Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Landevejsløb på eliteplan tiltrak søndag prominente navne til Vissenbjerg.
Selv midt i en hektisk sportsperiode, hvor mange øjne er rettet mod OL i Tokyo, blev landevejscykling søndag et stort trækplaster i Vissenbjerg.
Her blev hele tre eliteløb afviklet af Højfyn Cykelklub og Cykling Odense med start- og målområde ved Terrariet i Vissenbjerg.
17-årig kørte vanvidskørsel i Odense: Folk måtte springe til side for rød Citroën
Flere personer måtte ifølge Fyns Politi springe til side for en rød Citroën under en biljagt lørdag aften.
Adskillige politibiler var lørdag aften i hælene på en rød Citroën C1, der kørte vanvidskørsel i den sydlige del af Odense.
Ifølge politiet var der flere situation, hvor gående måtte springe til side for at undgå at blive ramt af bilen. Politiet efterlyser nu vidner, der har oplevet farlige situationer med den røde Citroën.
Efter en længere biljagt kunne politiet anholde den 17-årige, som førte bilen. Det fortæller Henrik Krøjgaard, der er vagtchef ved Fyns Politi.
- Bilisten sidder her hos os. Efterforskningen er ved at kigge på, om han skal fremstilles i grundlovsforhør, siger vagtchefen.
Den 17-årige vanvidsbilist endte biljagten med at ramme ind i en lygtepæl, og bilen blev efterfølgende fjernet af Falck.
Vanvidskørslen foregik mellem klokken 21:10 og 21.25 lørdag. Vanvidskørslen strakte sig over Ørbækvej, Nyborgvej, Niels Bohrs Allé, Blangstedgård, Tornbjerg og på flere stisystemer i området.
Har man oplysninger i sagen, kan man kontakte Fyns Politi på telefon 114.
Artiklen er opdateret med kommentarer fra Fyns Politi.
Godmorgen Fyn. Efter vanvidskørsel i Odense lørdag aften søger vi vidner, der har oplevet farlige situationer med en rød Citroën C1 i området Ørbækvej, Nyborgvej, Niels Bohrs Allé, Blangstedgård, Tornbjerg og på flere stisystemer i området. 1/2
— Fyns Politi (@FynsPoliti) August 1, 2021
Det foregik i tidsrummet kl. 21.10 til kl. 21.25.
— Fyns Politi (@FynsPoliti) August 1, 2021
Vi ved, at flere måtte springe til side for bilen, og dem vil vi rigtig gerne tale med. Ring 114. God søndag! Mvh. Vagtchefen. 2/2 #politidk
- Stort set alt, hvad der kan kravle og gå, er her. Lige bortset fra dem, der kører rundt i udlandet. Men her i ellevte time viste det sig også, at Mads Petersen, vores eksverdensmester også lige skulle ud og have rørt benene i dag, så han er her også, og det er ret spændende, siger Claus Rasmussen, formand for Cykling Odense.
Ruten for tre løb, Demin Cup, Ladies Cup og UnoX Cup, var 23,9 kilometer og lagt i et kuperet terræn med 348 højdemeter. Alt efter løb, skulle deltagerne køre fem eller otte omgange.
Modsætninger i Tokyo
Selvom landevejsløbene var i fokus i Vissenbjerg søndag, faldt snakken også på de fynske ryttere på banelandsholdet, der mandag skal køre 4.000 meter forfølgelsesløb i banecykling under OL i Tokyo.
- Rasmus Lund er en super, super starter, og han er formentlig kun med over halvdelen af løbet. Lasse Norman er den modsatte, han er den, der virkelig trækker læsset, når de er ude på de afgørende omgange. Så de er to modsætninger, men rigtig stærke ryttere, siger Claus Rasmussen.
Han tror på deres favoritværdighed, selvom løbet nok skal nå at blive spændende.
- Der er gode tegn, men vi ved ikke, hvad de andre kommer med af ryttere, og hvad de har arbejdet med, siger han.
Nogle skal holde afstand, andre skal ikke: Ændrede coronaregler forvirrer café- og biografejer
Fra søndag udfases kravet om coronapas flere steder i kulturlivet. Hos Café Biografen, der både har restaurant og biograf, giver det et forvirrende regelsæt.
Coronapasset kan fremover blive i lommen hos de gæster, der besøger Café Biografen i det centrale Odense.
Men kun hvis de skal se en film, vel at mærke. Til gengæld gælder det, at gæsterne skal sidde med mindst ét sædes mellemrum, og der skal være to kvadratmeters gulvplads per biografgæst i salen, uanset om man er siddende eller stående.
Besøger man derimod Café Biografen for at sidde i deres café og spise, så skal man have et gyldigt coronapas, der demonstrerer, at man enten er testet negativ for coronavirus for nylig eller vaccineret.
For de spisende gæster gælder der til gengæld ingen krav om afstand og tomme sæder.
Regelsættet trådte i kraft søndag, og er en del af udfasningen af coronarestriktionerne.
- Når vi har både restaurant og biograf, så kunne vi godt tænke os, at reglementet bliver mere tydeligt. Det her med, at man kan noget det ene sted, men det kan man ikke det andet - at skulle formidle det til vores gæster, det er ikke nemt, siger Jørgen Brochorst Christensen, der er ejer af Café Biografen.
Fra søndag udfases coronapasset flere steder i kulturlivet. Udover biografer gælder det blandt andet i zoologiske haver, museer og på spillesteder, at man ikke længere behøver at tjekke coronapas.
Som en del af genåbningsplanen er det fra 1. september igen muligt at gå på restaurant uden at vise coronapas.
Ledige pladser
Det er dog ikke coronapasset, der er den største udfordring for steder som Café Biografen. Det er derimod det afstandskrav, som stadig gælder.
- Vi går ind i højsæsonen for biografer. Det går virkelig ud over vores indtjening, som jo forvejen har været hårdt ramt det seneste år. Samtidig har vi jo en filmfestival her i slutningen af august, som bliver ramt, siger Jørgen Brochorst Christensens med henvisning til Odense Film Festival, som begynder 30. august.
Den samme anke har brancheforeningen Danske Biografer.
- Der er ingen tvivl om, at vi havde håbet, at man fjerner kravet om ledige pladser i biografsalene. Det bortfalder først 1. september, men vi havde håbet og håber fortsat, at det kan fjernes inden.
- Det betyder, at vi ikke kan åbne på fuld kapacitet. Det kan blive rigtig træls, for midt i august kommer en forventelig stor film, og det er klart, at efter halvandet år med nedsat kapacitet og presset økonomi havde vi håbet, at det krav fjernes, siger direktør Lars Werge til Ritzau.
Respekt kræver forståelighed
Kravet om at vise coronapas gælder kun for gæster, der skal sidde indenfor. Gæster, der henter en øl i baren eller går ind for at bruge toiletfaciliteterne behøver eller ikke vise coronapas.
At skulle følge to forskellige regelsæt for sine gæster giver frustrationer for café- og biografejeren.
- Forståeligheden er jo også vigtig for sådan nogle regler her, for hvis reglerne ikke er til at forstå, så mister folk respekten for det. Og jeg må indrømme, at vi her hos os også har lidt svært ved at forstå det, siger Jørgen Brochorst Christensen.
Søndagens udfasning af en række restriktioner er en del af en politisk aftale, der blev indgået 10. juni. Du kan læse en oversigt over gældende restriktioner på hjemmesiden coronasmitte.dk.