Poul lukker livsværk mod sin vilje: - Jeg er systemets syndebuk
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Gartner Poul Ribers livsværk blev fra den ene dag til den anden værdiløs, da Odense Kommune gav driftsforbud til hans virksomhed. Gartneren mener, at han er blevet gjort til syndebuk. Men kommunen fastholder, at når der bliver givet driftsforbud, er det begrundet i væsentlige og saglige miljøforhold.
- Hver gang jeg taler om det, bliver jeg deprimeret eller arrig.
Poul Riber har i månedsvis været i gang med en afvikling af det gartneri, han sammen med sin kone har drevet i Stige nord for Odense.
- Det er dybt frustrerende at se sin mand, der har skabt det her gennem 26 år, kæmpe sådan en kamp, som vi synes er dybt uretfærdig, lyder det fra Poul Ribers kone, Lone Riber.
Ifølge Poul Riber er nedlukningen en konsekvens af flere miljøtilsyn fra Odense Kommune.
- Jeg synes jo, at man lukker min virksomhed på en formodning. Man har ikke bevist noget som helst. Man formoder, at der er en potentiel risiko for, at jeg forurener grundvandet.
- Når mit gartneri ikke længere må bruges, så er det fra den ene dag til den anden, ikke noget som helst værd. Jeg kan ikke bruge det, og jeg kan ikke sælge det, så min formue og min opsparing er pludselig væk, siger Poul Riber.
Odense Kommune står fast på, at når kommunen udsteder driftsforbud mod en virksomhed, så er det meget velbegrundet.
- Det er en sanktion, der er meget alvorlig, som vi laver en meget grundig sagsbehandling for. Så hvis de har fået et driftsforbud, så er jeg sikker på, at der ligger et meget sagligt og grundigt arbejde forud, siger Michael Wognsen Frederiksen, der er administrerende direktør i Klima- og Miljøforvaltningen, der har ansvaret for tilsynet med gartnerierne.
Om artiklen
Fyens Stiftstidende og TV 2 Fyn har et løbende samarbejde om udvalgte historier, og denne artikel er en del af vores fælles samarbejdsprojekt.
Født ind i erhvervet
Poul Riber har hele livet haft gartnerierhvervet helt tæt på. Hans forældre var gartnere, så han er nærmest født i et gartneri.
- Siden jeg gik ud af skolen som 17-årig, har jeg arbejdet som gartner, fortæller han.
For 26 år siden købte han gartneriet på Strandholtvej i Stige. I starten var det især traditionelle potteplanter, der blev produceret på gartneriet. Gartneriet er løbende blevet udvidet og moderniseret, og de seneste år har Poul Riber med hjælp fra sin kone produceret mellem to og tre millioner regnskovsplanter om året på de 10.000 kvadratmeter drivhus i Stige.
- Det har været et godt liv - indtil for et års tid siden, lyder det fra Lone Riber.
Skærpet fokus på giftudledninger
Det var Odense Kommunes indsats for at stoppe forureningen fra byens omkring 100 gartnerier, der fik afgørende betydning for Poul Riber og hans kone.
Kommunens arbejde med at begrænse udledningerne af pesticider fra byens gartnerier begyndte egentlig helt tilbage i 2011. Men det var først 10 år senere i 2021, at kommunen intensiverede tilsyns- og kontrolbesøg.
Det skete efter, at Fyens Stiftstidende og TV 2 Fyn gennem flere artikler og tv-indslag satte fokus på de manglende resultater af den 10 år gamle gartneriindsats.
Efter mange skarpe politiske reaktioner fra både højre og venstre side af byrådet, besluttede byrådet fra 2022 at afsætte yderligere millioner, så bemandingen i gartneriteamet blev fordoblet.
- Man vedtog, at man ville have lovliggjort alle forhold på gartnerierne inden for tre år, forklarer Michael Wognsen Frederiksen.
