22. apr. 2021 kl. 10:49
Video: Fyns Politi

Artiklen er mere end 30 dage gammel

LYT
Del
Link
kopieret!

Fyns Politi efterlyser hjælp til at identificere to personer i forbindelse med drabet på Abdinur Mohamed Ismail og deler lydfil og video.


Fyns Politi deler en video og et lydklip i forbindelse med Vollsmose-drabet på Abdinur Mohamed i sommer. 

I den ene af de to videoer kan man høre skud, en hund hyle og flere stemmer. Den anden video er fra et overvågningskameraer, hvor man kan se to personer på en scooter. 

Målet med at dele filerne er at identificere de to personer, hvis identitet endnu ikke er kendt af politiet, som derfor beder offentligheden om hjælp.

Læs også: Flere sigtet i sag om Vollsmose-drab
Gå tilbage Del
22. apr. 2021 kl. 10:16

Flere sigtet i sag om Vollsmose-drab

Fotograf: August Sandberg Redigering: Simone Kyed Jeppesen

Politiet har sigtet yderligere to personer i sagen om drabet på Abdinur Mohamed Ismail.


Fyns Politi har sigtet yderligere to personer for drabet på en uskyldig mand 24. juni 2020 i Vollsmose. 

De nye sigtede er to mænd på 19 år og 21 år fra Odense. De er blevet sigtet for manddrab og forsøg på manddrab. Det skriver Fyns Politi i en pressemeddelelse.

Der er tale om drabet på 31-årige Abdinur Mohamed Ismail, der blev ramt af skud i Egeparken. Han befandt sig tilfældigvis i skudlinjen under en skudveksling mellem to grupperinger.

Politidirektør Arne Gram er tilfreds med udviklingen i efterforskningen, som han siger foregår i et af de sværeste miljøer.

- Det er jo en særlig tragisk sag, hvor en uskyldig ender med at blive dræbt på grund af den totale mangel på respekt for andres liv, som de her bandekriminelle udviser, siger han.

- Desværre er der stadig to mistænke på fri fod, og derfor vil jeg også gerne appellere på det kraftigste til at kontakte os, hvis man ved, hvem de er. 

Derudover offentliggør Fyns Politi også en video, hvor man kan høre to personer, som politiet håber, nogle kan og vil hjælpe med at identificere. Se videoen i artiklen her.

Skød efter scooter

Ifølge politiet har de to sigtede sammen med en 22-årig mand, der har siddet varetægtsfængslet siden januar, affyret minimum fire skud mod to uidentificerede personer på en scooter.

Her ses de to mænd, som politiet efterlyser

Skudene ramte i stedet Abdinur Mohamed Ismail, der omkom.

De to nye sigtede sidder allerede varetægtsfængslet i en anden sag, og derfor bliver grundlovsforhøret først afholdt senere. 

Der er i alt sigtet fire personer i sagen for drab eller medvirken til drab.

To mangler fortsat

Politiet mangler fortsat at få identificeret de to personer, der flygtede fra stedet på en scooter.

Se ruten over hvordan de to mistænkte flygtede efter drabet: 

Følg flugtruten for de to mænd, der flygtede på scooter. Se den i stor skærm her.


- Vi har nu sigtet de fire personer, som vi mistænker for at være involverede i drabet på Abdinur Mohamed Ismail. De gerningsmænd, vi fortsat mangler at få identificeret, er de to personer, der åbner ild først, og som, vi mener, var det egentlige mål for det skud, der ramte Abdinur Mohamed Ismail, siger vicepolitiinspektør Jesper Weimar Pedersen.

Hændelsesforløbet

Skudepisoden var en kulmination på en længerevarende konflikt mellem to grupperinger i Vollsmose og Korsløkke. 

Grupperne er her benævnt som Gruppe 1, der har tilknytning til Korsløkkeparken og Gruppe 2, der har tilknytning til Bøgetorvet i Vollsmose.


  • Klokken 23.48 ankom en scooter med to mørkklædte og maskerede personer, person A og person B fra Gruppe 1, til Egeparken nr. 150. Ved Egeparken afgav først person A en serie skud mod den 31-årig mand fra Gruppe 2, som blev ramt fire gange. Der bliver også skudt mod en hund, som efterfølgende afgik ved døden.


  • Efter skuddene mod den 31-årige fra Gruppe 2 var faldet, forsøgte A og B først at flygte via den rute, de var kommet ad, men de blev mødt af fire bevæbnede og maskerede personer fra Gruppe 2, og der opstod ildkamp. 


  • Få sekunder efter – klokken 23.49 – viser overvågningsbillederne de tre maskerede personer, person O, person P og person Q fra Gruppe 2, løbe ind gennem tunnelen og ud på forsiden af Egeparken i samme retning, som scooteren netop var kørt i. Politiet ved fra overvågningen, at der var en fjerde person i den bevæbnede gruppe, men da de ankom til tunnelen, valgte den fjerde person at løbe rundt om bygningen i stedet for gennem tunnelen.


  • Da den ene af de tre personer, person P, som nummer to kom ud af tunnelen, løb han langs bygningen ved Egeparken 150-152, hvor han afgav fire skud i retning mod den flygtende scooter. Det er politiets klare formodning, at det var et af disse fire skud, der ramte og dræbte Abdinur Mohamed Ismail, der helt tilfældigt befandt sig lige i gerningsmandens skudlinje. 


  • Selv om skuddene var rettet mod de to flygtende personer, A og B på scooteren, blev ingen af dem ramt, men de lykkedes i stedet med at stikke af ad Åsumvej, hvor de blev eftersat af en politipatrulje.

I den forbindelse siger vicepolitiinspektør Jesper Weimar Pedersen i en pressemeddelelse:

- Vi vil meget gerne have identificeret de to personer, som på videoen ses kører væk på scooteren, og som vi mener, er dem man kan høre råbe på den lydfil, som vi nu offentliggør. 

Læs også: Sådan forløb skudepisoden, der kostede uskyldig mand livet
Gå tilbage Del
17. sep. 2020 kl. 14:01

Sådan forløb skudepisoden, der kostede uskyldig mand livet

Facebook

Politiet offentliggør hele hændelsesforløbet for den skudepisode, der i juni kostede en uskyldig 31-årig mand livet. Læs forløbet her.


En uskyldig mand, 31-årige Abdinur Mohamed Ismail, blev dræbt tæt ved sit hjem i Vollsmose, da to rivaliserende grupper i området udvekslede skud 24. juni i år.

Mere end to måneder efter episoden har Fyns Politi endnu ikke sigtet nogen for drabet.

Derfor har man torsdag valgt at offentliggøre omfattende materiale om forløbet for episoden i håb om at finde frem til gerningsmændene.

- Vi håber på, at denne grove lovovertrædelse, som drab er, kan få borgerne i området at hjælpe politiet, siger Carsten Dichmann, der er politikommissær ved Fyns Politi.

