28. jan. 2019 kl. 19:00
Fyn

Tonen i det offentlige rum: Hvordan løser vi den hårde tone?

Artiklen er mere end 30 dage gammel

LYT
Del
Link
kopieret!

Den kommende uge sætter TV 2 og TV 2’s regioner fokus på tonen i det offentlig rum. Tre fynske politikere giver deres bud på, hvor vi kan starte.

Hvad er den rigtige løsning på tonen i det offentlige rum?

En megafon-undersøgelse foretaget for TV 2 viser, at 74 procent af fynboerne er helt eller overvejende enig i, at tonen mellem folk i det offentlige rum generelt er grovere i dag end for ti år siden.

For tiden udspiller der sig blandt andet en kamp imellem en borger og Kerteminde Kommune.

Mesterbokseren Yvonne Bæk Rasmussen skrev et opslag på Facebook, som Kerteminde Kommune ikke mente, var i tråd med, hvad der er rimeligt at skrive på nettet. Kommunen endte med at politianmelde borgeren, som efterfølgende også anmeldte kommunen til politiet. Den sag kan du læse mere om i linket herunder.

Læs også: Taler du pænt?: Politianmeldelse af borger splitter byråd
Gå tilbage Del
28. jan. 2019 kl. 8:00
Opdateret: 28. jan. 2019 kl. 8:38

Taler du pænt?: Politianmeldelse af borger splitter byråd

Flere byrådsmedlemmer i Kerteminde Kommune mener, det er en fejl at anmelde bokseren Yvonne Bæk Rasmussen til politiet for et opslag på Facebook.

Yvonne Bæk Rasmussen bokser løs på sandsækken, så det synger i handskerne. Landsholdsbokseren skrev i december et opslag på Facebook, der fik kommunaldirektøren til at melde hende til politiet.

I opslaget skrev hun blandt andet om Kerteminde Kommunes tidligere unge-skolechef: "Hun er skyld i, at flere voksne og ældre ikke har fået den rette træning således at deres liv er endt før nødvendigt".

Nu er byrådet uenige om, om de skal bakke politianmeldelsen op.

Taler du pænt

Den kommende uge sætter TV 2 og TV 2’s regioner fokus på tonen i det offentlig rum.

 

En megafon-undersøgelse fortaget for TV 2 og offentliggjort mandag, viser at 76 procent af danskerne og 74 procent af fynboerne er helt enig eller overvejende enig i, at tonen mellem folk i det offentlige rum generelt er grovere i dag end for 10 år siden.

 

I alt har 3030 svaret i undersøgelsen.

“Det kunne sikkert have klædt den sag her rigtig meget at lave en kande kaffe og køre rundt og drikke en kop kaffe. Jeg mener, det er at skyde gråspurve med kanoner”

— Knud Ahrnkiel, (M) 

- Det kunne sikkert have klædt den sag her rigtig meget at lave en kande kaffe og køre rundt og drikke en kop kaffe. Jeg mener, det er at skyde gråspurve med kanoner, siger Knud Ahrenkiel, der er løsgænger.

Ifølge kommunens retningslinjer om chikane af medarbejderne, skal en borger politianmeldes, hvis borgeren ikke fjerner de krænkende udtalelser efter dialog.

Men en række andre politikere ønsker også politianmeldelsen trukket tilbage.

- Jeg går ikke ind for, at man farer ud med det samme med bål og brand og politianmelder en borger, før man har taget en ordentlig dialog med hende, mener de radikales Sanne Stemann.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Alex Syrik
Sanne Stemann (R) mener Kerteminde Kommune skal trække politianmeldelsen mod Yvonne Bæk Rasmussen tilbage.

Usikkerhed blandt medarbejderne

De og andre udmeldinger har skabt usikkerhed blandt de ansatte i kommunen. Medarbejderne har sendt et brev til byrådet, hvor de giver udtryk for en stor usikkerhed om byrådets samlede opbakning til retningslinjen. De opfordrer politikerne til at bakke op om de regler, de selv har vedtaget for digital mobning og chikane.

