20. nov. 2017 kl. 19:32

DF'er sat på plads før valget: - Hun mente det sikkert godt

Artiklen er mere end 30 dage gammel

LYT
Del
Link
kopieret!

Dansk Folkepartis Karen Wengel vil gerne pege på blå blok efter valget tirsdag. Men det er ikke partiets officielle holdning.

Hvad Karen Wengel fra Dansk Folkeparti i Svendborg mener om sit partis tilhørsforhold i byrådssalen, står helt og aldeles for hendes egen regning.

Det siger næstformand i Dansk Folkepartis lokalbestyrelse i Svendborg, Lars Kalmar Hansen, efter Karen Wengel på Facebook meldte ud, at DF er "i sin kerne borgerligt funderet og har dermed et naturligt politisk tilhørsforhold til blå blok". (se opslaget underneden)

Men hvem Dansk Folkeparti Svendborg peger på, når byrådet i Svendborg skal konstituere sig efter tirsdagens valg, vides ikke. Det slår Lars Kalmar Hansen fast:

- Hvad vi peger på, ved vi ikke endnu. Det ved vi først på valgaftenen. Men vi peger først og fremmest på os selv, siger han.

Læs også: Dagen før dagen: Små børnehuse, en lokumsaftale og en gakket valgvideo
Gå tilbage Del
20. nov. 2017 kl. 17:09

Dagen før dagen: Små børnehuse, en lokumsaftale og en gakket valgvideo

Når det gælder dagtilbudsstruktur, indsatsen overfor misbrugere og planerne med bydelen Tankefuld har valgkampen bragt nyt med sig.

Hovedparten af de politiske uenigheder, der ulmer mellem rød og blå i Svendborg Kommune ovenpå valgkampen, udspringer af den kendsgerning, at der over de kommende tre budgetår skal findes 100 millioner kroner i besparelser.

Socialdemokraterne har slået hårdt på, at den siddende borgmester ikke har formået at skabe det nødvendige økonomiske råderum i den snart forgangne borgmesterperiode.

Senest søndag, da TV 2/Fyn inviterede til den sidste borgmesterduel i Odeon i Odense.

- Det handler ikke om at have en bugnende kassebeholdning, men problemet er, at når vi ligger så lavt, så har vi set, hvem der kommer til at betale prisen, og det er desværre vores svageste borgere, sagde Bo Hansen (S).

Den siddende borgmester besvarede kritikken ved at forklare, at den lave kassebeholdning er et udtryk for en bevidst politisk beslutning om at tære på kassebeholdningen.

- Vi har bevidst spist lidt op af vores kassebeholdning, fordi kommunen er ikke en sparekasse. Det handler om - og det har vi jo prioriteret - at holde et højt velfærdsniveau, og så optager vi ikke flere lån, end vi er nødt til at optage, lød svaret fra Lars Erik Hornemann (V).

Jonas Bertelsen
Protester ved vælgermøde i Svendborg

- Vi elsker vores børnehus

En udløber af debatten om Svendborg Kommunes trængte økonomi, som for alvor fik luft under vingerne i dagene op til TV 2/Fyns vælgermøde mandag i sidste uge, var debatten om fremtiden for kommunens mindre dagtilbud.

Socialdemokraterne foreslog at omprioritere midlerne på dagtilbudsområdet ved at tage penge fra en del af omegnsbyernes børnehuse med relativt få børn til større institutioner i de områder af Svendborg, hvor man for eksempel har mange tosprogede børn.

- For mig handler det her ikke om by og land. Det handler om fordeling er ressourcer. Jeg kan simpelthen ikke forklare, når jeg besøger de udsatte områder, at en institution med eksempelvis 60 procent tosprogede kun har halvt så god normering, som man har i nogle af de små børnehaver. Det synes jeg ikke er fair, sagde Bo Hansen ved vælgermødet i Svendborg.

Sådan bør regnestykket imidlertid ikke stilles op, lød det fra Venstre.

