Der er fuld smæk på julestemningen i Odense Zoo, der i disse dage afholder deres største event nogensinde.
400.000 julelys og 27 kilometer lyskæde har siden 19. november været tændt på udvalgte dage og aftener, og det er blevet taget godt imod.
- Det er gået rigtig godt, over forventning, siger Bjarne Klausen, der er direktør i Odense Zoo.
Han fortæller, at der fra torsdag til søndag i sidste uge, har været omkring 13.000 besøgende, mens der i forrige weekend var omkring 11.000 gæster i parken.
Det er det dobbelte af, hvad Bjarne Klausen havde forventet, og han har flere bud på, hvorfor den nye lys-udstilling er en succes.
- Vi har valgt at give den fuld skrald, så man får den store juleoplevelse allerede fra i år. Der skal virkelig være noget allerede fra starten af.
- Og så håber jeg også, at vi er kendt for, at når vi laver noget, så laver vi det godt. Vi har nogle gode rammer, hvor man både kan se spændende dyr og får en sanseoplevelse, siger Zoo-direktøren.
Las Vegas på stereoider
Blandt de mange positive kommentarer som Odense Zoo har fået, fortæller Bjarne Klausen, at flere skriver, at de synes udstillingen er smuk og passer godt ind i rammen, og det er han glad for.
- Man skal passe på ikke at lave Las Vegas på stereoider, og det mener vi ikke, at vi har gjort.
Planlægningen af den store juleoplevelse gik i gang for halvandet år siden, og det har taget ti personer seks uger at hænge alt julepynten op.
Nisser og dyrevelfærd
Udover de flere tusind julelys, har Odense Zoo også lavet et stort børneunivers med nisserne Zoofus og Zoofie som omdrejningspunkt.
Hver dag kan man høre et afsnit af Flemming Jensens juleeventyr om de to nisser, og i weekenderne kan børn og voksne synge og danse med nisserne, som også kan fortælle en helt masse om dyrene i Zoo.
For at gøre julestemningen komplet, er der rundt om i haven opstillet boder, hvor man kan købe forskellige julelækkerier.
Derudover kan man som altid se alle de mange dyr, der bor i Odense Zoo, og trods de titusindvis af julelys, er der helt styr på dyrevelfærden.
- Vi er om noget professionelle i forhold til vores dyr. Vi har skærmet lidt af, og vi har sat lyset, så det ikke generer. Vi holder øje med dyrene, og hvis vi oplever noget, så ændrer vi på det, siger Bjarne Klausen.