Den skærpede indsats førte i løbet 2022 og 2023 til i alt 112 påbud, forbud og indskærpelser til gartnerier. 19 blev meldt til politiet, mens tre gartnerier fik et driftsforbud. To driftsforbud er dog efterfølgende blevet trukket tilbage, og dermed er Poul Ribers gartneri det eneste, der har fået forbud mod produktion.
Lang liste med miljøovertrædelser
Problemerne for Poul Riber begyndte i 2022, da han to gange fik besøg af kommunens gartneriteam.
- I første omgang tænkte vi, at det var fint. For selvfølgelig skal man dyrke ting og sager, så vi beskytter miljøet, siger Lone Riber.
Men forståelsen for kommunens arbejde sluttede efter flere tilsynsbesøg og en tilsynsrapport i december 2022. Rapporten påpegede mere end 10 overtrædelser af miljølovgivningen og samtidig blev der varslet et driftsforbud fra april 2023.
- Ved det første besøg var der fokus på nogle bestemte ting, og når de så kom næste gang, hvor vi havde udbedret manglerne, så fandt de nogle nye problemer, som vi skulle løse, siger Poul Riber.
En af de 10 overtrædelser af Miljøbeskyttelsesloven var, at der blev fundet utætheder ved gødnings- og kemikalieblanderen hos Poul Riber. Kommunen konkluderede "at der er risiko for nedsivning af gødningsstoffer og pesticider".
- Jeg har hele tiden syntes, at det var så lidt vand, der dryppede ud, at jeg ikke synes, det var et problem. Men vi haft en dialog om det, og så har vi udbedret disse ting, lyder svaret fra Poul Riber.
Et andet punkt var, at der på et græsareal ved gartneriet var et afbrændingssted, hvor der ifølge kommunen blev fundet rester fra planteaffald, der kan indeholde pesticider.
Poul Riber afviser kommunens påstand.
- Vi har aldrig brændt planteaffald af. Da kommunen var på et besøg, kunne de selv se, at det var grene. Vi talte om, at det var grene og de tog billeder af, at det var grene, men alligevel skriver de i deres rapport, at det var gartneriaffald, siger gartneren.
En vandprøve i oktober 2022 viste fund af sprøjtemidlet Thiacloprid, der er mistænkt for at være kræftfremkaldende. Stoffet indgår i et ulovligt sprøjtemiddel, der tidligere var blevet fundet hos Poul Riber.
- Det kemikalie var tilladt at bruge indtil 31. december 2022, og jeg har lovligt købt det i oktober 2022. Jeg synes, at det er for kort tid til, at man i oktober kan købe et middel lovligt, til at man tre måneder efter får en bøde for at bruge det og have det stående, mener Poul Riber.
Nedsivning af vand afgørende
Ifølge Poul Riber er det især den nedsivning af vand til jorden, som ifølge kommunens observationer sker fra hans planteborde gennem utætte slanger og kondensrender, der er skyld i driftsforbuddet.
- Det er nedsivningsproblematikken mit gartneri bliver lukket på, siger han.
For at forstå, hvad nedsivning er, skal man kende produktionsforholdene i et gartneri. Vand, der bliver brugt til produktion af planter i et drivhus, bliver via borde og slanger opsamlet i kar og genbrugt.
Det såkaldte procesvand kan indeholde pesticider fra produktionen, og derfor må det ikke komme ud på jorden, hvor det kan sive ned og videre ud i vandløb og grundvand.
- Når vi har set de her målinger i vores vandløb, så tror vi, det er fordi, der kan være udledninger nogen steder, lyder det fra direktøren i Klima- og Miljøforvaltningen i Odense Kommune.
Egne målinger viser nul nedsivning
Gartneribranchen og Poul Riber anerkender ikke, at vandet på hans gulv og jord siver ned i jorden.
- Jeg har tre følere siddende, og man kan se fugtigheden, og man kan se, at der sker ingenting. Hvis vi skulle hælde vand ned, så sker der ikke noget. Disse målinger viser mig, at der ikke sker nedsivning, og jeg kan se det på min telefon, forklarer Poul Riber.
