Riis henter fynsk stortalent hjem fra 'fransk helvede'
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Asbjørn Kragh Andersen vender efter to år som udlandsprofessionel tilbage til Danmark og Team Virtu Cycling.
Fremtiden er sikret for 25-årige Asbjørn Kragh Andersen. I hvert fald for 2018, hvor han har skrevet en etårig kontrakt med Bjarne Riis' cykelsatsning - det danske kontinental-hold Team Virtu Cycling.
- Jeg ser rigtig meget frem til at skulle køre for Virtu Cycling den kommende sæson, lyder det fra Asbjørn Kragh Andersen til TV 2 SPORT.
Dermed tager Asbjørn Kragh Andersen også et niveau ned fra det franske prokontinental-hold, Delko Marseille Provence KTM, hvor han de sidste to år har været tilknyttet.
Fynsk Vuelta-komet udtaget til VM
Det er et ungt dansk landshold, som landstræner Anders Lund har udtaget til sæsonens vigtigste løb.
Når VM i landevejscykling afgøres søndag den 24. september, stiller det danske landshold med to kaptajner, mens Jakob Fuglsang ikke er udtaget.
25-årige Michael Valgren og 24-årige Magnus Cort blev for et par uger siden udpeget af landstræner Anders Lund til at være de danske spydspidser, men holdet omkring dem har været vanskeligt at sætte for landstræneren.
Allerede tirsdag morgen erfarede TV 2 SPORT, at landstræneren Anders Lund havde valgt at tage flere unge ryttere med, mens Fuglsang ikke var blevet udtalget. Nu er holdet endeligt bekræftet:
Han har nemlig valgt at tage den 21-årige danske mester Mads Pedersen (Trek-Segafredo), 23-årige Søren Kragh Andersen (Team Sunweb) og 28-årige Christopher Juul-Jensen (Orica-Scott) med til turen til Norge. Den sidste og mest rutinerede rytter, der er med på holdet, er Michael Mørkøv (Team Katusha-Alpecin).
- Holdet taler egentligt for sig selv. Alle rytterne er formmæssigt på toppen, og jeg har en forventning om, at vi kommer til at spille en betydelig rolle i løbet, siger Anders Lund i en pressemeddelelse.
Dermed har landstræneren altså valgt at se bort fra både Matti Breschel (Astana) og Lars Bak (Lotto-Soudal), mens landets vel også bedste cykelrytter, Jakob Fuglsang, heller er med til at forsvare de danske farver i Bergen.
Fraværet af årets vinder i Critérium du Dauphiné skal dog formentlig findes i Jakob Fuglsangs uheldige sommer, hvor han først styrtede og udgik af Tour de France for så efterfølgende at brække kravebenet i et gadeløb i Herning i starten af august.
Fra Vuelta til VM
Hele fire af de danske VM-ryttere afsluttede i søndags Vuelta a España og har dermed haft masser af muligheder for at vise den danske landstræner, at de er i god form lige nu.
På den afsluttende etape i Madrid blev Søren Kragh Andersen nummer tre, mens Magnus Cort sluttede på sjettepladsen, mens også Christopher Juul-Jensen og Michael Mørkøv i momenter var synlige i den spanske rundtur.
Mads Pedersen har ikke kørt Vuelta a España. Alligevel har den unge rytter, der i år kører sin første sæson på World Touren, vist sit værd. Udover at vinde det danske mesterskab i landevejsløb i juni, vandt han også det franske etapeløb Tour du Poitou Charentes i slutningen af august.
- Kaptajnsrollerne ligger fortsat hos Valgren og Cort, men Søren Kragh Andersen har med en stor Vuelta kørt sig til en fri rolle i finalen, siger landstræneren.
Michael Valgren har længe erklæret, at dette VM i Bergen er ideelt for ham, da ruten bliver betegnet som god for klassiker-typer. Han har derfor forsøgt at bygge formen op mod det kommende VM, blandt andet ved efter Tour de France at køre BinckBank Tour, hvor han endte som nummer seks i klassementet.