Her følger hele det forløb, som politiet efter knap tre måneders efterforsking er kommet frem til.

Få overblikket over forløbet ved at følge prikkerne i kronologisk rækkefølge

Klik og læs prikkerne i rækkefølgen fra ét til otte. Røde prikker indikerer, at det drejer sig om Korsløkkegruppen. De blå prikker indikerer, at det drejer sig om Vollsmosegruppen. Grafik: Louise Koustrup.

Ankomst

Onsdag den 24. juni. Klokken 23.25.

To personer kommer kørende på en sort maxi scooter ved krydset Munkerisvej og Ørbækvej.

De to personer, Person A og Person B, kommer fra Korsløkkegruppen

De er begge klædt i sort tøj, og deres ansigter er maskerede.

Klokken 23.48.

Mændene ankommer til den vestlige side af boligblokken Egeparken nummer 150, som ligger i Vollsmose.

Med slukkede lygter triller de scooteren ind i en gangtunnel, der går igennem blokken. Her skal den stå klar til, at de kan flygte af samme rute, som de ankom.

De første skud affyres

Person A går først fra scooteren, hvorefter Person B følger med ud til den østlige side af boligblokken - begge mænd går med hævede pistoler. Kort herefter falder de første skud.

På østsiden af blokken finder de en 31-årig mand, der er et højststående medlem i Vollsmosegruppen. Han står i en gruppe med 8-15 andre personer.

Person A affyrer en serie af skud mod manden, der bliver ramt fire gange, men overlever.

En hund der er tilstede løber hen mod Person A, som affyrer skud mod den. Person B affyrer også skud mod hunden, som bliver ramt og dør kort efter.

Ildkamp og flugtforsøg

Klokken 23.49.

Efter de første skud er faldet forsøger de to mænd fra Korsløkkegruppen at flygte af samme rute, som de ankom, men på vestsiden af blokken møder de de tre øvrige mænd fra Vollsmosegruppen, som ligeledes er maskerede og bevæbnede.

Der opstår ildkamp mellem de to grupper.

De to mænd fra Korsløkkegruppen vælger herefter at flygte på scooter ud på den østlige side af boligblokken.

Fyns Politi
Fyns Politi har torsdag offentliggjort video og billeder fra skudepisoden. Har man oplysninger i sagen, kan politiet kontaktes på telefon 114.

Seks sekunder senere løber de tre mænd efter scooteren gennem tunnellen. Politiet ved fra overvågningsbilleder, at der også var en fjerde mand i den bevæbnede gruppe, men han løber rundt om bygningen i stedet for at løbe gennem tunnellen.

Skyder efter scooter - rammer uskyldig

Den anden person, der kommer ud af tunnellen, løber langs bygningen Egeparken nummer 150-152, og han kommer så tæt på scooteren, at han affyrer fire skud i dens retning.

Han rammer dog ikke mændene på scooteren.

I stedet formoder politiet, at det er et af de fire skud, der rammer og dræber den uskyldige 31-årige mand Abdinur Mohamed Ismail, som tilfældigt befinder sig i skudlinjen.

Flugtrute af stisystemer

Med en politibil i hælene flygter de to mænd på scooteren i sydlig retning af Vollsmose Allé, og drejer til venstre af Åsumvej.

Cirka 50 meter før de kommer til Odense Å drejer de til med over 125 kilometer i timen til højre ned ad et stisystem, hvor politibilen ikke kan køre efter. Det sker klokken 23.51.

På stisystemet kører de langs Odense Å, inden de krydser den via en gangbro.

De kører syd langs stien til Teglværksvej, og hvor vejen går stik syd kører de via en sti til krydset Nyborgvej og Avlskovsvej.

De krydser Nyborgvej klokken 23.53.

Via stier og privat vej kører de længere sydpå, indtil de rammer Herluf Trolles Vej klokken 23.54. Det er her politiets spor ender.

Man ved blot, at de forsvinder i retning af Ivar Huitfelds Vej.

Følg flugtruten for de to mænd, der flygtede på scooter. Se den i stor skærm her.


- Det er vores klare formodning, at der er vidner, som kender identiteten på A og B, og som kan genkende stemmerne og dermed hjælpe politiet med opklaring af sagen.

Til TV 2 Fyn siger vicepolitiinspektøren, at de to nye sigtede er en del af den gruppering, som opholder sig omkring Bøgetorvet i Vollsmose.

- Og de er en del af den gruppering, som de to tidligere sigtede er en del af, siger Jesper Weimar Pedersen.

Politiet søger vidner, der kan identificere de to personer på klippet
Video: Video: Fyns Politi

Pistol fanget af overvågningskamera

Fyns Polit har 15. april foretaget yderligere to sigtelser af personer i forbindelse med drabet på den uskyldige Abdinur Mohmed Ismail 24. juni 2020. Dermed er i alt fire personer på nuværende tidspunkt sigtet for drab eller for medvirken til drab i sagen.

De to nye sigtede er mænd på henholdsvis 19 og 21 år, men politiet mangler derudover at opklare identiteten på to yderligere personer. 

“Det er vigtig fordi, vi gerne vil have så mange af de her banditter i fængsel som muligt”

— Jesper Weimar Pedersen, vicepolitiinspektør, Fyns Politi

-  Desværre er der stadig to mistænke på fri fod, og derfor vil jeg også gerne appellere på det kraftigste til, at kontakte os, hvis man ved, hvem de er, siger vicepolitiinspektør Jesper Weimar Pedersen. 

Han forklarer:

- Det er vigtigt fordi, vi gerne vil have så mange af de her banditter i fængsel som muligt, så vi kan få genetableret trygheden i Vollsmose og i de andre dele af Odense, hvor bandernes kriminalitet skaber utryghed. 

Læs også: Politiet: Her er manden bag drabet i Vollsmose
Gå tilbage Del
17. sep. 2020 kl. 14:00

Politiet: Her er manden bag drabet i Vollsmose

Fyns Politi: Redigering: Sune Jørgensen

Fyns Politi offentliggører nu videomateriale af den formodede gerningsmand bag skudepisoden i Vollsmose, hvor en 31-årig uskyldig mand blev dræbt.


Fyns Politi offentliggører nu billeder af den person, som det mener står bag drabet på en uskyldig 31-årig mand i Egeparken i Vollsmose. Abdinur Mohammed Ismail blev skuddræbt i juni i Vollsmose i forbindelse med et opgør i kriminelle kredse.

Videomaterialet, der stammer fra overvågningskameraer i området, viser de to grupper, der beskød hinanden ved episoden om aftenen den 24. juni. Politiet mener, at gerningsmanden skal findes i den ene af grupperne.

