6. jun. 2020 kl. 19:55
Sara Fuglsig

Sand mellem tæerne og besøg fra familien: Fynsk plejehjem trodser corona og tager på ferie

Artiklen er mere end 30 dage gammel

LYT
Del
Link
kopieret!

Ti beboere på plejecentret Æblehaven i Haarby trodser coronaen og tager på miniferie i Hvide Sande. Det handler om at leve, siger arrangøren.

Mary Bæk på 91 år har pakket siden fredag aften. Nu er hun ved, med hjælp fra social- og sundhedsassistent Vibeke Pedersen, at pakke de sidste ting, så hun er klar til afgang.

Læs også: Plejehjem i Odense: Ældre trives bedre under coronakrise
Gå tilbage Del
2. jun. 2020 kl. 7:40

Plejehjem i Odense: Ældre trives bedre under coronakrise

Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Trods svære vilkår under coronakrisen oplever flere plejehjem, at der er blevet mere tid til de ældre.

Manglende besøg har gjort coronakrisen særlig vanskelig for de godt 40.000 beboere på plejehjem i Danmark.

Men paradoksalt nok oplever flere plejehjem, at den generelle trivsel blandt de ældre vokser, trods besøgsrestriktioner. Det skriver Kristeligt Dagblad tirsdag.

De ældre sover bedre. Der bruges mindre medicin. Der er færre konflikter med beboere ramt af demens. Og sygefraværet blandt personalet er det laveste i mange år, ligesom personalet har fået mere tid til de ældre.

Det er erfaringer, som bør bruges når coronakrisen er overstået, lyder meldingen fra to fynske plejehjem samt Selveje Danmark og Danske Diakonhjem, der samlet repræsenterer godt 100 selvejende plejehjem.

Rikke Folmer Mouritzen, der er leder af Provstegaardshjemmet i Odense, siger til Kristeligt Dagblad, at personalet har fået mere tid til de ældre.

- For nogle beboere rammer besøgsrestriktioner meget hårdt, og situationen er særligt svær for de pårørende. Alligevel er vi overraskede over, at vi har fået noget positivt ud af en ekstremt vanskelig situation.

- Det er som om bøtten er vendt på hovedet, og der er sket noget, vi slet ikke forventede. Personalet fortæller, at de har fået mere tid til de ældre. Der er kommet en helt anden ro på plejehjemmet, og vores beboere sover bedre, siger hun.

På det fynske plejehjem er en af forandringerne, at der ikke længere er fælles aktiviteter for alle beboere. De foregår til gengæld i små grupper, og det giver mere tid til den enkelte ældre.

Anne Mulberg Dahl, der er leder af to særlige demensplejehjem i Odense under OK-Fonden, fortæller, at sygefraværet blandt personalet er det laveste nogensinde.

Desuden viser en rundspørge fra Selveje Danmark, der er brancheorganisation for alle selvejende tilbud på velfærdsområdet, at fire ud af fem plejehjemsledere vurderer, at besøgsrestriktioner på plejehjem slet ikke eller i begrænset omfang har gjort de ældre mere ensomme.

For lørdag ved middagstid kører hun sammen med fire andre beboere på Æblehaven i Haarby til Hvide Sande, hvor de skal være på ferie de næste tre dage.

For Mary Bæk bliver miniferien et gensyn med hendes barndomssomre på vestkysten, forklarer hun.

- Jamen det bliver jo spændende. Jeg har haft en moster i Esbjerg, så lige fra barn af er jeg kommet derovre og har været på Fanø i al slags vejr – og jeg har været der mange gange siden også.

- Ved Hvide Sande har jeg også bekendte, så der har vi også været før. Men derfor er det også dejligt at komme igen, siger hun.

Stort afsavn til familien

Ligesom mange andre beboere på landets plejecentre har Mary Bæk været afskåret fra sin familie siden marts på grund af coronavirus. Den seneste tid har hun kunnet få besøg på terrassen, men ellers har kontakten foregået over tel

“Jeg har kun én datter, og hun bor oppe i nærheden af Odder, og hun vil komme over på mandag, når jeg har fødselsdag.”

— Mary Bæk, beboer, plejecentret Æblehaven

efon.

- Jeg længes efter, at de må komme ind her. Det er lidt hårdt, at de skal stå udenfor, og at vi skal nøjes med at snakke i telefon, siger hun.

Læs også: Forsamlingsforbuddet ventes lempet:
  • Det vil have en væsentlig betydning
Gå tilbage Del
6. jun. 2020 kl. 14:04
Fyn

Forsamlingsforbuddet ventes lempet:
  • Det vil have en væsentlig betydning

Mikkel Svendsen

En rundspørge viser, at det vil være godt for det sociale liv, hvis forsamlingsforbuddet som forventet løsnes mandag. Men vi skal fortsat være forsigtige.

Munkemose i Odense er et af de såkaldte hotspots, hvor politiet holder øje med, at borgerne ikke samles i grupper flere end de tilladte ti personer.

Men i næste uge hæves forsamlingsforbuddet efter al sandsynlighed til 50 personer.

- I sociale sammenhænge vil det have en væsentlig betydning, vurderer Emma Olesen.

Emma Olesen bor i Odense, hvor hun studerer til pædagog. Hun ser frem til, at der bliver løsnet op for forsamlingsforbuddet.

- For eksempel i Munkemose, hvor jeg var i mandags, var der rigtig mange mennesker, og man er virkelig forsigtig, når man går rundt.

- Men når nu vi får lov til at være lidt flere, så vil man være lidt mere "løs" på det, siger Emma Olsen.

- Vi skal stadig være forsigtige

TV 2/Fyn tog fredag eftermiddag temperaturen på udsigten til en lempelse af reglerne. Og selvom mange ser frem til endelig at kunne samles flere, er der forståelse for den rolige genåbning.

- Selvfølgelig vil det lukke op for en del, men som det er nu, er det fint med de retningslinjer vi har nu, siger tømrerlærling Daniel Nielsen fra Odense og tilføjer:

“Selvfølgelig skal vi åbne stille og roligt op”

— Daniel Nielsen, Odense

- Der er stadig covid-19. Og vi har stadig ikke en kur for det, men vi skal være forsigtige, og selvfølgelig skal vi åbne stille og roligt op.

Opbakning til regeringen

Det er den socialdemokratiske regering, som sidder med nøglerne til en lempelse af forsamlingsbuddet.

Og forventningen er, at forbuddet på mandag hæves i den første af tre etaper.

