til, kan det gå helt galt med deres tarm, fortsætter han.
Gæsterne skal dog ikke være urolige for, om dyrene får mad. Det sørger dyrepasserne for.
De efterladte nævner i den forbindelse den nordfynske musikfestival NU Festival, hvor hele overskuddet går til kræftforskning. Lars Høgh var med til at stifte festivalen i 2021 sammen med musikeren Michael Falch.
Lars Høgh blev efter sin aktive fodboldkarriere målmandstræner og var tilknyttet flere superligaklubber og det danske herrelandshold.