Tre biler involveret i færdselsulykke: Tre personer kørt på skadestuen
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Ulykken har spærret Albanivej i Nr. Lyndelse i begge retninger tidligt torsdag morgen. Fyns Politi forventer, at afspærringen ophører inden for kort tid.
Tidlig torsdag morgen er tre personer kørt på skadestuen efter en færdselsulykke på Albanivej i Nr. Lyndelse. Her er en af personerne kommet alvorligt til skade.
Det bekræfter Fyns Politi over for TV 2 Fyn.
Kø-kaos i flere timer efter harmonikasammenstød
Køen skyldes et uheld på strækningen. Normal rejsetid forventes ud på aftenen.
Opdatering
-
Ved 20-tiden er den forlængede rejsetid på op til 30 minutter, oplyser Vejdirektoratet.
-
Kort før klokken 20.30 begynder situationen på motorvejen på Vestfyn, at blive normal. Vejdirektoratet melder nemlig om forlænget rejsetid på cirka 20 minutter.
-
Ved 21.30-tiden var der ifølge trafikinfo.dk normal trafik på E20 Fynske Motorvej.
Ved halv fem-tiden onsdag eftermiddag forventer Vejdirektoratet, at den lange kø på den vestfynske del af E20 Fynske Motorvej vil fortsætte til hen på aftenen.
- Vi forventer normal trafik midt på aftenen, så hvis man kan vente et par timer med at køre hjemmefra, kan man måske slippe for køen, siger Martin Rytoft, vagthavende ved Vejdirektoratets trafikcenter.
I skrivende stund skal bilisterne på strækningen mellem afkørsel <54> Vissenbjerg og afkørsel <56> Ejby forvente en forlænget rejse på omkring halvanden time.
Ét spor åbent
I timevis er trafikken mod Jylland blevet afviklet i ét spor på strækningen.
Det skyldes to ting: Først på formiddagen blev man mellem rasteplads Ålsbo Nord og afkørsel <56> Ejby opmærksom på en sætningsskade, der siden er blevet arbejdet på at få udbedret.
Ved 13-tiden skete der så et uheld, som der nu er ryddet op efter, men der er hastighedsbegrænsning på 50 kilometer i timen på grund af udbedringen af sætningsskaden.
Fyns Politi oplyser, at uheldet skete kort efter klokken 13.00. Her skete et harmonikasammenstød, hvor tre køretøjer var involveret.
- En personbil med campingvogn, en varebil og lastbil kørte sammen. Der skete heldigvis kun materiel skade, siger Ehm Christensen, vagtchef ved Fyns Politi.
- Tre biler er blevet impliceret. En person var ved at bakke ind i en indkørsel med sin trailer, hvorefter en anden bil kommer kørende og er uopmærksom på den bakkende bil, siger Fyns Politi vagtchef Torben Jakobsen til TV 2 Fyn.
- Her blev også en parkeret bil ramt.
Fyns Politi modtog anmeldelsen klokken 05.59. Ifølge politiet har man endnu ikke en opdatering på de tre personers tilstand, efter de blev bragt på skadestuen.
Afdød gynækolog efterlod regning til dødsboet på 5,7 millioner kroner
Klagestrøm over lægehonorarer fortsætter. Stigende antal sager, hvor patienter henvender sig til regionerne, viser TV 2 Fyn-aktindsigt. 36 nye sager det seneste år.
Danske patienter henvender sig i stigende grad til regionerne, fordi de ikke kan få oplysningerne på sundhed.dk til at stemme overens med de konsultationer, som lægen har taget penge for.
Og i langt de fleste tilfælde får de ret.
Det viser en aktindsigt, som TV 2 Fyn har fået hos Landssamarbejdsudvalget for praktiserende læger og speciallæger.
Landssamarbejdsudvalgene fungerer som ankeinstans for regioner og læger i sager vedrørende lægernes honorarer.
Det seneste år har udvalgene behandlet 36 nye sager - 32 af sagerne vedrører praktiserende læger i 12 lægeklinikker - de resterende sager omhandler speciallæger.
Afdød gynækolog
Den mest spektakulære sag vedrører en nu afdød gynækolog, der efterlod en regning til dødsboet på 5,7 millioner kroner.
Hvis ikke lægen var afgået ved døden, var han blevet politianmeldt for systematisk fejlafregning, fremgår det af regionens kommentarer.
Sagen startede, da en borger henvendte sig til regionen og fortalte, at vedkommende aldrig havde været i praksis, men alligevel var blevet faktureret på sundhed.dk.
Sælg lægehuset
En anden spektakulær sag vedrører et lægehus i Charlottenlund, der blev pålagt at afhænde lægehuset inden for tre måneder efter gentagne klager fra borgere, der var blevet faktureret ydelser, de aldrig havde fået.