Det viser en mail med et udspil, som rgeringen har sendt til partilederne på Christiansborg. Og netop her er der bred opbakning.

Således er Venstre, De Radikale, SF og Enhedslisten alle klar til sige ja til regeringens forslag om at lempe forsamlingsforbuddet, så man allerede fra mandag kan samles op til 50 personer.

Flere lempelser henover sommeren

I anden etape den 8. juli hæves det ifølge udspillet til 100 personer, og i tredje etape den 8. august hæves det til 200 personer for arrangører omfattet af retningslinjer inden for de forskellige sektorer - for andre personer gælder grænsen på 100 stadig.

Men lige nu har coronakrisen udløst et forsamlingsforbud på ti personer.

Derudover gælder en række nye undtagelser fra 8. juni, såfremt regeringens udspil bliver til virkelighed.

Forsamlingsforbuddet gælder således ikke for arrangementer, hvor deltagere sidder ned, hvis arrangøren er omfattet af såkaldte sektorpartnerskabsretningslinjer.

Det vil sige, at eksempelvis bryllupper eller idrætsarrangementer som fodboldkampe er undtaget. Det kan også gælde for generalforsamlinger.

Fakta: Bryllupper og fodboldkampe kan samle op til 500 personer

Statsminister Mette Frederiksen (S) har sendt en mail om lempelse af forsamlingsforbuddet til partilederne i Folketinget.

 

De skal ifølge mailen, som Ritzau er i besiddelse af, komme med eventuelle bemærkninger og/eller bekræfte en politisk aftale om planen senest lørdag klokken 20.00.
 

Regeringens plan er, at forsamlingsforbuddet skal lempes på følgende vis:

  • I første etape, som begynder mandag 8. juni, bliver forbuddet hævet til 50 personer.
    Der er dog undtagelser. Inden for idræt, for eksempel Superligaen i fodbold, vil det blive muligt at samle op til 500 tilskuere til kampe, hvor tilskuerne sidder ned.
    Bryllupper, som afholdes i restauranter eller lignende, samt generalforsamlinger og sommeraktiviteter for børn og unge er også omfattet af undtagelsen.
    Angående private boliger vil der fortsat ikke være en lovgivning, men en anbefaling om at holde sig til 50 personer.
  • I anden etape, der begynder 8. juli, bliver forsamlingsforbuddet hævet til 100 personer.
    Angående private boliger vil der fortsat ikke være en lovgivning, men en anbefaling om at holde sig til 100 personer.
  • I tredje etape, der begynder 8. august, hæves forsamlingsforbuddet til 200 personer ved arrangementer, hvor arrangøren er omfattet af sektorpartnerskabsretningslinjer.
    For øvrige arrangementer og forsamlinger vil grænsen fortsat være 100 personer.
    Angående private boliger vil der fortsat ikke være lovgivning, men en anbefaling om at holde sig til 100 personer.
  • I alle tre etaper er der en absolut grænse på 500 personer, for eksempel til fodboldkampe og bryllupper.
  • I alle tre etaper opretholdes politiets mulighed for at nedlægge opholdsforbud, som det hidtil er sket flere steder i blandt andet København.
  • Skulle smitten med coronavirus blusse op igen, er regeringen klar til at stramme op i forsamlingsforbuddet som et af de forventeligt første tiltag.

Kilde: Brev til partiledere

Derfor glæder hun sig ekstra meget til at komme på ferie i Hvide Sande, og det er der en helt særlig grund til. Mary Bæk fylder nemlig 92 år på mandag.

- Jeg har kun én datter, og hun bor oppe i nærheden af Odder, og hun vil komme over på mandag, når jeg har fødselsdag, siger Mary Bæk.

I det ordene forlader Marys mund, trænger tårerne sig på, og stemmen knækker som for at understrege, hvor hårdt det har været for hende – og mange andre i samme situation – at være afskåret fra familien på grund af coronavirus.

Vil gøre noget ekstra

Det er netop derfor, at personalet på plejecenter Æblehaven har besluttet at tage nogle af beboerne med på tur.

Det forklarer social- og sundhedsassistent Vibeke Pedersen, som har arrangeret turen, mens hun pakker bussen.

- Det er simpelthen vigtigt for os at gøre noget ekstra for vores beboere. Det gør så stor en forskel for dem i deres hverdag, at der sker nogle andre ting. Livet leves hele livet. Det er jo ikke slut, fordi man kommer på plejehjem. Der er stadig masser af muligheder for udfoldelse, siger hun.

Læs også: Faaborg i stedet for Mallorca:
  • Vi får det bedste ud af Danmark
Gå tilbage Del
5. jun. 2020 kl. 18:35

Faaborg i stedet for Mallorca:
  • Vi får det bedste ud af Danmark

Ole Holbech

Med lukkede grænser til Sydeuropa skal sommerferie holdes i Danmark. For familien Christensen betød det, at Mallorca blev skiftet ud med Faaborg, og det er de godt tilfredse med.

- Vi skulle have været på Mallorca, men det er så blevet til Faaborg, siger Allan Christensen.

Sammen med sin hustru og to børn har han taget turen fra Silkeborg til Fyn for at overnatte på Hotel Faaborg Fjord, som konsekvens af de lukkede grænser til Sydeuropa.

For mens andre hoteller kæmper med at tiltrække konferencegæster eller helt holder lukket hen over sommeren, bliver Hotel Faaborg Fjord kimet ned af hotelgæster, der ønsker at booke et ophold i det sydfynske.

- Allerede nu har vi  et sted mellem 12.500 og 13.000 gæster booket til sommeren, siger salgschef hos Hotel Faaborg Fjord Maria Klausen.

Sydeuropa eller sydfyn

Da familien Christensen fra Silkeborg måtte se i øjnene, at det ikke blev til en charterferie i Spanien denne sommer, besgyndte de at søge efter alternativer i Danmark.

- Vi ville gerne til Fyn. Vi har tidligere været både nord på og i Svendborg, men nu ville vi gerne prøve Faaborg, siger mor Marianne Christensen.

Familiens søn Martin Christensen var ikke begejstret ved første tanke om den sydfynske by, men accepterede den nye feriedestination.

“Det er ikke meget anderledes at være på et sydeuropæisk hotel. Det gode er, at det er lidt mere stille og roligt, end når man kommer sydpå til feriestederne. Børnene savner måske lidt bedre vejr og en pool, men det er vist det.”