"Idet flere politikere ønsker anmeldelsen tilbagekaldt, skabes der nu tvivl om, hvad vi som medarbejdere i Kerteminde Kommune skal "leve med" af udokumenterbare postulater og angreb fra utilfredse borgeres side", lyder det blandt andet i brevet.

TV 2/Fyn har forsøgt at få en kommentar fra medarbejderne, men de tør ikke stå frem.

- Dialogen tror jeg, man kan komme langt med. Men jeg tror nogen gange, at der skal trækkes en grænse. I denne her sag synes jeg, der er slået under bæltestedet, mener SF's Jesper Hempler, som er formand for Teknik-og miljøudvalget.

Klar til at gå i retten

Boksetræningen og de mange pushups er Yvonne Bæk Rasmussens måde at ventilere frustrationerne på. Hun er professionel bokser og mor til to børn.

Kommunen har anmeldt hende efter straffelovens paragraf 267 og paragraf 121, som omhandler den, "som med hån, skældsord eller anden fornærmelig tiltale overfalder nogen af de i § 119 nævnte personer under udførelsen af hans tjeneste eller hverv eller i anledning af samme".

Straffen er bøde eller fængsel indtil ét år. Det er nu op til anklagemyndighedens jurister, om hun skal i retten.

- Hvis det kommer dertil, at de vil have mig i retten - så lad os gå i retten! For det er ikke mig, der har noget i klemme, siger hun til TV 2/Fyn.

Opslaget var kulminationen på seks-syv års kamp for at få træning til hendes søn, der lider af den uhelbredelige sygdom Pompes og mangler et enzym. Hans muskler bliver stadig svagere og han han skal have medicin for at trække vejret og sidder i kørestol.

- Det svære her er, om det her er over grænsen for, hvad straffeloven siger. Det kan jeg ikke afgøre, og det tror jeg måske ikke engang juristerne her i kommunen lige kan vurdere. Men jeg vil kalde det en forholdsvis grov anklage, mener Jesper Hempler.

Alex Syrik
Selvom medarbejderne har opfordret politikerne til at følge reglerne for trusler og chikane, mener Knud Ahrenkiel at dialog er bedre end politianmeldelser.

Politikere uenige

Ifølge medlemmerne af hovedudvalget er anmeldelsen af Yvonne Bæk Rasmussen helt i tråd med de retningslinjer for digital mobning og chikane, som er vedtaget i byrådssalen.

- Jeg tror ikke, medarbejderne skal føle sig utrygge, for jeg tror ikke, der er nogen politikere, der ikke mener, at Kerteminde Kommune skal være et trygt og godt sted at arbejde. Men vi har forskellige opfattelser af, hvordan vi opnår den her tryghed og balance, siger Sanne Stemann.

Yvonne Bæk Rasmussen har selv meldt borgmesteren og kommunaldirektøren til politiet for at indgive politianmeldelse mod hende og begrænse hendes ytringsfrihed.

Men hvorfor er tonen blevet så hård?

Men hvad kan man så gøre, som politiker for, at tonen i det offentlige rum bliver bedre for både borgere, politikere og kommunale medarbejdere? Det har TV 2/Fyn talt med tre fynske politikere om.

Taler du pænt?

Den kommende uge sætter TV 2 og TV 2’s regioner fokus på tonen i det offentlig rum.

 

En megafon-undersøgelse fortaget for TV 2 og offentliggjort mandag, viser at 76 procent af danskerne og 74 procent af fynboerne er helt enig eller overvejende enig i, at tonen mellem folk i det offentlige rum generelt er grovere i dag end for ti år siden.

 

I alt har 3030 svaret i undersøgelsen.

Johannes Lundsfryd Jensen (S), der er borgmester i Middelfart Kommune, peger på vigtigheden i vores fællesskaber:

- Når man ikke forstår hinandens baggrunde eller hinandens motiver, og ikke har nogen fælles oplevelser, så underminerer det også vores forståelse for hinanden. Eller sagt på en positiv måde, at der hvor man har stærke fællesskaber, der tror jeg, man oplever meget færre konflikter end de steder, hvor man sidder hver for sig. Så det er ekstremt væsentligt som samfund hele tiden at tænke, hvordan kan det her understøtte fællesskaber, fordi de er med til at øge vores forståelse for hinanden og respekt for hinanden, siger Johannes Lundsfryd Jensen.

