Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Flere og flere lastbiler parkerede og overnattede ulovligt på Vestbirkvej i løbet af sommeren, og derfor klagede Mads Vilms Karkov Phillip til Odense Kommune. Svaret var at gøre Vestbirkvej til en parkeringsvej for lastbiler.
Det larmer, giver lugtgener og spærrer for et stort udsyn på Vestbirkvej i Odense.
Sådan lød klagepunkterne fra beboere i Seden, efter flere og flere lastbiler holdt natten over på den lille vej i løbet af sommeren.
Chaufførerne overnattede nemlig ulovligt, og det fik Mads Vilms Karkov Phillip, der er softwareudvikler og bor på vejen, til at tage kontakt til politiet kort før sommerferien.
- Der kom lige pludselig rigtig meget aktivitet. Der var slet ikke plads til alle de lastbiler, der skulle være her. De holdt på begge sider af min indkørsel og holdt ind over min indkørsel. Så vi havde faktisk svært ved at komme ud, fortæller han.
Ny affaldsbunke smidt i naturen: Gerningsmands navn stod på efterladt papkasse
Ved Davinde Sø er en stor bunke genbrugsaffald smidt på en parkeringsplads i stedet for en genbrugsstation. Det er endnu et tilfælde i en længere række.
I løbet af det seneste halve år, har der været flere tilfælde rundt omkring på Fyn, hvor fynboer smider deres affald i naturen i stedet for at aflevere det på en genbrugsstation.
Fredag morgen var det så igen tilfældet ved Davinde Sø, hvor en stor bunke aflagt træ var blevet efterladt på en parkeringsplads.
- Det skal vi ikke have sådan et sted. Vi har så mange fine muligheder for at komme af med vores ting på genbrugspladser, siger John Juul Henriksen, der er direktør i Tarup-Davinde I/S.
Meldt til politiet
Det er alt fra europaller til paprester, møbler og plastikskrald, der flere gange er blevet dumpet i skove, på marker eller andre offentlige naturområder.
I Tarup-Davinde-området har der flere gange været problemer med de store affaldsbunker.
- Det er ikke i orden. Vi anmelder altid til politiet, hvis vi kan. Vi registrerer det i hvert fald, siger John Juul Henriksen og fortæller, at de i det her konkrete tilfælde har kunnet anmelde affaldet, fordi der var et navn på én af de efterladte papkasser.
Når politiet får anmeldelse kontakter de den pågældende kommune, som her er Odense Kommune, hvorefter borgeren, der har smidt affaldet, får en bøde. En entreprenør kommer og fjerner affaldet og sender herefter regningen til borgeren.
Lad nu være
I april oplevede landmanden Erik at finde en tilsvarende bunke på sin mark, mens Kirkendrup Skov i det nordlige Odense længe har gået under kaldenavnet 'lossepladsen', og det er bare udvalgte tilfælde.
Nu håber John Juul Henriksen, at borgerne i sit område vil bruge tid på at aflevere skrald og affald, hvor det hører til.
- Vi vil rigtig gerne have, at borgerne bliver opmærksomme på det, siger han og tilføjer:
- Lad nu være med at smide det i naturen, langs veje eller andre steder, hvor andre skal rydde op efter jer.
Mads Vilms Karkov Phillip blev henvist til Odense kommune, som satte en indsats igang og gav chaufførerne bøder.
Kommunen har dog ændret holdning siden, og nu er det blevet lovligt for de mange lastbiler at holde på vejen.
Det skuffer Mads Vilms Karkov Phillip. For selvom det overvejende er et industrikvarter, han bor i, ændrer det ikke på, at lastbilerne skaber trafik, der bekymrer borgerne i byen.
- Det er jeg selvfølgelig ked af at høre. Jeg kan godt se deres argument for, at det er nemmere for lastbilerne at holde her og komme rundt. Men jeg havde håbet på, at de fandt nogle andre områder, hvor at chaufførerne ikke skulle igennem skoleområder for at parkere deres lastbil, siger han.
En større plan på vej
Oprindeligt fungerede Østbirkvej som lovlig parkeringsplads. Men eftersom mange trafikanter fra Fjordager Idrætsforeningen bruger vejen, fandt kommunen det mere hensigtmæssigt for lastbilschaufførerne at bruge Vestbirkvej i stedet.
Hos Odense kommune anderkender, man dog problemerne med de mange lastbiler, fortæller Jakob Juul Harberg, der er kontorchef for vejmyndighederne og parkering.
- Vi har jo oplevet en generel stigende trafik. Og vi hører jo også i de landsdækkende nyheder, at lastbilstrafikken er stigende, særligt i byer, der er ved at udvikle sig. Så det er jo sikkert korrekt, det beboerne mærker. Og det er også derfor vi i de næste kommende stykke tid, skal kigge på, hvordan trafikken fordeles bedst i Odense. Så det må vi jo tage med ind i ligningen, siger kontorchefen.
McLaren, Lamborghini og Ferrari: Sådan imponerede 45 superbiler på Fyn
Velgørenhedsindsamlingen Cool Car Race starter fredag formiddag i Odense, når hele 45 supersportsvogne med start på Flakhaven kører ud på årets rute.
McLaren, Lamborghini, Ferrari, Porsche, Rolls Royce og Aston Martin.
Hvis man er blot den mindste smule interesseret i biler, er der masser af guf at se på, når ikke mindre end 45 sjældne superbiler fredag starter årets Cool Car Race på Flakhaven i Odense.
Og du kan se det hele direkte, når TV 2 Fyn fra klokken 9.15 fredag formiddag sender direkte på tv2fyn.dk og TV 2 Fyns facebookside.
Cool Car Race er en samling luksusbiler, der kørt af deres velhavende ejere sætter kurs fra Odense over Kolding og Aarhus mod Aalborg i en god sags tjeneste.
Undervejs samler deltagerne millioner af kroner ind gennem konkurrencer, auktioner, happenings, og lignende initiativer.
Vil slå rekord i år
Gennem årene har Cool Car Race indsamlet mere end seks millioner kroner, og i 2019 nåede deltagerne op på 1,8 millioner kroner, hvilket dengang var rekord. Målet i år er at slå rekorden fra 2019.
De indsamlede penge går ubeskåret videre til børn i Danmark, der har brug for en ekstra hjælpende hånd i livet. Det er ophavsmanden bag Cool Car Race, Jacob Risgaard, der har stiftet fonden CoolUnite og donerer pengene.
Starten går fra Flakhaven klokken 9.30, og bilerne ankommer klokken 8.00.
Du kan opleve bilerne og stemningen, når TV 2 Fyn sender direkte fra Flakhaven fra klokken 09.15.
Jakob Juul Harberg understreger, at det er et tilfælde at de ændrede regler falder sammen med klagen fra Mads Vilms Karkov Phillip. Beboerne er desuden velkomne til at henvende sig igen, hvis der opstår flere gener.
- Det kan jo være, at vi kan lave nogle små reguleringer og eventuelt, som beboerne også efterspørger, udpege nogle områder, så vi kan fordele trafikken lidt mere, siger han.
Jakob Juul Harberg kan ikke på nuværende tidspunkt give flere detaljer om planerne for trafikken i Odense.