Khader kritiserer Fyns Politi:
- fynsk venstremand går til modangreb
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Politiet sidder bare og drikker kaffe og fanger ikke kriminelle i Vollsmose, lyder kritikken fra Naser Khader. Mark Grossmann går til modangreb.
Et tyveri for et år siden i Søndersø på Nordfyn har i løbet af de seneste dage fået landsdækkende opmærksomhed.
Tyveriet er endnu ikke opklaret af Fyns Politi, selv om der ifølge butiksejeren er gode overvågningsbilleder, der tydeligt viser gerningsmændene.
Pensioneret landbetjent:
- Vi har haft svært ved at få politiet til at komme
Nørre Aaby føler sig ladt i stikken af politiet. To folketingskandidater har besøgt den vestfynske by, som efterlyser et politi med lokalkendskab og kræfter til at rykke ud - også udenfor Odense.
Det er efterhånden 12 år siden, at de daværende regeringspartier - Venstre og Konservative - sammen med Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne, De Radikale og SF vedtog den hidtil største og mest gennemgribende reform af dansk politi i nyere tid.
54 politikredse blev med politireformen reduceret til 12, som samtidig fik til opgave, at opprioritere det lokale og det forebyggende politiarbejde.
Men hvad er så gået galt - og hvad kan der gøres for at genskabe det tilliden til det nære politi?
Folketingskandidaterne Mark Grossmann (V) og Eva Jørgensen (DF) besøger nu Nørre Aaby, hvor blandt andet biblioteket har været ramt af hærværk.
- Revurdér fordelingen af politistationer
Netop de lukkede lokalstationer er en af årsagerne til, at man i Nørre Aaby har en oplevelse af, at politireformen har slået fejl.
"Velkommen til virkeligheden"
- To kandidater til folketingsvalget inviteres med ud i den virkelighed, de gerne vil vælges til at have politisk indflydelse på
- Politikerne ved ikke på forhånd, hvor de skal hen, og hvem de skal møde
- Målet er mødet med en eller flere borgere med noget på hjerte - en oplevelse, et konkret problem eller et spørgsmål
- Fredag klokken 19.30 kan du se med, når lokaludvalgsformand John Jørgensen og pensioneret landbetjent i Nørre Aaby, Tue Christensen, giver folketingskandidaterne Eva Jørgensen (DF) og Mark Grossmann (V) et indblik i, hvordan man mærker, at politiet mangler i Nørre Aaby
- Jeg synes, at man skal prøve at revurdere, hvordan man har fordelt politistationer. Vi har jo mistet Middelfart politistation som det første, men det næste er så også, at vi har mistet vores landbetjent, siger John Jørgensen, der er formand for byens lokaludvalg, i en videohilsen til politikerne forud for deres besøg.
Der har ifølge John Jørgensen flere gange har været ballade i Nørre Aaby, hvor man forgæves har forsøgt at tilkalde politiet.
- Vi har meget svært ved, når vi har brug for det akut, at få fat i politiet. Det har vi mærket nogen gange i Tusindårslegeparken, hvor der har været for mange unge mennesker, som ikke har villet rette sig efter vores anvisninger. Vi har oplevet, at vi har ringet efter politiet, hvor de desværre ikke har kunnet komme, fordi der var mord i Svendborg og problemer i Vollsmose, siger John Jørgensen.
Reform skulle styrke lokalpolitiet
Tankerne bag politireformen var blandt andet, at man ville styrke og udvikle politiets evne til at løse opgaver i overensstemmelse med fremtidens krav - og i køreplanen for reformen hed det blandt andet:
"Et helt centralt led i politireformen er, at politiets kontakt og samarbejde med lokalsamfundet videreføres og styrkes. Dette skal bl.a. ske gennem et stærkt lokalpoliti, som varetager en stor del af de politiopgaver, der indebærer umiddelbar kontakt mellem borgerne og politiet"
Omstruktureringerne medførte dog lukning af lokale politistationer i bl.a. Assens, Nyborg og Middelfart, så der i dag kun er politistationer i Odense, Vollsmose og Svendborg.
Tidligere landbetjent: - Det var aldrig kommet så vidt
En beslutning som den dag i dag stadig undrer den nu pensionerede landbetjent i Nørre Aaby, Thue Christensen.