Lars Erik Hornemann forklarede, at han hellere vil arbejde for at skabe udvikling i de små samfund, således at man ad den vej kan sikre flere børn i de små børnehuse:

- Det handler ikke om, at der skal være et dårligt tilbud, hvor der f.eks. er mange tosprogede børn. Det handler om, at hvis man fjerner dagtilbud og skoler i de mindre lokalsamfund, så tager du tæppet væk under dem. Man starter en negativ udviklingsspiral, og det har vi ikke brug for.

Garantier mod lukninger og lavere normeringer blev det dog ikke til, selvom en større gruppe af forældre til børnene i de små lokale børnehuse var mødt frem for at protestere mod det socialdemokratiske forslag.

Hvor stor en foræring til Lars Erik Hornemann vurderer du, at det har været, at Bo Hansen godt ti dage inden valget foreslog lukning af mindre børnehuse?

- Jeg tror, at Bo Hansen har vurderet, at han og Socialdemokratiet havde mest at vinde ved at lufte lukningen af mindre børnehuse på landet. For det første, fordi landområderne i høj grad er Venstre-land, så tabet for S er her begrænset, og så tror jeg, at vurderingen har været, at han så rigeligt kan tiltrække flere vælgere på forslaget, end han mister i Oure og i andre mindre bysamfund, siger TV 2/Fyns politiske kommentator, Jesper Buch.

Ubekvem S-leder: - Nu bliver det for lavt

De mange spørgsmål omkring en påstået hemmelig aftale mellem Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti om at fordele henholdsvis borgmester- og viceborgmesterpost mellem sig, har undervejs vakt tydeligt ubehag hos begge parter.

- Der er rigtig mange lokumsaftaler. Der er rigtig mange, der siger rigtig meget lige nu. Alle politikere taler sammen om poster og det ene og det andet, lød det fra Dorthe Ullemose (DF), da TV 2/Fyn holdt vælgermøde i Svendborg.

Jamen, passer det?

- Jeg har ikke yderligere kommentarer til det, sagde DF-spidskandidat Dorthe Ullemose efter at have bedyret, at hun peger på den kandidat, som vil sikre Dansk Folkeparti størst politisk indflydelse.

“Jeg har ikke yderligere kommentarer til det”

— Dorthe Ullemose, spidskandidat, Dansk Folkeparti

Siden har kandidat og medlem af Dansk Folkepartis lokalbestyrelse, Karen Wengel, givet sit besyv med i et opslag på Facebook (opslaget er mandag eftermiddag blevet fjernet, red.).

"Jeg vil gerne ramme en pæl i gennem debatten om, hvorvidt DF har indgået en aftale med Socialdemokraterne. Dette er simpelthen ikke korrekt", skriver Karen Wengel og fortsætter:

"DF er i sin kerne borgerligt funderet og har dermed et naturligt politisk tilhørsforhold til blå blok, og som JEG personligt gerne arbejder for. At pege på en socialdemokrat er ikke naturligt for DF og slet ikke for mig. "

“Jeg synes måske også niveauet bliver lavere og lavere”

— Bo Hansen, spidskandidat, Soc.dem.

Helt frem til et tydeligt svar på spørgsmålet om den påståede aftales eksistens, kom man aldrig.

Som debatten skred frem blev det dog mere og mere tydeligt, at snakken om en hemmelig aftale mellem Socialdemokratiet og DF, var en snak, som flere omkring bordet gerne havde været foruden.

- Jeg lytter mig frem til, at Dansk Folkeparti kunne finde på at pege på mig, og hvis de vil gøre det, så vil jeg selvfølgelig gerne tale med dem om det, sagde Bo Hansen.

Er der en aftale mellem Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet om, at du bliver borgmester og Dorthe Ullemose bliver viceborgmester?

- Jeg har ikke indgået en aftale. Jeg synes måske også niveauet bliver lavere og lavere, sluttede Bo Hansen, da debatten om, hvem der skal være borgmester med hvilke partier i ryggen var ved at være tilendebragt.

Meget tyder altså på, at en aftale mellem Bo Hansen og Dorthe Ullemose har været på bordet, og måske stadig er det, hvilket i givet fald vil gøre konstitueringen noget mere besværlig for den siddende borgmester, Lars Erik Hornemann.

