For mange danskere er det i øjeblikket lidt af en kunst at undgå positive test, mens de daglige smittetal næsten sætter rekord hver eneste dag.
Men for tre fynboer betyder en negativ coronatest ekstra meget lige nu. Den er nemlig deres adgangsbillet til vinter-OL.
Til dagligt spiller Michele Brix Nielsen, Julie Oksbjerg og Maria Holm Peters alle tre ishockey i Odense Ishokey Klub. Her har de skøjtet rundt på isen siden de var tre-fire år gamle, de har trænet sammen med drengene, og de har knoklet, for at skyde utallige pucker ind i målet. Alt sammen med én formål: at komme til OL.
En drøm som – hvis alt går rigtigt – meget snart går i opfyldelse.
- Det er måske once in a lifetime at komme til OL, så jeg vil gøre alt, hvad jeg kan, for at få den oplevelse, siger Maria Holm Peters.
Og alt hvad de kan indebærer i øjeblikket at spritte ekstra godt af og isolere sig fra familie og venner. Vinter-OL 2022 afholdes i Beijing i Kina, og for at komme ind i landet og i OL-byen, skal alle atleter kunne afgive en negativ coronatest.
Et krav der giver anledning til bekymring.
- Jeg panikker lidt hver dag. Jo tættere på vi kommer, jo mere panikker jeg faktisk, siger Michele Brix Nielsen.
For de tre ishockeyspillere betyder det, at de i den seneste tid har måtte sige nej til sociale arrangementer, men alligevel fylder bekymringen for at blive smittet rigtig meget.
- Der er jo ikke noget facit på, hvordan gør man det her ordentligt. Det hele er bare så kaotisk, fordi man bare frygter det så meget. Der er ingen af os der ved, hvad den rigtige tilgangsmåde er, udover at man bare selvfølgelig skal holde meget afstand og sørge for at spritte af og tage alle ens forholdsregler og restriktioner i brug, siger Julie Oksbjerg.
Klæder om for sig selv
I Odense Ishockey Klub, hvor piger til hverdag træner, har de også gjort deres for at Maria, Julie og Michele kan pakke ishockeystavene og flyve til Beijing.
De tre ishockeykvinder har blandt andet haft særskilte træninger, hvor de har trænet for sig selv, og i den seneste tid har de haft deres eget omklædningsrum, så de kunne undgå eventuel smitte fra de andre Odense-spillere.
Vi kan være de første, der nogensinde sender fynske atleter til vinter-OL.
Ole Andersen, der er manager for kvindeholdet i Odense, er ligesom de tre kvinder, meget glad for at kunne bidrage med tre spillere til landsholdet.
- Det kan næsten ikke beskrives, og jeg under virkelig de her piger den her oplevelse. De har knoklet for det i flere år, de er rykket op i A-gruppen, og nu skal de til OL. De har ofret så meget af deres fritid, og de får ikke en rød reje for det, så det er rigtig flot, og jeg er rigtig glad på deres vegne, og selvfølgelig også på Odense Ishockey Klubs vegne. Vi kan være de første, der nogensinde sender fynske atleter til vinter-OL, lyder det fra manageren.
Søndag tager de odenseanske kvinder til Rødovre, hvor de mødes med de resterende 20 kvinder, der er udtaget til landsholdet. Her skal de i et par dages træningslejr inden afrejse mod Kina, og alle 23 landsholdsspillere vil indgå i en isoleret boble for at undgå smitte.
Første kvindelige ishockeyhold
Det er første gang nogensinde, at Danmark stiller med et kvindehold til ishockey ved vinter-OL.
I alt deltager ti hold i kvindernes OL-turnering, og selvom det er første gang, at de danske kvinder skal på OL-isen, så er ambitionerne tårnhøje.
- Vi ved, hvad vi står for som hold, og hvad for nogle kvaliteter vi har, så derfor har vi sat næsen op efter en kvartfinale, fordi det tror vi sagtens vi kan, siger Michele Brix Nielsen.
Hvis det lykkes de fynske ishockeykvinder at komme hele vejen til Beijing uden at blive smittede, så er de da heller ikke i tvivl om, hvad de glæder sig mest til.
- Jeg håber, vi kan komme til åbningsceremonien, det er helt klart det ,som jeg lige nu ser meget frem til, og så glæder jeg mig rigtig meget til, at vi skal spille den første kamp mod Kina, siger Julie Oksbjerg.
Vinter-OL 2022 i Beijing begynder fredag den 4. februar og slutter søndag den. 20. februar.