Kenneth Muhs (V), borgmester i Nyborg Kommune, mener, at en af grundene kan findes i de sociale medier:

Det handler om, at vi er meget på de sociale medier. Der kan man på tastaturet sidde og skændes med andre, eller hælde galde over andre. Der sker noget andet, når man på normalvis mødes ansigt til ansigt. Jo mere uenige man er med hinanden, jo større respekt skal man have for den anden, i min verden, siger Kenneth Muhs.

Men hvad gør man så for at holde den gode tone?

I byrådet i Middelfart Kommune, har de lavet etiske spilleregler for, hvordan de skal tale med hinanden og arbejder med, hvordan de skal forebygge konflikter. På jobcenteret har de blandt andet uddannet deres medarbejdere i, hvordan de skal håndtere en konflikt.

- Meget af det (den hårde tone, red.) handler om adfærd. Jeg tror, vi skal arbejde med strukturerne bag ved. Hvordan taler vi ordentligt til hinanden? Det bedste sted at starte, er hos en selv, siger Johannes Lundsfryd Jensen.

I Nyborg Kommune har de en borgerrådgiver, som hjælper borgerne med at ventilere overfor politikere. Borgerne kan også bruge borgerrådgiveren til at snakke om politiske tiltag, og borgerrådgiveren sidder med til byrådsmøderne. Den funktion er de ved at kigge på for, at brede den ud til flere medarbejdere, siger Kenneth Muhs.

- Jeg tror, at vi skal starte tidligt. Hvis unge vokser op med og ser den debatkultur, der er nu, kan man jo frygte, at det bliver en normal, som man accepterer, siger Kenneth Muhs.

Og tonen på eksempelvis Facebook kan også godt blive hård for politikeren Johannes Lundsfryd Jensen, men han har endnu ikke meldt nogen til politiet.

- Jeg ser meget på, hvad det er for et menneske, jeg kommunikerer med. Det kan lige så meget være et råb om hjælp, som det kan være en trussel. Men det er klart, at der også er en grænse for, hvor meget man skal finde sig i, siger Johannes Lundsfryd Jensen.

Regeringen skærpede tidligere på året straffen for chikane og trusler, og det mener Kenneth Muhs er en god idé.

- Det fjerner nok ikke den hårde tone alene, men jeg synes det er fornuftigt, at det skal have en konsekvens. Det som undersøgelserne peger på, at der er en hård tone, det betyder jo ikke, at man skal tåle mere, det er ikke rimeligt. Man skal jo som på enhver anden arbejdsplads kunne gå på arbejde uden, at der er risiko for, at man eksempelvis bliver truet, siger Kenneth Muhs.

Tilbage til den gode gammeldags opdragelse

Den fynske folketingspolitiker Mai Mercado (K) er ligesom de to fynske borgmestre godt klar over, at tonen er blevet hårdere og ærger sig over udviklingen.

Ligesom Kenneth Muhs er hun nervøs for, om debatkulturen er en, som unge tager til sig.

Det er jo på en trist baggrund, at vi bliver nødt til at fremsætte et lovforslag, som skærper straffen for chikane og trusler. Det er fordi, at omfanget er stigende, og det (stramningen af loven, red.) er jo politikernes måde at sige stop på. Men det er en ærgerlig udvikling. Det absolut letteste, er, at drøfte diskussionen derhjemme. Hvordan taler man til hinanden, hvordan taler man til klasselæreren og til andre funktioner, som man støder på i det danske samfund. Hvis man sidder og er ti år gammel, og oplever at ens far skældte en buschauffør ud, så er det klart, så sætter det sig, siger Mai Mercado.

- Jeg tror i virkeligheden, at vi skal tilbage til den gode gammeldags opdragelse. At man tænker over, hvordan vi behandler hinanden. At vi lærer vores børn, at man skal behandle hinanden ordentligt. Både når man sidder bag en skærm, men også når man møder andre ude i det fri, siger Mai Mercado.

