Uvisse tider for nattelivet:
- Vi kan blive nødt til at lukke flere steder
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
I regeringens udkast til en aftale om næste fase af genåbningen bliver der lagt op til, at diskoteker og natteliv skal holde lukket til og med den 31. oktober.
Der kan gå rigtig lang tid, før det fynske natteliv igen kan slå dørene op for tørstige og feststemte gæster. Ifølge et endnu ikke offentliggjort udkast fra regeringen, skal nattelivet holde lukket frem til november.
Den foreløbige udmelding falder ikke i god jord hos Bargroup, der ejer en række barer og spisesteder i Odense.
Åbning af nattelivet udskudt til november:
- Det gør ondt at miste penge
Regeringen lægger nu op til, at nattelivet forbliver lukket indtil november. Det ærgrer en fynsk natklub, der nu snart har været lukket i et halvt år.
I regeringens udkast til en aftale om næste fase af genåbningen bliver der lagt op til, at diskoteker og natteliv skal holde lukket til og med den 31. oktober.
Det ærgrer Boogie Dance Café i Odense, der må vente med at slå dørene op.
- Det begynder at blive dyrt, og det gør ondt at miste penge. Men vi har ligget her i 38 år, så vi mister ikke flere penge, end at det nok skal gå, siger Tommy Andrésen, der er bestyrer på Boogie Dance Cafe i Odense.
Hjælpepakker holder dem oven vande
Baren har haft lukket siden 11. marts – og dermed i cirka fem måneder. Med den mulige yderligere tvangslukning ser de ind i en lukning af baren på i alt syv måneder. Og det kommer til at kunne mærkes økonomisk.
- Det er fint med de hjælpepakker, der har været, men de dækker ikke 100 procent. Vi skal stadig betale differencen i løn til vores ansatte, og vi har ingen omsætning – den går i minus hver måned, siger Tommy Andrésen fra Boogie Dance Cafe.
Det er dog vigtigt at bemærke, at der kun er tale om et udkast til aftale, hvilket vil sige, at intet er endeligt, før der er en endelig aftale mellem partierne.
Men Tommy Andresen fortæller, at uanset, hvordan aftalen falder på plads, så skal de nok klare det, uanset om de skal holde lukket året ud. Det sværeste er at undvære selve arbejdet, som han selv brænder meget for.
- Nu har det varet i fem måneder, så det er træls. Vi synes, det er sjovt at arbejde på natklubben, så vi mangler i den grad det sociale. Jeg har arbejdet her i 20 år, og jeg savner mine gæster, siger han.
Forsamlingsforbud fastholdet
I udkastet bliver der også lagt op til, at det nuværende forsamlingsforbud på 100 personer bliver fastholdt ligeledes til og med 31. oktober.
Udendørs begravelser og bisættelser skal også omfattes af forsamlingsforbuddet på 100 personer, står der i udkastet.
Folketingets partier forhandlede i næsten ti timer onsdag om de næste skridt i genåbningen af Danmark. Kort før midnat forlod partierne forhandlingslokalet uden at være blevet enige om en aftale.
Forhandlingerne bliver sandsynligvis først genoptaget fredag
- Det betyder, at vi kigger ind i en tid, hvor vi taber endnu flere penge, og hvor vi i værste tilfælde skal kigge på, om vi skal lukke noget af det, vi har gang i, eller afskedige nogle medarbejdere, siger Bjørn Hentze, der er økonomidirektør og medejer i Bargroup.
Omvendt er den nuværende ordning heller ikke optimal, mener økonomidirektøren.
- Det er lidt pest eller kolera. Vi havde penge med på arbejde, da vi blev tvangslukkede, og det har vi faktisk fortsat. Faktisk taber vi flere penge nu, hvor vi har måtte åbne nogle af vores butikker, end vi gjorde, da det hele var lukket, siger Bjørn Hentze.
Ændring af hjælpepakker
Økonomidirektøren håber, at de fortsatte forhandlinger på Christiansborg kommer til at tilgodese de restaurationer og virksomheder, som har flere forskellige typer forretninger samlet under samme selskab.
- Man burde hellere holde hånden under dem, der fortsat har brug for hjælp, og så for de steder, som allerede har åben og ikke behøver have lønkompensation, der behøver vi jo ikke længere økonomisk hjælp, siger Bjørn Hentze.
Han understreger, at de selvfølgelig bakker fuldt op om regeringen og myndighedernes anbefalinger. Men derfor er det ikke den bedste tid at være virksomhedsejer i.
- Det er hårdt som selvstændig erhvervsdrivende at se ens levebrød blive udhulet. Det er da ikke sjovt, siger Bjørn Hentze.