— Marianne Christensen, Silkeborg

- Jeg tænkte: øv. For jeg ville gerne have været til Spanien, men det er også fedt at komme til Fyn. Jeg har ikke været her så meget, siger han.

Selvom Faaborg måske ikke kan måle sig med de sydeuropæiske ferieøer, oplever de på Hotel Faaborg Fjord, at de danske turister kommer for at opleve lidt af det samme.

- De spørger rigtig meget til vandet. Og så vil de gerne have tosomhed. En flaske vin på stranden og en tur op i skoven, siger Maria Klausen.

Ole Holbech
Der er god udsigt til strand fra Hotel Faaborg Fjord. Og det er netop vandet, der trækker gæsterne til.

Samme linje over hele Fyn

Ikke kun hotellet i Faaborg oplever, at det vælter ind med bookinger.

På Danhostel i både Kerteminde og Svendborg oplever ejerJohn Haurits en lignende tendens.

- Normalt kommer gæsterne først i starten af juli måned. De er allerede startet med at komme nu, og det er helt sikkert grundet de lukkede grænser, fortæller han.

Han tror, at det er gået op for danskerne, at det handler om at bakke op om eget land. Og Fyn har masser at byde på.

- Vi kan tilbyde danske forhold. Vi har nogle super badestrande og masser af attraktioner, siger John Haurits.

Efter et frustrerende kvartal med corona-nedlukning af hotellerne, er han derfor glad for, at så mange har valgt at booke et ophold på danske hoteller.

- Det begynder at lysne nu, siger han.

Mere roligt

“Allerede nu har vi  et sted mellem 12.500 og 13.000 gæster booket til sommeren.”

— Maria Klausen, salgschef ved Hotel Faaborg Fjord

Tilbage på Hotel Faaborg Fjord ser familien Christensen frem til tre dage med fynske oplevelser, hvor både minilandsbyen i Faaborg, Langelandsfortet og Odense by er på aktivitetsplanen. For dem var det afgørende, at der var oplevelser til børnene.

-  Det er ikke meget anderledes at være på et sydeuropæisk hotel. Det gode er, at det er lidt mere stille og roligt, end når man kommer sydpå til feriestederne. Børnene savner måske lidt bedre vejr og en pool, men det er vist det, siger Marianne Christensen.

De er begge enige om, at man sagtens kan holde en god ferie på Fyn.

Ole Holbech
Familien Christensen nyder deres ophold i Faaborg.

- Det handler bare om at være sammen som familie og komme lidt ud af de vante rammer, siger Marianne Christensen og kigger på sin familie.

- Vi får det bedste af Danmark. God mad og hygge, som er det, Danmark kan. Så behøver man ikke at tage længere end til Faaborg, bakker Allan Christensen op.

Alle beboere på Æblehaven har fået tilbuddet om at komme med på turen til Hvide Sande, som er planlagt sådan, at de ti beboere er delt op i to grupper af fem, som hver er i Hvide Sande i tre dage.

Det gøres for at sikre, at retningslinjerne i forhold til coronavirus kan overholdes, forklarer Vibeke Pedersen.

- ”Fængslet”, som vi kalder det, kan vi flytte ud. For vi tager restriktionerne med os. Vi gør nøjagtig de samme ting med hygiejne, rengøring og sprit. Det er det samme personale og de samme beboere. På den måde er alt lovligt og forsvarligt, forsikrer hun.

Skal have vind i håret

Mens Vibeke Pedersen pakker de sidste ting i bussen, har den brune besøgshund Malou sat sig til rette på forsædet. Bagved sidder Mary Bæk sammen med turens øvrige deltagere – heriblandt Jan Johnsen, eller bare ”Københavner-Jan” som han også kaldes.

Han glæder sig til at komme væk fra plejecentret nogle dage og gense Danmark, forklarer han.

- Det betyder alt. Vi har jo været låst inde, som var vi kriminelle, siger Jan Johnsen.

Læs også: Nu kan Sonja besøge sin mor på plejehjemmet:
  • Vi skal bare kigge hinanden i øjnene
Gå tilbage Del
13. maj. 2020 kl. 20:14

Nu kan Sonja besøge sin mor på plejehjemmet:
  • Vi skal bare kigge hinanden i øjnene

Sune Jørgensen / Ken Petersen (fotograf)

Assens Kommune har som den sidste kommune på Fyn åbnet for besøg på plejehjemmene. Der burde have været åbnet tidligere, mener pårørende.

I Aarup gør Sonja Blytsø sig klar til igen at se sin mor på plejehjem.

Det har hun ventet længe på. Assens Kommune har nemlig først nu åbnet for besøg, så Sonja Blytsø endelig kan komme tæt på sin mor.

Sundhedsstyrelsen giver grønt lys for udendørsbesøg, men Assens Kommune har troligt ventet på retninglinjer, og har som den sidste kommune på Fyn åbnet for udendørsbesøg.

- Jeg ringede til peljehjemmet i morges, da klokken var lidt over otte, fordi jeg fik at vide i går, at det var det, jeg kunne.

- Og så fik jeg en tid klokken to, fortæller Sonja Blytsø med forventing om at se sin mor igen.

- Jeg falder til ro, når jeg kan se hun har godt, så kan jeg slappe lidt mere af. Så det betyder rigtig meget for mig.

Ærgerlig over forløbet

Imens er Assens Kommunes borgmester ærgerlig over et forløb, hvor retningslinjerne er blevet forsinket og har holdt plejehjem i kommunen lukket længere end forventet.

- Når du har med en coronavirus at gøre, som løber så stærkt, som den gør, så alvorlig og verdensomspændende som den er, så er der overhovedet ikke plads til den slags længere.

- Så er det ét budskab, der skal ud én gang fra én styrelse med klare retningslinjer om, hvad man kan gøre, og hvornår man kan gøre det fra, siger en kritisk borgmester Søren Steen Andersen (V).

Forløbet kritiseres også i Odense:

- Det har været alt for langsomt, og det er egentligt dybt kritisabelt, at det har været så længe undervejs, siger rådmand i Ældre- og Handicapforvaltningen i Odense, Søren Windell (K).

- Vi har jo gået og ventet på det her i meget, meget lang tid, og de ældre og deres pårørende har været gidsler, hvor Sundhedsstyrelsen simpelthen ikke er kommet ud af starthullerne og fået fortalt, hvordan det her skulle gøres, tilføjer rådmanden.

1. maj kom en pressemeddelelse med en aftale om en genåbning af plejehjem. 5. maj skrev KL en mail til kommunerne, en mail som TV 2/Fyn er i besiddelse af.

