Misbrugte sin arbejdsplads: Sager går nu ti år tilbage
Artiklen er mere end 30 dage gammel
Omfanget af embedsmisbruget i Odense Kommunes By- og Kulturforvaltning vokser.
Tirsdag den 22. august kunne TV 2/Fyn fortælle, at en medarbejder i By-og Kulturforvaltningen har misbrugt sin plads stilling i forvaltningens byggesagskontor.
Embedsmisbrug: Medarbejder bortvist med øjeblikkelig virkning
By- og Kulturforvaltningen har valgt at bortvise en medarbejder med øjeblikkelig virkning på grund af embedsmisbrug.
Opdateret: TV 2/Fyn har været i kontakt med den pågældende medarbejder. Han ønsker ikke at udtale sig på nuværende tidspunkt.
En medarbejder i By- og Kulturforvaltningen er blevet bortvist med øjeblikkelig virkning på grund af embedsmisbrug.
Det oplyser Anne Velling, direktør i forvaltningen.
Medarbejderen var ansat i Byggesagskontoret.
Via sit privatejede firma har medarbejderen taget sig betalt for at rådgive og vejlede virksomheder og private. Herefter har han selv i nogen af sagerne foretaget sagsbehandlingen af de efterfølgende ansøgninger.
- Jeg er virkelig rystet. Det er meget alvorligt, og jeg sætter næsen i dette spor og får ryddet op hurtigst muligt, fortæller direktøren.
By- og Kulturforvaltningen har kendskab til cirka 25 sager, men oplyser, at der kan være tale om flere. Sagerne går tilbage til 2012.
- Det er utroligt vigtigt for mig, at vi får vendt hver en sten, for der skal være tillid til, at byggesagerne behandles sagligt. Det må ikke kaste en skygge over de medarbejdere, der hver dag leverer et fremragende stykke arbejde, siger Anne Velling.
Forvaltningen har tirsdag valgt at anmelde den bortviste medarbejde til Fyns Politi.
Firmaet Cordex Law er hyret til at udarbejde en ekstern undersøgelse. Derfor kan forvaltningen ikke afvise, at der i den nærmeste tid kan komme flere personalesager.
TV 2/Fyn har været i kontakt med den pågældende medarbejder. Han ønsker ikke at udtale sig på nuværende tidspunkt.
Har du et tip omkring sagen i Odense Kommunes byggesagsbehandling så kontakt til journalist Allan Spangsberg på alsp@tv2fyn.dk eller 24795046.
I minimum 25 sager har den ansatte gennem sit privatejede firma taget betaling for at rådgive og vejlede virksomheder og private, der havde byggesager på kontoret.
Senere har embedsmanden behandlet de samme sager som ansat af forvaltningen. Det har indtil nu foregået siden 2012, men der er flere sager på vej.
- Jeg kan sige, at vi stadigvæk arbejder med den her liste (af sager, red.), og den er ikke færdig endnu, siger Anne Velling, direktør i By- og Kulturforvaltningen, til TV 2/Fyn.
- Vi har fundet enkelte sager nu, der går tilbage til 2007, fortæller hun.
Medarbejderen blev bortvist med øjeblikkelig virkning, og har i den forbindelse ikke ønsket at udtale sig til TV 2/Fyn.
Embedskollega er medstifter af firma
TV 2/Fyn kan derudover nu oplyse, at den bortviste medarbejder ikke har haft firmaet selv.
For de var to til at stifte firmaet tilbage i 2011. Som den nu bortviste medarbejder var, er medstifteren af firmaet også ansat på Odense Kommunes byggesagskontor.
Direktør Anne Velling vil ikke forholde sig til den medstiftende medarbejder, men siger om sagsarbejdet:
- Jeg kan ikke udelukke, at der kan komme øvrige personalesager, siger Anne Velling.
I regelsættet for kommunens ansatte står der, at medarbejdere godt må have en bibeskæftigelse, men:
"Bibeskæftigelsen skal dog være "forenelig med tjenesten" og må for eksempel ikke
indebære risiko for interessekonflikter".
Har du et tip omkring sagen i Odense Kommunes byggesagsbehandling så kontakt journalist Allan Spangsberg på alsp@tv2fyn.dk eller 24795046 eller send et anonymt tip her.
Odense Kommune skifter advokat i sag om embedsmisbrug
Advokatfirmaet Codex Law trækker sig fra undersøgelsen af embedsmisbrug i Odense Kommunes by- og kulturforvaltning.
Odense Kommune skal finde et nyt advokatfirma til at undersøge omfanget af embedsmisbrug i kommunens byggesagskontor. Det oplyser By- og Kulturforvaltningen til TV 2/Fyn.
Det sker efter, at advokatfirmaet Codex Law selv gjort forvaltningen opmærksom på, at de er inhabile. Firmaet har tidligere løst opgaver for byggesagskontoret og skulle dermed interviewe personer, som de altså har udført opgaver for.
- Vores dialog med Codex Law om denne triste sag har været yderst positiv. Vi er enige om, at det vil være at foretrække, hvis det advokatfirma som forestår undersøgelsen, ikke tidligere har løst opgaver for Byggesagskontoret i Odense Kommune, siger Anne Velling, direktør i by- og kulturforvaltningen, til TV 2/Fyn.
By- og Kulturforvaltningen er nu i dialog med advokatfirmaet Bech-Bruun om at overtage undersøgelsen i stedet for Codex Law og forventer indenfor kort tid at have en aftale på plads.
Byggesagsbehandler bortvist
Sagen om embedsmisbrug kom frem tirsdag den 22. august, da kommunen selv meldte ud, at en medarbejder fra byggesagskontoret var bortvist med øjeblikkelig virkning på grund af embedsmisbrug.
Via sit privatejede firma har medarbejderen ifølge kommunen taget sig betalt for at rådgive og vejlede virksomheder og private. Herefter har han selv i nogle af sagerne foretaget sagsbehandlingen af de efterfølgende ansøgninger.
- Jeg er virkelig rystet. Det er meget alvorligt, og jeg sætter næsen i dette spor og får ryddet op hurtigst muligt, sagde Anne Velling, direktør i By- og Kulturforvaltningen, den dag til TV 2/Fyn.
Kommunen har kendskab til cirka 25 sager, men oplyser, at der kan være tale om flere. Sagerne går tilbage til 2012.
Forvaltningen anmeldte samme dag den bortviste medarbejder til Fyns Politi.
Har du et tip omkring sagen i Odense Kommunes byggesagsbehandling så kontakt til journalist Allan Spangsberg på alsp@tv2fyn.dk eller 24795046 eller send et anonymt tip her.