- Det, der skete i 2015/16, var jo, at det gik virkelig hårdt ud over de lokale stationer, der blev lukket. Men hvis vi kaster blikket over på den anden side af bæltet - over til Sydøstjyllands Politi - de har været igennem samme ændring, men den er udmøntet helt anderledes, siger han.
- Den der omorganisering (af dansk politi, red.) er udmøntet meget forskelligt og det synes jeg er rigtig ærgerligt og det opfordrer jeg da jer til som politikere at få sat det på dagsordenen, lyder det fra tidligere landbetjent, Thue Christensen.
Han er overbevist om, at den ballade, der på det seneste har været i Nørre Aaby, aldrig var eskaleret på samme måde, hvis det lokale politi stadig havde eksisteret.
- Jeg gik på pension her for fire år siden. Vi havde et tæt samarbejde med skolen og politiet, og i det regi kunne man jo foretage nogen informationer på tværs, og det vil sige, at sådan en situation som den her - det kan jeg godt med sikkerhed sige - at den var aldrig kommet så vidt, for så kunne man have grebet ind til de pågældende og taget en kammeratlig snak med dem, der var de værste og forklare dem, at nu hører det her op, lyder det fra Thue Christensen.
DF: - Man kunne godt lave nogle flere lokalpolitistationer
I Nørre Aaby står ønsket om mere politi med lokalkendskab og kræfter til at rykke ud derfor virkelig højt på dagsordenen. Men Mark Grossmann (V), der selv til daglig arbejder som politiassistent i Vollsmose, er ikke overbevist om, at det er den rigtige vej at gå.
- Det er ikke bare et spørgsmål om at placere en nærstation eller få flere betjente. Det er et spørgsmål om hvordan du får arbejdet til at fungere, om du er synlig nok og om du gør tingene rigtigt, siger han.
Men de synes jo ikke politiet er synligt nok i Nørre Aaby ...
- Jeg forstår dem jo godt. De har arbejdet i det miljø i rigtig mange år - det har jeg sådan set også - men rent politisk skal det jo give mening og der skal være nogen politiske retninger, hvor økonomien også følger med, lyder det fra Mark Grossmann (V).
Dansk Folkepartis nye folketingskandidat i Svendborgkredsen, Eva Jørgensen, er mere åben for at se på muligheden for mere lokalpoliti.
- Systemet er til for borgerne og ikke omvendt. Når der er en stor politistation inde midt i Odense, hvor der sidder rigtig meget politi, så tænker jeg, at man godt kunne lave nogle flere lokalpolitistationer, siger Eva Jørgensen (DF)
Vi hører, at det også er et spørgsmål om økonomi. Er I villige til at betale?
- Dansk Folkeparti arbejder jo netop for, at vi skal have styrket det lokale politi, så det er jeg sikker på, at der må findes nogle penge til, siger Eva Jørgensen (DF).
I Nørre Aaby har de et helt konkret problem: De synes ikke, at de kan komme i kontakt med politiet ...
- Og det er jo dét, vi skal tage med tilbage, lyder det fra Mark Grossmann.
- Det er et spørgsmål om at omprioritere og lave nogle omprioteringer i politiet. Det kan jo ikke være rigtigt, at når man så griber til, at nu må vi ringe til politiet, så får man at vide, at de ikke kan kommeslutter Eva Jørgensen.
I et facebookopslag kritiserer den konservative folketingskandidat Naser Khader politiet for ikke at have fået draget tyvene til ansvar.
- Man har tid og råd til “brobygning” og dialogkaffe med 10-15 nærpolitibetjente, men når kriminelle fra Vollsmose begår tyveri, så har man ikke ressourcer til at fange dem og drage dem til ansvar, lyder det fra Naser Khader.
Venstremand: Det er helt uhørt
Det undrer folketingskandidat og politibetjent Mark Grossmann (V), der gør opmærksom på, at det er Naser Khaders partifælle Søren Pape, der har siddet som justitsminister.