Udover Poul Ribers egne målinger har brancheorganisationen Dansk Gartneri bedt Teknologisk Institut undersøge, om der sker nedsivning af vand i gartnerierne. Instituttet placerede en lang række sensorer i jorden hos forskellige gartnerier, blandt andet ved Poul Ribers gartneri.
Teknologisk Institut konkluderer blandt andet, at "generelt ses der lav fugtighed i jorden ved de placerede sensorer" og "der ses umiddelbart ikke nogen nedsivning igennem de forskellige lag".
- Vores arbejde er grundigere
Odense Kommune anerkender dog ikke resultaterne af Teknologisk Instituts undersøgelser.
- Vores vurdering er ikke, at Teknologisk Instituts undersøgelser er dækkende for området. Man kan ikke konkludere, at der ikke sker nedsivning på baggrund af det. Det har vi i øvrigt også fået valideret gennem en dialog med en professor fra Københavns Universitet. Han er sådan set enig med os i, at det kan man ikke konkludere på baggrund af den undersøgelse, siger Michael Wognsen Frederiksen, der henviser til professor Karsten Høgh Jensen, der har specialiseret sig i vandstrømme og nedsivning.
Han vurderer, at undersøgelsen fra Teknologisk Institut er præget af utilstrækkelige måleperioder og mangelfuld dokumentation.
Teknologisk Institut har ikke ønsket at kommentere professorens vurdering af deres undersøgelse.
- I al beskedenhed, så er vores faglige arbejde grundigere, og jeg er fuldstændig tryg ved, at vores dygtige medarbejdere er i stand til at konstatere, om der er nedsivning, siger Michael Wognsen Frederiksen.
Kommunens insisteren på kvaliteten i deres eget arbejde, bliver modtaget med resignation af Poul Riber.
- Ja, jeg ved ikke rigtig, hvad jeg skal sige til det. Jeg ved, at man i udlandet betragter Teknologisk Institut som et meget velanskrevet institut, som har en stor faglighed, siger han.
Lukning og politianmeldelse
Da Odense Kommune i april 2023 igen besøgte Poul Ribers gartneri var flere af de kritiserede forhold udbedret. Men kommunen konstaterede, at der stadig blev udledt vand, og kommunens egne målinger af fugtigheden viste, at der var risiko for nedsivning.
Derfor kan driftsforbuddet ikke ophæves, skrev kommunen. Samtidig kunne kommunen konstatere, at produktionen - til trods for kommunens forbud - stadig var i gang. Derfor blev Poul Riber også meldt til politiet for overtrædelse af driftsforbuddet.
Poul Riber mener selv, at han forsøgte at leve op til de krav, kommunen stillede for at ophæve driftsforbuddet.
- Vi har forsøgt at ændre rigtigt meget, og vi har forsøgt at gå i dialog. Kommunen har ment, at det var blevet lidt bedre, men slet ikke godt nok til, at de kunne ophæve forbuddet.
Samtidig kunne gartneren se frem til store bøder, hvis han fortsat trodsede kommunens driftsforbud.
- I første omgang fortsatte vi. Men de dagbøder er store, at det kan vi ikke fortsætte med. 9.500 kroner om dagen løber op i flere millioner om året, og to år frem ville jeg skylde 10-12 millioner kroner. Det vil jeg aldrig kunne betale, siger gartneren.
Derfor valgte Poul og Lone Riber at begynde en afvikling af deres livsværk.
- Vi har kunnet tilbyde 10 medarbejdere arbejde året rundt og flere om foråret. Det skal vi bare lukke ned for, og vi må fyre vores folk, siger Lone Riber.
Poul Riber mener, at det har været umuligt for ham at indfri kommunens krav, og han føler ikke, at kommunen har været en medspiller i et forsøg på at redde hans virksomhed.
