Datalog Andreas Lyngholm Poulsen vil gerne gøre det mere sikkert som ung at gå i byen. Derfor har han udviklet appen Letusknow.
Appen virker via et geomap, hvor man via appen kan tiknytte sine venner, så de kan se, hvor man er, når man er i byen og hvor man bevæger sig hen.
- Den registrer hvor du er henne, og hvis du er et sted i syv minutter, så bliver det betegnet som et sted, hvor du har slået dig ned, og så får dine venner en notifikation. Det samme, når du så forlader baren.
Og målet med appen, det er simpelt.
- Tanken er at skabe noget tryghed i nattelivet.
Appen er på sit tidlige stadie, men er i gang med at blive testet i nattelivet.
- Den første version er færdig, og blev testet torsdag aften, hvor det gik rigtig fint, men der er noget finpudsning der lige skal til.
Egne oplevelser var grunden
Når Andreas Lyngholm Poulsen kigger tilbage på sine meget unge dage, hvor han ofte gik i byen og festede, så er der forskellige grunde til, hvorfor sådan en app kunne have været nyttig.
- Jeg oplevede altid at folk bare gik væk fra vennerne når de var i byen, og man ved aldrig, hvad der kan ske. Det er jo også rart, hvis du falder på cykel, så kan man sende besked.
Jeg synes det er rart at vide, at mine venner er kommet sikkert hjem, og det er derfor jeg startede det her.
Det kunne også skabe en tryghed for forældre til unge mennesker, fortsætter han
- Da jeg var knægt og boede hjemme, så var min mor altid utryg. Meget endda, fordi hvad nu hvis der sker noget. Så det ville jo være oplagt, at have sin mor som kontakt, og så måske de to veninder du er i byen med, så de kan finde dig.
Men også fra sit eget perspektiv ville appen være brugbar fortæller Andreas Lyngholm Poulsen
- Jeg synes det er rart at vide, at mine venner er kommet sikkert hjem, og det er derfor jeg startede det her.
- Jeg siger altid til folk 'skriv når du kommer hjem', og det gør appen jo.
Hjælp-knappen
Appen er også skruet sådan sammen, at hvis du træder ud af en bil, og begynder at løbe, så registrerer appen, at der sker noget usædvanligt, og sender så besked til dine kontakter.
Den er også registreret med en hjælp-knap i appen, hvis man føler sig utryg på sin gåtur hjem fra byen. Det håber Andreas Lyngholm Poulsen kan hjælpe nattelivet med at blive mere sikkert.
- Du ved bare, at hvis der skulle ske et eller andet, så er der nogle der ved det sker inden det ender som nogle af de forfærdelige sager vi har hørt om.
- Jeg håber det her kan minimere, at de ting sker.
Appen forventes færdigtestet og klar til almen brug senest i marts.