18. okt. 2016 kl. 11:00
Birgitte Carol Heiberg / Fynske Medier

Falck tømte Region Syddanmark for ambulancefolk

Artiklen er mere end 30 dage gammel

LYT
Del
Link
kopieret!

Da Falck tabte udbuddet om driften af ambulancer i Region Syddanmark, lokkede Falck et stort antal reddere ud af regionen med tilbud om fordelagtige arbejdsvilkår andre steder.

Da BIOs overtog ambulancetjenesten i Region Syddanmark i september 2015 havde mere end 200 Falckreddere forladt regionen, skriver Jyllands-Posten.

Manglen på reddere var ifølge BIOs stærkt medvirkende til, at selskabet endte med at gå konkurs i sommeren 2016.

Ifølge Jyllands-Posten forsvandt de mange reddere til stillinger hos Falck andre steder i landet med lukrative vilkår.

De fik for eksempel særlige aftaler om, at de bruger arbejdstid på at pendle på arbejde i Falcks biler. Og i København får de betalt mad og hotel, oplyser fællestillidsmand i Falck, John Larsen, til Jyllands-Posten.

Læs også: Nyt tøj og ny overenskomst - men stadig for få reddere
Gå tilbage Del
22. sep. 2016 kl. 14:02

Nyt tøj og ny overenskomst - men stadig for få reddere

Region Syddanmark mangler fortsat 30-40 reddere, selv om 45 nye reddere har skrevet kontrakt med regionen. Samtlige reddere skal nu på FOA-overenskomst.

Ambulance-tjenesten i Region Syddanmark mangler fortsat 10-15 reddere for at leve op til den minimumsbemanding, der er aftalt med regionen. Men i realiteten er man på udkik efter yderligere 30-40 reddere.

- De 10-15 reddere er kun lige nok til at leve op til de aftalte beredskaber. Vi skulle gerne have luft til at kunne sende redderne på efteruddannelse uden at pålægge de øvrige reddere overarbejde, siger ambulancedirektør Mads Haugaard til TV 2/Fyn.

Regionen har allerede skrevet kontrakt med 45 nye reddere, hvoraf de sidste tiltræder 1. oktober. De kommer fra både Falck og Responce.

Alle nyansatte reddere ansættes på FOA-overenskomst.

Det skyldes, at FOA har overenskomst med redderne på det offentlige område, mens 3F har på det private arbejdsmarked.

I øjeblikket forhandler FOA med Region Syddanmark om ny overenskomst for redderne, og forhandlingerne forventes at slutte i starten af oktober.

Næste forhandlingsmøde er den 30. september.

Ifølge Mads Haugaard vil FOA-overenskomsten blive dyrere end den nuværende overenskomst, som 3F havde med BIOS.

Det skyldes bl.a., at FOA har bedre bemandingsregler. Regionen skal  derfor bruge flere reddere til at dække de samme døgn-vagter på FOA-overenskomst.

I en overgangsperiode, indtil den nye overenskomst træder i kraft den 1. marts 2017, vil de nyansatte reddere som nævnt blive ansat på FOA-overenskomst, men på 3F's arbejdstidsvilkår.

- Det ville simpelthen være noget rod, og det ville ikke kunne hænge sammen, hvis redderne  i ambulancerne arbejdede på forskellige vagtvilkår, siger Mads Haugaard.

Ifølge ambulancedirektøren er grundlønnen lidt højere på 3F-overenskomst, hvis man har kort anciennitet, mens den er højere på FOA-overenskomst med lidt længere anciennitet.

Ifølge fællestillidsmand hos redderne, Christian Stigaard, er der fortsat nogle knaster, der skal høvles af, før redderne er tilfredse med forhandlingsresultatet.

- I forhold til det vi startede med, er der sket en bedring, men vi er ikke helt tilfredse endnu, siger Christian Stigaard til TV 2/Fyn uden dog at ville gå i detaljer.

I øvrigt er det ikke kun overenskomsten, der er ved at blive skiftet ud.

Både reddere og ambulancer tøj og logo i disse dage. De gamle BIOS-uniformer og ambulancelogo erstattes med Ambulance Syds logo.

Det koster cirka 200.000 kroner, oplyser regionen.

Sagen er under efterforskning i Konkurrencestyrelsen, fordi der kan være tale om, at Falck har brudt loven ved at udnytte sin dominerende rolle på markedet.