- Vi fik et klart svar fra Bo Hansen, som afviste spekulationerne, men så langt ville Ullemose ikke gå. Hun nøjedes med at konstatere, at hun ikke havde kommentarer til påstanden om en eventuel aftale - og hvad skal vi så tro? På mig virkede det nærmest som en tilståelsessag, lyder det fra TV 2/Fyns politiske kommentator, Jesper Buch.

Det helt store spørgsmål er nu, om Dorthe Ullemose vil kunne holde til at pege på den socialdemokratiske spidskandidat uden at få problemer med sit bagland.

Karen Wengels opslag er siden blevet fjernet.

Enhedslistens spidskandidat, Jesper Kiel, fastholder dog fortsat, at han ikke vil støtte Bo Hansen som ny borgmester, hvis han indtager borgmesterstolen med DF's stemmer.

Stofindstagelsesrum - nej blev til måske

Debatten om, hvorvidt Svendborgs stofmisbrugere fremover bør kunne benytte et kommunalt finansieret stofindtagelsesrum, hvor de i rolige og rene omgivelser kan indtage stoffer, som de selv har skaffet og medbragt, så fra valgkampens start ikke ud til at være en debat, der for alvor ville vinde dagsordenen.

Svend-Aksel Hansen (V), der stiller op som nummer 18 på partiets liste, gjorde sig allerede tidligt i valgkampen til fortaler for etablering af et stofindtagelsesrum.

Pris 2,2 millioner kroner det første år og 1,5 million årligt til den fremtidige drift.

Forslaget blev dog allerede tidligt skudt ned af andre Venstre-kandidater længere oppe på listen, og netop derfor, lod det ikke til at have den helt store gang på jord.

Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet og Radikale Venstre var enige med hovedparten af borgmesterpartiet i, at den nuværende gadesygeplejerske og det eksisterende behandlingscenter sagtens kan give misbrugere den fornødne hjælp.

Det har dog ændret sig i løbet af valgkampen. DF, Socialdemokratiet og Radikale har ikke flyttet sig, men det har Venstre - måske.

“Jeg har mødt meget kraftige argumenter fra nogle af mine egne kandidater, som gør, at jeg sådan set gerne vil være med til at overveje det”

— Lars Erik Hornemann, spidskandidat, Venstre

Lars Erik Hornemann overraskede nemlig ved TV 2/Fyns vælgermøde ved pludselig at erklære sig klar til at overveje, om et stofindtagelsesrum alligevel kan være en god idé.

- Umiddelbart vil jeg sige nej, men jeg har også mødt meget kraftige argumenter fra nogle af mine egne kandidater, som gør, at jeg sådan set gerne vil være med til at overveje det, forklarer borgmesteren.

Skulle Lars Erik Hornemann og Venstre ende med at beslutte sig for et stofindtagelsesrum, er der opbakning fra Liberal Alliance, Familielisten, Svendborg Lokalliste, SF, Enhedslisten, Alternativet og måske også De Konservative.

Lokallisten Højre er til gengæld imod forslaget.

En gakket valgvideo

Hvor skarpt skårede politike visioner og saglige argumenter ikke længere rækker, er det konservativ spidskandidat og bejler til borgmesterposten, Henrik Nielsen, der er løbet med opmærksomheden.

Sammen med hustruen, Mette Nielsen, har han begået en kampagnevideo, som får skyld for at være alt lige fra bitterligt tå-krummende til hylende morsom.

Uanset hvad man mener om den, er det uomtvisteligt, at den henover weekenden har været på manges læber - ikke mindst udenfor Svendborg.

Er det her pinligt eller er det genialt?

- Det var med stor spænding, vi lancerede den her valgvideo. Vi har fået fantastiske reaktioner, og rigtig mange positive tilkendegivelser. Vi skal finde kreative politiske løsninger, og det her er en måde at vise, at en valgkamp kan også være sjov. Der skal være humor og kreativitet, siger Henrik Nielsen (K).

Om valgvideoen kommer til at have positiv - eller måske negativ - indflydelse på det personlige valgresultat for Henrik Nielsen, er der blot tilbage at gisne om.