Personen, politiet udpeger som gerningsmanden, er en del af en gruppe på fire personer, og han skiller sig ud fra de andre i gruppen, som han indgår i, forklarer politikommisær Carsten Dichmann fra Fyns Politi.

- Det, der er karakteristisk ved gerningsmanden, som har afgivet skud, er, at han er markant lavere end de øvrige gerningsmænd, siger Carsten Dichmann til TV 2 Fyn.

Billederne bliver offentliggjort efter flere måneders efterforskning, og politiet håber, at det vil resultere i, at personer, der har oplysninger i sagen, vil kontakte politiet med oplysninger.

På billederne kan man se, hvordan personer fra de to grupper ankommer og forlader området i Egeparken, hvor skudepisoderne fandt sted.

Ved du noget?

Med de nye oplysninger i sagen håber Fyns Politi, at personer med viden om sagen vil kontakte dem.

 

Ifølge politiet er det et vanskeligt miljø at efterforske i, og derfor opfordrer politiet også eventuelle vidner eller andre personer med viden om sagen til at kontakte politiet enten ved at ringe 114 eller ved at kontakte politiet på anden vis. Det kan være det lokale politi i Vollsmose eller andre betjente. 

Derudover viser videomaterialet også, hvordan politiet forfølger den ene af grupperne, da de stikker af fra gerningsstedet. Selvom politiet nu har billeder af gerningsmændene, har de brug for hjælp fra offentligheden, forklarer Carsten Dichmann.

“Det, der er karakteristisk ved gerningsmanden, som har afgivet skud, er, at han er markant lavere end de øvrige gerningsmænd”

— Carsten Dichmann, politikommissær, Fyns Politi

- Gerningsmændene er maskerede. De har hætter og kasketter og sort tøj på, så desværre kan vi ikke ud fra de billeder her genkende gerningsmændene. Og det gør så, at vi beder offentligheden om hjælp. Det kan være, nogle kan genkende dem ud fra kropsbygning eller ud fra påklædning, eller måske har man set nogle i området, siger Carsten Dichmann.

Pistoler fundet i Odense Å

Ud over billederne af gerningsmændene fra begge de kriminelle grupper har Fyns Politi også valgt at fortælle offentligheden, at der er fundet to pistoler, der blev brugt af den ene af grupperne ved skudepisoden. De to pistoler blev fundet, da Fyns Politi havde dykkere i Odense Å for at lede efter våben i dagene efter drabet.

Pistolerne, der blev fundet, er henholdsvis en 9 mm pistol og en 7,65 mm pistol. Politiet kan fastslå, at ingen af de to pistoler, der er fundet, er våbnet, som skuddet, der dræbte den 31-årige, er blevet affyret fra.

Til gengæld har politiets undersøgelser fastslået, at de to pistoler, der er fundet, blev brugt, da den ene gruppe affyrede de skud, der indledte episoden, hvor en 31-årig mand blev såret, og en hund blev dræbt.

Scooter efterlyses

Fyns Politi offentliggør også billeder og oplysninger om den scooter, som to af gerningsmændene brugte til at ankomme og flygte på. Scooteren er en såkaldt Maxiscooter, som blev stjålet i Seden en måned før.

Fyns Politi
Scooteren er en såkaldt Maxiscooter, som blev stjålet i Seden en måned før.

Da scooteren blev stjålet, havde den en spansk nummerplade, sidespejle, bagageboks og vindskærm. Men ved skudepisoden i Vollsmose var de dele fjernet, og Fyns Politi er meget interesseret i at få oplysninger, hvis nogen har set, hvor scooteren befinder sig eller har kendskab til, hvor delene, der er taget af, befinder sig.

Giv politiet oplysninger på anden vis

Med de nye oplysninger i sagen håber Fyns Politi, at personer med viden om sagen vil kontakte dem. Ifølge politiet er det et vanskeligt miljø at efterforske i, og derfor opfordrer politiet også eventuelle vidner eller andre personer med viden om sagen til at kontakte politiet enten ved at ringe 114 eller ved at kontakte politiet på anden vis, siger politikommissær Carsten Dichmann fra Fyns Politi.

- Skulle der være nogen, som frygter for repressalier, så kan man også tage fat i sit lokale politi i Vollsmose. Eller hvis man kender en betjent, så kan også rette henvendelse til vedkommende. Vi er interesseret i alle henvendelser i denne sag, fortæller Carsten Dichmann.

Drabet og skudepisoden i Egeparken er den groveste kriminalitet, der kan begås, og ved at hjælpe politiet med at opklare den alvorlige sag, hjælper man også sig selv, siger Carsten Dichmann.

- Vi er overbeviste om, at der sidder vidner ude i området ud i Egeparken. Vidner, som ved, hvem de her gerningsmænd er. Vi er overbeviste om, at der sidder vidner, som ligger inde med private videooptagelser. Dem vil vi også meget gerne have udleveret. Vi håber selvfølgelig på nu, at denne grove lovovertrædelse, som drab er, at borgerne vælger at hjælpe politiet og hjælpe sig selv, siger Carsten Dichmann.

Har du oplysninger i sagen, kan du kontakte Fyns Politi på telefonnummer 114.

Derfor deler politiet videoerne, som er optaget 24. juni 2020. 

Lyden er optaget fra en telefon. Hvis man kan genkende en eller begge stemmer, bedes man kontakte Fyns Politi på 114.

Man kan ikke se personer på videoen, men man kan høre stemmer, der råber, lyden af en hund, der klynker, og så en række høje brag - muligvis lyden af skud.
Video: Video: Fyns Politi

Få overblikket over drabet ved at følge prikkerne i kronologisk rækkefølge

Klik og læs prikkerne i rækkefølgen fra ét til otte. Røde prikker indikerer, at det drejer sig om Korsløkkegruppen. De blå prikker indikerer, at det drejer sig om Vollsmosegruppen. Grafik: Louise Koustrup.

For 3 timer siden
Tophistorie
Anders Høgh

Byrådsmedlem i Kerteminde Kommune Kristian Hald (S) er netop blevet udelukket fra Socialdemokratiet.


Det kan TV 2 Fyn afsløre på baggrund af et lukket ekstraordinært gruppemøde, der fandt sted torsdag aften.


- Han er blevet udelukket, oplyser TV 2 Fyns reporter Frederik Zeuner, som var til stede på Kerteminde Rådhus, mens mødet fandt sted.


Ved en afstemning valgte de ni øvrige medlemmer af den socialdemokratiske byrådsgruppe at stemme for udelukkelsen. Kristian Hald var den eneste, der stemte imod. Han er nu løsgænger.


Illoyal

Årsagen til udelukkelsen skyldes “illoyalitet”, at Kristian Hald har bedrevet “partiskadelig forretning”, og at han “gentagne gange har brudt Socialdemokratiets interne forretningsordener”.

