Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Fire Odense-politikere blev ikke enige i valgspillet Løst eller KVast. Mandag morgen måtte de derfor vikariere for Risingskolens skolepatrulje.
Borgmester Peter Rahbæk Juel (S) havde bestemt, at Odense-deltagerne i Løst eller KVast-spillet skulle tage en tjans iført den refleksgule skolepatruljeuniform, hvis de tabte spillet.
Og det var præcis, hvad der skete, da væggene klappede sammen om Tim Vermund (S), Sanne Skougaard Andersen (V), Søren Freiesleben (Ø) og Carsten Sørensen (DF).
Derfor stod deltagerne klokken 7.40 klar i mørket ved Risingskolen med gule slikkepinde i hånden.
Fynsk virksomhed vil kræve coronapas af medarbejdere
Den fynske virksomhed Steffca vil benytte sig af ny mulighed for at forlange coronapas af medarbejderne.
Det er igen muligt for blandt andet natklubber og restauranter at kræve et gyldigt coronapas. Og nu bliver det også snart muligt for arbejdsgivere at forlange det samme af deres medarbejdere.
Det glæder direktøren i den nyborgensiske virksomhed Steffca, Martin Steffensen.
- Jeg synes, det er en god idé, fordi det giver os mulighed for at passe på vores medarbejdere og virksomheden, så vi kan fortsætte driften, siger han.
Direktøren understreger, at det ikke er for at udskamme nogen, og at man vil gøre det så diskret som muligt.
- Det er ikke, fordi vi vil forholde os til, om folk er vaccineret eller ej. Det har vi ikke nogen holdning til. Men vi har en klar holdning til, at vi gerne vil se et coronapas, når det bliver muligt, siger Martin Steffensen.
Vil føle sig mere sikker
Muligheden kommer af en ny trepartsaftale, hvor regeringen og arbejdsmarkedets parter netop vil tillade arbejdsgivere at kræve et coronapas af de ansatte.
Dermed kan arbejdsgiveren også som sidste konsekvens fyre en medarbejder, der ikke lever op til kravet. Det er dog op til arbejdspladsen selv at bestemme konsekvensen.
John Hansen, logistikmedarbejder hos Steffca, mener at kravet til medarbejderne er helt rimeligt.
- Jeg har det helt fint med det. De fleste af os er vaccineret, og dem, der ikke er, bliver testet. Der er meget corona i omløb, og vi skal jo passe på hinanden, siger han.
- Jeg ved ikke, om det ville gøre noget specielt i min hverdag, men jeg ville føle mig mere sikker.
Har beholdt coronatiltag
Som mange andre virksomheder har Steffca beholdt nogle af coronatiltagene fra seneste bølge.
- Vi har sprit sat op alle steder og en temperaturscanner, som alle medarbejdere og gæster i huset går forbi, når de kommer ind. Det er obligatorisk, siger direktøren.
Hvordan det rent praktisk skal foregå, har virksomheden ikke fundet ud af endnu. Men planen er, at hr-afdelingen skal finde en måde, hvor det kan gøres så diskret som muligt.
- Det var en megahyggelig straf. Vi fik snakket med nogle søde børn, der ved, hvordan man er god til at stå skolepatrulje. Det var en god morgen og godt gensyn med kolleager, fortæller Tim Vermund.
Uenige om tosprogede
I TV 2 Fyns valgspil, Løst eller KVast, kunne de fire Odense-politikere, der alle håber at blive stemt ind i byrådet tirsdag, ikke nå at blive enige om den ulige fordeling af tosprogede skoleelever i Odense Kommune.
På enkelte skoler i Odense er over halvdelen af eleverne tosprogede, og flere skoler har op mod en tredjedel tosprogede elever. Andre steder i kommunen er antallet af tosprogede elever helt nede omkring en enkelt procent.
De fire politikere var tæt på at nå til enighed, men da tiden rendte ud, kunne DF'eren Carsten Sørensen alligevel ikke underskrive aftalepapiret - og dermed måtte han og de andre trække i refleksvesten.
- Jeg synes, det er en af de sjoveste og bedste ideer, TV 2 Fyn har fået. Det afspejler faktisk meget, hvordan arbejdet fungerer i virkeligheden. Det er meget mere samarbejde end at slå hinanden i hovedet, fortæller Tim Vermund.
Samtlige fynske kommuner har haft deltagere igennem valgspillet, og kun Odense og Assens endte med at tabe, da de ikke kunne blive enige. Konsekvensen for deltagerne fra Assens Kommune var, at de skulle rengøre 13.500 solceller og en enkelt vindmølle.