5. jan. 2025 kl. 23:49
Tophistorie
Local Eyes

Kvinde død efter brand i rækkehus

LYT
Del
Link
kopieret!

En 76-årig kvinde er søndag aften død, efter en brand brød ud i hendes hjem på Kirkendrupmarken i det nordvestlige Odense.

Det oplyser Milan Holck, vagtchef ved Fyns Politi.

- Vi fik anmeldelsen klokken 19.57, og ved ankomst kunne man konstatere at den 76-årige var omkommet i branden, siger han.

Politiet har færdiggjort de indledende undersøgelser på stedet, og vil fortsætte med en brandundersøgelse mandag morgen. Undersøgelsen foretages ifølge vagtchefen altid, når man ikke er helt sikre på årsagen til en brand.

- Det tyder lige nu mere på, at dødsfaldet er sket i forbindelse med en ulykke, end at der ligger noget kriminelt bag. Jeg vil dog ikke konkludere på noget, før vi har resultatet af undersøgelsen, siger vagtchefen.

Kun kvinden var på adressen, da redningsmandskab kom frem. Politiet har underrettet kvindens pårørende om det tragiske dødsfald.

5. jan. 2025 kl. 18:56
Tophistorie
Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Flere centimeter sne på vej - det skal du være opmærksom på mandag morgen

LYT
Del
Link
kopieret!

Der vil falde sne i hele Danmark i løbet af søndag aften og ud på mandag morgen.

Det oplyser Mette Wagner, der er vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), til Ritzau.

Sneen vil særligt falde i Nordjylland. Her ventes mellem 10 og 15 centimeter sne, mens der i resten af landet ventes mellem 2 og 10 centimeter.

- Nedbøren starter som sne, men vil gå over i slud og regn relativt hurtigt. I Nordjylland er der koldt i længere tid, og derfor forventer vi mere sne der, siger Mette Wagner.

TV 2 Fyns ledende nyhedsfotograf Jonathan Malat udnyttede snevejret til at tage ungerne med på en kælketur.

Farligt vejrfænomen

Af DMI's hjemmeside fremgår det, at en varmfront bevæger sig op over landet sidst på eftermiddagen søndag. I overgangen fra sne til regn er der en kortvarig risiko for isslag.

- Alle overflader, der rammes af isslag, bliver glaseret med et tyndt lag is, så det bliver glat. Spejlglat, forklarer Mette Zhang.

- Det er cykelstier, veje, fortove, alt. Så det er et ret farligt vejrfænomen.

Travl dag i vente

Hos SOS Dansk Autohjælp forventer man ekstra travlhed mandag morgen, fortæller vagtcentralchef, Anette Bjørn Juncher.

- Traditionelt er den første rigtige arbejdsdag efter jul en meget travl dag, og det forventer vi også, at i morgen bliver.

Det er især døde bilbatterier, som kan give travlhed, men også glatte varer, advarer Anette Bjørn Juncher.

- Man skal huske, at vejbanerne kan være kolde, og kommer der noget nedbør, så bliver vejene glatte, så kør hjemmefra i god tid, lyder rådet.

På Vejdirektoratets hjemmeside kan du se, hvor de advarer om glatte veje.

5. jan. 2025 kl. 19:55
Mikkel Skov Svendsen

Viktor Axelsen kastede stjernestøv over tidligere klub: - Han tager sig tid til folk

LYT
Del
Link
kopieret!

Lørdag blev Viktor Axelsen kåret til årets sportsnavn for tredje gang som den første atlet nogensinde.

Hjemme i barndomsklubben, Odense Badminton Klub har Viktor Axelsen fortsat kæmpe betydning som rollemodel og forbillede for de unge spillere.

Han træner der stadig sommetider - senest lørdag - inden han fik prisen årets sportsnavn. Men når superstjernen kommer i klubben, er han ganske ydmyg.

Det fortæller Lennart Engler, der er træner i Viktor Axelsens tidligere badmintonklub, OBK, i videoen ovenover.

5. jan. 2025 kl. 19:13

Nye afgifter får folk til at kigge mod elbiler

LYT
Del
Link
kopieret!

Årets første weekend er lig med nytårskur og åbent hus hos bilforhandlerne. I år skete det i skyggen af nye afgiftsstigninger på benzin og diesel.