- Hvis man har en offentlig instans, som skal kontrollere borgere eller virksomheder, så burde det være i et samspil med borgerne. Man skal have dialog og vejledning, så man kan få at vide, hvad man skal gøre for at opfylde reglerne, siger han.
Odense Kommune oplyser, at de ifølge lovgivningen er forpligtet til vejledning, men at de derimod ikke må give rådgivning, hvilket betyder, at de ikke må hjælpe med konkrete løsninger.
- Det er ikke erhvervsvenligt, og det er ikke konstruktivt, mener Poul Riber.
Føler sig som syndebuk
Selvom Odense Kommunes forstærkede gartneriindsats har været i gang i mere end to år, så undrer Poul Riber sig over, at han er den eneste gartner, der har fået forbud mod produktion.
- Jeg har nogle kolleger, som ikke har haft besøg af kommunen siden første gang og har kørt lidt på frihjul, hvor jeg og andre er blevet bombarderet med nye krav hele tiden. Det er klart, det bliver jeg bitter over.
- Hvis mit gartneri skal dø, så vil mange af min kolleger også skulle dø. Ikke for min skyld, men fordi de skal følge de samme regler som mig, siger Poul Riber.
I Klima- og Miljøforvaltningen kan direktøren godt se problemet.
Kan du se det fra den gartners side, der har fået driftsforbud, og kan se naboen producere på samme måde, uden at han får driftsforbud?
- Ja, og det er en del af problemet. I denne sammenhæng skal vi huske, at det er gartneribranchens ansvar, at de producerer lovligt og overholder lovgivningen. Det er ikke Odense Kommunes ansvar. Vi fører bare tilsyn med, hvordan det foregår. Det er hvert eneste gartneri, der har ansvaret for at følge den lovgivning, der er, siger Michael Wognsen Frederiksen.
To retssager venter
Poul Riber står dog tilbage med en følelse af, at han er blevet gjort til kommunens syndebuk.
- Vi føler os behandlet urimeligt af kommunen og føler, at de er gået efter at få lukket os. Det har kostet mig hele min opsparing, og det synes jeg er helt urimeligt. Derfor har vi stævnet kommunen for at få erstatning. Og vi føler os overbeviste om, at vi vinder, lyder det.
Retten i Odense skal 13. maj tage stilling til anklagemyndighedens påstand om, at Poul Riber på flere områder har overtrådt Affaldsloven og Miljøbeskyttelsesloven. Anklagemyndigheden vil have Poul Riber idømt bøder for 760.000 kroner.
Poul Riber har samtidig stævnet Odense Kommune med krav om erstatning for ubegrundet udstedelse af driftsforbud mod hans virksomhed. Den sag kommer for Retten i Odense til september.
Støjbergs Syrien-forslag frister ikke - Jafar vil hellere være fattig i Danmark end rig i Syrien
kopieret!
31.000 syriske flygtninge skal vende tilbage til hjemlandet.
Det fortæller partiformand for Danmarksdemokraterne, Inger Støjberg, i Jyllands-Posten torsdag. Og hun har sågar en klar plan for, hvordan hun skal få hovedparten af de 45.000 syrere i Danmark til at rejse tilbage.
Jafar Hassan, der kom til Danmark i 2015, har dog ingen planer om at takke ja til dette tilbud.
Tak for tilbuddet, men nej tak
Som det ser ud nu, giver den danske stat en repatrieringsydelse på lidt over 150.000 kroner til syrere, der vender hjem.
Dette beløb vil Inger Støjberg fordoble, så ydelsen kommer til at hedde 310.834 kroner per voksen syrer.
Hun forklarer til Jyllands-Posten, at man for de penge vil have mulighed for at skabe sig en indtægt og et hjem dernede.
Men hvis Inger Støjberg bankede på Jafar Hassans dør med en check på 300.000 kroner, så ville svaret være kort og klart.
- Jeg ville sige tak for tilbuddet, men pænt nej tak, fortæller han til TV 2 Fyn.