Toft Madsen og Norman Hansen på enkeltstarten
Udover de seks nævnte ryttere har landstræneren også udtaget Lasse Norman Hansen til VM i enkeltstart. Sammen med den danske mester Martin Toft Madsen, skal Lasse Norman Hansen, der også netop har gennemført Vueltaen, forsøge at vinde medaljer i Bergen på enkeltstartsruten, der som den eneste ved det kommende VM slutter på et bjerg.
VM i enkeltstart for herre-elite køres onsdag den 20. september, mens landevejsløbet for herre-eliten er søndag den 24. Hele VM kan ses på TV 2 SPORT.
- Det er rigtigt, jeg vender hjem fra udlandet, hvilket jeg først har været lidt sådan 'ej, jeg skal sgu ikke være en af de der eks-proffer, der vender hjem for at dange den af', så det er klart, der har været nogle overvejelser.
- Men i og med, vi har det her projekt med de her folk, så har beslutningen egentlig ikke været særlig svær.
En god mavefornemmelse
Tiden på Delko Marseille blev aldrig nogen succes, da den både var præget af skader og uenigheder med holdet.
Derfor ser Asbjørn Kragh Andersen det heller ikke som et skridt tilbage, men som det eneste rigtige skridt for at kigge fremad.
- Det ikke været to super succesrige år, så jeg har trængt lidt til at få en 'restart'. Så selvom det på papiret ikke er verdens største hold, så har jeg sagt, at det er dét, jeg vil, og det er dét, min mavefornemmelser går for, lyder det bestemt for Kragh Andersen.
Og han glæder sig bare over at komme ind på et hold, hvor der nu igen bliver taget hånd om ham. Og særligt at manden bag hedder Bjarne Riis.
Verdensmester: Søren Kragh og Sunweb vinder VM-guld
Med bare otte sekunder til BMC på andenpladsen kan Team Sunweb og Søren Kragh Andersen kalde sig verdensmestre i holdtidskørsel.
Når man er hurtigst på målstregen, betyder det ikke noget at være efter på samtlige mellemtider.
Det var tilfældet for Team Sunweb ved verdensmesterskaberne i holdtidskørsel, der i tiden 47 minutter og 50 sekunder kørte et perfekt disponeret holdløb. Foran BMC og Team Sky, der begge var hurtigere end Sunweb undervejs på ruten.
En af maskinerne på det velsmurte Sunweb-mandskab var fynske Søren Kragh Andersen, der kommer til VM efter tre ugers Vuelta a España.
Han og resten af Sunweb-kørte et godt løb hele vejen igennem, hvor de forsøgte holde sammen.
Holdet var dog ikke de skarpeste i starten, da de var 10 sekunder efter på første mellemtid. Men herefter samme de farten op. Det var især Tom Dumoulin, som første holdet an op ad Birkelundsbakken, men de havde dog aldrig de hurtigste tider.
Sunweb blev især truet af Chris Froome og Team Sky, som fik en god start. Men halvvejs på ruten begyndte britiske Owain Doull og Geraint Thomas at hænge, og de sidste kilometer blev en kamp imod tiden.
Dette kostede kræfter, og dermed kunne de ikke hente Team Sunweb, som havde sat en suveræn tid. Til slut var det kun BMC, som kunne true Sunweb, men de kunne ikke hente de tabte sekunder i mål.
Team Sky sluttede på en tredjepladsen, imens det kæmpende BMC-mandskab sluttede otte sekunder efter Team Sunweb.
- Jeg har haft ham som fast sparringspartner de seneste par år, når lokummet virkelig har brændt på. Så det er klart, det har haft indflydelse. Men så vil jeg så også sige, at Foder (Daniel Foder, holdets fysiske træner, red.) har vist interesse og været engageret, selvom man har været sat lidt tilbage i køen.
- Og så senest, forhandlingerne har foregået med manager Michael Skelde, og vi har haft nogle rigtig gode snakke og er kommet godt ud af det sammen. Så det er det hele lagt sammen, der gør, at jeg virkelig føler en god mavefornemmelse for det, der står for døren.
Asbjørn Kragh Andersen mangler et sidste løb for sit franske hold, når han i slutningen af måneden skal køre cykelløb i Kina.