Det oplyser Karen Dalsgaard Ibsen (S) på vegne af den socialdemokratiske byrådsgruppe til TV 2 Fyn.

Og det var da også et tydeligt berørt nu tidligere medlem af den socialdemokratiske byrådsgruppe, som udtalte sig til TV 2 Fyn efter mødet.

- Jeg fastholdte, at jeg syntes, at borgmesteren skulle trække sig, og gruppen fastholdte, at den syntes, jeg skulle udelukkes. Det havde vi en afstemning om, og den tabte jeg med ni mod et, siger Kristian Hald, der dog helt overordnet ikke mener, at han har tabt.

- Jeg har stået fast på ordentlighed og sat det over partifarver. Hvis jeg skal pege på en taber i det her, er det demokratiet, siger han og tilføjer, at borgerne må tage stilling til hans videre deltagelse i kommunalpolitik, når der er kommunalvalg i november.

- Gå af, Kasper

Kristian Hald kom for alvor i søgelyset, da han i sidste uge opfordrede borgmester i Kerteminde Kommune, Kasper Ejsing Olesen (S), til at trække sig fra sin post.

Årsagen skulle findes i, at borgmesteren ved et byrådsmøde i december fortalte byrådet, at en sag om Skovløkke Frilandsgrønts ret til at drive en vejbod ikke kunne komme på dagsordenen, fordi borgmesteren kort tid inden havde modtaget mailen fra by- og landdistriktsministeren om sagen.

Det viste sig dog, at mailen var blevet modtaget flere dage i forvejen.

Borgmesteren forklarede efterfølgende, at han først ville tale med ejerne af Skovløkke Frilandsgrønt. Men det fik han aldrig gjort. Han har efterfølgende indrømmet og undskyldt for usandheden.

Lørdag aften holdt den socialdemokratiske gruppe møde om sagen, hvor de afviste Kristian Halds opfordring til borgmesteren om at trække sig.

Flere løgne

Søndag dukkede der en ny sag op, hvor byrådskolleger igen beskyldte borgmesteren for at tale usandt. Denne gang handlede sagen om Kerteminde Erhvervsforening, som borgmesteren sidder i bestyrelsen for.

I februar sidste år skrev foreningen en bekymringsmail til byrådsmedlemmerne.

De var nervøse for, at biogassagen om den tidligere borgmester Hans Luunbjerg tog for mange af kommunens ressourcer. Ressourcer, den ellers kunne have brugt på erhvervslivet i Kerteminde.

Det konservative byrådsmedlem Henrik Madsen (K) har efterfølgende spurgt borgmesteren, om han var medafsender på bekymringsbrevet og dermed spillede en dobbeltrolle. Det afviste borgmesteren.

Men nu er der dukket et referat fra det pågældende bestyrelsesmøde i Erhvervsforeningen. Her fremgår det, at det var borgmesteren selv, der tog initiativ til drøftelserne om kommunens håndtering af biogassagen.

Ifølge byrådsmedlemmer viser sagen, at borgmesteren igen har talt usandt.

Fik “gult kort”

Onsdag eftermiddag var hele byrådet i Kerteminde Kommune samlet til et orienteringsmøde, hvor byrådsgruppen fik mulighed for at spørge ind til borgmesterens usandheder.

Mødet endte med, at Kasper Ejsing Olesen fik en advarsel.

- Vi har haft en borgmester, der har tilbageholdt oplysninger og dækket over dem med en usandhed eller to, så jeg synes i den grad, han har fortjent at få et gult kort, sagde gruppeformand for konservative og byrådsmedlem, Michael Nielsen (K), til TV 2 Fyn.

Ifølge Michael Nielsen er sagerne ikke af en sådan karakter, at byrådsgruppen ville trække tæppet væk under borgmesteren.

- Nu giver vi det gule kort til borgmesteren og giver ham én opgave: Han skal genvinde den mistede tillid. Det er tid til at se fremad, sagde Michael Nielsen.

TV 2 Fyn har forsøgt at få en kommentar fra Kasper Ejsing Olesen. Han har ikke ønsket at stille op til interview.

Læs også: Borgmester med vild udmelding: - Jeg stopper måske
Gå tilbage Del
19. jan. 2025 kl. 22:17

Borgmester med vild udmelding: - Jeg stopper måske

TV 2 Fyn

Borgmester i Kerteminde Kommune, Kasper Ejsing Olesen (S), stopper måske i politik.


Så kontant er meldingen, da TV 2 Fyn taler med borgmesteren søndag aften.


- Måske, svarer Kasper Ejsing Olesen til spørgsmålet, om han stopper i politik.


- Jeg er ved at mærke efter, som jeg skriver, fordi hvis det her er den måde, at man er overfor hinanden i politik i Kerteminde Kommune - og skal være det i fremtiden - så er det ikke noget for mig, siger borgmesteren.


Udmeldingen kommer på baggrund af de seneste dages virak omkring borgmesteren.


Opfordret til at trække sig

I sidste uge kom det frem, at Kasper Ejsing Olesen har talt usandt i en sag om Skovløkke Frilandsgrønts ret til at drive en vejbod.

På et byrådsmøde i december fortalte borgmesteren, at sagen ikke kunne komme på dagsordenen, fordi han kort tid inden havde modtaget en mail fra by- og landdistriktsministeren om sagen.

Men det viste sig, at mailen var blevet modtaget flere dage i forvejen.

Borgmesteren forklarede efterfølgende, at han først ville tale med ejerne af Skovløkke Frilandsgrønt. Men det fik han aldrig gjort. Og det har han efterfølgende indrømmet og undskyldt for.

Sagen fik partikollega og byrådsmedlem i Kerteminde Kommune Kristian Hald (S) til at opfordre borgmesteren til at trække sig fra sin post.

Lørdag aften holdt den socialdemokratiske gruppe møde om sagen, hvor de afviste Kristian Halds opfordring til borgmesteren om at trække sig.

Beskyldt for flere usandheder

Søndag dukkede der en ny sag op, hvor byrådskolleger igen beskylder borgmesteren for at tale usandt. Denne gang handler sagen om Kerteminde Erhvervsforening, som borgmesteren sidder i bestyrelsen for.

I februar sidste år skrev foreningen en bekymringsmail til byrådsmedlemmerne.

De var nervøse for, at biogassagen om den tidligere borgmester Hans Luunbjerg tog for mange af kommunens ressourcer. Ressourcer, den ellers kunne have brugt på erhvervslivet i Kerteminde.

Det konservative byrådsmedlem Henrik Madsen har efterfølgende spurgt borgmesteren, om han var medafsender på bekymringsbrevet og dermed spillede en dobbeltrolle. Det afviste borgmesteren.

Men nu er der dukket et referat fra det pågældende bestyrelsesmøde i Erhvervsforeningen. Her fremgår det, at det var borgmesteren selv, der tog initiativ til drøftelserne om kommunens håndtering af biogassagen.