Han forklarer dog videre, at han tror, mange vil takke ja til tilbuddet.
- Du kommer langt i Syrien for 300.000 kroner, men jeg vil hellere være fattig i Danmark end rig i Syrien, siger Jafar Hassan.
Han uddyber, at mange syrere blot har ventet på, at Bashar al-Assad blev væltet, og at flygtninge nu vil vende tilbage i større grad.
Jeg rejser tilbage, hvis …
Jafar Hassan har siden 2015 bygget et liv op i Danmark, og bor i Ullerslev. Han ser det ikke som en mulighed at rejse permanent tilbage til Syrien.
- Jeg har afsluttet 9. klasse, 10. klasse og er i gang med en pædagoguddannelse, så jeg har næsten alt her, fortæller han.
Dog findes der også noget, der trækker ham tilbage til hjemlandet.
- Min mor, far og tre søskende bor stadig i Syrien, og dem vil jeg meget gerne se noget mere, siger han.
Derfor ser han, at der kun findes ét tilbud, der kunne få ham til at rejse tilbage til Syrien.
- Jeg skulle have mulighed for at bo begge steder og kunne rejse frit mellem landende, forklarer han afrundende.
Jafar Hassan er bevidst om, at han kan bidrage i Syrien, men står det til ham, kan han også bidrage i Danmark med sin uddannelse.
Et land han hellere vil være i.
Krudtsælgere frygter kunder kvæler nytårsaften: - Synd for de små
kopieret!
I år er nye regler for fyrværkeri trådt i kraft, som betyder, at det nu kun er lovligt at fyre af i to dage - fra den 31. december til 1. januar.
Men den nye lovgivning får flere fynske fyrværkerisælgere til at se på fremtiden med bekymring. To fyrværkeriforhandlere, som TV 2 Fyn har talt med, tvivler nemlig på, at alle kan overholde reglerne.
Og hvis ikke folk kan holde i raketterne i ro, så frygter forhandlerne, at det kan føre til yderligere stramninger, som i sidste ende vil betyde, at man ikke må sælge eller købe nytårsfyrværkeri.
- Så siger politikerne, at nu er der ikke noget, der hedder nytårskrudt, og det vil være synd for de små, siger Claus Oldenbjerg, der driver Krudttossen.
Kan du forudse, hvad der sker i 2025? Tip en 13'er og vind kæmpe gavekurv
kopieret!
Vinder Viktor Axelsen Denmark Open, bliver det nye supersygehus udskudt endnu en gang, og vender forsiden tilbage på tv2fyn.dk?
Hvis du kan spå om året 2025, kan du vinde en gavekurv til en værdi af 500 kroner.
Du skal have kigget i spåkuglen og indtastet dine svar, inden kongens første nytårstale begynder den 31. december.
Vinderen findes, når året 2025 går på hæld.
Regler og betingelser:
Husk at udfyld både mail og telefonnummer, så vi kan komme i kontakt med vinderen. Ved deltagelse accepterer du samtidig, at vi må kontakte dig. Vinderen vil blive kontaktet direkte og skal være indstillet på, at præmieoverrækkelsen filmes til web og tv. Flest korrekte svar vinder. Er der lige mange korrekte svar, findes vinderen ved lodtrækning. Seneste besvarelse gælder.
Er din hund klar til nytår? Få tjeklisten her
kopieret!
Er man en af de hundeejere, hvis firbenede ven reagerer kraftigt på fyrværkeri, så er Dansk Kennel Klub klar med en tjekliste, der kan hjælpe ens hund gennem nytårsdagene.
I et opslag på Facebook opfordrer de til, at man har planlagt, hvor ens hund er nytårsaften, hvis man ikke er hjemme. Kan man ikke tage den med sig, skal man overveje, om den skal passes.
Derudover skal man skynde sig, hvis hunden skal have angstdæmpende medicin, og i tilfælde af at ens hund kan finde på at løbe væk, er det en god idé at sikre sig, at der er et lovpligtigt hundetegn i hundens halsbånd.