Hos N. Kjær Biler i Svendborg var hele arbejdsstyrken kaldt ind. For dyrere benzin og diesel har på ingen måde fået interessen for åbent hus hos bilhandlerne til at dale. Tværtimod.

Men interessen var til gengæld koncentreret om elbilerne. Nye modeller vælter ind på det danske marked. Det er ikke fordi, der slet ikke sælges benzinbiler længere. Men hovedinteressen hos de potentielle købere, TV 2 Fyn mødte, var helt klart rettet mod elbiler.

Se mere i videoen ovenover.

5. jan. 2025 kl. 18:18

Frustrationerne vokser - stort kystprojekt udsat for tredje gang

LYT
Del
Link
kopieret!

Alle fynske kommuner arbejder med at få sikret deres kyster mod ødelæggende vandmasser.

Men i Nordfyns kommune er politikerne frustrerede. Her er deres store kystsikringsprojekt til 115 millioner kroner endnu en gang stødt ind i en bureaukratisk mur.

Projektet hedder Bogense Kystdiger og skal dække en 7,5 kilometers strækning omkring Bogense. Men projektet har fået en række klager fra berørte grundejerforeninger og virksomheder.

- Ikke godt nok

De klager har Miljø- og Fødevareklagenævnet ikke nået at behandle til den forventede tid, og nu frygter politikerne, at stormfloderne kommer hurtigere, end myndighederne arbejder.

- Det er simpelthen bare ikke godt nok, lyder det fra formanden for Teknik- og Miljøudvalget i Nordfyns Kommune, Anders Thingholm (K), der i videoen ovenover peger fingre ad regeringen.

Nordfyns kommune vil gerne kunne arbejde videre med kystbeskyttelsen, da det ikke er denne, som klagerne er utilfredse med, men blot hvor stort et økonomisk bidrag, de skal stå for.

Afhængig af udfaldet af klagenævnets kommende afgørelse, vurderer Nordfyns Kommune, at projektet i bedste fald kunne startes op til sommer 2025 på udvalgte strækninger, idet digerne skal nå at være bevokset med et stærkt græslag inden efterårets og vinterens storme.

5. jan. 2025 kl. 17:42

Pligtsejr genskaber Odenses forspring i håndboldligaen

LYT
Del
Link
kopieret!

11 kampe og 11 sejre står der nu ud for Odense Håndbold i toppen af kvindernes håndboldliga.

I egen hal havde fynboerne som ventet ikke de store problemer med at besejre Aarhus Håndbold, der blev slået 28-19 efter 14-11 ved pausen.

Dermed er der igen to points afstand fra Odense og ned til Team Esbjergs regerende mestre i tabellen. Esbjerg besejrede lørdag ligaens nummer tre, Ikast Håndbold.

5. jan. 2025 kl. 17:16
Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Axelsens far afslører: - Viktor døjede lidt med dumt humør før flot sæson

LYT
Del
Link
kopieret!

Lørdag aften kunne Viktor Axelsen lade sig hylde med ikke kun én, men to kåringer.

Først offentliggjorde B.T. ham som vinder af B.T. Guld. En pris, som han fik på baggrund af stemmer fra Danmarks 40 største atleter.

Senere kunne han lade sig hylde i Boxen i Herning ved “Sport 2024”, hvor han for tredje gang i karrieren blev kåret som “Årets sportsnavn”.

Men da 2024 tog sin begyndelse så det langt fra ud til, at Viktor Axelsen skulle hædres i den grad, som det endte med, fortæller hans far Henrik til Ekstra Bladet:

- Viktor døjede lidt med en dum ryg og et dumt humør i starten, men så fik han det alligevel til at flaske sig, og han toppede op til OL, som han skulle.

5. jan. 2025 kl. 16:03

Stærk Odense-start sikrer vigtig udesejr over Herlev

LYT
Del
Link
kopieret!

Syv effektive minutter i første periode var nok for ishockeyholdet Odense Bulldogs, der søndag vandt 4-3 på udebane over Herlev Eagles i Metal Ligaen.