Så længe sagen kører, vil Falck ikke kommentere den, skriver avisen.

18. dec. 2024 kl. 9:37
Tophistorie

Chef lægger sig ned efter Novo-brøler - kommer ikke til at ske igen

LYT
Del
Link
kopieret!

Det var en fejl, da en medarbejder i Odense Kommune sendte navne til Novo Nordisk som hjælp til at finde den rette til et job hos Novo Nordisk. Det siger chefen for afdelingen “Invest in Odense”.

-  I det her tilfælde er vi i vores iver kommet til at nævne nogle konkrete emner, som var relevant for Novo Nordisk. Det er ikke normal praksis. Det kommer ikke til at ske igen, siger Joost Nijhoff til TV 2 Fyn.

Det siger han efter DR mandag afslørede, at en ansat ad flere omgange har sendt bud på kandidater til Novo Nordisk. En opgave, som flere eksperter peger på ikke bør løses af en kommune.

- Jeg tager den fuldstændig på mig. Det er mig, der har dummet mig her, siger Joost Nijhoff til DR.

18. dec. 2024 kl. 13:59
Anton Kranf

Kommunes prestigeprojekt får milliondonation

LYT
Del
Link
kopieret!

Onsdag fik den nye Arena Svendborg doneret en million kroner til energi- og klimabesparende tiltag af Fonden SEF. Det er trods, at det dyre byggeri til kommende sportsevents ellers bliver finansieret af kommunen.

Et så stort byggeri har et stort CO2-aftryk, og det er derfor at foreningen Ryttervejens Venner har søgt og fået en donation fra Fonden SEF til at gøre området mere grønt. Blandt andet skal der opføres solceller og laves biodiversitet ude foran arenaen.

Borgmester i Svendborg Kommune, Bo Hansen (S), mener, at der er tale om et stærkt fællesskab i Svendborg, hvor kommunen samarbejder med erhvervsfolk, foreninger og fonde om projektet.

18. dec. 2024 kl. 12:51
Fyn
Natacha Djervad

Jyde mistænkes for at orkestrere svindel mod fynboer - nu kræves han fængslet

LYT
Del
Link
kopieret!

Flere ældre borgere - primært fra Fyn - er blevet snydt til at overføre penge, fordi svindlere udgav sig for at være fra et energiselskab eller en bank.

Det oplyser Østjyllands Politi, der onsdag har anholdt tre personer, som sigtes for omfattende bedrageri.

Den ene af de sigtede er en 34-årig mand fra Aarhus, som ifølge politiet spillede en hovedrolle i svindelnummeret. Han bliver derfor fremstillet i grundlovsforhør i Aarhus, hvor en anklager vil kræve ham varetægtsfængslet.

Svindlede for “store beløb”

De to andre anholdte - en 30-årig kvinde fra Aarhus og en 30-årig mand fra Esbjerg - løslades igen. Ifølge sigtelsen foregik bedragerierne fra februar til november i år.

Politiet oplyser ikke de præcise beløb, som der er svindlet for. Men der skal være tale om store beløb.

Svindlen foregik ved, at borgerne blev ringet op og på forskellig vis lokkede gerningsmændene borgerne til at overføre penge, mens de havde dem i røret.

Vil lukke dørene

Blandt andet blev de ældre borgere bildt ind, at de skulle betale en regning.

- Vi fortsætter efterforskningen, og vi har en forventning om, at der kommer flere anholdelser i sagen senere, siger vicepolitiinspektør Thomas Schouby i pressemeddelelsen fra Østjyllands Politi.

Anklageren vil ved onsdagens grundlovsforhør anmode om lukkede døre. I så fald hemmeligholdes politiets beviser, lige som det ikke bliver muligt at høre, hvad den 34-årige mand eventuelt forklarer.

Det fremgår ikke af pressemeddelelsen, hvordan de sigtede forholder sig i sagen.

18. dec. 2024 kl. 11:55

Nordic Waste-konkursbo rejser krav på en halv milliard kroner mod ledelse

LYT
Del
Link
kopieret!

Konkursboet efter Nordic Waste, der var ejet af den fynske milliardær milliardæren Torben Østergaard-Nielsen og dennes to døtre, Ninna og Mia har onsdag rejst et erstatningskrav på en halv milliard kroner mod ledelsesmedlemmer.

