26. mar. 2020 kl. 11:33
Fyn
Arkiv / Alexander Aagaard

Få overblikket: Eventyrløbet er aflyst, men hvad med festivalerne?

Artiklen er mere end 30 dage gammel

LYT
Del
Link
kopieret!

Kan du regne med at skulle afsted, eller er billetten pludselig ugyldig? Her kan du se listen over fynske arrangementer, der aflyser på grund af coronavirus.

Opdatering: Alle arrangementer er aflyst

  1. Siden publiceringen af denne artikel, har statsministeriet på et pressemøde mandag 6. april fastholdt forbuddet mod store forsamlinger til og med august. Det betyder, sommerens fynske festivaler ikke kan afholdes som planlagt. Svarene fra arrangørerne i denne artikel er således ikke længere retvisende, da situationen har ændret sig. Vi henviser til nedenstående artikel i stedet. Overblik: Fynske festivaler udskyder og lægger nye planer

Udbruddet af coronavirus sætter begrænsninger på hvor mange mennesker, der må samles ét sted.

Dermed bliver det noget nær umuligt at afholde mange af de store arrangementer, der hvert år samler fynboerne.

Torsdag morgen meldte Eventyrløbet ud, at de aflyser årets løb. Men hvad med Tinderbox, Grøn Koncert, Rock under broen og mange af de andre store fynske arrangementer?

Her kan du se listen over begivenheder og deres aktuelle status.

Eventyrløbet

Tidspunkt: 21. maj 2020
Status: Aflyst

Eventyrløbet meldte torsdag ud, at løbet ville blive aflyst.

 - Udviklingen i denne ulykkelige situation, som ikke ser ud til at aftage på nuværende tidspunkt, er blevet mere og mere omfattende, så vi har ikke set anden mulighed end at aflyse vores arrangement i år, siger løbsleder Poul Grenaa.

Læs også: Corona rammer Eventyrløbet: Landets største motionsløb aflyser for i år
Gå tilbage Del
26. mar. 2020 kl. 11:00

Corona rammer Eventyrløbet: Landets største motionsløb aflyser for i år

Frederik Roland

Fyns største firmafest, Eventyrløbet, er blevet aflyst på grund af coronaudbruddet.

De flere end tusind fynske løbere, der havde tilmeldt sig året udgave af Eventyrløbet, kan nu fjerne krydset i kalenderen på Kristi Himmelfartsdag. Eventyrløbet er nemlig blevet aflyst.

Det skriver løbets arrangører, Odense Gymnastikforening (OGF), i en pressemeddelelse torsdag.

 - Udviklingen i denne ulykkelige situation, som ikke ser ud til at aftage på nuværende tidspunkt, er blevet mere og mere omfattende, så vi har ikke set anden mulighed end at aflyse vores arrangement i år, siger løbsleder Poul Grenaa.

Løbet, der skulle have været afholdt den 21. maj, ville have været den 43. udgave af løbet, der går gennem Odense. Nu bliver den 43. udgave udskudt til næste år.

- Det er en uhyggelig situation vi er i nu, og derfor må jeg som hovedformand erkende, at vi skal opføre os ansvarligt og sikkerheden har første prioritet, siger hovedformand for OGF, Klaus Winther.

Økonomiske konsekvenser

I pressemeddelelsen fremgår det, at der er tilmeldt omkring 1.700 til årets løb. De skal inden den 13. april skal tage stilling til, hvad de vil gøre med deres startnumre. Det fortæller løbsleder Poul Grenaa.

- Vi udsender en meddelelse via mail og vores tilmeldingsnetværk. I den meddelelse vil der stå, at der er tre muligheder. Man kan via sin tilmelding gå ind og enten overføre startnummeret til næste år, få pengene retur eller donere tilmeldingsgebyret til løbet, så vi kan komme på fode igen, forklarer han og fortsætter:

- Vi får jo et stort hul i vores kasse, og det ved vi ikke om vi får dækket på nogen måde, siger han.

Ifølge løbslederen består plejer overskuddet fra de løb, der bliver afholdt, at bidrage til OGFs faste udgifter og derfor vil foreningen komme til at gå i minus.

-Så vi må skære i budgetter udgifter og hvad der ellers kan være, og overveje, om vi kan arrangere noget i efteråret, fortæller han.

Kristi Himmelfartsdag er en tradition

Næste udgave af Eventyrløbet vil finde sted Kristi Himmelfartsdag næste år, altså torsdag den 13. maj 2021.

Folkene bag eventyrløbet blev enige om, at det ikke gav mening at rykke det til efteråret.

- Vi havde kigget på, om det var muligt at finde en dato i efteråret, men det er så presset i forvejen af både løb og konfirmationer, så vi synes ikke det var muligt at presse vores løb ind også, fortæller hovedformanden for OGF, Klaus Winther.

Det var dog ikke den eneste bekymring ved at skulle udskyde til efteråret.

- Vi ved jo heller ikke, hvor længe den her krise varer. Når vi så hører, at der kan komme en anden bølge i efteråret, så beslutter vi, at vi lukker ned for i år. Så kan vi håbe at alle så er kommet ovenpå igen og bliver friske på at forsamles til foråret, fortæller løbsleder, Poul Grenaa.