- Jeg synes, at det var et humoristisk indslag i valgkampen, og videoen nåede jo ud til at stort publikum, fordi den performancemæssigt og musikalsk var så skæv og kikset, at det blev sjovt. Om den flytter stemmer? Nej, det gør den ikke i sig selv. Men Henrik K. Nielsen fik pludselig masser af opmærksomhed midt i valgkampen, og det er mit indtryk, at de fleste har taget godt imod den. Dermed har den opfyldt sit formål, vurderer Jesper Buch, politisk kommentator på TV 2/Fyn.

Der er dog også kun ringe plads til forbedring i forhold til valget i 2013, hvor Henrik Nielsen med 2.215 stemmer var den, der fik andenflest personlige stemmer - kun overgået af Jens Munk fra Dansk Folkeparti, som fik 2.591 personlige stemmer.

- Vi har ikke nogen aftaler med nogen. Vi snakker med folk. Vi har snakket med Socialdemokratiet. Vi har snakket med Venstre.

DF har ingen aftaler

I sit opslag på Facebook skriver Karen Wengel, som er lokalt bestyrelsesmedlem og opstillet som nummer ni på DF's liste, også, at hun gerne vil "ramme en pæl igennem debatten om, hvorvidt DF har indgået en aftale med Socialdemokraterne. Dette er simpelthen ikke korrekt."

Det kan Lars Kalmar Hansen bekræfte. Der er ikke på forhånd indgået aftaler med Socialdemokratiet eller andre, siger han:

- Vi peger på den, der kan give os mest indflydelse og har intet aftalt, siger han.

Han gør det desuden klart, at den eneste, der har mandat til at forhandle, når der skal konstitueres, er spidskandidaten Dorthe Ullemose.

Opslaget er forsvundet

TV 2/Fyn refererede direkte fra Karen Wengels Facebook-opslag i en valganalyse tidligere mandag. Siden blev opslaget fjernet.

- Jeg tror, hun har dummet sig, men hun har sikkert gjort det i en god mening, siger Lars Kalmar.

TV 2/Fyn har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Karen Wengel og fra lokalformand Jakob Broegaard.

Jakob Broegaard sagde dog følgende til Fyns Amts Avis midt på eftermiddagen mandag:

- Jeg sagde, at hun skulle fjerne det. Det kunne give anledning til misforståelser, og det er ikke særligt hensigtsmæssigt.

Her er det opslag Karen Wengel skrev på Facebook.
26. dec. 2024 kl. 17:01
Tophistorie

Krudtsælgere frygter kunder kvæler nytårsaften: - Synd for de små

LYT
Del
Link
kopieret!

I år er nye regler for fyrværkeri trådt i kraft, som betyder, at det nu kun er lovligt at fyre af i to dage - fra den 31. december til 1. januar.

Men den nye lovgivning får flere fynske fyrværkerisælgere til at se på fremtiden med bekymring. To fyrværkeriforhandlere, som TV 2 Fyn har talt med, tvivler nemlig på, at alle kan overholde reglerne.

Og hvis ikke folk kan holde i raketterne i ro, så frygter forhandlerne, at det kan føre til yderligere stramninger, som i sidste ende vil betyde, at man ikke må sælge eller købe nytårsfyrværkeri.

- Så siger politikerne, at nu er der ikke noget, der hedder nytårskrudt, og det vil være synd for de små, siger Claus Oldenbjerg, der driver Krudttossen.

26. dec. 2024 kl. 13:01
Tophistorie
Fyn
Ida Alstrup

Støjbergs Syrien-forslag frister ikke - Jafar vil hellere være fattig i Danmark end rig i Syrien

LYT
Del
Link
kopieret!

31.000 syriske flygtninge skal vende tilbage til hjemlandet.

Det fortæller partiformand for Danmarksdemokraterne, Inger Støjberg, i Jyllands-Posten torsdag. Og hun har sågar en klar plan for, hvordan hun skal få hovedparten af de 45.000 syrere i Danmark til at rejse tilbage.

Jafar Hassan, der kom til Danmark i 2015, har dog ingen planer om at takke ja til dette tilbud.