Retningslinjerne kom først tirsdag. Og ventetiden fik kommuner som Faaborg Midtfyn til at åbne fredag mod KL's anbefalinger.

- Det, at man er forsinket fra de statslige myndigheders side af, har altså en grænse for, hvor lang tid vi kan vente på det. Og min grænse er nået nu, siger borgmester i Faaborg-Midtfyn Kommune, Hans Stavnsager (S).

Langt tidligere åbnede Nyborg Kommune og Nordfyns Kommune.

Borgmester Morten Andersen (V), Nordfyns Kommune, kan godt forstå, når nogen synes, at forløbet har været rodet.

- Der er nogen misforstelser, og der er nogen ting. Hvis man skulle gøre tingene om, så ville man gøre det anderledes.

- Og jeg er også helt sikker på, at det her er en af dem, hvor alle ville sige, uanset, hvordan man som kommune har ageret, at det havde været rarere for alle parter, at der var nogle tydeligere retningslinjer fra dag ét af. Så var denne diskussion ikke opstået, siger Morten Andersen.

I Aarup havde Sonja Blytsø håbet, at Assens Kommune ville have åbnet tidligere - ligesom de andre fynske kommuner.

- Hvis man bruger sin sunde fornuft og tænker sig om, og i øvrigt udviser stor hensyn, så har det jo sagtens kunnet have ladet sig gøre at besøge ældre på plejehjem. Det har vist sig at kunne lade sig gøre mange steder, siger Sonja Blytsø.

Borgmester Søren Steen Andersen kan godt forstå, at borgere har haft svært ved at se på, når nogen kommuner har åbnet op og andre har ventet.

- Der har været et pres. Det har vi alle sammen været udsat for. Problemet er bare, at hvis der var sket noget, så kommer der bagefter et behov for at få placeret et ansvar og få fulgt op på, hvordan kom den her smitte ind på det her plejehjem og gjorde, at 12 eller 16 mennesker blev smittet og nogen døde, siger Søren Steen Andersen.

Men nu er retningslinjerne på plads og Sonja Blytsø kan møde med sin mor.

- Vi skal bare og kigge hinanden i øjenne med den afstand vi skal holde.

I mellemtiden har Vibeke Pedersen pakket færdig, så gruppen kan sætte kursen mod strandene i Hvide Sande. Hun har allerede en plan for, hvad de skal lave, når de når frem.

- Planen er, at vi skal ud og have vind i håret. Vi skal ud og cykle, vi skal gå med kørestol og rollator, og hvad vi ellers har. Vi skal have lidt sand i tæerne og mærke vandet, hvis det er muligt, siger hun.

Og på mandag skal de alle fejre Mary Bæks 92-års fødselsdag.

 
Video: Sara Fuglsig
24. dec. 2024 kl. 17:47
Vibeke Toft/Ritzau Scanpix

Julens alkoholvaner frygtes af hver fjerde

LYT
Del
Link
kopieret!

Snaps, øl, vin er fast inventar på manges juleborde til sæsonens festligheder. Men alkoholen kommer med en bagside for mange. Faktisk frygter mere end hver fjerde at alkoholen kommer til at ødelægge stemningen.

Samtidig svarer seks procent, at de har oplevet at sige nej til at holde juleaften med et familiemedlem eller ven på grund af vedkommendes alkoholforbrug. Tre procent af de adspurgte har været nervøse for, at deres eget forbrug kunne ødelægge stemningen, skriver TV 2 på baggrund af Alkohol & Samfund.

Hos Alkolinjen modtager rådgivere opkald alle årets dage fra personer, der selv har problemer med alkohol, eller deres pårørende. Juleaften er ingen undtagelse.

24. dec. 2024 kl. 16:37
Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Vilde tal for konsultationer - Læge forklarer det med psykisk ustabile unge

LYT
Del
Link
kopieret!

I ni måneder har Region Syddanmark undersøgt 107 lægeklinikker for et unormalt højt antal konsultationer.

På baggrund af en aktindsigt til TV 2 Fyn afslører regionen nu de første resultater.

Regionen er nået til bunds i seks navngivne lægeklinikker af de 107 sager, og afvigelserne er til at tage og føle på. En af klinikkerne er beliggende i Odense.

Tre af klinikkerne har på nogle diagnoser foretaget så mange konsultationer, at de ligger på et niveau, der er henholdsvis 1357 procent, 1538 procent og 1985 procent højere end gennemsnittet af deres kollegaer.

I den lave ende er forskellen 116 procent, 144 procent og 402 procent.

Odense-læger får unge med mistrivsel

De seks sager er færdigbehandlet, fordi lægeklinikkerne har afgivet høringssvar, der overbeviser regionen om, at der er en god forklaring på afvigelserne.

En klinik i Odense havde sidste år 402 procent flere patienter til til udredning, behandling og opfølgning på psykiske lidelser end gennemsnittet af deres kollegaer. Klinikken har behandlet 1340 patienter. Honoraret pr. 1. oktober 2023 var på 233 kroner pr. psykometrisk test.

I høringssvaret forklarede lægerne, at de har mange patienter på 20-29 år, der i udpræget grad rammes af mistrivsel. Desuden er de plejehjemslæger, hvor ydelsen kædes sammen med udredning for demens og medicinudskrivning.

Regionen lægger dog ikke skjul på, at der er en forventning om, at klinikken nærmer sig en tilstand, der ligner gennemsnittet.

Mange sygebesøg på bosteder

En læge i Sydjylland har i 2023 haft 1985 procent flere sundhedstjek på et botilbud end regionsgennemsnittet.

Det drejer sig om 20 patienter - halvdelen af bostedets beboere. Ydelsestaksten var på 1500 kroner pr. patient pr. 1. oktober 2023, men dertil kommer tidsforbrugstillæg og evt. kørselsgodtgørelse.

Bostedets beboere er autister, og det er personalet, der har bedt lægen om at komme.

Regionen mener, at antallet af konsultationer er for højt, men har accepteret forklaringen.

En lægeklinik i Trekantområdet i har 120 udviklingshæmmede på to bosteder som patienter. Konsultationsraten 1538 procent over regionsgennemsnittet. Taksten er den samme som i sagen fra Trekantområdet.

Også i den sag forventer regionen, at antallet af konsultationer nedbringes.

For langt til skadestuen

En lægeklinik i det sønderjydske har haft mange konsultationer, der handler om mindre førstegangsbrud og ledskred. I alt drejer det sig om 50 patienter sidste år.

