Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
16-årige Marie har fået hovedrollen i stort lysshow under H.C. Andersen Festivals. Nu skal sang, dans og motorcykel bare gå op i en højere enhed.
Marie Schou Ovesens hår er farvet skrigende pink, men lad os slå fast med det samme: Det har intet med hendes rolle som rebelsk prinsesse at gøre.
- Det bliver jeg tit spurgt om. Jeg går meget op i goth-kultur, så det er bare en del af min personlige stil.
Alligevel passer det rigtig godt sammen, for Marie spiller den trodsige prinsesse i det moderne eventyr, Nobody but a princess.
Vi møder hende til et produktionsmøde midt i Odense, nemlig i de tomme banklokaler på Flakhaven, hvor showet skal afvikles lige udenfor.
Sidste år deltog hun sammen med Det Kgl. Teaters Balletskole fra Odense i det stort anlagte lysshow under H.C. Andersen Festivals. Og det gjorde hun så godt, at den tyske kunstnergruppe bag showet, Phase 7, tog kontakt til hende igen i år, selvom hun ikke længere går på balletskolen.
- Det er fantastisk, at de har inviteret mig med som solo-optrædende til et decideret job. Så bliver jeg ligesom anerkendt, siger Marie Schou Ovesen.
Gennem årene har H.C. Andersen Festivals haft tradition for storslåede aftenshows, der tiltrækker stor menneskemængder.
De første år var der tale om 3D-projektering på rådhusets mure. Det blev sidste år afløst af et lys- og droneshow, produceret af Phase 7. Men i år bliver det anderledes.
- Der bliver ingen droner i år. Vi vil gerne prøve noget nyt, fortæller Sven Sören Beyer, der er kunsterisk leder hos Phase 7 Performing.arts.
Sidste chance for en gratis omgang: Populær øl skænkes for sidste gang
For tredje og sidste gang skænkes den øl, H.C. Andersen drak i 1874. 50 liter af den mørke humle uddeles gratis.
Mandag slås der hul på den allersidste tønde med Jacobsen Export Lager 1874 - en øl H.C. Andersen i sin dagbog skrev, han drak.
Klokken 18.05 er der gratis øl på Arkaden Food Market, indtil det sidste skum er løbet ud af den 50 liter store trætønde.
I tre år har Husbryggeriet Jacobsen produceret den stærke øl på 6,2 procent, men efter H. C. Andersen Festivals i år er det slut.
- Jacobsen Export Lager 1874 er vores bidrag til H.C. Andersen Festivals, og det er tredje og sidste gang, vi brygger øllen, fortæller brygmester Morten Ibsen.
Populær øl
Det er dog ikke, fordi øllen ikke har været populær nok, eller at H.C. Andersen drak billigt sprøjt, at bryghuset vælger at sige stop efter tre år. Næste år skal der i stedet ske noget nyt, afslører informationschef i Carlsberg, Kasper Elbjørn.
- De øvrige år har der efter festivalen været udsolgt, og sidste år løb byens restauranter og barer tør allerede på festivalens åbningsdag, fortæller han.
- Hvis der er interesse for det, finder vi på noget andet næste år, siger Kasper Elbjørn.
Foran de store ølkar i Husbryggeriet Jacobsen har brygmester Morten Ibsen fundet frem til præcis den øl, H.C. Andersen nød i sine sidste leveår.
Omtalte øllen i sin dagbog
- I sin dagbog skriver H. C. Andersen søndag den 18. oktober 1874 blandt andet, at: "Jeg hjemme fik brev fra Brygger Jacobsen, at han i går havde sendt mig 12 flasker Export".
- Det er jo en god indikation på, at han rent faktisk har drukket det, siger Morten Ibsen.
Med datoen i hånden kunne brygmesteren finde frem til den eksakte opskrift.
- Vi gik ind i vores brygjournaler og fandt den recept, som man har brygget efter dengang. Den har vi taget udgangspunkt i, siger Morten Ibsen.
Det er en øl, der er stærkere end den almindelige pilsner, og bryghuset har brugt dobbelt så meget humle som normalt. Begge dele for at skabe en bedre holdbarhed.
- På dansk vil man kalde det en lager, og den har nogle maltede og karameliserede noter.
Under festivalen kan Jacobsen Export Lager 1874 købes fra fad i udvalgte fynske restauranter og barer.
I år vil publikum opleve en stor kugleformet scene, hvor forestillingen Nobody but a princess udspiller sig.
Det er en moderne eventyrfortælling, som H.C. Andersen måske kunne have fundet på det, hvis han havde levet i dag. For som eventyrfortæller bruger man de virkemidler, man har til rådighed. Dengang havde den fynske digter ordet og sin stemme som redskab, men i dag kunne han måske have fundet på at bruge lys og lyd til at videregive sine ideer.
- Lysskulpturen vil forhåbentlig røre noget i publikums hjerter, for det er en fantastisk teknologi, som er helt nyudviklet, siger Sven Sören Beyer.
Prinsessen på motorcyklen
Musikken til showet er komponeret af musikeren Uwe Bossert, der også spiller med live under showet i Odense.
Marie Schou Ovesen har været i Berlin for at indsynge prinsessens sang, ligesom prinsen også har været afsted. For som i ethvert eventyr er der naturligvis en prins. Her tager han bare ikke prinsessen med på en hvid hest, men på en motorcykel.
Det får Marie til at blive en smule bekymret ved produktionsmødet.
- Så skal jeg bare lære at undgå at falde af, siger hun.
Men Sven Sören Beyer beroliger hende.
- Du skal bare holde godt fast i Jacob.
Og så er dét emne på plads. Det er sikkert også tvivlsomt, hvor hurtigt man kan køre på en motorcykel, når man er omgivet af flere tusind publikummer.
Den mandlige hovedrolle spilles af Jacob Zinn, der er forsanger i metalbandet Annominus. Han har dog tidligere vist, at han kan fremføre meget mere end metal, for i 2017 var han med på scenen som sanger i Nyborg Voldspils musical, Grease.
På produktionsmødet får Marie for første gang Jacobs sang at høre.
- Den er helt fantastisk, jeg er helt overvældet faktisk, siger Marie.
Og Sven Sören Beyer lader også til at være godt tilfreds.
- Vi fik allesammen gåsehud, da vi hørte den første gang. Den har lidt Linkin Park-agtig lyd, siger Sven Sören Beyer.
Eventyr som brændstof
Marie Schou Ovesen er med til at arrangere musik til Odenses gothmiljø som musiker og DJ i Klub Golem. Derudover går hun på højskole, hvor hun vil udvikle sine evner indenfor musik. Og begge steder passer eventyrverdenen godt ind.
- Jeg elsker at læse eventyr, små historier og digte. Jeg vil faktisk gerne selv i gang med at skrive digte, som jeg kan bruge som musiker, siger hun.
Men først skal rollen som rebelsk prinsesse opføres i Odenses festivalaftener.
- Det er da lidt nervepirrende, hvad folk vil sige til det, men jeg har en god fornemmelse omkring det, siger hun.
Showet Nobody but a princess er gratis at overvære. Det opføres på Flakhaven første gang onsdag d. 22. august kl. 22.30 som generalprøve.
Derefter torsdag kl. 22.30, fredag kl. 22.30 og 23.30, og til sidst lørdag kl. 22.30 og 23.30.
Her kan du se tv-indslag om showet: