Sådan forløb skudepisoden, der kostede uskyldig mand livet
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Politiet offentliggør hele hændelsesforløbet for den skudepisode, der i juni kostede en uskyldig 31-årig mand livet. Læs forløbet her.
En uskyldig mand, 31-årige Abdinur Mohamed Ismail, blev dræbt tæt ved sit hjem i Vollsmose, da to rivaliserende grupper i området udvekslede skud 24. juni i år.
Mere end to måneder efter episoden har Fyns Politi endnu ikke sigtet nogen for drabet.
Derfor har man torsdag valgt at offentliggøre omfattende materiale om forløbet for episoden i håb om at finde frem til gerningsmændene.
- Vi håber på, at denne grove lovovertrædelse, som drab er, kan få borgerne i området at hjælpe politiet, siger Carsten Dichmann, der er politikommissær ved Fyns Politi.
Politiet: Her er manden bag drabet i Vollsmose
Fyns Politi offentliggører nu videomateriale af den formodede gerningsmand bag skudepisoden i Vollsmose, hvor en 31-årig uskyldig mand blev dræbt.
Fyns Politi offentliggører nu billeder af den person, som det mener står bag drabet på en uskyldig 31-årig mand i Egeparken i Vollsmose. Abdinur Mohammed Ismail blev skuddræbt i juni i Vollsmose i forbindelse med et opgør i kriminelle kredse.
Videomaterialet, der stammer fra overvågningskameraer i området, viser de to grupper, der beskød hinanden ved episoden om aftenen den 24. juni. Politiet mener, at gerningsmanden skal findes i den ene af grupperne.
Personen, politiet udpeger som gerningsmanden, er en del af en gruppe på fire personer, og han skiller sig ud fra de andre i gruppen, som han indgår i, forklarer politikommisær Carsten Dichmann fra Fyns Politi.
- Det, der er karakteristisk ved gerningsmanden, som har afgivet skud, er, at han er markant lavere end de øvrige gerningsmænd, siger Carsten Dichmann til TV 2 Fyn.
Billederne bliver offentliggjort efter flere måneders efterforskning, og politiet håber, at det vil resultere i, at personer, der har oplysninger i sagen, vil kontakte politiet med oplysninger.
På billederne kan man se, hvordan personer fra de to grupper ankommer og forlader området i Egeparken, hvor skudepisoderne fandt sted.
Ved du noget?
Med de nye oplysninger i sagen håber Fyns Politi, at personer med viden om sagen vil kontakte dem.
Ifølge politiet er det et vanskeligt miljø at efterforske i, og derfor opfordrer politiet også eventuelle vidner eller andre personer med viden om sagen til at kontakte politiet enten ved at ringe 114 eller ved at kontakte politiet på anden vis. Det kan være det lokale politi i Vollsmose eller andre betjente.
Derudover viser videomaterialet også, hvordan politiet forfølger den ene af grupperne, da de stikker af fra gerningsstedet. Selvom politiet nu har billeder af gerningsmændene, har de brug for hjælp fra offentligheden, forklarer Carsten Dichmann.
- Gerningsmændene er maskerede. De har hætter og kasketter og sort tøj på, så desværre kan vi ikke ud fra de billeder her genkende gerningsmændene. Og det gør så, at vi beder offentligheden om hjælp. Det kan være, nogle kan genkende dem ud fra kropsbygning eller ud fra påklædning, eller måske har man set nogle i området, siger Carsten Dichmann.
Pistoler fundet i Odense Å
Ud over billederne af gerningsmændene fra begge de kriminelle grupper har Fyns Politi også valgt at fortælle offentligheden, at der er fundet to pistoler, der blev brugt af den ene af grupperne ved skudepisoden. De to pistoler blev fundet, da Fyns Politi havde dykkere i Odense Å for at lede efter våben i dagene efter drabet.
Pistolerne, der blev fundet, er henholdsvis en 9 mm pistol og en 7,65 mm pistol. Politiet kan fastslå, at ingen af de to pistoler, der er fundet, er våbnet, som skuddet, der dræbte den 31-årige, er blevet affyret fra.
Til gengæld har politiets undersøgelser fastslået, at de to pistoler, der er fundet, blev brugt, da den ene gruppe affyrede de skud, der indledte episoden, hvor en 31-årig mand blev såret, og en hund blev dræbt.
Scooter efterlyses
Fyns Politi offentliggør også billeder og oplysninger om den scooter, som to af gerningsmændene brugte til at ankomme og flygte på. Scooteren er en såkaldt Maxiscooter, som blev stjålet i Seden en måned før.
Da scooteren blev stjålet, havde den en spansk nummerplade, sidespejle, bagageboks og vindskærm. Men ved skudepisoden i Vollsmose var de dele fjernet, og Fyns Politi er meget interesseret i at få oplysninger, hvis nogen har set, hvor scooteren befinder sig eller har kendskab til, hvor delene, der er taget af, befinder sig.
Giv politiet oplysninger på anden vis
Med de nye oplysninger i sagen håber Fyns Politi, at personer med viden om sagen vil kontakte dem. Ifølge politiet er det et vanskeligt miljø at efterforske i, og derfor opfordrer politiet også eventuelle vidner eller andre personer med viden om sagen til at kontakte politiet enten ved at ringe 114 eller ved at kontakte politiet på anden vis, siger politikommissær Carsten Dichmann fra Fyns Politi.
- Skulle der være nogen, som frygter for repressalier, så kan man også tage fat i sit lokale politi i Vollsmose. Eller hvis man kender en betjent, så kan også rette henvendelse til vedkommende. Vi er interesseret i alle henvendelser i denne sag, fortæller Carsten Dichmann.
Drabet og skudepisoden i Egeparken er den groveste kriminalitet, der kan begås, og ved at hjælpe politiet med at opklare den alvorlige sag, hjælper man også sig selv, siger Carsten Dichmann.
- Vi er overbeviste om, at der sidder vidner ude i området ud i Egeparken. Vidner, som ved, hvem de her gerningsmænd er. Vi er overbeviste om, at der sidder vidner, som ligger inde med private videooptagelser. Dem vil vi også meget gerne have udleveret. Vi håber selvfølgelig på nu, at denne grove lovovertrædelse, som drab er, at borgerne vælger at hjælpe politiet og hjælpe sig selv, siger Carsten Dichmann.
Har du oplysninger i sagen, kan du kontakte Fyns Politi på telefonnummer 114.
Her følger hele det forløb, som politiet efter knap tre måneders efterforsking er kommet frem til.
Få overblikket over forløbet ved at følge prikkerne i kronologisk rækkefølge
Klik og læs prikkerne i rækkefølgen fra ét til otte. Røde prikker indikerer, at det drejer sig om Korsløkkegruppen. De blå prikker indikerer, at det drejer sig om Vollsmosegruppen. Grafik: Louise Koustrup.
Ankomst
Onsdag den 24. juni. Klokken 23.25.
To personer kommer kørende på en sort maxi scooter ved krydset Munkerisvej og Ørbækvej.
De to personer, Person A og Person B, kommer fra Korsløkkegruppen
Abdinur blev dræbt:
- Han var verdens gladeste person
Den skuddræbte Abdinur Mohamed Ismail beskrives af sine venner som en livsglad mand med ingen tilknytning til det kriminelle miljø. En uskyldig mand blev dræbt.
En helt almindelig og livsglad mand, der passede sit arbejde, brugte tid sammen med sine venner og elskede sin familie.
Sådan beskrives den skuddræbte Abdinur Mohamed Ismail af sine nærmeste.
Nærmest tom for ord møder TV 2/Fyn til fredagens demonstration til minde for Abdinur Mohamed Ismail i Vollsmose en af hans tætte venner og arbejdskollegaer Casper Hertzum Nissen.
Han er mødt op for at mindes den kammerat, han har mistet.
- Det er et helt uskyldigt drab, og det er simpelthen så tragisk, siger Casper Hertzum Nissen, mens folkemængden på flere hundrede mennesker er samlet i respektfuldt minde om den unge mand, der onsdag aften mistede livet.
- Slut med at idioter skal ødelægge andres liv
Om onsdagens episode er Abdinur Mohamed Ismails venner og familie alle enige. Den 31-årige har været et uskyldigt offer i et opgør mellem grupperinger, som han ingen tilknytning havde til.
- Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at Abdinur har stået helt uden for konflikten. Han har intet haft med det at gøre, siger Casper Hertzum Nissen.
- Han gik op i at nyde livet sammen med sine venner. Han nød sin arbejdsplads. Han nød sin fritid. Han gik op i sig selv og sit udseende. Det er så uretfærdigt.
Og med ønsket om, at hans kammerats død bliver den absolut sidste, gør Casper Hertzom Nissen stille og roligt klar til at vende tilbage til demonstrationen.
- Der er ikke flere uskyldige, der skal dræbes. Der er tale om et menneske, der er elsket af familie og venner, og det er så sørgerligt, at nogle dumme idioter skal gå ind og ødelægge det for andre velfungerende mennesker, siger han.
Et tilfældigt og uskyldigt offer
- Det er fuldstændig ubeskriveligt. Det giver ikke mening oppe i mit hoved, at han er væk.
For en af Abdinur Mohamed Ismails tætteste venner gennem næsten 20 år Abdirahman Mohamoud Jama er hele situationen svær at sætte ord på.
Det ene øjeblik havde han mødtes med sin tætte ven på en shawarmabar i Odense, og det næste var han revet væk fra ham.
- Vi sås rigtig meget. Vi tog på cafe, vi spillede fodbold, vi tog en tur i byen. Han var altid smilende og altid glad. Han krammede altid folk. Næsten så nogen synes, det kunne blive for meget, siger Abdirahman Mohamoud Jama med et lille, sørgmodigt grin i stemmen, mens han mindes sin nu døde ven.
Abdinur Mohamed Ismail var sådan en type ven, som man altid kunne ringe til, og så ville han stå klar med en hjælpende hånd, fortæller Abdirahman Mohamoud Jama, der ligesom Casper Hertzom Nissen også slår fast, at hans ven er en uskyldig dræbt.
- Han har aldrig nogensinde være i det kriminelle miljø. Aldrig nogensinde. Han har aldrig haft nogen konflikt. Han var et tilfældigt og uskyldigt offer, siger Abdirahman Mohamoud Jama.
Mor efterlades uden søn og indtægtsgrundlag
Foran den store forsamling på flere hundrede mennesker til fredagens demonstration stilte Abdinur Mohamed Ismails søster sig op og holdt en tale.
Hun fortalte om sin bror. Hvem han var som person, hans livsglæde og hans hjælpsomhed. Og så kom hun med en opfordring til de fremmødte.
- Jeg håber, at vi holder sammen som mennesker. Det skal ikke gentage sig og gå ud over en familie på samme måde, som det har ramt os, siger den 31-åriges søster Faizo Muhamed Ismael og fastslår:
- Vi vil ikke have, at der skal være frygt mere. Der skal handles, og der skal komme et resultat ud af det. Abdinur skal have retfærdighed.
Abdirahman Mohamoud Jama fortæller, at størstedelen af Abdinur Mohamed Ismails familie stadig er bosat i Somalien, hvor han oprindeligt kommer fra.
Hver måned sendte han penge hjem til familien.
- Hans mor mister ikke bare en søn. Hun mister hele deres indtægtsgrundlag.
Vil have et almindeligt lokalsamfund
For Abdinurs venner og familie står et brændende ønske tilbage - noget må ændres.
Samme holdning deler de mange fremmødte til fredagens demonstration. For nok er de alle mødt op for først og fremmest at ære den afdøde, men de hundredevis af mennesker er også mødt op for at fastslå en pointe.
De accepterer ganske enkelt ikke, at flere uskyldige liv går tabt.
- En lille gruppe unge mennesker skal ikke have lov til at tage resten af samfundet som gidsler. Vi vil ikke finde os i det længere. En uskyldig mand er gået bort, og det er mere vigtigt nu end nogensinde før, at vi står sammen, siger Ali Hassan, der er medarrangør af mindehøjtideligheden.
- Vi vil gerne leve et helt almindeligt liv i det her lokalsamfund ligesom alle andre, og det kan vi ikke få lov til, afslutter han.
Tilbage står blot et billede af en ung mand, der spredte smil og glæde blandt sine venner, som passede sit arbejde og som elskede sin familie.
De er begge klædt i sort tøj, og deres ansigter er maskerede.
Klokken 23.48.
Mændene ankommer til den vestlige side af boligblokken Egeparken nummer 150, som ligger i Vollsmose.
Med slukkede lygter triller de scooteren ind i en gangtunnel, der går igennem blokken. Her skal den stå klar til, at de kan flygte af samme rute, som de ankom.
De første skud affyres
Person A går først fra scooteren, hvorefter Person B følger med ud til den østlige side af boligblokken - begge mænd går med hævede pistoler. Kort herefter falder de første skud.
På østsiden af blokken finder de en 31-årig mand, der er et højststående medlem i Vollsmosegruppen. Han står i en gruppe med 8-15 andre personer.
Skuddrab i Vollsmose: Gerningsmænd var våbenkyndige og voldsparate
Fyns Politi mener, at gerningsmændene fra skudepisoden i Egeparken havde solid viden om skydevåben og var utroligt voldsparate.
Det er hårdkogte kriminelle grupper, der var involveret i drabs- og skudepisoden i Egeparken den 24. juni. Det slår Fyns Politi fast i forbindelse med, at der er offentliggjort nye spor fra episoden, der kostede en tilfældig og uskyldig mand livet.
På videoerne ser man de involverede kriminelle grupper løbe med trukne pistoler iført masker, hætter og sort tøj ved episoden.
- Der er ingen tvivl om, at disse gerningsmænd de er selvfølgelig voldssparate, det ser vi. De er bevæbnet med pistoler ude i området, og det skaber selvfølgelig utryghed blandt borgerne, fortæller politikommissær Carsten Dichman, fra Fyns Politi, som er leder af efterforskningen.
Planlagt konfrontation
Ifølge Fyns Politi var skudepisoden, der kostede den 31-årige mand livet, ikke en spontan hændelse. Tværtimod mener politiet, at det var planlagt, og at begge grupper var forberedte på en konfrontation.
- Det er en hændelse, som er nøje planlagt, og det kan vi selvfølgelig se ud fra de gerningsmænd, som er på billederne, dels er maskerede, de benytter handsker og er i mørk påklædning.
Gerningsmænd har viden om våben
Politiet kender ikke motivet bag sammenstødet mellem de to grupper, men slår fast, at begge grupper var klar over, at der skulle foregå noget i området. Udover at være klar til at bruge vold, så ved gerningsmændene også hvoran man håndterer skydevåben, forklarer Carsten Dichmann.
- Der er ingen tvivl om, at det her er velforberedt, og det er kriminelle, som har adgang til våben. Og det er kriminelle, som desværre også kan finde ud af at bruge skydevåben, forklarer Carsten Dichmann fra Fyns Politi.
I dagene efter skudepisoden fandt Fyns Politi to af de pistoler, der blev brugt ved skudepisoden, da dykkere fandt en 9 mm pistol og en 7,65 mm pistol i Odense Å.
Har man oplysninger i sagen kan Fyns Politi kontaktes på telefon 114.
Person A affyrer en serie af skud mod manden, der bliver ramt fire gange, men overlever.
En hund der er tilstede løber hen mod Person A, som affyrer skud mod den. Person B affyrer også skud mod hunden, som bliver ramt og dør kort efter.
Ildkamp og flugtforsøg
Klokken 23.49.
Efter de første skud er faldet forsøger de to mænd fra Korsløkkegruppen at flygte af samme rute, som de ankom, men på vestsiden af blokken møder de de tre øvrige mænd fra Vollsmosegruppen, som ligeledes er maskerede og bevæbnede.
Der opstår ildkamp mellem de to grupper.
De to mænd fra Korsløkkegruppen vælger herefter at flygte på scooter ud på den østlige side af boligblokken.
Seks sekunder senere løber de tre mænd efter scooteren gennem tunnellen. Politiet ved fra overvågningsbilleder, at der også var en fjerde mand i den bevæbnede gruppe, men han løber rundt om bygningen i stedet for at løbe gennem tunnellen.
Skyder efter scooter - rammer uskyldig
Den anden person, der kommer ud af tunnellen, løber langs bygningen Egeparken nummer 150-152, og han kommer så tæt på scooteren, at han affyrer fire skud i dens retning.
Han rammer dog ikke mændene på scooteren.
I stedet formoder politiet, at det er et af de fire skud, der rammer og dræber den uskyldige 31-årige mand Abdinur Mohamed Ismail, som tilfældigt befinder sig i skudlinjen.
Flugtrute af stisystemer
Med en politibil i hælene flygter de to mænd på scooteren i sydlig retning af Vollsmose Allé, og drejer til venstre af Åsumvej.
Cirka 50 meter før de kommer til Odense Å drejer de til med over 125 kilometer i timen til højre ned ad et stisystem, hvor politibilen ikke kan køre efter. Det sker klokken 23.51.
På stisystemet kører de langs Odense Å, inden de krydser den via en gangbro.
De kører syd langs stien til Teglværksvej, og hvor vejen går stik syd kører de via en sti til krydset Nyborgvej og Avlskovsvej.
De krydser Nyborgvej klokken 23.53.
Via stier og privat vej kører de længere sydpå, indtil de rammer Herluf Trolles Vej klokken 23.54. Det er her politiets spor ender.
Man ved blot, at de forsvinder i retning af Ivar Huitfelds Vej.
Følg flugtruten for de to mænd, der flygtede på scooter. Se den i stor skærm her.
Juletrafikken - her bliver den værst
kopieret!
I disse dage drager mange ud på landets veje, når de transporterer sig hjem til familien for at fejre julen.
I år falder juleaften på en tirsdag, og det giver særligt gunstige forhold for at undgå de allerværste trafikpropper og kaotiske motorveje. Trafikken fordeler sig nemlig mellem fredag og tirsdag.
Alligevel ventes der særligt meget trængsel på vejene den 23. december mellem 11 og 14, skriver vejdirektoratet.
Og allerværst ventes det at blive den 26. december mellem klokken 11 og 15.
Disse dage er det særligt motorvejen over Fyn der ventes at give problemer, da mange transporterer sig mellem Sjælland og Jylland.
Dansk krone svækkes i kølvandet på Novos aktiekollaps
kopieret!
Den danske krone er blevet svækket, som følge af at Novo Nordisk-aktien er styrtdykket på børsen fredag.
Det skyldes, at selskabet har stor betydning for det "svulmende overskud" på den danske betalingsbalance. Det skriver Søren Kristensen, der er cheføkonom hos Sydbank.
Inden medicinalgigantens voldsomme kursfald fredag, som kom efter skuffende data for et nyt vægttabsmiddel, lå kronen på den stærke side af euroen. Nu er kronen hoppet over på den svage side af den fastsatte centralkurs på 7,46 kroner.
I Danmark fører vi fastkurspolitik, hvilket betyder, at den danske krones værdi over for euroen skal holdes stabil.
En tilskadekommen efter solouheld som lukkede bro
kopieret!
En person er kommet til skade efter et solouheld, hvor en bil bragede ind i autoværnet på Siøbroen mellem Siø og Tåsinge.
Det oplyser vagtchef ved Fyns Politi Peter Vestergaard.
Han kan ikke oplyse hvor alvorligt vedkommende er kommet til skade, men han er kørt med ambulance til sygehuset.
Personen var alene i bilen.
Broen er i skrivende stund endnu spærret i den ene retning, hvorfor der er en del kø omkring uheldsstedet.
Nu bliver det nemmere for foreninger at få bankkonto
kopieret!
Erhvervsdrivende og foreninger har i stigende grad oplevet at blive afvist, når de har ville åbne en konto i banken. Det gør en ny lov nu op med.
Det skriver Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse. Loven blev vedtaget tidligere i denne uge.
- I Danmark har vi en stærk foreningskultur, hvor lokale ildsjæle hver dag gør en forskel for vores børn og unge. Den indsats skal vi værne om, så vi sikrer, at tiden bliver brugt på det, der rent faktisk betyder noget, siger erhvervsministeren.
Når et pengeinstitut modtager en anmodning om at åbne en basal erhvervskonto, skal pengeinstituttet hurtigst muligt og inden for 10 dage behandle anmodningen, når den er fuldt oplyst, lyder det i loven.
Bragede ind i autoværn - bro lukkede efter uheld
kopieret!
Fredag aften er der sket et færdselsuheld på Siøsundbroen mellem Siø og Tåsinge, oplyser Vejdirektoratet. Uheldet er sket i retning mod Svendborg.
Fyns Politi bekræfter at man er til stede ved uheldet, hvor en bil har påkørt autoværnet. De nærmere omstændigheder omkring uheldet efterforskes.