- Både du og din partiformand er helt opdaterede på de ressourcer, Fyns Politi i årevis har leveret til de øvrige politikredse, heraf bevogtning ved grænserne, jeres bevogtningsopgaver, jeres fodboldkampe, jeres evindelige bandekonflikter, jeres demonstrationer og ikke mindst Paludan, lyder det fra Mark Grossmann i et facebookopslag.
Fyns Politi erkender fejl: - Det burde ikke være nødvendigt
Det var en fejl at lukke efterforskningen af seks droner, hvor ejeren havde gode overvågningsbilleder, erkender Fyns Politi. Nu tror indehaver, at der sker noget i sagen - et år efter tyveriet.
De seneste dage har Kim Nannestad været i medierne, fordi hans butik, RC Kongen i Søndersø på Nordfyn, var udsat for tyveri af seks droner i maj 2018. Tyveriet er endnu ikke blevet opklaret af politiet - til trods for at butikken har gode overvågningsbilleder af gerningsmændene.
Tyveriet af droner til i alt 31.570 kroner foregik i RC Kongens åbningstid. En gruppe kunder opholdt ekspedienten med spørgsmål, mens en anden gruppe gik ned bag butikken og stoppede de dyre droner ind under jakkerne og forlod RC Kongen.
- Det hele skete på halvandet minut. Så var det væk igen, siger Kim Nannestad til TV 2/Fyn.
Offentliggjorde billeder af gerningsmænd
TV 2 har fået udleveret overvågningsbilleder af Kim Nannestad, men har valgt at sløre gerningsmændene, fordi det kan være ulovligt at offentliggøre billeder, hvor personer kan genkendes.
Kim Nannestad har også haft offentliggjort billederne uden sløring på sin facebookside. Han vidste godt, at det ikke var lovligt.
Hvorfor gjorde du det så alligevel?
- Gal, skuffet. Det var grænseoverskridende det, der er foregået hernede. Det var også en årsag til, at jeg håbede på, vi kunne få en hurtig afklaring. Det kunne vi ikke.
Butiksindehaveren fandt hurtig ud af, hvem der kunne stå bag tyveriet.
- Der gik en halv time til en time, så fik vi nogle anonyme henvendelser med konkrete navne, som det kunne være. Det blev givet videre til politiet det hele, siger Kim Nannested.
Sagen blev lukket
Da TV 2 tirsdag viste de utilslørede billeder frem for beboere i Vollsmose, blev tyvene i løbet af en time genkendt af 15 personer, der ikke ønskede at stå frem.
Sagen er dog endnu ikke opklaret, og i november lukkede politiet sagen.
- De lukkede sagen på grund af manglende beviser i november, og så klagede jeg til statsadvokaten. Sagen blev genoptaget 22. november, forklarer Kim Nannestad.
Kunne dine overvågningsbilleder ikke bruges som bevis?
- Jeg tror ikke, de har brugt fem minutter på sagen. Jeg tror ikke engang, de har kigget på det.
Fyns Politi erkender fejl og beklager
På grund af folketingsvalgkampen udtaler Fyns Politi sig ikke, men erkender i et skriftligt svar, at der er sket en fejl.
- Fyns Politi kan bekræfte, at efterforskningen i den pågældende sag om tyveri af seks droner fra et lager blev standset ved en fejl. 19. november 2018 klagede forurettede over beslutningen. 22. november 2018 fik forurettede medhold i sin klage, hvorefter sagen er blevet genoptaget. Fyns Politi beklager det skete, lyder det i et skriftligt svar fra Fyns Politi.
Om et par dage er det et år siden, at tyveriet i Søndersø fandt sted, og det er endnu ikke opklaret.
Tror du, sagen bliver opklaret?
- Hvis de bruger overvågningen, ja. Det kræver, at de lige sætter sig ned og bruger fem minutter. Det tror jeg faktisk, de gør efter alt det her, der er kommet frem, men det burde ikke være nødvendigt, siger Kim Nannestad.
Kim Nannestad kan ikke få dækket sit tab på 31.570 kroner af forsikringen, fordi personalet ikke opdagede det, da det skete, og derfor ikke har kunnet anråbe gerningsmændene for at forsøge at forhindre tyveriet.
19 ud af 20 indbrud på Fyn opklares aldrig
Butiksejeren er ikke den eneste, der tvivler på politiets evner til at opklare tyverier.
