Fare for sammenstyrtning: Nu er der penge på vej til Naturskolen
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Efter den tidligere på året blev spået en usikker fremtid, er der nu penge på vej til at redde Naturskolen i Svendborg.
Den bevaringsværdige Skårup Skovmølle, der huser Naturskolen i Svendborg, er i fare for at styrte sammen. Derfor opstod der tidligere på året tvivl om skolens fremtid.
Men nu er der penge på vej til at redde skolen.
Skrotter småt brændbart: - Det er en skændsel at se
Det var første dag uden kategorien “småt brændbart” på genbrugsstationen i Middelfart. Nu skal det også sorteres og genanvendes.
Det er slut med at smide forskelligt affald i “småt brændbart” på Middelfart Genbrugsstation.
I stedet for skal affaldet sorteres og genanvendes, og mandag var første dag, hvor byens borgere skulle følge de nye retningslinjer.
- Det er fedt. Jo mere de gør det, jo bedre. Det er en skændsel at se, hvordan det ellers kommer til at se ud, siger Benedikte Krauel, der var blandt de fremmødte borgere.
Intet rap over fingrene
Middelfart Genbrugsstation er den første i kommunen, som dropper småt brændbart.
På genbrugsstationen står de klar til at hjælpe folk med at sortere korrekt det næste stykke tid.
- Der er ingen grund til at give et rap over fingrene. Det er de gode vaner, der skal virke på lang sigt, siger Karin Storkholm, der er projektleder i Affald & Genbrug i Middelfart Kommune.
- De bliver mødt af os ved et sorteringsbord, som vi har sat op og stadigvæk er i gang med at montere de sidste ting på. Der har vi lavet det som et tilbud, så de ikke skal rundt på pladsen en gang til, så der står små kasser, hvor de kan sortere det rigtigt, forklarer hun.
De næste fire uger har genbrugsstationen i Middelfart ekstra personale til at hjælpe med de nye sorteringsregler.
I kommunens budgetforlig er der afsat 2,5 millioner kroner, der skal gå til at forhindre sammenstyrtning af den ene længe.
Og så skal de sikre nye toiletfaciliteter, så eleverne ikke længere skal benytte toiletvogne i gården.
- Det har vi kæmpet hårdt for
Enhedslistens byrådsmedlem Jesper Kiel har i lang tid efterspurgt flere midler til projektet.
Han glæder sig derfor over beslutningen om at prioritere Naturskolen i næste års budget.
- Det er vi rigtig glade for. Det har vi kæmpet hårdt for. Der har stået en bygning, som er ved at brase sammen, og det er jo en bevaringsværdig bygning, der er en del af det gamle Skårup Skovmølle, siger han.
Ville flytte skolen væk fra skov og vand
I 40 år har Svendborgs skolebørn nydt godt af Naturskolens unikke placering på den tidligere Skårup Skovmølle.
Men de gamle bygninger er ikke blevet vedligeholdt i årevis og er derfor i fare for at styrte sammen. Kommunen foreslog på den baggrund at flytte Naturskolen til et helt andet sted - uden skov og vand tæt på.
Efter meningsløs kæmpekø - Vejdirektoratet giver økonomisk straf til entreprenør
Det kommer nu til at koste for den entreprenør, der i weekenden forsinkede hundredvis af bilister med flere timer.
Flere fejl resulterede søndag aften i en to timer lang kø for bilister på vej over Lillebæltsbroen fra Fyn mod Jylland. Og det får nu konsekvenser.
Entreprenøren, der står bag den uhensigtsmæssige lukning af to spor og forårsagde køen, har fået en bod af Vejdirektoratet. Det oplyser direktoratet til TV 2 Fyn.
- Det er vores samarbejdspartner, men det gør ikke, at de kan og må gøre, som de vil. Den episode har i vores øjne været så grel, at vi har indstillet til denne her bod, siger afdelingsleder Søren Carlsen Kjemtrup.
Han vil ikke komme nærmere ind på bodens præcise størrelse og begrunder det med, at der er tale om en samarbejdspartner.
- Størrelsesordnen er underordnet, vi skal bare understrege, at det ikke er noget, der skal ske igen. Men når vi snakker trafikafvikling, der påvirker så mange mennesker, så er den selvfølgelig i den højere ende af skalaen, siger afdelingslederen.
Entreprenør beklager
Kæmpekøen opstod, da en entreprenør i forbindelse med afstribning af vejen brød spærretiden og lukkede to spor først på aftenen søndag. Noget der ellers ikke er tilladt i tidsrummet 8.30-21.30, netop på grund af de trafikale konsekvenser, det kan have.
Derfor er Vejdirektoratet også ved at undersøge, hvad der helt præcist er gået galt.
- Jeg vil tolke det som en kommunikationsfejl. Det er ofte der, det går galt i sådan en situation. Vi kan ikke beklage nok, og vores entreprenør beklager også fejlen, siger Søren Carlsen Kjemtrup.
Ifølge afdelingschefen burde det være hævet over enhver tvivl, at entreprenøren ikke har været bekendt med spærretiderne. Men hvorvidt der så stadig kan være tale om en fejl, kan han ikke udtale sig om.
- Hvad der lige præcis er sket, ved jeg ikke endnu. Men jeg er rigtig, rigtig ked af forløbet, specielt på trafikanternes vegne, siger Søren Carlsen Kjemtrup.
- Det er vores kunder i butikken, og vi gør, hvad vi kan for at genere trafikken mindst mulig. Vi må også erkende, at vi ikke skal lave ret meget for at genere, men vi lægger os i selen for at genere så få som muligt.
Bilist gjorde Vejdirektoratet opmærksom på kæmpekø
Da TV 2 Fyn talte med Vejdirektoratet dagen efter den massive kø, var meldingen, at man havde stoppet det på stedet, hvis direktoratet var blevet ringet op.
Men ifølge en af de frustrede bilister, som efterfølgende har henvendt sig til TV 2 Fyn, blev der altså ringet ind til Vejdirektoratet.
Det er afdelingschefen da også bekendt med.
- Jeg ved, at der er blevet ringet til trafikcenteret, men jeg kender ikke dialogen. Der er en reaktionstid på sådan nogle henvendelser, men det er klart, at det også kommer med i vores evaluering, så vi kan få det stoppet hurtigere, hvis det sker igen, siger han.
Ifølge Søren Carlsen Kjemtrup kan man aldrig udelukke, at der sker fejl igen. Han understreger, at det under normale omstændigheder altid vil blive meldt ud på forhånd, hvis der skal laves noget ekstraordinært, der kan medføre længere rejsetid.
Det fik Enhedslisten sagen op politisk.
- Vi vil gerne sende et signal om, at vi vil rigtig gerne holde fast i Naturskole, bevare den og også sikre, at de faciliteter, der stadigvæk er der, siger Jesper Kiel.