Ifølge byrådsmedlemmer viser sagen, at borgmesteren igen har talt usandt.

Siger stop

Sagerne har taget hårdt på borgmesteren, udtrykker han over for TV 2 Fyn. Søndag aften lagde han et facebookopslag op.

I opslaget skriver borgmesteren, at: “jeg siger STOP, ikke til der hvor angrebene kommer, for det kan jeg ikke. Men siger STOP til jer fra pressen til at kontakte mig med baggrund i flere af de angreb, som der trues med”.

- Jeg har børn, kæreste og øvrig familie, og mange af dem bor i lokalsamfundet. De bliver også konfronteret med det. Når du er borgmester, ved folk godt, hvem der er din familie, siger Kasper Ejsing Olesen til TV 2 Fyn.

- De her motivsøgende påstande, der kommer, bliver de jo også mødt med - og specielt mine børn, lyder det videre.

Er dit facebookopslag rettet mod Kristian Hald eller pressen?

- Det her er mod dem, som allerede har været ude med noget personligt, og som går i pressen med det i stedet for - som jeg skriver - at gøre det ordentligt og konfrontere mig, siger Kasper Ejsing Olesen

Så hvis jeg forstår dig rigtigt, er opslaget rettet mod Kristian Hald.

- Det skal du ikke skrive, for det har jeg ikke sagt, siger borgmesteren.

Men du siger jo, at opslaget er henvendt til de personer, der går til pressen.

- Nej fordi de gør det alligevel. De gør det alligevel. Det er faktisk mere dem, der slubrer det i sig uden at reflektere over det, siger Kasper Ejsing Olesen.

Beskidt spil

Borgmesteren påpeger, at han “ikke er en robot, men et menneske med en familie, der lever i et lokalsamfund”.

- Min datter ligger syg i dag, men fordi I hele tiden hiver efter mig, og jeg er nødsaget til at svare, kan jeg ikke engang være der som far for hende. Jeg skal hele tiden forholde mig til noget nyt, siger han.

- Jeg er ikke mentalt til stede, når der kører personangreb, og at I som presse hiver efter mig, og det forstår jeg godt, at I gør. Det er ikke sådan, jeg ønsker at leve mit liv, lyder det videre.

Det lyder som om, at det hele er blevet lidt for meget i de her dage. At det kommer både det ene, det andet og det tredje sted fra.

- Det er jo ikke bare i de her dage. Det er en udvikling, vi har set igennem længere tid, synes jeg, siger borgmesteren.

Er politik blevet et mere beskidt spil?

- Ja det synes jeg. Det har bevæget sig fra ideologi til politiske kampe, og nu er det så at gå efter personer. Det gjorde man jo ikke førhen, siger Kasper Ejsing Olesen.

I dag kl. 14:07
Tophistorie
Frederik Kjøler Kibsgaard

I næsten en måned ligger en ældre mand død i sin bolig i Nyborg, selvom hjemmeplejen ved, at han er afgået ved døden midt i december.


Først da en aftenvagt tilfældigvis kommer forbi og ser et åbent vindue til hans lejlighed, bliver manden fundet. Hun kigger ind ad det åbne vindue og ser den afdøde borger i sengen.


I en orientering til medarbejderne i hjemmeplejen, som TV 2 Fyn har fået, fortæller sundheds- og ældrechef i kommunen, Solveig Christiansen, hvordan det kunne ske.


Missede opkald til læge

Den ældre mand dør midt i december. Mens hjemmeplejens aftenvagt er på et af sine hyppige besøg, bliver manden dårlig. Der bliver derfor både ringet efter assistance fra en kollega og 112.

Trods redningspersonalets indsats er mandens liv ikke til at redde.

Solveig Christiansen understreger, at alle i situationen handlede korrekt.

Når et menneske dør i eget hjem, skal der foretages ligsyn to gange. Første gang når borgeren dør eller bliver fundet død, og anden gang otte timer senere.

I denne situation skal mandens egen læge foretage ligsyn nummer to og udfylde en dødsattest.

Men lægen bliver aldrig orienteret.

Fjernet fra kørelister

I den skriftlige orientering skriver Solveig Christiansen, at medarbejderne ikke får talt sammen om, hvem der skal give dagholdet besked om at kontakte lægen.

Det betyder, at ingen officielle instanser får besked om dødsfaldet, og der bliver ikke lavet en dødsattest. Den afdøde mand bliver dog fjernet fra distriktets kørelister, så ingen opdager, at der ikke er givet kontakt til egen læge, og at han ikke er afhentet.

På grund af den manglende dødsattest fra december er manden aldrig blevet erklæret død, og dermed er der ikke givet besked til en bedemand.

Først efter manden blev fundet en måned senere, får hjemmeplejen kontakt til mandens datter og svigersøn. Far og datter har ikke haft kontakt inden da.

Den ældre mand blev bisat tirsdag.

TV 2 News
Solveig Christiansen, der er sundheds- og ældrechef i Nyborg Kommune, undskylder, at manden blev glemt.

Interview med sundheds- og ældrechef, Solveig Christiansen

Hvordan forklarer I, at det kunne ske?

- Jeg vil gerne starte med at undskylde, at det overhovedet er sket. Det er dybt beklageligt, og det påvirker os alle rigtig meget.

- Vi har de retningslinjer, vi har, som bliver fulgt i selve situationen, som er voldsom. Da håndterer medarbejderne det fuldstændig korrekt. Det, der desværre ikke sker, er i efterforløbet, at informationen ikke bliver givet videre til næste instans. Det er dybt beklageligt.

Hvordan kan det være, at det ikke sker, når du siger, at medarbejderne følger de instrukser, der er?

- Jeg tror, man skal se på her, at medarbejderne har stået i en meget voldsom situation, og der er ingen af os, der ved, hvordan man reagerer i voldsomme situationer. Derfor kan der ske fejl.

Giver det anledning til at ændre på proceduren, sådan at man kan tage højde for at stå i sådan en voldsom situation?

- Det er klart, at vi kigger hele hændelsesforløbet igennem og gennemanalyserer hele hændelsen, og sikrer os, at det ikke sker igen. Det er et enkeltstående tilfælde, og det skulle det meget gerne blive ved med at være.

Hvad vil du sige til dem, der måske kan føle sig utrygge over, at en person kan ligge i sin lejlighed død i fire uger, uden at nogen ved det?

- Jeg vil sige, at man skal ikke som borger i hverken Nyborg Kommune eller andre steder gå og være utryg over, om det her kan ske. Der må være den risiko, at der er sket en fejl her en enkelt gang, og sådan er det.

Hvor ligger fejlen?

- Det kan jeg ikke gå nærmere ind i.

Hvad kan I gøre for, at det så ikke sker igen?