- Den seneste melding er, at trafikken står stille, oplyser politiets vagtchef.
Vejdirektoratet oplyser at broen er helt spærret, og forventes genåbnet i løbet af aftenen.
Opdatering 20.09: broen er nu åbnet i det ene spor. Politiet dirigerer trafikken, så der kommer biler igennem fra begge retninger.
Odense håndbold får million-indsprøjtning efter stort underskud
kopieret!
Odense Håndbold slutter året af med at præsentere et underskud på 3,7 millioner kroner. Et underskud som klubben godt vidste var under opsejling, fortæller direktør Lasse Honoré.
- Det er naturligvis aldrig positivt med et underskud på -3,7 mio., men et
underskud i den størrelsesorden var ventet, blandt andet grundet stigning i spiller og stabs-omkostninger.
Et udvalg i ejerkredsen har nu valgt at give klubben 4,5 millioner, som skal holde klubben oven vande.
Samtidig mener direktøren, at klubbens forretning er blevet sundere.
- vi har flyttet vores nettoomsætning 5,5 mio. kr. positivt. Det betyder, at vi i mindre grad er afhængige af tilskud og større sponsorater fra vores aktionærer.
”Hash-automat” vækker opsigt i landsby: - Alle med et Mastercard kan købe det
kopieret!
I en automat i et lille umiskendeligt hus på landevejen i den langelandske landsby Lindelse kan man helt lovligt købe hash. Det ligger derinde ved siden af deodoranter, kattemad, slik, tandbørster, og hvad man ellers kan få brug for på en hvilken som helst aften, når alt andet er lukket.
"Det kan ikke passe," tænkte Lasse Holm, da han hørte om den særlige vare i den lille købmandsbutik uden betjening.
Han bor i Bagenkop og kørte med sine teenagebørn af sted til Lindelse for at finde ud af, om det kunne være rigtigt, at man helt lovligt - og at børn i teorien helt uden opsyn - kunne købe et produkt, der proklamerede sig selv som hash.
Det kunne man, fandt Lasse Holm ud af. Han havde taget sin 13-åriges datters hævekort med, og med det kunne han for 190 kroner købe to gram såkaldt ”Luksus slasker”.
- Da vi kom hjem, åbnede posen og lugtede til det, var vi ikke i tvivl om, hvad det var. Jeg synes, det er meget bekymrende, at børn jo faktisk kan købe det her uden opsyn. Alle med et Mastercard kan købe det. Det burde ikke være lovligt, siger Lasse Holm.
Vil forbyde THCA
Men det er lovligt. For på emballagen står der, at det er ”THCA 45 %”, hvilket er et stof, der i sig selv ikke er euforiserende.
- Og det er lige nu argumentet for, at det ikke er på bekendtgørelsen over euforiserende stoffer, siger Christian Lindholst, der er institutleder ved Institut for Retsmedicin og Retskemi på Aarhus Universitet.
Men der skal ikke andet end lidt varme til, før THCA bliver til det euforiserende og ulovlige stof THC, og ”THCA kan på den måde have de samme skadevirkninger og risiko for afhængighed som THC”, som Sundhedsstyrelsen formulerer i en mail til TV 2 Fyn.
Christian Lindholst undrer sig over og synes, det er forkert, at THCA ikke allerede er blevet gjort ulovligt. Men måske er det kun et spørgsmål om tid.
Tidligere i december svarede sundhedsminister, Sofie Løhde (V), på et spørgsmål fra SF’s Karina Lorentzen Dehnhardt, at ”Sundhedsstyrelsen arbejder på at finde en løsning på, hvordan man efter lovgivningen om euforiserende stoffer kan forbyde THCA på en fornuftig og effektiv måde.”
Efter den konservative retsordfører Mai Mercado læste historien om automaten på Langeland, vil hun også inddrage ministeren. I en sms skriver hun:
”Vi stiller spørgsmål til ministeren om det her. Det er vanvittigt, at man kan købe hash lovligt. Og det skal stoppes.”
En meget stærkt joint
Googler man THCA, dukker der flere webbutikker op. De har Trustpilot-stjerner, et professionelt setup, og de sender med de fragtfirmaer, alle andre bruger. Det ligner umiddelbart et produkt, der også kunne ligge i et supermarked.
