Så sent som torsdag aften fik en bus med passagerer knust tagvinduet, da den formentlig blev ramt af en genstand fra motorvejsbroen ved Moltrup Landevej ved Haderslev Nord.
Det er kameraer, der kan flyttes, så politiet kan sætte dem op alt efter deres vurdering, så man kan genkende en eventuel gerningsmand
Episoden er blot én af mange de seneste år, hvor biler på motorvejene er blevet ramt af sten fra broer.
Den mest fatale sag stammer fra den fynske motorvej, hvor den 33-årige tyske kvinde Nelli Gosmann døde, da der blev kastet en betonklods ned fra motorvejsbroen ved Langesøvej mellem Blommenslyst og Vissenbjerg. Hendes mand er blevet invalideret for livet, mens parrets dengang femårige søn slap uden fysiske skader.
I september nåede fynske Lars Aabrandt lige akkurat at undgå en sten på størrelse med en basketball, da han kørte på motorvejen omkring Spedsbjergvej.
- I lyset fra bilen ser jeg noget falde ned fra broen. Og en lille støvsky, da det rammer jorden. Jeg når lige at undvige højre om.
- Og så kigger jeg i bakspejlet og ser en lastbil der slår et ordentligt slag, fortæller Lars Aabrandt om det dramatiske øjeblik.
Der er 900 broer i hele Danmark. Det svarer til, at hver 33. bro vil få et kamera tilknyttet.
De mange episoder får nu justitsminister, Søren Pape Poulsen (K) til at reagere.
Til DR oplyser ministeren, at han nu vil sætte videoovervågning op på broer på de mest udsatte vejstrækninger.
- Vi sætter kameraer op på 30 udvalgte steder. Det er kameraer, der kan flyttes, så politiet kan sætte dem op alt efter deres vurdering, så man kan genkende en eventuel gerningsmand, siger han til DR Nyheder.
Vejdirektoratet oplyser til TV 2/Fyn, at der er 900 broer i hele Danmark. Det svarer til, at hver 33. bro vil få et kamera tilknyttet.
Det vil ikke blive oplyst, hvor kameraerne bliver opstillet, siger justitsministeren.
Ifølge Søren Pape Poulsen vil videoovervågningen være rettet mod broerne og ikke mod bilerne, der passerer under dem.
- Det kommer til at pege på dér, hvor forbryderen står, så vi sikrer os, at vi kan fange dem, der har tænkt sig at sætte andres liv i fare ved at kaste sten ud fra en bro, som er fuldstændig vanvittigt, siger han til DR Nyheder.
Nyt stenkast hver fjerde dag
Fra 1. januar til 12. september i år har politiet fået 64 anmeldelser om stenkast. Det svarer i snit til en sag om stenkast hver fjerde dag, skriver DR.
Samtidig har politiet kun været i stand til at sigte mulige gerningsmænd i fem af sagerne.
En intern rapport, som DR Nyheder har fået aktindsigt i hos Rigspolitiet, viser, at de mulige stenkastere, som politiet havde held til at få fat i sidste år, var i alderen 12 til 20 år.
Rapporten viser også, at der er en stor koncentration af stenkast fra broer i og omkring de større byer.