- Vi lærer af vores fejl, vi taler åbent om vores fejl, og der er mange, der er rigtig påvirkede af den her situation, der er sket. Der er ikke nogen, der har gjort noget med fuldt overlæg, og alle er meget kede af det, der er sket. Vi taler højt om det, vi lærer af det, vi snakker om det, vi kigger vores procedure igennem, så vi sikrer os, at alt er til at gå til, når man som medarbejder skal håndtere sådanne situationer en anden gang.

Det er en alvorlig ting at stå i som medarbejder, når en person dør og skal tage vare på, hvad der skal ske i næste skridt. Kunne man ikke godt efterlyse bedre retningslinjer eller mere vejledning, siden at der kan ske en menneskelig fejl i sådan en alvorlig situation?

- Det er det, vi lægger op til, at der bliver kigget på nu. Om vores retningslinjer er, som de skal være fuldt ud, eller om der er andre steder i systemerne, der skal kunne snakke bedre sammen.

Hvordan tager I hånd om de medarbejdere, der står i situationen?

- De er blevet tilbudt krisepsykolog. Medarbejderne har det rigtig skidt med det, der er sket, og det er helt naturligt, at vi tilbyder krisepsykolog til dem og taler med dem og håndterer deres bekymringer, frustrationer og sorg over det, der er sket.

Er det for stort et ansvar at stå med, når sådan en fejl kan opstå?

- Jeg tror ikke, man skal ansvarsstørrelsesgøre, når man arbejder med mennesker i forskellige krisesituationer. Om det er i en kommune eller på et sygehus eller et tredje sted, vil man kunne komme ud i situationer, hvor ingen af os ved, hvordan man vil reagere.

For 3 minutter siden
Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Går du og overvejer at sætte en storvask over, kan det være en god ide at vente til fredag.

Energi Fyn varsler nemlig strøm til en nærmest uhørt lav pris, fremgår det af selskabets hjemmeside.

Forsvindende ni øre per kilowatt-time lyder prisen på, hvis du venter helt til klokken 23 fredag. Orker du ikke at holde dig vågen helt til klokken 23, lyder prisen klokken 16 på blot 19 øre per kilowatt-time.

Det eneste tidspunkt på dagen, hvor der er et mindre udsving, er i timerne rundt om klokken 08, hvor prisen lyder på 75 øre per kilowatt-time.

Priserne står i skærende kontrast til 19. januar. Først på aftenen lød prisen nemlig på svimlende 5,44 kroner per kilowatt-time.

For 34 minutter siden
Morten Juhl/Ritzau Scanpix

Efter en målrettet indsats ved arealer i Fangel syd for Odense har Odense Kommune registreret stor fremgang for den lille øgle markfirbenet.

Det er en handleplan for natur og biodiversitet, der resulterer i fremgangen for det lille firben ved Fangel Hede, som er eneste sted på Fyn, hvor markfirbenet lever.

Sammen med lodsejere i området har kommunen ryddet mindre træbevoksninger for at skabe lysåbne arealer og etablere et grus-og sanddige, hvor markfirbenene kan yngle.

Resultatet er, at en overvågning i september sidste år blev fundet 77 markfirben i områderne.

- Dette er meget glædeligt og et udtryk for, at indsatserne har båret frugt, skriver By- og Kulturforvaltningen i en orientering.

For 1 time siden
Fyn

To mærker af gravad laks, som er solgt i Netto, Føtex og Bilka i slutningen af 2023 og starten af 2024, tilbagekaldes grundet listeria.


Der er tale om mærkerne Premieur og Salling Princip Gravad Norsk Laks, skriver firmaet Polar Salmon Hjerting Laks i en pressemeddelelse.


Hvis man stadig ligger inde med produktet i eksempelvis en fryser, skal man skaffe sig af med det, lyder det.


Begge er solgt i pakker på 100 gram og i skiver. For begge mærker er der tale om laks, som har sidste udløbsdato på en række datoer i december 2023 og januar 2024.


Solgt i hele landet

For mærket Premieur Gravad Norsk Laks, som er solgt i Netto-butikker i hele landet, er der tale om datoerne 1. december og 3. december 2023 samt 14., 26., 28. og 29. januar 2024.

Pakkerne har ifølge pressemeddelelsen stregkoden 5 701785 210824.

Salling Princip Gravad Norsk Laks er solgt i Føtex og Bilka-butikker i hele landet.

Her lyder det, at man tilbagekalder pakker, som har sidste udløbsdato henholdsvis 22., 24., og 31. december 2023 samt 1., 5., 7., 8., 12., 14. og 29. januar 2024.

Pakkerne har her stregkoden 5 701785 21225.

Tilbagekaldelsen skyldes et fund af listeria i december 2023, som der ikke er blevet reageret på, lyder det.

Derfor kommer tilbagekaldelsen først nu.

Polar Salmon Hjerting Laks opfordrer til, at man tjekker sin fryser for, om man har nogle af de pågældende pakker. Hvis det er tilfældet, skal de enten kasseres eller leveres tilbage til butikken.

Listeria er en infektion, som kan give en mild febersygdom, men hvis man er særligt modtagelig på grund af eksempelvis et svækket immunforsvar eller graviditet, kan der opstå alvorlig sygdom.

Alexander Aagaard

Ulven er på vej til Fyn. I hvert fald hvis det står til folketingsmedlem Anders Kronborg (S).

Han mener nemlig ikke, at Jylland skal stå alene med den voksende ulvebestand.

- Hvis vi ikke har mulighed for at regulere ulvene inden for EU, mener jeg, at det er rimeligt, at vi inden for det danske land hjælper med at fordele - nogle vil sige glæde, andre vil sige byrde - ulvene bredt i Danmark, siger han.

I 2012 kom ulven til Danmark for første gang i 200 år, og siden da er bestanden ifølge Danmarks Naturfredningsforening vokset til mellem 32 til 43 ulve. Indtil videre er ulven i Danmark kun officielt spottet i Jylland.

Blandt borgerne på Fyn er der delte meninger om ulvenes ankomst.

For 4 timer siden
Peter Salomon

Fyns Politi rykkede ikke ud til gerningsstedet, da det fik en anmeldelse om, at mellem tre og fire personer kørte rundt i en bil og skød med fyrværkeri mod trafikanter.


- Det var en prioritering, hvor menneskeliv blev prioriteret højst, siger kommunikationsrådgiver hos Fyns Politi Sunniva Pedersen-Reng til TV 2 Fyn.


Ifølge anmeldelsen fandt episoden sted på Slettensvej i Otterup klokken 23.09 tirsdag.


- Det skal stoppes

Efter hændelsen er bilen formentlig fortsat mod Bogense, for Mette Ellekær Sørensen, der er bosat i byen, hørte nogle høje brag klokken 23.30 og kiggede ud af sit vindue.