Sidst men ikke mindst kan man venligt huske folk på den nye lovgivning, hvis de affyrer fyrværkeri før 31. december.
Ventetiden i Familieretshuset stiger - fynsk politiker vil undgå "tåbeligt dobbeltarbejde"
kopieret!
Foreningen af Faste Værger i Danmark foreslår, at det fremover skal være kommunerne, som skal oprette værgemål for demente og senhjerneskadede borgere.
Blandt andet for at mindske ventetiden og undgå dobbeltadministration ved, at der ikke er to myndigheder, som skal sagsbehandle de samme sager, lyder argumentet. Det skriver DR.
KL er ikke videre begejstret for forslaget, men flere ordførere på Christiansborg synes, at forslaget er spændende, og de er parate til at kigge på, om kommunerne skal overtage opgaver fra Familieretshuset. Blandt andet fynskvalgte Katrine Daugaard, der er socialordfører for Liberal Alliance.
- Hvis der er dobbeltarbejde, er det jo tåbeligt, siger hun.
Vej kortvarigt spærret på grund af politiarbejde
kopieret!
Torsdag eftermiddag var det ikke muligt at passere Lillebæltsbroen.
Af Vejdirektoratets trafikinfo fremgik det, at broen var spærret i begge retninger på grund af politiarbejde.
TV 2 Fyn har været i kontakt med Fyns Politi, der oplyser, at Sydøstjyllands Politi kortvarigt var til stede på broen, men derudover ikke har yderligere at tilføje.
Selv Christian Eriksen har deltaget - Traditionsrigt fodboldstævne sparket i gang
kopieret!
2. juledag blev et af Danmarks største indefodboldstævner sparket i gang i Odense idrætshal.
Stævnet, Fyens Stiftstidendes indefodboldstævne, er en tilbagevendende tradition og har været afholdt næsten hvert år siden 1961.
Over fem dage spilles mere end 1.000 kampe.
Gennem årene har fodboldtalenter som Christian Eriksen og Rasmus Falk slået deres folder til stævnet.
Og hos både stævneleder og forældre glæder man sig til at bruge de kommende dage rundt om det brune trægulv.
Vejret skifter frem mod nytårsaften
kopieret!
Vejret over Danmark styres i øjeblikket af et højtryk over Centraleuropa, der giver os det milde og grå vintervejr. Til gengæld sørger det også for mest tørt vejr.
Det bliver der dog lavet om på i den kommende weekend, hvor et vejrskifte ventes at finde sted.
Året ser således ud til at slutte af med markant mere ustadigt vejr, når der bliver åbnet for, at lavtrykkene kan sende regnvejr ind over landet.
I starten af det nye år viser prognoserne så lidt køligere, som måske kan være med til at give sne til Danmark.
Rekordmange dage med strømpris under nul kroner i 2024
kopieret!
Danske elkunder har kunnet glæde sig over et rekordhøjt antal dage, hvor strømprisen har været under nul kroner.
Det viser en opgørelse lavet af energiselskabet NRGi og forsikringsselskabet Gjensidige. I Østdanmark har der været 275 timer, hvilket er 19 procent flere end de 231 timer i 2023.
- Der har været et stort fokus på de tidligere års meget svingende elpriser, særligt når prisen er høj. Men vi ser nu også flere perioder med lave eller negative elpriser, siger Bo Halm Andersen, der er byggesagkyndig og energikonsulent hos NRGi, i en pressemeddelelse.
Det er særligt kunder med en variabel elaftale, der har fordel af de negative elpriser.
Flere er blevet julemillionærer - her er den fynske vinderkupon købt
kopieret!
1. juledag blev 29 danskere en million kroner rigere, da Danske Spils nye “juletradition” Det Store Jule Lotto løb af stablen.
