Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Siden Region Syddanmark lagde et jobopslag op søndag eftermiddag, er der kommet flere end 400 ansøgninger, og de bliver ved med at tikke ind.
Både nye og gamle hænder skal sprittes af, hvis Region Syddanmarks sygehuse får brug for sundhedsfaglig assistance. Og hænder er der nok af.
Ifølge Regionen har flere end 400 syddanskere har foreløbigt stillet sig til rådighed for sygehusene, hvis der skulle blive brug for ekstra hænder. Det glæder HR-Direktør fra Region Syddanmark, Lene Borregaard.
- Det viser en utrolig stor interesse og forståelse for den situation vi står i, og det viser, at der er rigtigt mange, der er villige til at give en hånd, hvis det bliver nødvendigt, siger hun.
Regionen udsendte søndag en pressemeddelelse vedhæftet et jobopslag, hvor de opfordrede alle ansøgere til at sende en ansøgning. Der er en grund til, at det skal være nu.
- Vi står i en ekstraordinær situation, som kommer til at betyde travlhed i sundhedsvæsenet. Vi ved, at der kan blive spidsbelastning, alt efter hvor hurtigt smitten spreder sig, fortæller hun.
Region Syddanmark opretter corona-jobbank
Region Syddanmark opretter nu en corona-jobbank, hvor de opfordrer eksempelvis pensionerede læger og sygeplejersker til at stille sig til rådighed for de syddanske sygehuse og sociale tilbud.
Regionen opfordrer nu ledige eller pensionerede sygeplejersker, læger og andet sundhedspersonale samt sygepleje- og medicinstuderende og pædagoger til at stille sig til rådighed for de syddanske sygehuse og sociale tilbud.
Det skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse, hvor der er vedhæftet et stillingsopslag, som alle med den relevante baggrund kan søge.
- Vi kan se, at udviklingen med coronavirus kan gå meget hurtigt, og selvom vi lige nu ikke har et akut behov for flere hænder, så kan det hurtigt blive aktuelt, og derfor opfordrer vi allerede nu folk til at melde sig, siger regionsrådsformand Stephanie Lose (V).
Opbakning og sammenhold
I pressemedelelsen opfordrer de, at alle ansøgere sender en kortfattet ansøgning allerede nu, selvom der ikke er akut mangel på hænder.
Ansøgere skal undlade at opsøge sygehusene eller de sociale tilbud, inden de er blevet kontaktet og har lavet en aftale med regionen.
- Vi vil kontakte folk løbende, og der er derfor ingen reel ansøgningsfrist. Ansøgere vil blive kontaktet, når vi har behovet, og ansøgere vil måske blive bedt om uddybende oplysninger, afhængigt af hvad det enkelte sygehus eller afdeling har behov for, siger HR-direktør Lene Borregaard og tilføjer, at aflønningen vil følge de relevante overenskomster.
Sygehusene har allerede fået flere uopfordrede ansøgninger, fra folk der vil hjælpe til.
- Jeg vil gerne takke de mange syddanskere, der allerede nu viser interesse for at hjælpe til i den alvorlige situation, vi står i. Det er godt at mærke den store opbakning og sammenhold, siger Stephanie Lose.
Forbereder sig
De ekstra hænder, kan ende med at blive utroligt vigtige for sygehusene i Region Syddanmark.
- Vi ved jo ikke, hvad der kommer til at ske herfra, siger Lene Borregaard og fortsætter:
- Jobbanken betyder, at vi i en spidsbelastningssituation har nogen, som vi kan ringe til for at få hjælp, så kan vi komme til at løse vores opgaver bedre.
Og indtil videre er det gået stærkt.
- Mit indtryk er, at der er stor forståelse og interesse for den situation vi er i. Vi gik i luften i løbet af eftermiddagen i går og nu vi har jo rundet de 400, og de tikker jo bare derop af. Det er gået utroligt hurtigt, fortæller Lene Borregaard.
Derfor kan de heller ikke få for mange ansøgninger fra folk, der vil give en hånd med.
- Jeg er sikker på at vores system ikke lukker for et bestemt antal. Folk skal bare blive ved med at sende ansøgninger ind, siger hun.
Nødpasning i Faaborg-Midtfyn: Kun seks er tilmeldt
Kun seks børn fra Broskolen i Årslev har brug for nødpasning. Det er et tegn på ansvarlighed blandt forældrene mener skoleleder.
Legestativerne står gabende tomme, og kun vinden skubber de tomme gynger på gyngestativet foran Broskolen stille og roligt frem og tilbage.
Mandag morgen var der ikke mange børn at spore på Broskolen i Årslev. Omkring 400 børn er blevet sendt hjem, og kun seks står tilbage som tilmeldte af nødpasningsordningen.
-Vores forældre her er traditionelt gode til at sørge for pasning. Jeg ser det som et tegn på, at de har hørt Mette Frederiksen, og at de tager opgaven med at mødes så lidt som muligt på sig, siger leder af Broskolen Flemming Mortensen.
Nødpasningsordningen vækker begejstring hos forældrene.
-Jeg synes det er flot, at kommunen tilbyder, at der er noget pasning til nogle af børnene. Vi har ikke andre muligheder, når man som forælder arbejder i sundhedssektoren. Min mand arbejder privat, fortæller Sandra Christensen fra Årslev.
Normalt er der 400 børn fra indskolingen og mellemtrinnet på skolen, men størstedelen af dem kan passes andetsteds.
Bål og undervisningsmateriale
De børn, der er blevet sendt til nødpasning på Broskolen i dag, skal ikke bare side inde og spritte hænder.
- Der er samlet brænde ind og senere i dag tænker jeg, at der er bål. Der vil blive gået nogle ture, fordi smitterisikoen skulle være lavere, når man er udenfor, fortæller skolelederen.
Men selvom det er nogle særlige omstændigheder, så er det stadig en skole.
- Personalet har tilrettelagt dagen for de børn der kommer, der består både af noget skolearbejde, noget leg, noget spil og nogle udendørsaktiviteter, så der både er bevælgese, leg og læring, fortæller Flemming Mortensen.
Sandra Christensen har heller ikke betænkeligheder ved at sætte sit barn af til nødpasning.
- Jeg ved, at personalet er kompetente til at passe vores børn, så det har jeg det fint med, fortæller hun.
Plads til flere
Får man som forælder i Faaborg-Midtfyn Kommune brug for at få passet sit barn, er tilmeldingen til nødpasning på Broskolen ikke lukket.
- Vi har en plan klar, så uanset hvor mange, der har brug for at være en del af samfundet derude, så er vi klar til at passe deres børn, fortæller skolelederen.
Der er nogle forældre, der ikke har andre muligheder, og for dem er det en kæmpe hjælp, at børnene kan blive passet selvom skolerne er lukket. Sandra Christensen arbejder i ældresektoren, og derfor er der brug for hende nu.
-Der er ikke andre til at passe mit arbejde. Det er også det det hele drejer sig om, nemlig at vi skal passe på de ældre, siger hun.
Skolen har heller ikke noget problem med at passe børnene.
- Jeg ser det som ansvarlighed hos vores forældre. De beskytter os andre, de beskytter sig selv og de beskytter deres familie, siger skoleleder Flemming Mortensen.