De fynske gæster sendte pucken i nettet tre gange fra minut 10 til 17 i første periode, og selv om Herlev efterfølgende viste god moral og fightede sig tilbage, holdt Odense til sidst stand.

Med sejren cementerer Odense andenpladsen bag det suveræne førerhold, Herning Blue Fox. Herlev ligger nummer fire - fem point bag Odense.

5. jan. 2025 kl. 15:30
Tim Kyhn

Autohjælp deler snedigt trick - sådan sikrer du nemt, at din bil kan starte efter juleferien

LYT
Del
Link
kopieret!

Mandag vender hverdagen tilbage for mange familie, når skolen starter op igen efter en god, lang juleferie.

Af samme årsag er der også mange, der vender tilbage til arbejdspladsen, og derfor forventer SOS Dansk Autohjælp ekstra travlhed mandag morgen, fortæller vagtcentralchef, Anette Bjørn Juncher.

- Traditionelt er den første rigtige arbejdsdag efter jul en meget travl dag, og det forventer vi også, at i morgen bliver.

Og det er særligt en type opgave, som venter, spår Anette Bjørn Juncher. Et problem, som man allerede kan gøre et forsøg på at løse søndag, så man ikke skal bøvle med det mandag morgen.

Kør en kort tur

Den seneste periode med svingende vejr, der har givet både kulde og fugt, er med til at dræbe bilbatteriet, og har du kun kørt småture i sin juleferie, så er der en stor risiko for, at du kommer ud til et dødt batteri og derfor ikke kan starte bilen.

- Men en kort køretur er med til at lade batteriet, fortæller Anette Bjørn Juncher og uddyber:

- Det gode råd er, hvis man vil være sikker på, at bilen kan starte i morgen, lige at køre en god tur på 20 minutter, for så har man ladet bilen op, og så er sandsynligheden for, at man kan starte større.

Travl weekend

Vagtcentralchefen oplyser, at SOS Dansk Autohjælp har haft mere travlt i weekenden, end de plejer. Lørdag var der 40 procent flere opgaver, end der normalt er.

Det er sådan set meget normalt, når frostvejret melder sig, fortæller Anette Bjørn Juncher, der også har et godt råd til dem, der allerede søndag kan konstatere, at batteriet er dødt:

- Hvis man allerede søndag aften tjekker og konstaterer, at batteriet ikke virker, kan man opsøge naboerne for hjælp med startkabler.

- Ellers må man ringe til os, vi har døgnvagt, slutter hun.

Læs også: DMI varsler farligt vejrfænomen
Gå tilbage Del
5. jan. 2025 kl. 9:36

DMI varsler farligt vejrfænomen

Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix

Der er på tværs af Danmark risiko for let isslag fra søndag aften til mandag formiddag.

Det oplyser Mette Zhang, som er meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), tidligt søndag morgen.

Det skyldes en varmfront, som sidst på eftermiddagen søndag vil bevæge sig op over landet med udbredt sne, slud og regn, forklarer hun.

- Varslingen gælder alle dele af Danmark, for fronten ser i løbet af aftenen og natten ud til at skulle bevæge sig ind over hele landet.

Farligt vejrfænomen

Isslag opstår, når underafkølet vand bliver til is på en overflade.

Nedbør, der egentlig falder som sne, bevæger sig således ned gennem et varmere luftlag, hvor det smelter og bliver til vand. Når vandet så når et nyt og koldt lag luft helt nede ved jorden, bliver det underafkølet.

I det øjeblik, hvor vandet rammer jorden, bliver det så til is.

- Alle overflader, der rammes af isslag, bliver glaseret med et tyndt lag is, så det bliver glat. Spejlglat, forklarer Mette Zhang.

- Det er cykelstier, veje, fortove, alt. Så det er et ret farligt vejrfænomen.

Barskt vejr på vej

Der er derfor grund til at være særligt opmærksom, hvis man søndag aften eller nat har planer om at begive sig ud i trafikken.

Også mandag morgen skal bilister, cyklister og fodgængere være klar over risikoen for isslag, siger meteorologen.

Generelt byder søndag aften og nat på barskt vejr.