Tak for tilbuddet, men nej tak

Som det ser ud nu, giver den danske stat en repatrieringsydelse på lidt over 150.000 kroner til syrere, der vender hjem.

Dette beløb vil Inger Støjberg fordoble, så ydelsen kommer til at hedde 310.834 kroner per voksen syrer.

Hun forklarer til Jyllands-Posten, at man for de penge vil have mulighed for at skabe sig en indtægt og et hjem dernede.

Men hvis Inger Støjberg bankede på Jafar Hassans dør med en check på 300.000 kroner, så ville svaret være kort og klart.

- Jeg ville sige tak for tilbuddet, men pænt nej tak, fortæller han til TV 2 Fyn.

Han forklarer dog videre, at han tror, mange vil takke ja til tilbuddet.

- Du kommer langt i Syrien for 300.000 kroner, men jeg vil hellere være fattig i Danmark end rig i Syrien, siger Jafar Hassan.

Han uddyber, at mange syrere blot har ventet på, at Bashar al-Assad blev væltet, og at flygtninge nu vil vende tilbage i større grad.

Jeg rejser tilbage, hvis …

Jafar Hassan har siden 2015 bygget et liv op i Danmark, og bor i Ullerslev. Han ser det ikke som en mulighed at rejse permanent tilbage til Syrien.

- Jeg har afsluttet 9. klasse, 10. klasse og er i gang med en pædagoguddannelse, så jeg har næsten alt her, fortæller han.

Dog findes der også noget, der trækker ham tilbage til hjemlandet.

- Min mor, far og tre søskende bor stadig i Syrien, og dem vil jeg meget gerne se noget mere, siger han.

Derfor ser han, at der kun findes ét tilbud, der kunne få ham til at rejse tilbage til Syrien.

- Jeg skulle have mulighed for at bo begge steder og kunne rejse frit mellem landende, forklarer han afrundende.

Jafar Hassan er bevidst om, at han kan bidrage i Syrien, men står det til ham, kan han også bidrage i Danmark med sin uddannelse.

Et land han hellere vil være i.

25. dec. 2024 kl. 12:00
Tophistorie
Fyn
TV 2, Robert Wengler/Ritzau Scanpix, Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Kan du forudse, hvad der sker i 2025? Tip en 13'er og vind kæmpe gavekurv

LYT
Del
Link
kopieret!

Vinder Viktor Axelsen Denmark Open, bliver det nye supersygehus udskudt endnu en gang, og vender forsiden tilbage på tv2fyn.dk?

Hvis du kan spå om året 2025, kan du vinde en gavekurv til en værdi af 500 kroner.

Du skal have kigget i spåkuglen og indtastet dine svar, inden kongens første nytårstale begynder den 31. december.

Vinderen findes, når året 2025 går på hæld.

Regler og betingelser:

Husk at udfyld både mail og telefonnummer, så vi kan komme i kontakt med vinderen. Ved deltagelse accepterer du samtidig, at vi må kontakte dig. Vinderen vil blive kontaktet direkte og skal være indstillet på, at præmieoverrækkelsen filmes til web og tv. Flest korrekte svar vinder. Er der lige mange korrekte svar, findes vinderen ved lodtrækning. Seneste besvarelse gælder.

Din besked er sendt 👍
Beklager! Noget gik galt 😞
26. dec. 2024 kl. 16:21

Selv Christian Eriksen har deltaget - Traditionsrigt fodboldstævne sparket i gang

LYT
Del
Link
kopieret!

2. juledag blev et af Danmarks største indefodboldstævner sparket i gang i Odense idrætshal.

Stævnet, Fyens Stiftstidendes indefodboldstævne, er en tilbagevendende tradition og har været afholdt næsten hvert år siden 1961.

Over fem dage spilles mere end 1.000 kampe.

Gennem årene har fodboldtalenter som Christian Eriksen og Rasmus Falk slået deres folder til stævnet.

Og hos både stævneleder og forældre glæder man sig til at bruge de kommende dage rundt om det brune trægulv.