Det drejer sig om både tidligere medlemmer af direktionen og bestyrelsen i Nordic Waste samt søsterselskabet DSH Recycling, der ligeledes er gået konkurs, oplyser miljøminister Magnus Heunicke (S) i en skriftlig kommentar til Ritzau.

- Sagen om Nordic Waste har haft og har stadig store økonomiske og miljømæssige konsekvenser. Det er helt afgørende, at vi fortsætter med at forfølge princippet og ambitionen om, at forureneren skal betale regningen for at afværge de alvorlige skader på miljøet i Ølst.

- Konkursboet har nu rejst et foreløbigt krav på cirka 500 millioner kroner mod ledelsesmedlemmer i Nordic Waste A/S og DSH Recycling A/S, og der er dermed taget endnu et skridt på vejen mod at sikre, at regningen for jordskreddet ender hos dem, der har ansvaret, skriver Magnus Heunicke.

Kæmperegning skal betales

I alt fem personer sad i enten bestyrelsen eller ledelsen hos de to selskaber op til selskabernes konkurs.

Nordic Waste gik konkurs i januar i år. Konkursen kom i kølvandet på en meget omtalt sag om et jordskred med forurenet jord ved Ølst tæt ved Randers.

Efter jordskreddet venter der en regning for oprydningsarbejdet. Staten bidrager med 200 millioner kroner, mens Randers Kommunes regning ventes at blive 300 millioner kroner.

Staten er repræsenteret ved Kammeradvokaten i konkursboet, mens Randers Kommune er repræsenteret ved advokatvirksomheden Bech Bruun.

18. dec. 2024 kl. 11:43

Flere fynboer skal til VM

LYT
Del
Link
kopieret!

Fyn er rigt repræsenteret, når det danske håndboldherrer jagter det fjerde VM-guld i træk i Danmark og - forhåbentlig - Norge.

I truppen finder man fløjspillerne Emil Jakobsen fra Kerteminde og Niclas Kirkelykke fra Ringe og bagspillerne Simon Pytlick fra Thurø og Emil Madsen fra Svendborg. Derudover sidder der også en fynbo på bænken. Landstræner Nikolaj Jacobsen bor såmænd også på Thurø.

Danmark spiller første kamp ved VM 14. januar mod Algeriet. Senere venter Tunesien og Italien i det indledende gruppespil.

Håndboldherrerne skal spille alle sine kampe i gruppespillet og eventuelt alle mellemrundekampe i Boxen i Herning.

Her er truppen:

Målvogtere: Emil Nielsen og Kevin Møller.

Fløjspillere: Magnus Landin, Emil Jakobsen, Niclas Kirkeløkke og Johan Hansen.

Stregspillere: Magnus Saugstrup, Lukas Jørgensen, Emil Bergholdt og Simon Hald.

Bagspillere: Rasmus Lauge, Mathias Gidsel, Henrik Møllgaard, Mads Mensah Larsen, Lasse Andersson, Jacob Holm, Thomas Arnoldsen, Simon Pytlick og Emil Madsen.

18. dec. 2024 kl. 11:22
Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Odense er blevet et hit blandt amerikanere

LYT
Del
Link
kopieret!

Flere og flere amerikanere har fået øjnene op for, at der er noget at komme efter i den fynske hovedstad, Odense. I hvert fald oplever VisitOdense, der er en del af Odense Kommune, en “betydelig” stigning i antallet af amerikanske turister.

Det oplyser de i en pressemeddelelse.

Antallet af overnattende amerikaner er sammenlignet med sidste år steget med 31 procent i perioden januar til oktober. Kigger man på de konkrete tal er der tale om 17.481 amerikanere indtil videre mod 14.629 amerikanere hele 2023.

Spørger man VisitOdense, hvordan det kan være, at flere amerikanere tager til Odense, så er det særligt Odense gamle bydel og i særdeles H.C. Andersens Hus, der lokker.

18. dec. 2024 kl. 10:23

OUH får millionindsprøjtning til forbedring af kræftområdet

LYT
Del
Link
kopieret!

Kræftbehandlingen i Region Syddanmark styrkes med en investering på 23,6 millioner kroner, hvoraf de ti millioner kroner går til Odense Universitetshospital (OUH).

Det besluttede Regionsrådet mandag aften, lyder det i en pressemeddelelse. Heri fremgår det også, at OUH får yderligere lidt over seks millioner kroner til at shoppe bedste udstyr til kræftbehandlingen.

Pengene kommer fra en national ramme, der er afsat til Kræftplan V og er et led i aftalen mellem Danske Regioner og regeringen om regionernes økonomi for 2025.