En megafonmåling, som Politiken og TV 2 har offentliggjort, viser, at 80 procent af befolkningen ikke tror, at politiet er i stand til at opklare indbrud.
Kun fem procent af alle indbrud på Fyn er blevet opklaret mellem 2011 og 2018.
RC Kongen har siden tyveriet af dronerne fået indsat ekstra overvågningskameraer og røgkanoner, der udløses automatisk, hvis der er indbrud, eller manuelt, hvis der igen er tyveri i åbningstiden.
- Derfor er det ikke betryggende, at Det Konservative Folkeparti - med Naser Khader som ny ordfører på dansk politi - helt uhørt inddrager Vollsmose Nærpolitis 15 ansatte i din opdatering. Det viser i særlig grad, hvor lidt føling du har med, hvad det betyder for visiteringer, når Fyns Politis afdelinger afgiver mandskab, men stadigvæk kun har egne personlige mandetimer til at behandle sagsbunkerne efter at have gjort nytte i andre politikredse.
Mark Grossmann, der også sidder i byrådet i Odense, har arbejdet 20 års hos politiet, heraf 10 år i Vollsmose.
Ove vil begraves med sin kone og søn på skrotplads
kopieret!
Ove Jensen svinger stålhammeren ned mod den gamle motor. Et stykke af et kraftigt tandhjul flyver af og trimler hen ad jorden, da hammerens bulede hoved med en "tchsjung" smadrer ind i metallet.
- Ah...
Ove Jensen retter sig op og trækker vejret dybt. Med den venstre håndryg tørrer han en tåre bort fra sin næsetip.
Det er efterår og kun få grader varmt, så den 88-årige produkthandler, der er indehaver af firmaet Måre Produkthandel, er klædt i flere lag arbejdstøj. Bukser, sweatre og jakke har tjent ham længe og bærer præg af daglig kontakt med diverse smøreolier fra de maskiner, han stykke for stykke får delt i metaller, han siden kan sælge.
- Jeg er jo ikke 25 år længere. Jeg er 88. Jo, jo - der er er stykke op til 100 endnu, gnægger han og sætter sig på sin trehjulede elscooter.
Køretøjet sikrer, at han kan bevæge sig rundt overalt på det 11.000 kvadratmeter store område. Benene er ikke, hvad de var for blot få år siden. Alligevel er han lige netop på benene hele tiden.
- Jeg arbejder tre timer om formiddagen og tre timer om eftermiddagen. Så laver jeg selv min aftensmad, og det tager to-tre timer, og så er dagen jo næsten gået. Om aftenen sætter jeg mig nogle gange og spiller på min harmonika, Så har det været en god dag, slår Ove Jensen fast.
Skal begraves ved kone og søn
Han bor alene i et lille hus der ligger i den ene ende af skrotpladsen. Sådan har det været i et par år, siden hustruen Bodil gik bort. Hun er dog ikke langt borte, for i den anden ende af pladsen, i et hjørne hvor Ove også har en lille hytte og en grillplads, er hustruens urne sat ned. Det samme er en urne med sønnen Jens-Ove.
- Når jeg dør, skal jeg også ned ved hende. Så er det op til børnene at passe stedet. Det går jeg da ud fra, at de gør. Det kan være de bruger det til sommerhus eller noget, smiler Ove Jensen uden dog at antyde at han er hverken mæt af dage eller træt af sit fysisk hårde arbejde.
- Jeg begyndte vel at arbejde, da jeg var omkring seks år gammel. Det var med at samle kartofler ved Borris, hvor jeg kommer fra. Det gælder om at holde sig i gang. Ja, ja, jeg kan da godt blive så skidt en gang, at jeg må flytte herfra, men det håber jeg ikke. Jeg vil blive boende på landet, slår han fast.
Ove Jensen træder efter en kort pause ned fra sin elscooter og griber metalhammerens lange skaft. Med et kraftigt sving rammer han tandhjulet fra før og et nyt stykke brækker af. Stump for stump nærmer han sig en lille stak, han senere kan sælge. Sådan som han har gjort det lige siden han i 1969 åbnede sin produkthandel.
Spis op af julemaden - lav boller af din risalamande
kopieret!