Desuden havde lægehuset faktureret private ydelser hos tre fodboldklubber hos regionen, og lægehuset beskæftigede ifølge regionen 30 medicinstuderende, som varetog lægekonsultationer uden opsyn.
Mindre beløb
En lang række af afgørelserne drejer sig dog om tilbagebetaling af mindre beløb. 46 kroner er det mindste beløb, som Landssamarbejdsudvalget for Praktiserende læger har taget stilling til.
Mange af sagerne drejer sig fortsat om fortolkning af overenskomsten.
Kun i et enkelt af de 36 tilfælde blev patienten afvist - i de øvrige tilfælde kom lægerne til at betale penge tilbage til regionskasserne.
De nye tal kommer efter, at TV 2 Fyn i maj 2021 kunne fortælle om 22 sager om honorartilbagebetalinger de seneste ti år hos landets praktiserende læger bl.a. den meget omtalte sag fra Svendborg, hvor et lægepar nu er politianmeldt.
Desuden kunne TV 2 Fyn igen i juli 2021 via en aktindsigt fortælle, at landets speciallæger i samme periode havde haft 42 sager.
Den mest iøjenfaldende sag var en københavnsk narkoselæge, der over ti år havde overfaktureret i tre regioner for 7,5 millioner kroner.
Ingen sager på Fyn
TV 2 Fyns nye aktindsigt viser, at sagerne er henhørende i Region Hovedstaden, Region Midtjylland og Region Sjælland.
Region Syddanmark er ikke repræsenteret i aktindsigten, der som nævnt går et år tilbage.
Efter lægesagen fra Svendborg så dagens lys besluttede Region Syddanmark at styrke regionens kontrolindsats med ansættelsen af flere medarbejdere.
Regionens kontrol bygger bl.a. på systematisk overvågning af konsultationsydelser, der skiller sig markant ud fra gennemsnittet og patient- og borger-henvendelser.
Fører slynget ud af bilen
- De tre biler er dog pænt skadet. Traileren ryger af den ene, og føreren bliver slynget ud af bilen, uddyber vagtchefen.
En bilinspektør er tilkaldt for at foretage undersøgelser af stedet, da politiet er i tvivl om graden af skaderne, fortæller vagtchefen og fortsætter:
- Om det er høj fart, uopmærksomhed eller en sammenblanding af flere ting. Det ved vi ikke endnu, tilføjer han.
Sociale medier har overtaget Karstens job: Mobiler og cykler samler støv på hittegodskontoret
Hittegodskontoret ligger inde med mange mobiler, nøgler og cykler, som fynboerne ikke henter. Sociale medier er ifølge kontorfuldmægtig en del af forklaringen.
Mobiler, nøgler og høretelefoner.
Det er nogle af de genstande, der er allerflest af på Fyns Politis hittegodskontor på Rugårdsvej i Odense.
Men mange af tingene bliver ikke afhentet af ejerne.
- Man er nok tilbøjelig til at købe og smide væk. Man gør ikke så meget ud af at få det igen - desværre, siger Karsten Ry Jensen, der er kontorfuldmægtig på hittegodskontoret.
Han har arbejdet med fynboernes mange tabte og glemte sager de seneste fem år og synes, det er ærgerligt, at så mange ting ikke kommer tilbage til den rette ejermand- eller kvinde.
Han tror, at sociale medier også er en del af forklaringen.
- Hvis man finder en eller anden effekt, så slår man det selv op på Facebook eller andre sociale medier og forsøger, om man kan finde en ejer, fortæller Karsten Ry Jensen.
Aflever det til os
Og det er en skam, for der er udover de mere almindelige ting, som folk har mistet på farten eller under en bytur, også mange andre og dyre ting, som står klar til at blive afhentet.
Lige nu har hittegodskontoret eksempelvis en barnevogn, et stillads og en el-dreven ladcykel på lageret.
Derfor så Karsten Ry Jensen også gerne, at man skrev et opslag, hvor man fortalte, at man havde afleveret det fundne på hittegodskontoret.
- Vi kan jo godt risikere at få nogle henvendelser i mellemtiden, hvis man ligger inde med det i op mod 14 dage, inden det bliver afleveret til politiet.
Du kan hente og aflevere til hittegodskontoret på flere forskellige måder. Fyns Politi har desuden en aftale med auktionshuset Lauritz.com om at sælge de ting, der ikke bliver afhentet eller destrueret.
Og hvis du nu sidder og undrer dig over, hvad det mest mærkelige, Karsten Ry Jensen har oplevet, der er blevet indleveret, så er svaret et gebis.
I billedgalleriet herunder kan du se en del af de mange genstande, som hittegodskontoret har stående.
På grund af ulykken har Albanivej har været spærret i begge retninger siden tidligt i morges. Der er spærret fra krydset ved Dømmestrupvej og Lumbyvej til Langagergyden og Lumbyholmvej.
Vagtchefen forventer, at afspærringen vil ophøre om kort tid.