Det er 1357 procent mere end gennemsnittet i regionen. Taksten var sidste år på 214 kroner

Lægerne forklaring er, at der er 62 kilometer til nærmeste skadestue, og mange borgere derfor vælger at køre til lægen.

Den forklaring har regionen accepteret, men også bedt lægerne om at gøre noget ved det.

Vandladning og prostata

En klinik i det sydllige Jylland udfylder lægehuset 144 procent flere skemaer end gennemsnittet for prostata og vandladning til brug hos sygehusets urologer.

Foklaringen er, at lægerne har mange mandlige patienter over 50 år, men også her forventer regionen at se et fald i ydelsen.

Det samme gør sig gældende i en klinik i Vestjylland, hvor et stigende antal ældre patienter har fået brugen af kliniske skemaer til urologiske lidelser til at stige med 116 procent

Regionen forventer først at være færdig med undersøgelsen af de resterende lægeklinikker i det nye år.

Ydelsestaksten var på 156 kroner.

Læs også: 107 læger skal forklare unormale ydelser efter tv-afsløring
Gå tilbage Del
29. jun. 2024 kl. 6:00

107 læger skal forklare unormale ydelser efter tv-afsløring

William Lorentzen

40 borgere reagerede på indhold om uregelmæssig afregning i Alles Lægehus. Nu skal 107 lægeklinikker i Region Syddanmark redegøre for deres ydelsesmønster.

107 lægeklinikker i Region Syddanmark skal redegøre for et unormalt ydelsesmønster.

Det sker som led i en undersøgelse, som Region Syddanmark har sat i søen efter DR-programmet Kontant om Alles Lægehus i februar måned. Her reagerede 40 borgere med tip og spørgsmål om uregelmæssigheder.

På den baggrund iværksatte Region Syddanmark en undersøgelse af alle lægeklinikker i regionen.

107 af disse klinikker er blevet bedt om at redegøre for et ydelsesforbrug i 2023, der blandt andet adskiller sig fra gennemsnittet i regionen. Klinikkerne skal redegøre for en eller flere ydelser, der er faldet regionen i øjnene.

Undersøgelsen er endnu ikke afsluttet, og det er derfor for tidligt at spå om, hvor mange sager, der vil gå videre til behandling i det samarbejdsudvalg, som lægerne i almen praksis har nedsat sammen med regionen og ankeinstansen Landssamarbejdsudvalget.

Tre sager om efterbetaling

Af de 40 sager, som borgerne henvendte sig med, har kun tre sager ført til efterbetaling hos de pågældende læger, og beløbet er så beskedent som 564 kroner.

Sagerne drejer sig om afregning for konsultation, telefonkonsultation og psykometrisk test.

Af de 40 sager var 12 sager vedrørende klinikker, der samarbejder med Alles Lægehus, viser en aktindsigt, som TV 2 Fyn har fået hos Region Syddanmark.

Regionen har lukket 14 af de 40 sager, fordi borgerne ikke vendte tilbage med yderligere oplysninger til regionens undersøgelse.

I 10 sager konkluderede regionen, at der var afregnet retmæssigt, i ni sager drejede henvendelserne sig om generelle spørgsmål. To sager fra unavngivne borgere er ikke afsluttet, og to andre sager er fortsat verserende.

TV 2 Fyn kunne for nyligt afsløre, at læge Jette Aaen til september skal i retten i en tilståelsessag omkring svindel for 4,2 millioner kroner i sit eget lægehus i Svendborg, der lukkede i 2022. 

Hun er i dag ansat i Alles Lægehus. 

24. dec. 2024 kl. 15:36

Teenager fragtede bombe for rockersøn

LYT
Del
Link
kopieret!

En 16-årig dreng blev tidligere på måneden anholdt, da han var ved at fragte en rørbombe fra Køge til Slagelse.

Ifølge Ekstrabladet, som har set sigtelserne, kom bomben fra Odense.

Den skiftede hænder flere gange undervejs, og var blandt andet omkring en 20-årig søn til en tidligere Hells Angels-rocker. Han arrangerede overdragelsen til teenageren.

Bomben skulle angiveligt have været bragt til sprængning ved en unavngiven butik i København.

24. dec. 2024 kl. 14:13
Fyn

Social dumping - det er farligt at hedde Piotr eller Jarosław på fynske byggepladser

LYT
Del
Link
kopieret!

For tredje år i træk kan Arbejdstilsynet konstatere, at danske arbejdsgivere får flere påtaler, advarsler og påbud end firmaer fra Polen, Rumænien og andre østlande, der hjælper til på danske byggepladser.

Det viser en aktindsigt, som TV 2 Fyn har fået. Aktindsigten omfatter 357 danske og udenlandske firmaer. 72 procent inden for bygge- og anlægsbranchen.

Flest danske dumper

Selv om det samlede antal af advarsler, påbud og henstillinger er faldet de seneste år, bliver der grebet ind mod 33 procent af de danske firmaer for social dumping, mens det kun sker i 18 procent af de udenlandske firmaer, der kontrolleres.

De kontrollerede danske firmaer har ansat udenlandsk arbejdskraft i større eller mindre omfang.

Arbejdstilsynet kontrollerer, om firmaerne overholder arbejdsmiljøloven og sikkerheden for de ansatte.

Aktindsigten indeholder også en oversigt over de razziaer, der er udført på fynske byggearbejdspladser mod social dumping i årets løb i et fælles samarbejde mellem Arbejdstilsynet, politi og skat.

Banko hver anden gang på Fyn

På Fyn har der været noget at komme efter i halvdelen af aktionerne i år, oplyser Arbejdstilsynet.

Alle tilfælde inden for byggebranchen.

I langt de fleste tilfælde er der tale om manglende sikkerhed på stilladser, der ikke er skærmet ordentligt af med gelænder eller står på usikker grund.

Strakspåbud på tidligere politistation

Det har bl.a. været årsag til strakspåbud i forbindelse med ombygningen af den tidligere politistation i Assens.

Det danske firma med polske ansatte, der stod for ombygningen, er nu under konkurs.

Andre steder, hvor Arbejdstilsynet har grebet ind med strakspåbud, var mod et lettisk firma under byggeriet af et privatejet dansk luksussommerhus i Hasmark ved Bogense, et dansk ejet firmas etablering af loft-ventilationsrør i et forenings-mødested i Odense med blandt andet polske ansatte og et stort udlejningsbyggeri Agedrup med lettiske ansatte.