Dagen starter skyet og tørt, men når eftermiddagens varmfront går i land, kommer der blæst og aftentemperaturer fra -1 grad til 2 graders varme.

- Det vil i den grad føles barskt og ubehageligt. Det kommer til at blæse rigtig gevaldigt, siger Mette Zhang.

5. jan. 2025 kl. 14:30
Privatfoto

Har du set Sisse? Nytårskrudt jog Christinas hund på flugt

LYT
Del
Link
kopieret!

- Vi har det virkelig ikke særlig godt. Vi vil bare så gerne have hende hjem.

Sådan lyder det fra Christina Plougheld, der siden nytårsaften har ledt efter sin hund Sisse.

Christina havde taget sine to hunde med ind til en veninde i Odense på Nyborgvej, hvor de alle kunne fejre nytår sammen. Lidt efter klokken 23 gik det dog galt, fortæller hun til TV 2 Fyn.

- Jeg går rundt ude i gården med dem, da der kommer et brag. Sisse bliver forskrækket, og da der kommer et brag mere, får hun vristet sig fri af sin sele og forsvinder.

Har ledt og ledt

Christina Plougheld blev fanget mellem sine to hunde, og først da hun havde fået den anden hund ind i lejligheden, kunne hun suse ud på gade og lede efter Sisse. Men der var hendes hund, som er en dansk-svensk gårdhund med labradortræk, for længst væk.

- Jeg fik fat i min kæreste, der var til en anden fest et andet sted i byen. Han kom og hjalp mig med at lede, men selv om vi efterhånden var en del, der ledte i halvanden time, så kunne vi ikke finde hende.

Privatfoto

Og sådan har det været lige siden, fortæller Christina Plougheld, der efterfølgende har fået at vide, at Sisse blev spottet i fuldt spring ned af Fabersgade.

Søndag er Christina igen ude og lede Odense tyndt efter sin hund. Har man bevæget sig forbi en lygtepæl i Odense efter nytårsaften, har man nok heller ikke kunne undgå at se en seddel med Christinas efterlysning af sin hund.

Men selvom eftersøgningen har stået på en lille uges tid, så har det været småt med henvendelser fra folk, der har set Sisse.

Masser af telefonfis

Omkring 15 henvendelser vurderer Christina Plougheld har været fra unge, der har set hendes nummer på efterlysningssedlerne, og har lavet telefonfis med hende.

- Mange af dem ringer med hemmeligt nummer, og derfor er jeg stoppet med at tage opkald fra hemmelige numre, fortæller hun og opfordrer derfor folk til at ringe til Fyns Politi på 114, hvis man har oplysninger om Sisse.

Privatfoto

En enkelt brugbar henvendelse er det dog blevet til. Det var fra nogen, der havde set en løs hund ved H.C. Andersens Museet i fredags.

- Der har vi selvfølgelig også været, og vi har efterspurgt overvågning fra museet, som vi afventer svar på nu, fortæller Christina Plougheld.

Hun opfordrer folk til at kigge i deres haver, skurer, garager og andre gemmesteder, hvor hunde kan søge hen for ly og læ.

- Folk er måske ikke så meget i haven på denne tid af året, og derfor kan det være et bedre sted at lede. Det er oftest ikke på sin gåtur, man finder en hund, da de typisk vil forsøge at gemme sig, slutter hun og tilføjer, at selvom hun håber Sisse er i live, så er hendes største håb at få vished og en afklaring.

Sisse beskrives som en lille sort og hvid hund, der er uden sele og halsbånd.

5. jan. 2025 kl. 13:35

Over 100 husstande mangler strøm efter kortslutning

LYT
Del
Link
kopieret!

108 beboere i Odense SV er søndag middag og eftermiddag uden strøm. Det oplyser Energi Fyn på sin hjemmeside.

Årsagen skulle være en kortslutning i et kabelskab. Energi Fyn oplyser, at der er en montør på stedet, og at alle husstande forventes at have strøm igen senest klokken 16.

Kortslutningen er registreret kvart over 11 søndag.

TV 2 Fyn følger sagen.

5. jan. 2025 kl. 12:53

Troels Bech har fokus på noget "langt større" end at rykke op i Superligaen

LYT
Del
Link
kopieret!