- Jeg kunne konstatere, at der blev skudt efter min bil, siger Mette Ellekær Sørensen til TV 2 Fyn.

Hun oplyser videre, at episoden varede i “et par minutter”.

- Det er farligt, og det skal stoppes, siger hun videre.

Efter episoden kørte bilen fra stedet i ukendt retning. Hverken Mette Ellekær Sørensen eller hendes bil kom til skade.

Fyns Politi har ikke modtaget nogen anmeldelser om episoden fra Bogense.

Nedprioriteret

Til TV 2 Fyn oplyser Fyns Politi, at det “normalt vil rykke ud”, når det hører om, at der bliver skudt med fyrværkeri mod trafikanter.

- Var nogen blevet ramt eller skudt direkte efter, havde vi reageret på det, siger Sunniva Pedersen-Reng.

Men der er jo netop blevet skudt mod trafikanter. Burde I ikke have prioriteret det?

- Mit bud er, at alle patruljer var optaget, siger Sunniva Pedersen-Reng.

- Det normale er, at vi kører ud til sådanne episoder, men vi kan ikke være alle steder på én gang, siger hun og tilføjer, at vold, voldtægter, igangværende indbrud og færdselsuheld med personskade bliver prioriteret højere end den givne episode.

Ingen personer kom til skade i forbindelse med optrinnet.

For 5 timer siden
Tim Kyhn

Den ældre mand, der blev glemt efter sin død midt i december, havde en særlig plads i hjemmeplejernes hjerter.


Det fremgår tydeligt i den orientering, som sundheds- og ældrechef i Nyborg Kommune, Solveig Christiansen, har sendt til Ældreudvalget i kommunen. En orientering, som TV 2 Fyn er i besiddelse af.


Derfor er det også et meget berørt personale, der står tilbage. Manden blev fundet af en aftenvagt, der en måned efter hans død opdagede, at et vindue til hans lejlighed stod åbent.


Inde i sengen lå den ældre mand.


Samlede sammen til ny elkedel

Den afdøde mand havde ikke meget familie - kun en datter, han ikke havde kontakt til. Til gengæld var han ganske vellidt blandt det plejepersonale, der kom i hans hjem dagligt.

Læs også: Glemte død mand i en måned - sådan kunne det ske
Gå tilbage Del
I dag kl. 14:07

Glemte død mand i en måned - sådan kunne det ske

Frederik Kjøler Kibsgaard

I næsten en måned ligger en ældre mand død i sin bolig i Nyborg, selvom hjemmeplejen ved, at han er afgået ved døden midt i december.


Først da en aftenvagt tilfældigvis kommer forbi og ser et åbent vindue til hans lejlighed, bliver manden fundet. Hun kigger ind ad det åbne vindue og ser den afdøde borger i sengen.


I en orientering til medarbejderne i hjemmeplejen, som TV 2 Fyn har fået, fortæller sundheds- og ældrechef i kommunen, Solveig Christiansen, hvordan det kunne ske.


Missede opkald til læge

Den ældre mand dør midt i december. Mens hjemmeplejens aftenvagt er på et af sine hyppige besøg, bliver manden dårlig. Der bliver derfor både ringet efter assistance fra en kollega og 112.

Trods redningspersonalets indsats er mandens liv ikke til at redde.

Solveig Christiansen understreger, at alle i situationen handlede korrekt.

Når et menneske dør i eget hjem, skal der foretages ligsyn to gange. Første gang når borgeren dør eller bliver fundet død, og anden gang otte timer senere.

I denne situation skal mandens egen læge foretage ligsyn nummer to og udfylde en dødsattest.

Men lægen bliver aldrig orienteret.

Fjernet fra kørelister

I den skriftlige orientering skriver Solveig Christiansen, at medarbejderne ikke får talt sammen om, hvem der skal give dagholdet besked om at kontakte lægen.

Det betyder, at ingen officielle instanser får besked om dødsfaldet, og der bliver ikke lavet en dødsattest. Den afdøde mand bliver dog fjernet fra distriktets kørelister, så ingen opdager, at der ikke er givet kontakt til egen læge, og at han ikke er afhentet.

På grund af den manglende dødsattest fra december er manden aldrig blevet erklæret død, og dermed er der ikke givet besked til en bedemand.

Først efter manden blev fundet en måned senere, får hjemmeplejen kontakt til mandens datter og svigersøn. Far og datter har ikke haft kontakt inden da.

Den ældre mand blev bisat tirsdag.

TV 2 News
Solveig Christiansen, der er sundheds- og ældrechef i Nyborg Kommune, undskylder, at manden blev glemt.

Interview med sundheds- og ældrechef, Solveig Christiansen

Hvordan forklarer I, at det kunne ske?

- Jeg vil gerne starte med at undskylde, at det overhovedet er sket. Det er dybt beklageligt, og det påvirker os alle rigtig meget.

- Vi har de retningslinjer, vi har, som bliver fulgt i selve situationen, som er voldsom. Da håndterer medarbejderne det fuldstændig korrekt. Det, der desværre ikke sker, er i efterforløbet, at informationen ikke bliver givet videre til næste instans. Det er dybt beklageligt.

Hvordan kan det være, at det ikke sker, når du siger, at medarbejderne følger de instrukser, der er?

- Jeg tror, man skal se på her, at medarbejderne har stået i en meget voldsom situation, og der er ingen af os, der ved, hvordan man reagerer i voldsomme situationer. Derfor kan der ske fejl.

Giver det anledning til at ændre på proceduren, sådan at man kan tage højde for at stå i sådan en voldsom situation?

- Det er klart, at vi kigger hele hændelsesforløbet igennem og gennemanalyserer hele hændelsen, og sikrer os, at det ikke sker igen. Det er et enkeltstående tilfælde, og det skulle det meget gerne blive ved med at være.

Hvad vil du sige til dem, der måske kan føle sig utrygge over, at en person kan ligge i sin lejlighed død i fire uger, uden at nogen ved det?

- Jeg vil sige, at man skal ikke som borger i hverken Nyborg Kommune eller andre steder gå og være utryg over, om det her kan ske. Der må være den risiko, at der er sket en fejl her en enkelt gang, og sådan er det.

Hvor ligger fejlen?

- Det kan jeg ikke gå nærmere ind i.

Hvad kan I gøre for, at det så ikke sker igen?

- Vi lærer af vores fejl, vi taler åbent om vores fejl, og der er mange, der er rigtig påvirkede af den her situation, der er sket. Der er ikke nogen, der har gjort noget med fuldt overlæg, og alle er meget kede af det, der er sket. Vi taler højt om det, vi lærer af det, vi snakker om det, vi kigger vores procedure igennem, så vi sikrer os, at alt er til at gå til, når man som medarbejder skal håndtere sådanne situationer en anden gang.