Bag byggeriet stod et københavnsk projektfirma.

Af de 500 firmaer, der er kontrolleret i år, er der 20 firmaer, der ikke er registreret med arbejdstilladelse i RUT-registret.

24. dec. 2024 kl. 13:07
Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Hver fjerde bryder med gammel juletradition

LYT
Del
Link
kopieret!

Mere end hver fjerde regner ikke med at tage en dans om juletræet juleaften, viser en rundspørge foretaget af Epinion for DR. Kun to procent af de adspurgte fejrer slet ikke jul.

- Vores juletraditioner har forandret sig. Det er blevet meget mere fleksibelt. Familier er anderledes – det er dine og mine – og nogle gange er det kun voksenjul, og nogle gange tager vi på skiferie, og skulle vi ikke også prøve at holde jul i New York, siger Kirstine Helboe Johansen, forsker i ritualer ved Aarhus Universitet, til DR.

Dansen om juletræet er ellers, ifølge DR, næsten lige så gammel som selve traditionen med at tage et grantræ indendørs juleaften.

24. dec. 2024 kl. 11:58
GOG

Skaderamt klub skifter gammel kending ind

LYT
Del
Link
kopieret!

Emil La Cour måtte i oktober 2023 indstille karrieren efter to års kamp mod en kronisk og livstruende betændelsestilstand i tyktarmen, som han blev ramt af i efteråret 2021. Men fra januar vil han igen være at finde i truppen hos GOG.

Det meddeler klubben, da man har valgt at tage ham ind, for at hjælpe klubben, som på det seneste har været skaderamt.

- Vi er blevet ramt af skader, og for at være på den sikre side, har vi valgt at styrke os på positionen. Vi er utroligt glade for at byde Emil La Cour velkommen tilbage i GOG. Han er en ægte GOG-dreng, der kender kulturen og klubben indefra, og vi er rigtig glade for, at vi kunne få kabalen til at gå op, siger GOG's direktør Kasper Jørgensen.

- Føles fantastisk

Det er ikke kun GOG-direktøren der glæder sig til et samarbejde. Også hovedpersonen, der har spillet hele sin ungdom i klubben, ser frem til at trække i den gule trøje.

- Det føles fantastisk at skulle tilbage. Jeg har spillet i Faaborg det sidste halve år, jeg er i fin fysisk form, og alt føles godt. Jeg glæder mig virkelig meget til alt det, der venter – både på og udenfor banen. Jeg er jo en rigtig GOG-dreng, siger Emil La Cour.

Forrige år dedikerede Mathias Gidsel DM-triumfen til netop Emil La Cour, og sidste år kom han selv med på podiet. Han har altså været en stor del af klubben, trods sit alvorlige sygdomsforløb, som midlertidigt satte et punktum for elitesporten.

- Julen kom tidligt i år for mig, og det er jeg dybt taknemmelig for. Jeg har savnet det hele helt vildt – på alle leder og kanter. Jeg har været nede for at se et par kampe som tilskuer, men det er bare ikke det samme som at være en del af holdet, siger han.

24. dec. 2024 kl. 10:18
Daniel Glad

Udlovede dusør - nu er Caspers rottweiler fundet død

LYT
Del
Link
kopieret!

Mandag den 16. december forsvandt rottweileren Luna, efter den havde været lukket ud i Caspers have på Kilenvej mellem Lakkendrup og Oure.

Casper og familien har siden ledt efter hunden, og sågar udlovet en dusør på 10.000 kroner til den, som kunne bringe familien sammen med den savnede hund.

Luna er nu fundet, men desværre ikke levende. En jæger havde set den i kanten af en mark.

Det er efter alt at dømme ikke et vådeskud som tog livet fra hunden. Nu skal det undersøges ved obduktion ved dyrelægen, hvad dødsårsagen var.

24. dec. 2024 kl. 8:36

Kriminelle har fundet nye veje til at snyde dig i julen

LYT
Del
Link
kopieret!

På ti år er antallet af indbrud i julen faldet med 80 procent, viser tal fra Danmarks Statistik. Mens antallet af anmeldte indbrud i juledagene lå på 1.776 i 2013, blev der sidste år blot anmeldt 362 indbrud.

Ifølge Rigspolitiet ligger niveauet i år på samme lave niveau om end en smule højere. Politiet har indtil videre fået omkring 20 anmeldelser mere end i 2023 på samme tidspunkt, siger Christian Berthelsen, kommunikationsmedarbejder i Rigspolitiet, til TV 2.

Under corona-pandemien faldt antallet af indbrud drastisk, og det er samme lave niveau vi endnu oplever. Det skylds blandt andet at de kriminelle i højere grad begår digitale forbrydelser.

24. dec. 2024 kl. 7:00
Fyn
Ole Holbech

Efter massive overtrædelser af kontrakter for Nyt OUH - fagboss vil bruge den store hammer

LYT
Del
Link
kopieret!

De fynske bygningsarbejdere er godt og grundigt trætte af løndumping og dårlige arbejdsforhold på Nyt OUH.

Formanden for 3F's bygningsarbejdere i Odense, Torben Knudsen, vil have meget mere konsekvens. Og han er dybt frustreret.

Opsangen fra formanden kommer efter TV 2 Fyns oplysninger om massive overtrædelser af de kontrakter, som underleverandører selv har skrevet under på, at ville overholde.

Men som TV 2 Fyn har oplyst, viser en aktindsigt, at BDO har fundet både kritiske og yderst kritiske forhold i flere firmaer.

Det drejer sig blandt andet om underbetaling, skatteforhold og rod i lønsedler og timeafregning.

3F-formand Torben Knudsen mener, at firmaerne slipper for let.

- Jeg hæfter mig ved, at der ikke er givet nogle bøder, selv om firmaerne overtræder regler og overenskomster. Det er ikke godt nok, siger han.

Torben Knudsen er også dybt frustreret over, at fagforeningen skal kæmpe med Region Syddanmark for at få lov til at udføre kontrol på arbejdspladsen.

- Vi må ikke mere få adgang til de login- og logud-filer, der findes ved hovedporten. Det er et redskab, vi bruger til at tjekke om arbejdssedler stemmer med den tid, de ansatte reelt har været på byggepladsen. Nu mener regionen, at GDPR-reglerne bliver overtrådt, siger Torben Knudsen.

Striden har betydet, at både 3F og regionen har hyret advokater, der er kommet frem til forskellige konklussioner.