Vinderne kommer fra alle egne af det ganske land, og på Fyn udløste en enkelt kupon en milliongevinst. Danske Spil oplyser, at kuponen er købt i Føtex på Møntergade i Svendborg, og at gevinsten var på en million kroner.
Det Store Jule Lotto fungerer præcis som alle andre trækninger i Lotto, men trækkes ekstraordinært den 25. december. Den helt store forskel er, at der trækkes 25 ekstra julemillionærer – og at trækningen ikke finder sted på en lørdag.
Her er forældrene mest tilfredse med folkeskolen
kopieret!
Umiddelbart kan det være svært at forestille sig, hvad Langeland-, Lemvig- og Thisted Kommune har til fælles. Men det er de tre kommuner i Danmark, hvor forældrene er mest tilfredse med folkeskolen.
Ifølge CEPOS, som står bag analysen, er der dog sket en ændring i den måde, hvorpå forældre vurderer folkeskolen. For i år lægger forældrene i højere grad vægt på børnenes trivsel og ikke længere kun på faglige resultater.
- Forældrenes øgede fokus på trivsel i forhold til for få år siden viser, at vi som samfund har taget en kraftig og hurtig drejning mod en mere helhedsorienteret tilgang til uddannelse, siger Karsten Bo Larsen, forskningschef i CEPOS.
Negativt pres på folkeskolen
Ifølge Andreas Rasch-Christensen, forskningschef ved VIA UC, er det øgede fokus på trivsel ikke kun en positiv ting for folkeskolen. Det kan nemlig være med til at skabe et uretfærdigt pres, som folkeskolen ikke kan løse alene.
- Trivsel er ikke stationær, og det påvirkes af mange andre forhold end skolen. Som barn indgår man i mange typer fællesskaber, så det er ikke en opgave, skolen kan løse alene.
Trivselsmålinger blandt elever viser ifølge Andreas Rasch-Christensen, at over 86 procent af alle elever i folkeskolen er glade for at gå i skole. Det er positivt, men der er en skæv tendens, hvor det primært er børn fra socialt velfungerende familier, som scorer højt.
Tilbage til Langeland, Lemvig og Thisted – for her er forældrene, målt på en skala fra et til fem, i gennemsnit 4,1 tilfredse med folkeskolen. Otte kommuner ligger med en tilfredshed over 4,0, mens tre kommuner ligger under 3,5.
Antallet af juleindbrud er næsten fordoblet
kopieret!
Indbrudstyvene har haft travl på Fyn, der er hårdere ramt af juleindbrud end i andre regioner.
Juleaften noterede Fyns Politi 24 anmeldelser om indbrud, og bare et døgn senere er det tal oppe på 40. Det fortæller vagtchef hos Fyns Politi, Bjarne Tykgaard, til TV 2 Fyn.
2. juledag forventes at være dagen med mest juletrafik, og derfor er der også mange, som vender snuden hjemad. Det kan få antallet af anmeldelser til at stige yderligere, fortæller vagtchefen:
- Det er desværre nok realistisk, at der er folk, som vender hjem til et hus, der har været indbrud i, fortæller han.
Onsdag lød det fra vicepolitiinspektør ved Fyns Politi Anders Therkelsen, at intet er for småt til, at man ringer 114.
Politiet giver opdatering efter bil kørte i havnen
kopieret!
Tidlig torsdag morgen endte en bil i vandet i Svendborg Havn. Politiet blev tilkaldt og fik sendt dykkere ned til bilen for at undersøge sagen nærmere.
- Der var ikke nogen i bilen, fortæller vagtchef ved Fyns Politi Bjarne Tykgaard til TV 2 Fyn.
Vagtchefen kan ikke fortælle, hvordan bilen er havnet i havnen, og at man stadig efterforsker sagen.
Politiet har været i kontakt med bilens ejermand, men vagtchefen ønsker ikke at fortælle, hvorvidt bilejeren selv har været involveret i episoden.
Bilens ejer har dog fået til opgave at få bilen hevet op af havnen, fortæller Bjarne Tykgaard.