26. dec. 2024 kl. 15:02
GRAFIK / TV 2 Vejret

Vejret skifter frem mod nytårsaften

LYT
Del
Link
kopieret!

Vejret over Danmark styres i øjeblikket af et højtryk over Centraleuropa, der giver os det milde og grå vintervejr. Til gengæld sørger det også for mest tørt vejr.

Det bliver der dog lavet om på i den kommende weekend, hvor et vejrskifte ventes at finde sted.

Året ser således ud til at slutte af med markant mere ustadigt vejr, når der bliver åbnet for, at lavtrykkene kan sende regnvejr ind over landet.

I starten af det nye år viser prognoserne så lidt køligere, som måske kan være med til at give sne til Danmark.

26. dec. 2024 kl. 13:57

Rekordmange dage med strømpris under nul kroner i 2024

LYT
Del
Link
kopieret!

Danske elkunder har kunnet glæde sig over et rekordhøjt antal dage, hvor strømprisen har været under nul kroner.

Det viser en opgørelse lavet af energiselskabet NRGi og forsikringsselskabet Gjensidige. I Østdanmark har der været 275 timer, hvilket er 19 procent flere end de 231 timer i 2023.

- Der har været et stort fokus på de tidligere års meget svingende elpriser, særligt når prisen er høj. Men vi ser nu også flere perioder med lave eller negative elpriser, siger Bo Halm Andersen, der er byggesagkyndig og energikonsulent hos NRGi, i en pressemeddelelse.

Det er særligt kunder med en variabel elaftale, der har fordel af de negative elpriser.

26. dec. 2024 kl. 11:58
Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Flere er blevet julemillionærer - her er den fynske vinderkupon købt

LYT
Del
Link
kopieret!

1. juledag blev 29 danskere en million kroner rigere, da Danske Spils nye “juletradition” Det Store Jule Lotto løb af stablen.

Vinderne kommer fra alle egne af det ganske land, og på Fyn udløste en enkelt kupon en milliongevinst. Danske Spil oplyser, at kuponen er købt i Føtex på Møntergade i Svendborg, og at gevinsten var på en million kroner.

Det Store Jule Lotto fungerer præcis som alle andre trækninger i Lotto, men trækkes ekstraordinært den 25. december. Den helt store forskel er, at der trækkes 25 ekstra julemillionærer – og at trækningen ikke finder sted på en lørdag.

26. dec. 2024 kl. 10:40
Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Her er forældrene mest tilfredse med folkeskolen

LYT
Del
Link
kopieret!

Umiddelbart kan det være svært at forestille sig, hvad Langeland-, Lemvig- og Thisted Kommune har til fælles. Men det er de tre kommuner i Danmark, hvor forældrene er mest tilfredse med folkeskolen.

Ifølge CEPOS, som står bag analysen, er der dog sket en ændring i den måde, hvorpå forældre vurderer folkeskolen. For i år lægger forældrene i højere grad vægt på børnenes trivsel og ikke længere kun på faglige resultater.

- Forældrenes øgede fokus på trivsel i forhold til for få år siden viser, at vi som samfund har taget en kraftig og hurtig drejning mod en mere helhedsorienteret tilgang til uddannelse, siger Karsten Bo Larsen, forskningschef i CEPOS.

Negativt pres på folkeskolen

Ifølge Andreas Rasch-Christensen, forskningschef ved VIA UC, er det øgede fokus på trivsel ikke kun en positiv ting for folkeskolen. Det kan nemlig være med til at skabe et uretfærdigt pres, som folkeskolen ikke kan løse alene.

- Trivsel er ikke stationær, og det påvirkes af mange andre forhold end skolen. Som barn indgår man i mange typer fællesskaber, så det er ikke en opgave, skolen kan løse alene.

Trivselsmålinger blandt elever viser ifølge Andreas Rasch-Christensen, at over 86 procent af alle elever i folkeskolen er glade for at gå i skole. Det er positivt, men der er en skæv tendens, hvor det primært er børn fra socialt velfungerende familier, som scorer højt.

