Mange steder på Fyn kom regnen pludseligt og voldsomt, og alligevel blev den modtaget med åbne arme efter mange ungers tørke. Og med nedbøren kom også tordenvejret og lynene.
Men selvom Danmarks Meterologiske Institut, DMI, og TV 2 Vejret varslede farligt vejr, viste det sig ikke at være så farligt som først frygtet.
- Der er faktisk ikke meget at berette om uvejret igår, fortæller vagtchefen ved Fyns Politi Thomas Bentsen og fortsætter:
- Det eneste vi rigtig rykkede ud til var nogle nedfaldne grene.
Den samme opfattelse af lørdagens vejr har Beredskab Fyn. Heller ikke de mærkede det ellers varslede farlige vejr med både skybrud, torden og vindstød lørdag.
Sydvest fik mest
- Det var i den sydvestlige del af Danmark, der kom mest nedbør, men på Als, der også er den del af det sydvestlige Danmark, kom der kun fem til seks millimeter regn. Så der var store lokale udsving, siger vagthavende meteorolog ved DMI Jesper Eriksen.
- Tæt på den tyske grænse har vi to målestationer, der målte henholdsvis 45 og 48 milimeter regn.
I Ribe fik de hele 54 milimeter nedbør, hvor 44,5 af dem kom på bare en time.
- Inde i hovedstadsområdet fik man næsten ikke noget nedbør. Så det er ikke alle steder, det har hjulpet meget på tørken, siger den vagthavende.
Lynnedslag rundt omkring
Selvom regnen ikke helt blev til det, som der var belvet varslet, så fik mange fynboer alligevel hørt en del tordenbrav og set op til flere lyn på himlen lørdag aften.
Ifølge DMI var der 9.321 lynnedslag på et område, der dækker en del af Nordsøen, Danmark, det sydligste Sverige og nordligste Tyskland, hvilket er mange.
- Men rekorden er oppe omkring 100.000 lyn på vores lynpejlekort, så det var altså ikke noget historisk tordenvejr i går. Det var nok bare fordi, vi har haft den tørke, at det føles meget voldsomt, siger Jesper Eriksen.