De fleste julearrangementer er overstået, og nu skal der ryddes ud i køleskabet efter julen, desværre lander mange rester i skraldespanden og ikke på tallerkenen.
Too Good To Go, som hjælper restauranter med at komme af med overskudsmad, vil indføre en ny tradition i danskernes juleferie, nemlig 'Spis Op Dag' d. 27 december. Landedirektør i Too Good To Go, Ken Vanhoegaerden, forklarer, at vi køber mere mad end hvad vi har brug for i julen, fordi vi gerne vil sikre, at der er nok til alle.
- Desværre ender meget af maden med at blive smidt ud, selvom den stadig kan bruges. Med 'Spis Op Dag' vil vi opfordre danskerne til at tage et opgør med madspild og give julens rester en chance for at blive nydt.
Alle rester skal bruges
Ifølge en undersøgelse fra Too Good To Go køber 68 procent af danske familier for meget mad til juledagene.
Og det er vigtigt, at selv den sidste rest af flæskesteg bliver brugt fortæller Ken Vanhoegaerden.
- Madspild er noget af det der har størst CO2-udledning. At mindske vores generelle madspild er det vigtigste bidrag vi kan yde til et bedre miljø og en større bæredygtighed.
Derfor har Too Good To Go i samarbejde med den fynske kogebogsforfatter Maria Vestergaard, udformet opskrifter med udgangspunkt i vores rester fra julemaden.
Nedenunder har vi samlet en række bud på retter du kan bruge til at lave dine julerester til.
Opskrifter med rester fra julen
Risalamande-boller
Når mandlen er fundet, stopper mange med at spise videre af risalamanden, derfor står man ofte tilbage med rester af den søde grød.
Heldigvis kan man bruge resterne til en en luftig bolledej med et strejf af jul.
Flæskestegssandwich
En klassiker i juledagene er flæskestegssandwich, her kan du også genbruge rødkålen.
Vil du have sprøde svær dagen efter, så skær sværene fra stegen og gem dem i noget madpapir i køleskabet. Er de allerede blevet bløde, så skær dem fra stegen og put dem i din Airfryer på høj varme.
Biksemad med and og brunkartofler
28 procent af danskerne i Syddanmark svarer, ifølge Too Good To Go, at det de smider mest ud efter jul er kartofler.
Men faktisk kan både dine brune og hvide kartofler bruges i en biksemad, sammen med rester af and og eller flæskesteg.
Kartoffelgratin med and og brunsovs
Har du både brun sovs, and og kartofler til overs fra julen, kan de bruges til en kartoffelgratin.
Du skal blot bruge lidt mozzarellaost til toppen og så er aftensmaden reddet - og du slipper for at smide maden ud.
Flæskesteg i rød karry
Efter tre dage med fed mad og flæskesteg, så er mange nået til et punkt, hvor de gerne vil have noget grønt og helt andet end julemad.
Flæskestegen bruges ofte også i det asiatiske køkken, og der er derfor et hav af retter hvor du kan genbruge dine rester, blandt andet i en rød karry med ris til.
OB-spiller stopper i fodbold
kopieret!
20-årige Hannah Kirketorp-Madsen har valgt at lægge støvlerne på hylden, når hendes kontrakt udløber til nytår. Det skriver Odense Boldklub på dens hjemmeside.
Hun har været en del af akademiet og klubben i Odense Q og siden Odense Boldklub i mange år. Men når Hannahs kontrakt udløber til nytår, har hun valgt at hun vil opleve verdenen uden for fodbold.
- Jeg har kendt Hannah igennem mange år, hele vejen op igennem akademiet, og har også selv trænet hende på et tidspunkt. Hun har min dybeste respekt. Jeg ønsker hende kun alt det bedste fremover, og hvem ved måske vi en dag ser Hannah retur på banen, siger sportschef John Bæksted.
Store byttedag - forretning forventer mere end 10.000 kunder
kopieret!
I Magasin i Odense har de travlt med at hjælpe kunder, der skal have byttet eller returneret en julegave.
Fredag er den helt store bytte dag og Dansk Erhverv forventer at danskere bytter gaver for over halv milliard.
