Balladen fortsætter på Valdemars Slot: Kan tvinges ud i salg
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Selskabet, der ejer Valdemars Slot på Tåsinge, er sendt til tvangsopløsning,
Meget tyder på, at det ikke lykkes søstrene Caroline Fleming og Louise Iuel Albinus at nå til enighed om at godkende regnskabet for det selskab, som ejer Valdemars Slot på Tåsinge.
Det skriver Berlingske Tidende.
Regnskabet skulle for længst være afleveret til Erhvervsstyrelsen, men den ene frist efter den anden er blevet overskredet.
Derfor er selskabet bag slottet, Valdemars Slot Gods A/S, nu sendt til tvangsopløsning, fremgår det ifølge Berlingske af oplysninger i cvr-registret.
Kolonihaver ramt af serieindbrud: Én ting går igen
En stribe af indbrud har i weekenden ramt en kolonihaveforening i Ullerslev, men der er ingen meldinger om stjålne genstande.
Kolonihaveforeningen Kaliffenlund i Ullerslev blev lørdag aften ramt af en række indbrud, der alle er sket indenfor få timer.
Det drejer sig om syv kolonihavehuse, der alle har fået opbrudt enten døre eller vindue. Seks af kolonihavehusene har adresse på Banevænget i udkanten af Ullerslev, mens den sidste kolonihave ligger på Skovlunden.
- To af stederne har gerningsmanden eller gerningsmændene været inde og rode i skuffer og skabe, siger Erik Skov, der er politikommisær hos Fyns Politi.
Men én ting går igen. Politiet har endnu ikke fået nogle anmeldelser om stjålne genstande i forbindelse med indbruddene.
- Men der kan sagtens komme noget senere. Det kan være svært lige at få det fulde overblik med det samme, siger Erik Skov.
Fyns Politi har lige nu ikke nogen mistænkte til serieindbruddene i Ullerslev.
Ved en tvangsopløsning bliver selskabets direktion og bestyrelse afsat og erstattet med en såkaldt likvidator.
Likvidatoren, som er en advokat, skal forsøge at bringe orden i selskabets forhold, men hvis ikke det lykkedes - og de to søstre godkender regnskabet - truer en konkurs.
- Hvis selskabet går konkurs, kan det blive nødvendigt at sælge slottet, har konkursadvokat Pernille Bigaard tidligere sagt til Berlingske.
Den manglende godkendelse af regnskabet er formentlig et udkomme af stridigheder mellem Caroline Fleming og Louise Iuel Albinus om driften af Valdemars Slot Gods A/S.
Således skulle Caroline Fleming tidligere på året have udtrykt bekymring for, om søsteren og hendes mand, Nikolaj Albinus, havde brugt slottets midler på rent private formål.
Samtidig mente hun ifølge Berlingskes oplysninger, at et aflagt regnskab for Valdemars Slot Gods A/S var misvisende, hvorfor hun fik gennemtrumfet, at regnskabet blev trukket tilbage hos Erhvervsstyrelsen.
Siden er et nyt regnskab blevet udfærdiget, men Caroline Fleming har ikke ønsket at godkende det.
Rekordregnskab: Fynske designmøbler går som varmt brød
For 11. år i træk satte Carl Hansen & Søn i Gelsted omsætningsrekord. 707 millioner kroner solgte den fynske koncern møbler for i 2020.
Corona eller ej - fynske designmøbler sælger i hele verden- og 2020 blev det hidtil bedste af slagsen for Carl Hansen & Søn.
Salget toppede med 707 millioner kroner, og indtjeningen før skat blev på 93 millioner kroner.
På ti år har den fynske virksomhed femdoblet omsætningen.
- Jeg er utrolig stolt over at kunne præsentere det bedste årsregnskab i Carl Hansen & Søns historie, hvor både top- og bundlinje sætter rekord. Det er ingen hemmelighed, at det seneste år har bragt stor usikkerhed med sig. Derfor er jeg også særligt stolt af, at maskinerne kører, ordrebøgerne fortsat er godt fyldt op, og at vi oplever vækst på et konkurrencepræget marked, siger Knud Erik Hansen, administrerende direktør og tredje generation i spidsen for Carl Hansen & Søn.
Han fortæller desuden, at virksomheden i første kvartal af 2021 igen satte omsætningsrekord.
Globalt væksteventyr
I 2020 oplevede Carl Hansen & Søn særlig stor fremgang i Sverige med en vækst på 26 procent, i Norge en vækst på 27 procent, og Tyskland en vækst på 20 procent.
I 2020 åbnede fire nye butikker i henholdsvis Paris, Hamborg, Warszawa og på fabrikken i Gelsted.
I dag har Carl Hansen & Søn 13 flagshipstores, der samlet tegner sig for syv procent af virksomhedens omsætning.
Flagskibe
- Til trods for at vi har måtte holde lukket store dele af året grundet pandemien, har 2020 været endnu et godt år for vores flagshipstores, der har leveret et positivt resultat, og som i dag står for en betydelig del af vores omsætning. Vi oplever en enorm interesse i vores butikker, og kunderne værdsætter at kunne opleve møblerne på egen hånd og komme endnu tættere på historien bag, siger Knud Erik Hansen.
Mens den danske møbelproducent Hans J. Wegners verdenskendte CH24-stol – bedre kendt som Y- stolen – igen var årets storsælger, fik også et andet design af møbelproducenten nyt liv. Carl Hansen & Søn kunne i 2020 præsentere den elegante loungestol Mama Bear, der blev tegnet af Hans J. Wegner i 1954, og som ikke har været i produktion siden.
Går i arv
- Det er en tydelig tendens blandt forbrugere over hele verden, at man ønsker klassiske møbler, der altid er relevante i designet, og som samtidig er produceret i så høj kvalitet, at de kan gå i arv fra generation til generation. Folk ønsker at investere i bæredygtige designs, der holder, og hvor man både kan se og mærke, at der er en stolt håndværkstradition og gode materialer bag, siger Knud Erik Hansen.