Sagen har været forbi 3Fs forbundssæde, der har hyret juraprofessor Jens Kristiansen, der lige som 3F mener, at Nyt OUH roligt kan fortsætte med at udlevere oplysningerne uden at komme i konflikt med GDPR-reglerne.

Torben Knudsen mener, at regionspolitikerne er alt for fraværende i debatten om problemerne på Nyt OUH.

Socialdemokraten Karsten Uno Petersen er formand for Udvalget for byggeri, indkøb og grøn omstilling, og han mener, at regionen har svært ved at agere anderledes.

Region Syddanmark
Karsten Uno Petersen, formand for Udvalget for byggeri, indkøb og grøn omstilling.

- Vi har vedtaget nogle spilleregler, som firmaerne skal rette sig efter. Hvis ikke, de gør det, bliver sagerne taget op af byggeledelsen, siger Karsten Uno Petersen.

Han understreger, at politikerne og byggeledelsen allerede har besluttet at følge byggeriet endnu tættere.

- Vi har desuden bedt om, at kontrollen skærpes. Det sker blandt andet på baggrund af sagen med Tekno Fire. Og så har vi jo jævntligt møder med 3F. Og her taler vi da sammen i en rimelig fri tone, siger Karsten Uno Petersen.


24. dec. 2024 kl. 7:00
Fyn
Ole Holbech

Underbetaling og kontanter i hånden: Nye sager vælter ud af skabet på fynsk milliardbyggeri

LYT
Del
Link
kopieret!

Flere udenlandske firmaer underbetaler deres medarbejdere, når de arbejder på Nyt OUH. Og der er også usikkerhed om deres skattebetaling til den danske statskasse.

Det afslører 18 nye kontrolrapporter, som revisionsfirmaet BDO har gennemført på byggepladsen i år. Rapporter, som TV 2 Fyn har fået aktindsigt i.

I to ud af tre kontroller har BDO givet påtaler til firmaerne.

Det anerkendte revisionsfirma kalder situationen i nogle af sagerne for "kritisk" og yderst kritisk".

Men alligevel får firmaernes opførsel ingen økonomiske konsekvenser.

Fik løn i kontanter

Nyt OUH oplyser til TV 2 Fyn, at ingen af de kontrollerede firmaer har skullet betale dagbøder for overtrædelserne.

Det gælder blandt andet medarbejderne i et polsk og et tjekkisk liftfirma, som BDO kontrollerede i oktober måned.

I både det polske og tjekkiske firmaer passede timesedlerne ikke med ind- og udtjekningsdata på arbejdspladsen.

Firmaernes medarbejdere arbejdede mere end timerne på deres lønseddel, og de arbejdede også på dage, hvor de burde have fri. Desuden manglede en række obligatoriske tillæg, som medarbejderne skal have efter dansk overenskomst.

I øvrigt fik medarbejderne i det polske firma udbetalt lønnen kontant.

Læs også: Nyt OUH: 78 kontroller mod social dumping uden bøder
Gå tilbage Del
10. jul. 2023 kl. 8:43

Nyt OUH: 78 kontroller mod social dumping uden bøder

Ole Holbech

Fem gange fra 2020 til 2022 har virksomheder på Nyt OUH haft truslen om store økonomiske bøder hængende over hovedet, fordi de enten ikke kunne dokumentere, at de overholdt danske løn- og arbejdsvilkår eller skatteforhold, eller fordi de rent faktisk overtrådte arbejdsklausulerne i de kontrakter, de har skrevet under på.

Det viser en aktindsigt, som TV 2 Fyn har gennemført.

Aktindsigten omfatter 34 kontroller – enten skrivebordskontroller eller pladskontroller omfattende 76 firmaer gennemført af Bureau Veritas.

I 17 tilfælde – altså i 22 procent af tilfældene - er virksomhederne blevet mødt med påkrav om yderligere dokumentation og i fem tilfælde har Veritas truet med dagbøder, fordi firmaerne enten ikke kunne fremskaffe den nødvendige dokumentation inden for de givne frister eller ikke havde bragt forholdene i orden, nemlig at følge danske overenskomster og lovgivning.

TV2 Fyn har haft adgang til to af de fem tilfælde, hvor der først er givet et såkaldt påkrav om at få den nødvendige dokumentation fremsendt til Bureau Veritas, og da dette ikke skete, et dagbodsvarsel om bøder på henholdsvis 522.000 kroner og 1,1 millioner kroner pr. dag, indtil forholdene blev bragt i orden.

Tilfældene er fra 2021 og omfatter i det ene tilfælde en underleverandør, der har arbejdet på byggeriet af behandlings- og sengeafsnit, den såkaldte vidensakse – hovedbygningen - og tre klynger, hvor hospitalsafdelingerne skal holde til.

Efter den første skrivebordskontrol og indkaldelse af dokumentation manglede Bureau Veritas fortsat lønsedler, pensionsoplysninger, feriepenge- og indkomst-oplysninger fra 7 ud af 12 medarbejdere.

Man kunne desuden konstatere, at 7 ud af 12 medarbejdere først fra registreret hos Skat fem måneder efter deres ansættelse, og at de heller ikke var registreret i CPR.

I et andet tilfælde – et uanmeldt byggepladsbesøg - manglende Veritas efter indkaldelse af dokumentation fortsat oplysninger om feriepenge, søgne- helligdagsbetaling, lønsedler og indbetaling til Skat.

I begge tilfælde er sagerne endt uden sanktioner, og det gælder i øvrigt i alle de 17 tilfælde, hvor, der er givet påkrav om dokumentation – herunder også fem tilfælde, hvor der er truet med dagbøder, oplyser jurist Karin Martinsen, chefjurist i økonomi-, og bygningsafdelingen i Region Syddanmark.

Bureau Veritas er nu afløst af revisionsfirmaet BDO.

Veritas havde kontrakt på kontrolopgaven frem til den forventede åbning af Nyt OUH sidste år, men da byggeriet trak ud, blev opgaven sendt i udbud og gik til BDO.

I juli rapporterede BDO til Nyt OUH’s projektledelse om at holde øje med to rumænske firmaers medarbejderes skatteforhold.

Firmaerne arbejdede for den italienske underleverandør Coiiver Group.

BDOs rapport afdækkede samtidig, at en en underleverandør til Coiver Group, et italiensk firma, underbetalte sine ansatte.

I flere af de sager, TV 2 Fyn har set sager betales der ikke der ikke for overarbejde eller natarbejde. I et enkelt tilfælde overholdes regler om hviletid ikke.