Der var store smil og frostgrader, da TV 2 Sport besøgte 1. Divisionsklubben OB på træningsanlægget i Ådalen lørdag.

Ikke normalt et vejr, der får humøret op hos en flok fodboldspillere, som bruger det meste af deres arbejdstid udendørs. Men lørdag var det anderledes.

- Nu har vi haft fire uger fri, og det er måske en uge for meget, synes jeg. Det bliver dejligt at komme i gang, og det var dejligt at se gutterne igen, siger OB’s anfører, Viljar Myhra.

Også klubbens topscorer, Luca Kjerrumgaard, stillede velvilligt op til interview i et par shorts inden dagens træning trods kulden.

- Det bliver en kold omgang, men jeg har glædet mig til at komme tilbage, siger han.

Da træningen først gik i gang, havde Kjerrumgaard dog pakket de målfarlige stænger ind i et ekstra lag.

Et ændret OB

Måske er spillernes træningsiver her på årets første arbejdsdag i virkeligheden et meget godt billede på, at klubben befinder sig et andet sted, end den gjorde i foråret.

Først rykkede klubben ud af Superligaen, og kort tid efter vinkede man farvel til fodbolddirektør Björn Wesström, inden Troels Bech overtog rollen som sportsdirektør i klubben, som har haft stor betydning.

Er det sjovere at være OB-spiller nu end i foråret?

- Det er det på mange måder. Specielt i hverdagen, siger Viljar Myhra, som forklarer, at spillertruppen er begyndt at arrangere sociale arrangementer for at styrke sammenholdet.

Spillerne tager blandt andet på fisketure og shelterture sammen.

- Der er stor forskel på miljøet her nu i forhold til, hvordan det var tidligere, så klubben og os spillere har virkelig gjort et godt stykke arbejde for at forbedre tingene her.

At OB i øjeblikket ligger klart i spidsen af 1. Division med otte point ned til nummer to, er blot frugterne, som bliver høstet af de miljøforandringer, der er sket i klubben over det seneste halve år, mener anføreren.

- Når tingene er bedre i omklædningsrummet, er tingene også bedre ude på banen. Det er resultatet af hårdt arbejde og godt arbejde.

Hvor meget savner I Superligaen?

- Virkelig meget, så vi skal arbejde stenhårdt for at få klubben op, hvor den hører hjemme. Det fortjener byen og klubben og fansene.

Foråret bliver en karaktertest

I OB er det alle mand på træningsbanen. Det gælder også sportsdirektør Troels Bech, der ligesom spillerne var mødt ind lørdag.

Og han har en klar vision for, hvordan man i Odense sikrer, at Danmarks tredjestørste by er repræsenteret i Superligaen efter sommer.

- Det bliver jo en karaktertest. For det er jo før sket for hold, at når man har noget i hænderne, er man bange for at miste det, og så bliver man lidt for defensiv. Det vil vi ikke have – vi vil gerne angribe, siger han.

- Vi vil hele tiden gerne være på jagt, for det klæder de fleste, og det klæder i hvert fald os bedst.

Men spørger man sportsdirektøren ind til det, der – hvis alt går efter planen – venter til næste sæson, er det ikke noget, der fylder i fodboldtankerne.

Hvor meget savner du at have OB i Superligaen?

- Det er faktisk ikke det, der optager mig. Det er mere det med at gøre OB stærke, og hvis vi bliver stærke nok, så spiller vi også i bedre ligaer, end vi gør nu.

- Der er noget, der er langt større for mig, og det er at samle kræfterne i den her klub, så det holder.

OB spiller første kamp i forårssæsonen den 21. februar. Inden da tester de formen med træningskampe mod Superliga-klubberne Sønderjyske, AGF og Silkeborg IF.

Dit digitale aftryk

Vi bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Enkelte bruges til reklameformål. Vi klatter ikke med dine data, og du kan altid trække dit samtykke tilbage. Læs mere her.

Du kan altid ændre dine præferencer senere

Her kan du finde en oversigt over, hvilke cookies vi potentielt sætter.

Se flere detaljer om vores cookies her