18. dec. 2024 kl. 8:39
Claus Bech/Ritzau Scanpix

Vil du undgå kø - her rammer juletrafikken Storebæltsbroen hårdest

LYT
Del
Link
kopieret!

Julen står for døren, og når bilister skal på tværs af landet for at fejre jul, giver det også øget trafik på Storebæltsbroen.

Mere end 250.000 trafikanter ventes at krydse Storebæltsbroen i juledagene, oplyser Sund & Bælt i en pressemeddelelse.

Den travleste rejsedag vil være den 26. december, hvor trafikken forventes at være tættest mellem klokken 10 og 15.

Men selv om trafikken i perioder forventes at være en del over normalen, viser prognoserne, at der i år ikke er udsigt til store kødannelser og meget tæt trafik.

Det skyldes den måde juleferien ligger på, hvor mange forventes at holde fri den 23. december. Også Vejdirektoratet forventer, at 2. juledag bliver den travleste på vejene.

18. dec. 2024 kl. 8:14
Nyborg Slot

Ballade i Folketinget - omstridt slot pillet af dagsordenen

LYT
Del
Link
kopieret!

Er det en overtrædelse af grundloven, hvis Folketinget vedtager slotsprojektet i Nyborg?

Det vil landets lovgivere ikke være i tvivl om.

I hvert fald blev anlægsloven, der skal bane vej for det næsten en halv milliard kroner dyre renoverings- og ombygningsprojekt, tirsdag taget af Folketingets dagsorden, inden det skulle tredjebehandles.

Det er en skrivelse sendt mandag fra foreningen Kultur & Arv til Folketingets formand og til kulturminister Jakob Engel-Schmidt (V), der har fået kulturministeren til at udskyde 3. behandlingen til på torsdag.

Principiel karakter

Folketingets kulturudvalg havde bedt Jakob Engel-Schmidt svare på spørgsmålet, men det kunne han ikke nå.

I en henvendelse til Folketingets formand Søren Gade, skriver Jakob Engel-Schmidt, at henvendelsen vedrører blandet andet spørgsmål af “principiel karakter”.

- Kulturministeriet er ikke i stand til at svare fyldestgørende på spørgsmålene inden for den angivne tidsramme og skal på den baggrund anmode om, at 3. behandlingen udskydes til 19. december, hedder det.

Begrundet risiko for grundlovsbrud

I brevet fra Kultur og Arv oplyses det, at “der er begrundet risiko for grundlovsbrud”, hvis Folketinget vedtager lovforslaget, der blandt andet indebærer en ny formidlingsbygning ved siden af Nyborg Slot.

- En anlægslov anvendes typisk til at sikre gennemførelse af store infrastrukturprojekter, såsom motorveje og bro- og tunnelforbindelser. I den type projekter er samfundsnytten afgørende, når anden lovgivning tilsidesættes, og klageadgang afskæres. Anlægsloven for Nyborg Slot vedrører udelukkende et kuldsejlet, ulovligt statsligt byggeprojekt. Ved at vedtage en anlægslov, der blandt andet suspenderer klageadgangen til Miljø- og Fødevareklagenævnet, vil Folketinget fratage borgerne muligheden for at få efterprøvet, om projektet overholder relevant lovgivning. Det strider imod de gældende principper i et retssamfund, hedder det i brevet fra Kultur og Arv.

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt har for nylig været i samråd om projektet, der har mødt modstand fra Enhedslisten, Dansk Folkeparti og i et vist omfang også fra Radikale Venstre.

18. dec. 2024 kl. 7:21

Farligt affald reagerede med hinanden

LYT
Del
Link
kopieret!

Brandvæsen og politi blev omkring klokken 22.45 mandag sendt til kemivirksomheden Fortum i Nyborg.

Her havde to forskellige typer farligt affald reageret med hinanden, og skabt en røgudvikling.

- Vores interne beredskab fik hurtigt iværksat slukning med skum, og Beredskab Fyn kom frem og hjalp os med at overvåge, at reaktionen stoppede. Efter et par timer kunne brandvæsenet pakke sammen igen, oplyser kommunikationsspecialist hops Fortum Jesper Hansen til TV 2 Fyn.

Ingen personer kom til skade ved hændelsen, som foregik i virksomhedens modtageanlæg.

