Mathias Gidsel måtte forlade banen i en situation, hvor Norges Sander Sagosen fik sin tredje udvisning og dermed et rødt kort.
Der var både godt og bekymrende nyt, da håndboldherrerne gjorde status efter at have slået Norge 31-26 i OL-kvartfinalen.
Landstræner Nikolaj Jacobsen var nemlig godt tilfreds med, at flere spillere viste lovende takter og fremhævede blandt andre Mads Mensah Larsen og Jacob Holm.
Fyns ubestridte romkuglekonge indgår alliance med tre destillerier
For få år siden gik Carsten Bak Matthiesen konkurs med Strib Bageri. Nu er han kendt som Danmarks romkuglekonge og har indgået et samarbejde med tre destillerier.
Pludselig gik det stærkt, da Nørre Aaby Bageri i 2018 vandt prisen for landets bedste romkugler.
Nu er bageriet flyttet og har skiftet navn til Bak's Bakery & Deli, som leverer romkugler til 200 forhandlere på tværs af landet.
Der bliver lavet ti forskellige slags romkugler med flere end syv forskellige slags chokolade, men der bliver hele tiden prøvet nyt, og senest har ejer og direktør Carsten Bak Matthiesen indgået et samarbejde med tre destillerier.
- Det er Mosgaard i Oure, som laver noget godt whisky, så vi laver nogle whiskykugler. Vi har Njord i Aarhus, hvor vi får lavet en speciel gin med specielle krydderier, så vi får lavet ginkugler, og så har vi et samarbejde 1423 i Ringe, som har skaffet os en ægte jamaicarom, siger han.
Med andre ord går det godt, og de to bagerier under Bak's Bakery & Deli har tæt på 70 ansatte, men sådan har det ikke altid været med Carsten Bak Matthiesens bagereventyr.
Gik konkurs
I 2015 så det helt anderledes ud, da Carsten Bak Matthiesen måtte erklære Strib Bageri konkurs efter et skuffende regnskabsår.
Dengang var det blandt andet dagligvarebutikkernes bake-off, der tog hårdt på bageriets omsætning.
- Samfundsudviklingen og det med, at folk handlede, hvor det var nemmest, gjorde at vores salg mandag til fredag ikke var så godt, og det kunne vi ikke nå at hente ind i weekenden, siger Carsten Bak Matthiesen.
Derfor satser han i dag på kvalitet.
- Vi vil ikke have det ud at ligge på en tankstation eller i en netto, for så nedgraderer man produktet, så kan man ikke bevare det gourmetprodukt, det er blevet til, siger han.
Ifølge Dannie Kjeldgaard, der professor og institutleder på SDU, kan det være en god prioritering.
- Vi står i en meget omskiftelig verden med store kriser - klimakrise, coronakrise - og der trækker forbrugerne sig tilbage til noget tradition og nostalgi, som jeg tror gør, at romkuglen kan have en effekt af det trygge og det kendte, det der var engang, siger han og fortsætter:
- Det er på den ene side. På den anden side også det, at vi ikke har kunnet rejse så meget, der er mange ting, vi ikke kan gøre, så vi tyer til de små luksusvarer.
Sidste år solgte Bak's Bakery & Deli to millioner romkugler, og Carsten Bak Matthiesen har en intention om at øge salget - men ikke om at sælge ud.
Til gengæld måtte storspillende Mathias Gidsel forlade banen omkring seks minutter før tid. I et gennembrud var han på vej forbi Norges Christian O'Sullivan, der havde godt fat i danskeren. Samtidig kom Sagosen ind fra siden og tog fat i Gidsel, hvilket endte med, at Gidsel slog hovedet kraftigt.
Derfor turde den danske lægestab heller ikke at sende ham ud til interview efter kampen, men valgte i stedet at holde Gidsel under observation i omklædningsrummet.
- En på låget
I stedet kunne Nikolaj Jacobsen fortælle, hvad han havde oplevet.
- Mathias fik en på låget. Jeg ser ikke, hvad der sker, og hvordan han får den, så han er lige lidt omtåget nu. Men med den dygtige stab, vi har til at tage sig af det, så skal vi også nok få ham gjort klar til semifinalen torsdag.
- Jeg synes ikke, den unge mand ligner en, der har spillet så få landskampe, som han har. I mine øjne har han indtil nu været OL's bedste spiller, sagde landstræneren.
Norges største stjerne, Sander Sagosen, fik i øvrigt sin tredje udvisning efter situationen med Mathias Gidsel. Dermed måtte han se resten af kvartfinalen fra en stol bag bænken.
Mens de norske spillere kan rejse hjem, skal Danmark torsdag møde Spanien i semifinalen.
Det bliver samtidig en gentagelse af VM-semifinalen i januar, hvor Danmark slog Spanien 35-33, inden danskerne altså også vandt over Sverige og vandt VM-guld igen.
Efter medarbejderflugt - nu vil borgmester skaffe hænder til ældreplejen
Borgmester Søren Steen Andersen vil sætte penge af til at skaffe nye elever til den stærkt kritiserede hjemmepleje i Assens kommune.
- Det er en skrue, der skruer sig selv nedad. Det har en selvforstærkende effekt.
Sådan siger Assens Kommunes borgmester Søren Steen Andersen (V) om de mange sosu'er, som sygemelder sig og siger op på grund af travlhed og dårlige vilkår i hjemmeplejen kommunen.
Selvom han er stolt af, at der netop er indkommet 22 ansøgninger til otte sosu-stillinger i kommunen, så kan der ikke i øjeblikket ansættes nye medarbejdere hurtigt nok til at fylde hullerne efter de mange sygemeldte sosu'er og dem, der slet og ret har sagt op.
Men til efteråret, når politikerne mødes for at budgetforhandle, håber borgmesteren at han kan få sine byrådskolleger med på idéen om at lave en rekrutteringspulje til netop sosu-området.
- Jeg kaster mig ind i at få en pulje til rekruttering. Det handler om at få nye elever ind og fastholde dem, der er her, sagde han søndag til TV 2 Fyn.
Langvarigt problem
Problemerne indenfor plejeområdet i Assens har været velkendte i tre år.
De skyldes i følge borgmesteren, at kommunen var "bagud" med 120 millioner kroner, og at der er blevet sparet massivt for at lappe hullet. Men med den seneste udligningsreform er der ikke længere behov for at skære ned, så nu vil Søren Steen Andersen have fokus på at skabe forbedringer.
Og der er nok at tage fat på, hvis man spørger kommunens medarbejdere og de pårørende, som den seneste uge har henvendt sig til TV 2 Fyn.
- Der er jo kommet flere ældre og færre sosu'er. Så giver det jo sig selv, sagde Gitte Schmidt, social- og sundhedshjælper samt fællestillidsmand, fredag til TV 2 Fyn om, hvorfor problemerne er så store netop nu, at en lang række medarbejdere siger op eller sygemelder sig.
- Vi er ikke tilfredse selv. Men det er det, vi arbejder efter. Det er det, vores arbejdsgiver har besluttet. Så derfor arbejder vi ud fra det. Det er ikke vores standard, men vi bliver nødt til at være loyale over for vores arbejdsgiver, siger Jane Dideriksen, der er social- og sundhedshjælper i Assens Syd.
På landsplan mangler der 8.500 medarbejdere på sosu-området.