Øl-firma nedjusterer forventninger efter ringe sommer
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Køligt vejr i højsæsonmånederne juli og august får Royal Unibrew til at justere sit skøn for salget i 2017.
Der klinkes færre flasker, når sommeren er kølig, regnvåd og overskygget af mørke skyer.
Derfor nedjusterer Royal Unibrew forventningerne for 2017.
Landets næststørste bryggerigruppe solgte færre øl og sodavand i de første seks måneder af 2017 sammenlignet med året før. Det går dog stadig frem både for omsætning og indtjening.
Glæd dig: Nyt mikrobryg på Flakhaven hver uge
Mikrobryggerier lægger ud med øl med birkeskud fra Fruens Bøge.
De fynske mikrobryggerier strutter af sundhed og idérigdom.
Mens øl-giganten Royal Unibrew er i fuld gang med at etablere Fyns største mikrobryggeri hos Albani, har sammenslutningen af de fynske mikrobryggerier gang i masser af nye planer og ideer.
De første idéer ser dagens lys torsdag aften, hvor H. C. Andersen Festivals præsenterer årets program. Samtidig lancerer bryggeriet på Flakhaven for første gang en ny festivaløl i samarbejde med Carlsbergs mikrobryggeri Husbryggeriet Jacobsen,
Og Carlsbergs folk bliver i Odense natten over.
For fredag morgen begynder brygmester Morten Ibsen fra Husbryggeriet Jacobsen sammen med brygmester Rico Brandt at skabe en øl med smag af forår fra fynske bøgeskud, der er indsamlet i Tusindårsskoven og omkring Humlepletten i Fruens Bøge.
- Vores første samarbejdsbryg vil være inspireret af de bayerske festbier og brygget på fynsk malt, tjekkisk humle og ikke mindst fynske bøgeskud, nyindsamlede i foråret, og så har jeg gær med, som forskerne har fundet til os i Carlsberg Laboratoriets store gærbank, siger Morten Ibsen, brygmester på Husbryggeriet Jacobsen i Valby.
Ifølge formanden for de fynske mikrobryggere Michael Sandal er fællesprojektet blot startskuddet på større visioner blandt de fynske mikrobryggere.
- Målet er at skabe et ”gastro-bryggeri”, hvor der brygges nyt øl hver uge. Bryggeriet Flakhaven danner rammen for samarbejdet med de gode fynske bryggerier, producenter, øl smagninger mv. Vi vil skabe et lokalt økosystem der med lokale råvarer skaber lokalt gourmet øl i tæt samarbejdet med de lokale producenter, uddannelses- institutioner med videre, siger Michael Sandal.
Hensigten er at producere de øl-produktioner, der falder i kundernes smag, i større kvanta med detailsalg for øje.
De 18 mikrobryggerier har blandt andet etableret eget malteri i Refsvindinge. De sidste to år har man eksperimenteret og lavet prøvebryg med fire fynske humlesorter, som nu plantes ud ved Kold College.
Stativerne til humlen laves af tømrerlærlinge hos Syddansk Erhvervsskole, mens Erhvervsakademiet Lillebælt etablerer laboratoriefaciliteter.
Fredagens brygge-program afsluttes ved 15.30-tiden, hvor Carlsberg byder på smagning af årets prisvindende ølnyhed: Jacobsen Porter med røgmalt fra Stauning.
Det viser halvårsregnskabet, der blev offentliggjort mandag aften.
På grund af det dårlige sommervejr i Nordeuropa, som er et stort marked for Unibrew, dæmper selskabet dog forventningerne til hele årets omsætning til nu 6,25-6,35 milliarder kroner.
Tidligere var forventningerne 100 millioner kroner højere.
Ny direktør hos Rynkeby
Peter Frank Andersen bliver ny administrerende direktør for juice-giganten Rynkeby.
Han kommer fra en stilling som administrerende direktør for Atria Danmark, hvor han har haft ansvaret for 3-Stjernet og Aalbæk specialiteter. En stilling han blot har beklædt siden april sidste år.
Inden ansættelsen i Horsens, hvor han var chef for 160 ansatte, har Peter Frank Andersen arbejdet hos KiMs, der i dag hedder Orkla Confectionery & Snacks Danmark. De første 5 år som marketingdirektør og de seneste fire som salgsdirektør.
Inden hans tid hos KiMs var Rynkebys nye direktør ansat inden for LEGO-koncernen og hos Merrild kaffe.
Peter Frank Andersen afløser Jørgen Dirksen, der nåede 17 år i spidsen for Rynkeby.
Han sidder fortsat i direktørstolen indtil 1. december, hvor Peter Frank Andersen tiltræder.
Jørgen Dirken besluttede tidligere på året for at forlade Rynkeby i en alder af 62 år.
Rynkeby er i dag ejet af den tyske koncern Eckes-Granini Group.
Juice-firmaet var tidligere ejet af Arla Foods.
Til gengæld justeres skønnet for driftsindtjeningen en anelse op til nu mindst 1,03 milliarder kroner mod før mindst 980 millioner kroner.
Koncernchef Jesper B. Jørgensen oplyser i regnskabsmeddelelsen, at Unibrew i halvåret "har gennemført en lang række kommercielle initiativer", som har "ført til en fortsat positiv udvikling".
- Vi har blandt andet lanceret flere nye produkter inden for specialøl, herunder nye Kissmeyer-produkter på det danske marked.
- I slutningen af andet kvartal blev det nye specialølsbryggeri på Albani i Odense taget i brug, og vi har igangsat etablering af et specialølsbryggeri i tilknytning til Lahti-bryggeriet i Finland, udtaler han.
Efter skat opnåede Unibrew et overskud i første halvår på 390 millioner kroner. Det er 26 millioner mere end året før.