Vanvidsbilist tæt på at torpedere mor og søn - kort efter forulykkede han
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
En vanvidsbilist kørte galt i Svendborg i de tidlige morgentimer. Kort forinden var han tæt på at ramme en bil med mor og søn.
Det var tæt på at gå helt galt tidligt lørdag morgen i Svendborg, da en vanvidsbilist forulykkede.
Fyns Politi fik anmeldelsen klokken 06.33 om at en mandlig bilist var kørt galt.
- Vi kommer til stedet, og manden er ved bilen. Patruljen kan hurtigt konstatere, at han er beruset, siger Henrik Strauss, der er vagtchef ved Fyns Politi.
Trækker udtalelse tilbage efter treårigs død: - Vi ved ikke, hvad der er sket
Nyborg Kommune trækker udtalelse om, at en ulykke i Børnehaven Myretuen skulle være et "hændeligt uheld", tilbage.
Det bliver forsat undersøgt, hvad der skete, da en treårig dreng i Børnehaven Myreturen ved Ullerslev var ude for en alvorlig ulykke, der kostede ham livet.
Dermed kan kommunen ikke konkludere, at der var tale om et "hændeligt uheld", hvilket ellers var kommunaldirektør Marianne Stentebjergs udlægning af sagen i et interview med Fyens.dk.
Udtalelsen er nu trukket tilbage, da kommunen ikke kan udtale sig om hændelsen.
- Vi ved ikke, hvad der er sket. Jeg bliver nødt til at præcisere, at det er politiet, der fortæller, hvad der er sket, siger Nyborg Kommunes pressechef, Lone Mørup
Krisehjælp tilkaldt
Den treårige dreng blev onsdag hårdt kvæstet i en ulykke i børnehaven, som blev anmeldt klokken 13.39. Han blev efterfølgende bragt til Odense Universitetshospital. Torsdag afgik drengen ved døden.
På grund af ulykken har kommunen iværksat et kriseberedskab, som skal hjælpe både ansatte, forældre og børne.
- Kommunens psykologer er derude nu og har været der hele dagen. Alle, der er tilknyttet institutionen kan kontakte dem - også i løbet af weekenden, siger Lone Mørup.
Alle fastansatte i børneinstitutionerne er uddannet i førstehjælp og får et opdaterende kursus hver andet år.
Krisehjælpen til de involverede er på nuværende tidspunkt uden udløb, og kommunen vurderer, om der er brug for yderligere tiltag efter ulykken.
I forbindelse med opklaringen af, hvad der er sket, finder politiet ud af, at vanvidsbilisten kort forinden var kørt over for rødt i et kryds i Svendborg i høj fart.
En mor og søn holder for rødt og begynder at køre over, da det bliver grønt.
- Men de bremser hårdt op for ikke at blive ramt af den mandlige vanvidsbilist. Havde de ikke bremset op, havde vi haft en hel anden situation, fortæller Henrik Strauss.
Kort efter kører manden selv galt, og det er her, Fyns Politi får stoppet ham. De kategoriserer ham som vanvidsbilist på grund af farten.
Manden er ikke kommet alvorligt til skade ved uheldet.
- Han er anholdt og har fået taget en blodprøve, og så er han blevet en bil fattigere, konstaterer vagtchefen.
Fyns Politi har udover vanvidsbilisten haft en travl nat med flere slagsmål - blandt andet i Svendborg.
Hastigheden sættes op på Fynske Motorvej
Vejdirektoratet hæver hastigheden på en del af Fynske Motorvej fra 110 til 130 kilometer i timen.
Torsdag kan du helt lovligt træde en anelse mere på speederen, når du kører på Fynske Motorvej mellem Odense V og Gribsvad.
Vejdirektoratet hæver nemlig hastigheden på den cirka ti kilometer lange strækning fra 110 til 130 kilometer i timen.
Det skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.
Siden foråret 2019 har vejarbejdere udbygget motorvejsstrækningen fra fire til seks spor, og da udbygningen var færdig i december sidste år, lagde Vejdirektoratet klimavenlig asfalt. Nu er asfalten kørt til, og hastigheden kan sættes op for de godt 75.000 bilister, der hver dag passerer strækningen.
- På den klimavenlige asfalt opstår der en tynd membran, der skal slides af, før der er optimalt vejgreb. Vejdirektoratet har løbende hen over sommeren tjekket asfalten, og nu er membranen slidt af, og der er ikke risiko for en glat overflade på motorvejen. Derfor hæver vi nu hastigheden, siger Robin Højen Madsen, der er projektchef i Vejdirektoratet.
Vejarbejdet fortsætter
Vejarbejdet fortsætter dog på Fynske Motorvej, hvor Vejdirektoratet stadig arbejder på udbygningen fra fire til seks spor fra Gribsvad til Nørre Aaby. Her er man nu nået til sidste etape.
Det forventes, at den sidste strækning åbner i udgangen af 2022.
Når udbygningen på den i alt 24 kilometer lange strækning er helt færdig, sparer bilister cirka 28 timer om året mellem Nørre Aaby og Odense V. Det svarer til otte minutter om dagen.