Fortum er en virksomhed, som på anlægget i Nyborg bearbejder og bortskaffer farligt affald.

18. dec. 2024 kl. 6:32
Bo Amstrup og Mads Claus Rasmus/ Ritzau Scanpix. Grafik: Jeppe Kanstrup

Minister kalder fynsk kommune exceptionelt grelt eksempel - men hun har misforstået noget, mener borgmester

LYT
Del
Link
kopieret!

Det er uden fortilfælde, hvad der foregår i Langeland Kommunes familieafdeling.

Eller rettere ikke foregår.

For i ingen af de 35 forløb, hvor Social- og Boligstyrelsen har hjulpet andre kommuners sagsbehandling på fode igen, har hjælpen ført til så lidt fremgang, som det ses i Langeland Kommune.

Det fortæller social- og boligminister Sophie Hæstorp Andersen (S) til TV 2 Fyn. Langelands borgmester mener dog, at ministeren ikke er fuldt ud informeret.

- Helt exceptionelt

- Langeland er et meget grelt eksempel, siger ministeren ovenpå, at hun torsdag var kaldt i samråd i Folketingets socialudvalg om netop situationen i Langeland Kommunes familieafdeling.

Der er nemlig stadig store problemer med fagligheden og den juridiske kvalitet i afdelingen to år efter, at kommunen startede på sit forløb med Social- og Boligstyrelsen, der ellers skulle forbedre borgernes retssikkerhed i afdelingens sagsbehandling, der blandt andet tvangsfjerner børn.

- Social- og Boligstyrelsens task force har haft 35 forløb med forskellige kommuner, men det er helt exceptionelt, at task force-forløbet (i Langeland Kommune, red.) ikke fører til, at man ser forbedringer i sagsbehandlingen, siger social- og boligministeren Sophie Hæstorp Andersen.

- Og det er det, som jeg er bekymret for på Langeland, at vi ikke ser fremskridt.

Derfor arbejder ministeren nu også på at gøre det muligt at tvinge kommuner som Langeland til at få sin sagsbehandling lavet i større kommuner, hvor der er flere ressourcer og større faglighed.

Efter jul har Sophie Hæstorp Andersen desuden indkaldt Langelands borgmester Tonni Hansen (SF) til et møde på sit kontor, hvor hun blandt andet vil høre ham, hvorfor han ikke selv har taget initiativ til at få hjælp af andre kommuner.

Glæder sig til møde

Og det møde glæder borgmester Tonni Hansen sig til, siger han til TV 2 Fyn.

- Jeg vil glæde mig til at få uddybet ministerens tanker. Jeg vil hellere mødes og drøfte tingene med hende end at læse om det i avisen, så jeg er glad for invitationen, siger borgmesteren.

Ifølge Tonni Hansen er der dog en god forklaring på, at Langeland Kommune ikke er begyndt at samarbejde med andre kommuner om familieafdelingens sagsbehandling.

- Lovgivningen giver ikke mulighed for at lægge myndighedsopgaver fra sig, det vil kræve en lovændring, siger borgmesteren til ministerens undren over, at Langeland ikke frivilligt har søgt hjælp og samarbejde med for eksempel Svendborg Kommune på området.

Men ministeren påpegede på samrådet, at der allerede eksisterer lovhjemmel til, at man frivilligt går ind i de her samarbejder, og ministeren nævner, at muligheden for samarbejde mellem jer og Svendborg har været drøftet tidligere?

- Det er nyt for mig, og ikke noget jeg kender til, at det skulle være en mulighed, siger Tonni Hansen.

Borgmesteren påpeger også, at det notat fra task forcen, som ministeren udtaler sig på baggrund af, er tilbage fra februar måned 2024. Det er dog revideret i slutningen af maj, inden det 3. juni blev oversendt til Ankestyrelsens afdeling for tilsyn med kommunerne.

- Jeg glæder mig til at drøfte vores udvikling, og hvad der er sket fra februar og indtil nu med ministeren, siger Tonni Hansen, der ikke ønsker at uddybe familieafdelingens fremskridt overfor TV 2 Fyn på nuværende tidspunkt.

Dit digitale aftryk

Vi bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Enkelte bruges til reklameformål. Vi klatter ikke med dine data, og du kan altid trække dit samtykke tilbage. Læs mere her.

Du kan altid ændre dine præferencer senere

Her kan du finde en oversigt over, hvilke cookies vi potentielt sætter.

Se flere detaljer om vores cookies her