Men stille og roligt bliver THCA omdannet til det euforiserende og ulovlige stof THC. Udsætter man det for varme, går processen hurtigere, og så har man let og elegant fået lavet et lovligt stof om til et ulovligt.
Hvis man eksempelvis ryger sit lovlige THCA i en joint, bliver stort set det hele til THC. Det betyder, at hvis man ryger det produkt, der er i automaten med et THCA-indhold på 45 procent, vil det svare til, at man ryger en joint med 39 procent af det ulovlige og euforiserende THC.
-Det vil altså have cirka samme styrke. Og det vil være en meget stærk joint. Det gennemsnitlige THC-indhold i hash ligger på cirka 26 procent, siger Christian Lindholst.
Til gengæld har det ingen euforiserende effekt, hvis man for eksempel smører THCA på huden, eller hvis man spiser det, uden det er blevet varmet op.
Noget “specielt” i butikken
Uanset hvad man har tænkt sig at gøre med det, lover ejeren af AutomatKøb, Karolina Emilia Gagajek, at det nu er slut med at sælge THCA.
Det skriver hun i et skriftligt svar, hvori hun også forklarer, at hun begyndte at sælge det, fordi hun gerne ville have noget ”specielt” i butikken, og fordi flere havde efterspurgt det i sommer.
Karolina Emilia Gagajek skriver også, at THCA nåede at være til salg i automaten i et par måneder, og så fastholder hun i sit svar, at man kun kunne købe produkterne, hvis der på betalingskortet var et minimumsrådighedsbeløb på 1.000 kroner, og hvis det af forældrene var godkendt til internetkøb.
”Butikken er videoovervåget, og på intet tidspunkt har unge under 18 år købt de produkter,” skriver Karolina Emilia Gagajek, der også oplyser, at AutomatKøb i Lindelse nu er lukket i et par dage, så julefreden kan sænke sig.
TV 2 Fyns nye direktør: - Vil fremtidssikre public service på Fyn
Thomas Funding Therkildsen bliver ny direktør på TV 2 Fyn fra februar 2025. Senest kommer han fra en stilling som politisk redaktør ved Jyllands-Posten, og han har også en fortid på TV 2 og Avisen Danmark.
Thomas Funding Therkildsen bliver ny direktør på TV 2 Fyn fra februar 2025. Senest kommer han fra en stilling som politisk redaktør ved Jyllands-Posten, og han har også en fortid på TV 2 og Avisen Danmark.
TV 2 Fyns nye direktør: - Vil fremtidssikre public service på Fyn
Thomas Funding Therkildsen bliver ny direktør på TV 2 Fyn fra februar 2025. Senest kommer han fra en stilling som politisk redaktør ved Jyllands-Posten, og han har også en fortid på TV 2 og Avisen Danmark.
LYD
DEL
LYD
DEL
Hunde og droner ledte efter mand - politiet bad offentligheden om hjælp
kopieret!
Fyns Politi har siden klokken 14 ledt efter en 73-årig mand, der var forsvundet.
Ifølge politiet frygtedes det, at han ikke kunne tage vare på sig selv, og man indsatte derfor mange ressourcer i eftersøgningen.
- Vi har droner i luften, vi bruger hunde til at lede og vi har patruljer som er på udkig efter ham, sagde politiets vagtchef.
Han var sidst set i Faaborg centrum ved 10-tiden.
Fyns Politi har fredag aften fundet manden i god behold. Af den årsag har TV 2 Fyn slettet navn og billede på den savnede.
Manden blev fundet af en borger, som kontaktede politiet.
Regionsråd politianmelder læk af fortrolige oplysninger
kopieret!
Regionsrådet i Region Syddanmark har indgivet en politianmeldelse, efter der er blevet konstateret et læk af fortrolige oplysninger fra et lukket møde.
Det bekræfter regionsrådsformand Bo Libergren (V).
- Jeg kan bekræfte, at vi har besluttet at politianmelde et brud på tavshedspligten. Meget mere kan jeg ikke sige, oplyser han.
Han vil dermed heller ikke oplyse, hvilken sag bruddet er sket i forbindelse med.
Er det et medlem af regionsrådet som står bag lækket?
- Det kan jeg ikke vide, det er noget som politiets efterforskning skal klarlægge. Det kan i princippet også være en medarbejder som står bag, siger Bo Libergren.