Tilbage til Langeland, Lemvig og Thisted – for her er forældrene, målt på en skala fra et til fem, i gennemsnit 4,1 tilfredse med folkeskolen. Otte kommuner ligger med en tilfredshed over 4,0, mens tre kommuner ligger under 3,5.

26. dec. 2024 kl. 9:47

Antallet af juleindbrud er næsten fordoblet

LYT
Del
Link
kopieret!

Indbrudstyvene har haft travl på Fyn, der er hårdere ramt af juleindbrud end i andre regioner.

Juleaften noterede Fyns Politi 24 anmeldelser om indbrud, og bare et døgn senere er det tal oppe på 40. Det fortæller vagtchef hos Fyns Politi, Bjarne Tykgaard, til TV 2 Fyn.

2. juledag forventes at være dagen med mest juletrafik, og derfor er der også mange, som vender snuden hjemad. Det kan få antallet af anmeldelser til at stige yderligere, fortæller vagtchefen:

- Det er desværre nok realistisk, at der er folk, som vender hjem til et hus, der har været indbrud i, fortæller han.

Onsdag lød det fra vicepolitiinspektør ved Fyns Politi Anders Therkelsen, at intet er for småt til, at man ringer 114.

26. dec. 2024 kl. 9:07
Presse-fotos.dk

Politiet giver opdatering efter bil kørte i havnen

LYT
Del
Link
kopieret!

Tidlig torsdag morgen endte en bil i vandet i Svendborg Havn. Politiet blev tilkaldt og fik sendt dykkere ned til bilen for at undersøge sagen nærmere.

- Der var ikke nogen i bilen, fortæller vagtchef ved Fyns Politi Bjarne Tykgaard til TV 2 Fyn.

Vagtchefen kan ikke fortælle, hvordan bilen er havnet i havnen, og at man stadig efterforsker sagen.

Politiet har været i kontakt med bilens ejermand, men vagtchefen ønsker ikke at fortælle, hvorvidt bilejeren selv har været involveret i episoden.

Bilens ejer har dog fået til opgave at få bilen hevet op af havnen, fortæller Bjarne Tykgaard.

26. dec. 2024 kl. 8:33
Fyn
Svante Lyngsie

Læs eller genlæs liveblog - sådan forløb julens travleste trafikdag

LYT
Del
Link
kopieret!

Mange rejser torsdag hjem fra julebesøg og -frokoster, og derfor ventes der tæt trafik og kødannelser flere steder.

Særligt fra Kolding mod København ventes der 2. juledag mange trafikanter på vejene. Det siger Lasse Andersen, der er vagthavende i Vejdirektoratet.

- Vi forventer at se et juletrafikpres ude på vejene, og det er mellem klokken 11 og 15, at der vil være det største pres.

- Det er hovedsageligt på den fynske motorvej E20 og så hen over Vestmotorvejen, altså fra Koldingområdet mod København, at vi forventer flest trafikanter, siger han.

Du kan følge den trafikale situation direkte herunder.

Juletrafikken topper 2. juledag

Følg opdateringerne herunder

26. dec. 2024 kl. 8:10
Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Bil er kørt i havnen - dykkere på vej til stedet

LYT
Del
Link
kopieret!

Dykkere skal torsdag på arbejde i Svendborg Havn, hvor en bil endte i vandet torsdag morgen.

Det oplyser Henrik Strauss, som er vagtchef ved Fyns Politi til Ritzau.

- Vi er lige ved at undersøge sagen, siger Strauss.

Han fortæller, at anmeldelsen indløb hos politiet klokken 05.07 torsdag morgen.

- En bil er kørt i havnen. Det ligger fast. Da den første patrulje lander, kan de se, at lyset på bilen slukker, mens de står der.

- Lige nu er vi ved at undersøge, hvad forholdet indebærer - herunder at få nogle dykkere til at undersøge, om der er nogen i bilen.

- Og så er der en del vidner, som vi lige skal have talt med, siger Henrik Strauss.

26. dec. 2024 kl. 7:00

Dan Jørgensen vil stramme regler for AirBnB efter turistpres på populære rejsemål

LYT
Del
Link
kopieret!