Derfor valgte de at fastholde traditionen med at afholde løbet på Kristi Himmelfartsdag, og istedet aflyse årets løb helt.

Eventyrløbet er det andet løb på to dage, der er blevet aflyst på grund af corona.

Onsdag meldte kongehuset, at Royal Run heller ikke ville løbe af staben i år. Royal Run skulle have været i Odense den 1. juni 2020, men blev onsdag udskudt til den 6. september i år.

Eventyrløbet i Odense skulle efter planen afholdes 21. maj 2020. Det er fire dage efter Copenhagen Marathon, der også har aflyst.

Fyen Rundt

Tidspunkt: 8. maj 2020

Status: Aflyst

På grund af omstændighederne med COVID-19 virus og smitterisikoen ved at afholde store cykelløb, ser arrangørerne ingen anden mulighed end at aflyse, skriver Fyen Rundt på sin hjemmeside.

Løbet er Danmarks ældste cykelløb og samtidig det tredjeældste i verden.

Broløbet Storebælt

Tidspunkt: 20. juni 2020

Status: Ikke aflyst

- Efter planen skal vi løbe på Storebæltsbroen lørdag den 20. juni 2020. Den plan holder vi indtil videre fast i.

Sådan skriver Broløbet i en pressemeddelelse. De håber, at det med den nuværende indsats mod coronavirus fortsat vil være forsvarligt at afvikle løbet, men går det alligevel ikke, vil de i stedet afholde Broløbet Storebælt lørdag den 19. september.

Der tages endeligt stilling 20. april.

Heartland

Tidspunkt: 29.-31. maj 2020
Status: Ikke aflyst

På Heartlands hjemmeside oplyser festivalen, at "som situationen er på nuværende tidspunkt, vil de forebyggende restriktioner, der er gældende p.t., ikke påvirke afviklingen af Heartland til sommer".

Således forventer arrangørerne bag festivalen stadig, at der vil være musik og kultur ved Egeskov Slot denne sommer.

Det Fynske Dyrskue

Tidspunkt: 12.-14. juni
Status: Ikke aflyst

Arrangørerne bag Det Fynske Dyrskue har endnu ikke taget den endelige beslutning om, hvorvidt dyrskuet skal aflyses. I øjeblikket er det dermed stadig planen, at det skal afholdes som forventet.

Dyrskuechef Sara Ekknud Windell siger til TV 2/Fyn, at Det Fynske Dyrskue holder øje med myndighedernes anvisninger.

- Jeg tror på det endnu. Og det gør jeg, indtil det modsatte er bevist, siger hun.

- For hver dag, der går, falder sandsynligheden for, at vi kan gennemføre dyrskuet og for hver dag, der går, er det en dag mere, vi ikke sælger nogen billetter.

Sara Ekknud Windell afviser, at dyrskuet kan rykkes til nye datoer.

Læs også: Fjerner skrald og efterlader overraskelse:
  • Jeg håber, folk kan bruge det til noget
Gå tilbage Del
26. mar. 2020 kl. 11:52

Fjerner skrald og efterlader overraskelse:
  • Jeg håber, folk kan bruge det til noget

Privatfoto / Nadja Vandborg

Nadja Vandborg og hendes familie har taget utraditionelle midler i brug for at sprede lidt smil hos deres medborgere i en corona-præget hverdag.

Det er stensikkert, at det kan være svært at få tiden til at gå, når landet er lukket ned.

Men i Faaborg har Nadja Vandborg og hendes to sønner fundet et tidsfordriv, der både giver smil på læben og gør noget godt for naturen.

De har sammen gået byens gader tynde, fjernet skrald på deres vej og erstattet det med pyntede sten.

- Jeg går meget op i affaldssortering og miljøet, og det gør mine drenge også. Så er vi ellers bare kreative, og der er ikke det, vi ikke har derhjemme til at lave alverdens sysler. Vi fandt nogle sten og begyndte at tegne på dem, og så spurgte drengene, om vi ikke snart skulle ud og samle skrald, for det havde de hørt om på Ramasjang, siger Nadja Vandborg til TV 2/Fyn.

På stenene har familien skrevet små beskeder som 'hold afstand', 'hope' og 'enjoy the little things'.

Artiklen fortsætter under billedet.

Privatfoto / Nadja Vandborg
Nadja Vandborg sammen med sin ene søn, der var med til at samle skrald og erstatte det med pyntede sten.

Vigtigt at sprede godt humør

Ifølge Nadja Vandborg er håbet at sprede godt humør i disse dage, hvor humør, overskud og familieliv kan være stærkt påvirket af karantæne og coronavirus.

- Der er så meget negativt derude lige nu. Når man åbner sit Facebook-feed, er det fyldt med dårlige ting. For os var der ingen dybere mening med at gøre det andet end at erstatte nogle af de dårlige ting i naturen med gode ting, siger Nadja Vandborg.

Hun har delt billeder af stenene i en Facebook-gruppe for faaborgensere. Ser man på kommentarsporet, virker det til, at stenene indtil videre har haft den ønskede effekt.