Det er en alvorlig ting at stå i som medarbejder, når en person dør og skal tage vare på, hvad der skal ske i næste skridt. Kunne man ikke godt efterlyse bedre retningslinjer eller mere vejledning, siden at der kan ske en menneskelig fejl i sådan en alvorlig situation?

- Det er det, vi lægger op til, at der bliver kigget på nu. Om vores retningslinjer er, som de skal være fuldt ud, eller om der er andre steder i systemerne, der skal kunne snakke bedre sammen.

Hvordan tager I hånd om de medarbejdere, der står i situationen?

- De er blevet tilbudt krisepsykolog. Medarbejderne har det rigtig skidt med det, der er sket, og det er helt naturligt, at vi tilbyder krisepsykolog til dem og taler med dem og håndterer deres bekymringer, frustrationer og sorg over det, der er sket.

Er det for stort et ansvar at stå med, når sådan en fejl kan opstå?

- Jeg tror ikke, man skal ansvarsstørrelsesgøre, når man arbejder med mennesker i forskellige krisesituationer. Om det er i en kommune eller på et sygehus eller et tredje sted, vil man kunne komme ud i situationer, hvor ingen af os ved, hvordan man vil reagere.

- Borgeren har levet sit liv anderledes end de fleste mennesker, og han havde en stor betydning for personalet - de holdt af ham, skriver Solveig Christiansen.

Eksempelvis samlede personalet selv sammen til at købe en ny elkedel til ham i Røde Kors. De har også foræret ham sengetøj og andet, fordi han ikke havde meget at gøre med.

- Disse ting fortæller også, hvorfor personalet er meget berørte over, at denne forfærdelige situation er opstået, skriver sundheds- og ældrechefen.

Solveig Christiansen har ikke ønsket at uddybe personalets relation til den afdøde yderligere. Der er blevet tilbudt krisepsykologhjælp til alle, der har ønsket det.

Fundet ved et tilfælde

Da manden døde tilbage i december, var både plejepersonale og redningspersonale til stede. Her blev han efter livreddende hjælp erklæret død, hvorefter hans egen læge skulle kontaktes for at foretage andet ligsyn minimum otte timer efter dødsfaldet.

Men ingen huskede at orientere lægen, og der blev aldrig foretaget ligsyn nummer to, og der blev derfor heller ikke skrevet en dødsattest.

Til gengæld afmeldes manden den hjælp, han hidtil har fået. Kun ved et tilfælde, da en hjemmeplejer kommer forbi hans lejlighed en måned senere og ser et åbent vindue, blev manden fundet liggende død i sin seng.

Den ældre mand blev bisat tirsdag.

Opdatering klokken 16.18

Bilen mellem frakørsel 50 Odense SØ og frakørsel 51 Odense S er nu fjernet, og højre spor er igen farbart.

Lastbilen mellem frakørsel 52 Odense SV og frakørsel 53 Odense V er nu fjernet, og højre spor er igen farbart.

På E20 Fynske Motorvej mellem frakørsel 52 Odense SV og frakørsel 53 Odense V i vestgående retning holder en havareret lastbil delvist i højre spor.

Sporet er derfor spærret, fremgår det af Vejdirektoratets trafikkort.

Vejhjælp arbejder lige nu på stedet.

- Vi har givet tilladelse til et dækskift, inden lastbilen kan køre videre, siger vagtchef hos Fyns Politi Bjarne Tykgaard til TV 2 Fyn.

Mellem frakørsel 50 Odense SØ og frakørsel 51 Odense S i vestgående er en bil havareret, som ligeledes spærrer højre spor.

På stedet foretages rednings- og oprydningsarbejde. Fyns Politi oplyser, at ingen personer er kommet til skade.

Der er ingen meldinger om kødannelser.

I dag kl. 14:49
Ernst van Norde/Ritzau Scanpix

Den danske landsholdsspiller Helena Elver skifter fra næste sæson til den ungarske storklub Györ.


Det oplyser klubben på sin hjemmeside.


Den 26-årige Elver har skrevet under på en toårig kontrakt og skifter, når hun har spillet denne sæson færdig i Odense.


I sidste uge oplyste Odense Håndbold, at Elver har udnyttet en klausul i sin kontrakt, der betyder, at hun til sommer forlader den fynske håndboldklub. I stedet ville hun jagte et skifte til udlandet, lød det.


Barndomsdrøm

Det bliver den forsvarende Champions League-mester, der fremover får glæde af playmakeren.

- Jeg kender klubben godt, efter vi har mødt hinanden år efter år i Champions League. Jeg kender Györs mål og ved, hvilken slags professionelle medarbejdere og spillere, der arbejder her.

- Med kontrakten er min barndomsdrøm gået i opfyldelse, lyder det fra Elver til den ungarske klubs hjemmeside.

Elver har været i Odense siden 2020, og tiden er inde til at søge nye udfordringer uden for landets grænser.

- Jeg har udviklet mig som person og som spiller her i Odense, og derfor er jeg også klar til et nyt eventyr efter sommer, sagde Helena Elver til Odense Håndbolds hjemmeside i sidste uge.

Elver har siden 2019 spillet 45 A-landskampe og var senest med til at hente sølv ved EM i december.

Hun var ligeledes med, da landsholdet vandt VM-bronze i 2023.

Svante Lyngsie

Liberal Alliance, Dansk Folkeparti og Lokallisten i Odense har indgået et teknisk valgforbund forud for kommunalvalget den 18. november 2025.

Ved et teknisk valgforbund sikrer partierne sig mod stemmespild, så eventuelle overskydende stemmer går til de andre partier og lister i valgforbundet.

Araz Khan der er spidskandidat for Liberal Alliance i Odense understreger, at der er er tale om et teknisk valgforbund, men at de tre partier er enige om, at etape to af Odense Letbane og mobilitetsplanen i Odense skal droppes.

Liberal Alliance har et mandat i Odense Byråd, som er Araz Khan, mens hverken Dansk Folkeparti eller Lokallisten Odense er repræsenteret i Odense Byråd.

Nordsjællands Politi efterlyser 78-årige Lars, der forlod sit hjem i Ganløse i går formiddags. Den ældre mand er meget mobil, men kan have svært ved at tage vare på sig selv.

Fyns Politi har nu delt efterlysningen, da manden tidligere har taget toget til Fyn og Jylland og derfor kan være i den del af landet også.

Har du oplysninger kan politiet kontaktes på 1-1-4.

Brug vores app og få de vigtigste nyheder fra Fyn lige ved hånden.

Dit digitale aftryk

Vi bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Enkelte bruges til reklameformål. Vi klatter ikke med dine data, og du kan altid trække dit samtykke tilbage. Læs mere her.

Du kan altid ændre dine præferencer senere

Her kan du finde en oversigt over, hvilke cookies vi potentielt sætter.

Se flere detaljer om vores cookies her