Alligevel fortæller Sofie Andreassen, Store Manager i Magasin Odense, at deres kunder er blevet mere bevidste om deres forbrug og julegaveindkøb.
- Folk efterspørger mere og mere noget der holder, og af god kvalitet - og de vil gerne betale lidt mere for det, fordi de gerne vil væk fra den her brug-og-smid-væk kultur. Så man i stedet får nogen gode ting som modtageren kan have i mange år.
Magasin Odense forventer at få 10.000-12.000 kunder igennem butikken i løbet af fredagen.
På denne ø er sygefraværet stukket helt af
kopieret!
Sygefraværet blandt kommunalt ansatte på Langeland er dobbelt så højt som det gennemsnitlige sygefravær for samtlige funktionærer på det danske arbejdsmarked.
Faktisk har kommunalt ansatte på Langeland det højeste sygefravær blandt kommunalt ansatte i hele landet.
Det skriver Dansk Erhverv i en ny analyse, som viser at forskellene på sygefraværet i landets kommuner er meget forskelligt. Til sammenligning er Nordfyns Kommune en af de kommuner, hvor de ansatte har lavest fravær. Her er fraværet 14,7 arbejdsdage om året, mens det på Langeland er 20,9 arbejdsdage om året.
Tallene er fra arbejdsåret 2023.
Svarer til 2800 fuldtidsjobs
Den gennemsnitlige dansker i arbejde har 10,2 sygedage om året, men i kommunerne er gennemsnittet 16,1 sygedage om året.
Ifølge Dansk Erhverv vil det svare til at man ansatte 2800 yderligere fuldtidsansatte, hvis man i kommunerne kan lykkes med at nedbringe sygefraværet til samme niveau som det man har i Nordfyns Kommune.
- En vigtig nøgle til at forbedre den kommunale service er at få nedbragt sygefraværet, fremgår det af analysen.
Fyn og Sjælland klarer sig dårligst i statistikken, mens man i Jylland generelt har et lavere sygefravær. Blandt de 25 kommuner med den laveste sygefravær er 20 jyske, én er på Fyn og fire er på Sjælland.
Prognoser spår elendigt fyrværkeri-vejr
kopieret!
På fyrværkeri og raketter står der hvilken afstand, tilskuere skal have til dem.
Men når det blæser med mere end fem meter per sekund, skal denne afstand fordobles, skriver TV 2 Vejret.
Det samme gælder afstanden til letantændelige materialer, for eksempel bygninger med stråtag. Her skal afstanden være 400 meter i vindretningen, når det blæser.
Prognoserne viser lige nu en middelvind på op til 16 meter per sekund nytårsnat, som svarer til kulingstyrke.
Derudover kan vådt fyrværkeri fyre anderledes af end forventet. Det er derfor særligt farligt at fyre af, hvis det kommer til at stå ude i regnen.
De fem udvidede fyrværkeriråd
Brug altid beskyttelsesbriller. Også selvom du kun er tilskuer.
Brug kun godkendt og aldrig hjemmelavet eller ulovligt fyrværkeri. Fyrværkeri opfører sig ikke altid efter hensigten, og der er ingen kvalitetskontrol på fyrværkeri, der ikke er godkendt.
Hold aldrig tændt fyrværkeri i hånden. Følg altid brugsanvisningen om sikkerhedsafstand.
Hold sikkerhedsafstanden, og læn dig ikke ind over fyrværkeriet.
Gå aldrig tilbage til en fuser. Fusere er utilregnelige og skal fjernes med skovl og spand.
Børn og unge fylder i ulykker med fyrværkeri
kopieret!
Lige under halvdelen af alle de tilskadekomne ved nytåret 2023/2024 var under 18 år, og en stor del var ikke gamle nok til selv at kunne købe fyrværkeri. Det skriver Sikkerhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.
Børn under 15 år, der ikke selv kan købe fyrværkeri - heller ikke knaldperler eller stjernekastere - udgør næsten hver fjerde tilskadekomne ud af de 192, der blev ofre for fyrværkeriskader i nytåret 2023/2024. Det viser tallene fra Ulykkes Analyse Gruppen fra Odense Universitetshospital (OUH). Den opgør hvert år fyrværkeriskader fra alle danske sygehuse i nytårsdøgnene den 31. december til 1. januar.