Kritisk og yderst kritisk

I det tidlige forår slog BDO ned på en rumænsk underleverandør. Firmaets medarbejdere gik til en løn under overenskomsten, og BDO kalder sagen kritisk.

Timesedlerne passede ikke med den tid, medarbejderne arbejdede i virkeligheden.

I kontrolrapporten opfodrer BDO byggeledelsen til øjeblikkelig handling.

I februar stødte BDO på underbetaling af en lang række medarbejdere hos en italiensk underleverandør, Medarbejderne arbejdede mere, end de fik løn for. Der var også rod i deres skatteforhold, og de blev ikke beskattet af fri bolig.

BDO kalder opdagelserne for yderst kritisk.

En portugisisk underleverandør har haft besøg af BDO to gange i 2023. I januar havde firmaet rod i medarbejdernes skatte- og pensionsindbetaling og manglede dokumentation for overførsel af lønnen. Desuden var lønudbetalingerne forsinket 1-2 uger.

Det samme forhold gør sig gældende i december, hvor BDO igen var på besøg.

Albanerne

De seneste uger har striden om 270 albaneres lønudbetaling fyldt meget i medierne.

DR, 3F og hovedentreprenøren på Nyt OUH, Itinera har været rygende uenige om, hvorvidt medarbejderne hos Tekno Fire afleverer en tredjedel af lønnen, når de kommer til Albanien.

BDO var på kontrolbesøg hos Tekno Fire i sidste måned, og var på daværende tidspunkt bekendt med sagen om returkommission.

Men BDO’s besøg slår fast, at medarbejderne ud fra kontrollen ikke er dårligere stillet end medarbejdere på dansk overenskomst.

Læs også: Topboss forlader skuden på udskældt supersygehus
Gå tilbage Del
19. dec. 2024 kl. 11:08

Topboss forlader skuden på udskældt supersygehus

Arkiv TV 2 Fyn

Totalentreprenøren OHPT, der står for byggeriet af Nyt OUH i Odense, skal have ny leder. I hvert fald har Aroldo Tegon efter syv år i spidsen valgt at sige farvel.

Det fremgår af et opslag på hans Linkedin-profil. Det fremgår ikke af opslaget, om han er blevet fyret, eller om han selv har sagt op.

Nyheden kommer mindre end en måned efter, at det stod klart, at Nyt OUH bliver 735 millioner dyrere end først antaget efter en forhandlingsaftale med den italienske totalentreprenør Odense Hospital Project Team (OHPT). Og at patienter først kan rykke ind i slutningen af 2027.

Karsten Uno Petersen, der er formand for Udvalget for byggeri, indkøb og grøn omstilling, han mener, at regionen har svært ved at agere anderledes.

- Vi har vedtaget nogle spilleregler, som firmaerne skal rette sig efter. Hvis ikke, de gør det, bliver sagerne taget op af byggeledelsen, siger Karsten Uno Petersen.

Læs også: Efter massive overtrædelser af kontrakter for Nyt OUH - fagboss vil bruge den store hammer
Gå tilbage Del
24. dec. 2024 kl. 7:00
Fyn

Efter massive overtrædelser af kontrakter for Nyt OUH - fagboss vil bruge den store hammer

Ole Holbech

De fynske bygningsarbejdere er godt og grundigt trætte af løndumping og dårlige arbejdsforhold på Nyt OUH.

Formanden for 3F's bygningsarbejdere i Odense, Torben Knudsen, vil have meget mere konsekvens. Og han er dybt frustreret.

Opsangen fra formanden kommer efter TV 2 Fyns oplysninger om massive overtrædelser af de kontrakter, som underleverandører selv har skrevet under på, at ville overholde.

Men som TV 2 Fyn har oplyst, viser en aktindsigt, at BDO har fundet både kritiske og yderst kritiske forhold i flere firmaer.

Det drejer sig blandt andet om underbetaling, skatteforhold og rod i lønsedler og timeafregning.

3F-formand Torben Knudsen mener, at firmaerne slipper for let.

- Jeg hæfter mig ved, at der ikke er givet nogle bøder, selv om firmaerne overtræder regler og overenskomster. Det er ikke godt nok, siger han.

Torben Knudsen er også dybt frustreret over, at fagforeningen skal kæmpe med Region Syddanmark for at få lov til at udføre kontrol på arbejdspladsen.

- Vi må ikke mere få adgang til de login- og logud-filer, der findes ved hovedporten. Det er et redskab, vi bruger til at tjekke om arbejdssedler stemmer med den tid, de ansatte reelt har været på byggepladsen. Nu mener regionen, at GDPR-reglerne bliver overtrådt, siger Torben Knudsen.

Striden har betydet, at både 3F og regionen har hyret advokater, der er kommet frem til forskellige konklussioner.

Sagen har været forbi 3Fs forbundssæde, der har hyret juraprofessor Jens Kristiansen, der lige som 3F mener, at Nyt OUH roligt kan fortsætte med at udlevere oplysningerne uden at komme i konflikt med GDPR-reglerne.

Torben Knudsen mener, at regionspolitikerne er alt for fraværende i debatten om problemerne på Nyt OUH.

Socialdemokraten Karsten Uno Petersen er formand for Udvalget for byggeri, indkøb og grøn omstilling, og han mener, at regionen har svært ved at agere anderledes.

Region Syddanmark
Karsten Uno Petersen, formand for Udvalget for byggeri, indkøb og grøn omstilling.

- Vi har vedtaget nogle spilleregler, som firmaerne skal rette sig efter. Hvis ikke, de gør det, bliver sagerne taget op af byggeledelsen, siger Karsten Uno Petersen.

Han understreger, at politikerne og byggeledelsen allerede har besluttet at følge byggeriet endnu tættere.

- Vi har desuden bedt om, at kontrollen skærpes. Det sker blandt andet på baggrund af sagen med Tekno Fire. Og så har vi jo jævntligt møder med 3F. Og her taler vi da sammen i en rimelig fri tone, siger Karsten Uno Petersen.


Han understreger, at politikerne og byggeledelsen allerede har besluttet at følge byggeriet endnu tættere.

Dit digitale aftryk

Vi bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Enkelte bruges til reklameformål. Vi klatter ikke med dine data, og du kan altid trække dit samtykke tilbage. Læs mere her.

Du kan altid ændre dine præferencer senere

Her kan du finde en oversigt over, hvilke cookies vi potentielt sætter.

Se flere detaljer om vores cookies her