Det er nemt og bekvemt, og mange bruger muligheden for at leje ferieboliger via AirBnB og andre tjenester, når de skal på ferie i europæiske storbyer.

Men nu kan der komme opstramning på området for korttidsleje af boliger, det varsler den nyslåede fynske energi- og boligkommissær, Dan Jørgensen.

- Jeg tror det kommer til at betyde mindre, ikke markant mindre, men mindre, specielt i nogle af de byer, hvor det nok er gået lidt amok, siger Dan Jørgensen.

I flere sydeuropæiske byer som Barcelona, Rome og Athen har indbyggerne protesteret over det store antal turister, som de mener belaster byen og øger presset på boligmarkedet.

I starten af december satte fynboen sig i stolen i Bruxelles som ny fynsk EU-kommissær for energi- og boligområdet, hvor energi er langt den største del af hans portefølje.

Det er første gang, at en EU-kommissær har fået ansvar for boligområdet. En af de opgaver, som Dan Jørgensen vil kaste sig over, er kortidsudlejning af boliger. I flere europæiske turistbyer betyder udlejningstrykket, at lokale borgere protesterer, fordi det presser boligpriserne.

Beskatning kan regulere tjenester

I et stort interview med TV 2 Fyn, fortæller Dan Jørgensen, at han vil sikre sig, at udlejningstjenesterne bliver reguleret, så de blandt andet får pligt til at indberette, hvor meget de omsætter og udlejer for, så firmaerne bag kan beskattes.

- Det er store multinationale firmaer, og der har vi altså nogle redskaber vi kan bruge. Det er at sige, at det skal være lovpligtigt at indlevere data, så man ved hvor mange penge de tjener. Hvis ikke ved det, så kan man heller ikke beskatte, og lige nøjagtig beskatning er en af de måder, man kan regulere det på.

Den nye EU-kommissær erkender dog også, at en regulering af området er en balancegang, da nogle boligejere også bruger udlejning som en måde at få råd til at bo i deres bolig.

- Vi skal have tungen lige i munden, for det er på den ene godt at flere har mulighed for at komme ud og opleve andre lande, og så er det også godt for dem, der faktisk kan udbyde deres hjem, som kan være det, der gør, at de overhovedet har råd til at bo, hvor de bor. Men vi bliver også nødt til at have for øje, at det nogle steder er blevet til spekulation, hvor store virksomheder og firmaer, går ind og opkøber boliger til at leje ud via AirBnB eller en anden platform, så almindelige mennesker ikke længere har råd til at bo i byer, hvor de måske har boet i generationer, siger Dan Jørgensen.

Ambitionen for Dan Jørgensen er at sikre, at hvis nogle lande eller regioner ikke vil have korttidsudlejning, så skal EU-reglerne ikke stå i vejen for, at landene kan bruge skrappere midler til at regulere området.

Vil bruge EU-midler til socialt boligbyggeri

Selvom boligpolitik bliver reguleret medlemslandene, så har Dan Jørgensen også andre planer på boligområdet. Den fynske kommissær vil også åbne døren for, at EU kan hjælpe med boligmangel, som er et stort problem i flere EU-lande.

- Vi er i gang med at grave ud, hvad vi kan gøre i EU. Og der er allerede nogle gode muligheder. For eksempel har vi nogle EU-midler, som vi nogle gange har givet til infrastrukturprojekter, men vi kan også vurdere, at det i nogle lande måske var bedre at hjælpe med at bygge socialt boligbyggeri med de penge, siger Dan Jørgensen.

Udover boliger er Dan Jørgensen også kommissær for energi. Her er den helt store opgave at sikre, at Europa bliver uafhængig af russisk gas og sikre klimavenlig og billig energi til EUs knap 500 millioner indbyggere.

Dan Jørgensen er ny EU-kommissær for energi og boliger

Dit digitale aftryk

Vi bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Enkelte bruges til reklameformål. Vi klatter ikke med dine data, og du kan altid trække dit samtykke tilbage. Læs mere her.

Du kan altid ændre dine præferencer senere

Her kan du finde en oversigt over, hvilke cookies vi potentielt sætter.

Se flere detaljer om vores cookies her