Ville anmelde overfald - endte selv med sigtelse og bortvisning
kopieret!
Det gik ikke helt som ventet, da en ung mand ville anmelde et overfald, han mente var begået på beværtningen Butchers i Odense.
Hos Fyns Politi fik man nemlig indhentet overvågningsmaterialet fra stedet for at gennemgå dette, men det faldt ikke ud til anmelders fordel.
Overvågningsbillederne viste nemlig at den unge mand selv begyndte at indlede sig i slagsmål, idet han med knyttet hånd slog en gæst med en knytnæve i hovedet.
Det førte til, at den 22-årige selv blev sigtet for overtrædelse af Restaurationsloven og fik forbud mod at komme som gæst på Butchers. Det skriver Fyns Politi i døgnrapporten.
Brobizz advarer om svindel-mails
kopieret!
Selskabet Brobizz advarer lige nu sine kunder om falske e-mails og sms’er, hvor der er såkaldt phishing i omløb. Det skriver selskabet på sin hjemmeside.
Når hackere forsøger at lokke fortrolige oplysninger ud af dig, kaldes det for phishing. Hackerne vil foregive at være en virksomhed eller lignende, som du er fortrolig ved, og derigennem forsøge at få dig til at give dem fortrolige oplysninger – som de derefter kan misbruge.
Derfor anbefaler Brobizz at man grundigt kontrollerer, hvem der er afsender.
På hjemmeside skriver selskabet, at de udelukkende sender SMS’er til kunder, der har været i kontakt med deres kundeservice. Derudover bruger de kun følgende mailadresser:
noreply@brobizz.com
noreply@info.brobizz.com
postmaster@brobizz.com
kundeservice@brobizz.com
Nu bliver bybusser i Nyborg gratis for særlig aldersgruppe
kopieret!
Kan gratis busdrift få de unge til at køre med? Det vil tiden vise i Nyborg Kommune, hvor unge under 16 år snart kan køre gratis med bussen i Nyborg – og det har de unge selv ønsket og være med til at bestemme. Sådan lyder det i opslag på kommunens Facebook-side.
De gratis bybusser er vedtaget af byrådet som en del af budgetaftalen for 2025. Det er lokalruterne 680, 681, 682, 709, 711, 712, 713, 714, 715 og bybus 1 og 2 der fra 1. januar gøres gratis for børn og unge under 16 år.
De regionale ruter (rute 161-162, 195, 800A, 900A, 920-921) og uddannelsesruterne (809, 819, 830, 831, 833, 865) er ikke omfattet af tilbuddet.
Tre juledage overstået - flere havde indbrud end sidste år
kopieret!
Julen er ovre og de fleste er vendt hjem til egen bolig igen. Det betyder også, at flere har opdaget, at der har været ubudne gæster i hjemmet, mens de har været væk. Ifølge Fyns Politi er der anmeldt lige under 50 indbrud på Fyn fra den 23. december til og med den 26. Det fortælle vagtchef Kenneth Taanquist.
Sidste år var tallet sidst i 20’erne, lyder det.
Alligevel understreger han, at det på trods af en stigning fra sidste år lader til at være godt naboskab og lys i hjemmet, der holder tyvene ude.
- Det er vores indtryk at folk har været gode til at hjælpe hinanden, huske at lade lidt lys være tændt. Og det hjælper altså på det, siger Kenneth Taanquist.
Danskere ventes at bytte gaver for over halv milliard
kopieret!
Butikkerne skal regne med, at danskerne kommer til at flokkes dertil for at bytte julegaver, de ikke er helt tilfredse med. I hvert fald hvis man skal tro en prognose fra Dansk Erhverv, der spår, at julegaver for 600 millioner kroner byttes oven på julen i år.
- Vi forventer, at hver fjerde dansker skal ud og bytte i hvert fald en gave, siger Bo Dalsgaard, der er fagchef for forbrugeraftaler og forbrugerklagesystemer hos Dansk Erhverv.
Prognosen baserer sig på to befolkningsundersøgelser, som analyseinstituttet Norstat har lavet for organisationen.
Sidste år endte det med at være omkring 25 procent af danskerne, som fik julegaver, der byttede mindst en af dem.