"Hvor er de skønne, og en rigtig god idé. Ja, ville være dejligt at folk tog skraldet med sig. Tak til dig og dine børn", skriver et af gruppens medlemmer.

"Hatten af for dig og dine drenge", skriver en anden.

- Det er helt vildt, siger Nadja Vandborg.

- Jeg kunne sagtens have skrevet 'Fy for pokker, hvor I sviner, Faaborg', men det, jeg ville ud med, var stenene, og folk syntes, det var et superfedt initiativ. Drengene er også ret meget oppe at køre over det, så de er klar på at gøre det samme igen i dag.

I fremtiden overvejer Nadja Vandborg at erstatte mere skrald med sten og hilsner i Faaborg og omegn.

Rock under broen

Tidspunkt: 13. juni 2020
Status: Ikke aflyst

Formanden for Rock under broen siger til TV 2/Fyn, at arrangementet under ingen omstændigheder vil blive aflyst.

- Hvis vi får et påbud, finder vi en alternativ dato. Vores planlægning fortsætter ufortrødent, indtil vi hører andet, siger formand Bent Frandsen.

Læs også: Forsamlings-forbud: Fynske foreninger finder løsninger
Gå tilbage Del
26. mar. 2020 kl. 8:47

Forsamlings-forbud: Fynske foreninger finder løsninger

Foreningerne holdes i live af, at folk kan mødes. Så hvordan holder man foreningslivet i gang, når det ikke er muligt? I Søndersø GF har de fundet løsninger, der virker.

Hallerne står tomme, og foreningslivet er så godt som sat i stå. I hvert fald det fysiske af slagsen.

Kalenderen var ellers fyldt med gymnastikopvisninger, men dem må foreningerne kigge langt efter.

- Nogle gymnastikforeninger regner med en indtjening til deres store opvisninger, og at den indtjening kan dække indkøb af redskaber eller tøj til gymnaster, så måske kommer der et lille hul i foreningskassen, siger Jesper Larsson, der er afdelingschef hos DGI Fyn.

Frygtede medlemsflugt

Bekymringen hos DGI var, at økonomien i klubberne ville blive presset, hvis medlemmerne begyndte at melde sig ud. Men det ser ikke ud til at være tilfældet.

- Vores indtryk er ikke, at folk melder sig ud. Tværtimod. Det ser ud til, at der er en god solidaritet, og at man står sammen. Samtidig glæder de sig til at holde en stor fest, når alt det her er overstået, siger Jesper Larsson.

Facebooktræning og bage-samvær

Selv om aflysningerne er mange og bliver mødt med ærgrelse i foreningerne, så er der gang i den derude.

- Mange havde glædet sig til forårsmånederne. Når det er sagt, så handler det om at finde løsninger, siger Jesper Larsson.

Løsninger har de i Søndersø Gymnastikforening. Her har man arbejdet for at give medlemmerne noget at samles om, selv om de ikke kan mødes i træningslokalet.

- Vi holder live-sessions på Facebook, og i weekenden lavede vi "Den store bagedyst", hvor vi bagte hindbærsnitter, mens vi skypede, siger Emma Camilla Ditlev Voldsgaard, instruktør i Søndersø Gymnastikforening.

Hold medlemmerne varme

Hos Søndersø Gymnastikforening aktiverer de altså medlemmerne med konkurrencer og interaktive arrangementer. Ifølge Jakob Larsson, der er afdelingschef hos DGI Fyn, er det den rigtige fremgangsmåde.

- Det handler om at holde medlemmerne inde i varmen, så de også er med, når vi er kommet igennem der her, siger Jesper Larsson.

Jesper Larsson tror, at de fynske foreninger kan forvente fremgang, når de kommer ud på den anden side.

- Jeg tror, vi vil opleve en tilgang af medlemmer og et højere aktivitetsniveau. Denne her periode giver en muliged for at planlægge en god sæson, så der er potientiale til en god kickstart, når vi er tilbage.

Denne artikel blev til på baggrund af et spørgsmål stillet af en bruger:

Fynboer får svar

Har I nogen anelse om, hvor mange foreninger, som klarer sig, og hvordan nu, hvor der ingen indtjening er til de enkelte foreninger?

Michael Schnell

Du kan stille dit spørgsmål til en hverdag på Fyn under coronaudbruddet.

Derudover skriver Rock under broen på deres hjemmeside, at de følger situationen nøje. Brancheorganisationen, Dansk Live, er i løbende og tæt kontakt med de relevante myndigheder på sundhedsområdet.

"Vi fortsætter festivalforberedelserne og håber naturligvis, at festivalen 2020 gennemføres som planlagt", står der på arrangementets hjemmeside.

Tinderbox

Tidspunkt: 25.-27. juni
Status: Ikke aflyst

På deres Facebook-side oplyser Tinderbox, at de fortsætter planlægningen af Tinderbox som normalt.

Festivalen opfordrer interesserede til at følge med på Facebook-siden for de seneste opdateringer.

Langelandsfestival

Tidspunkt: 18.-25. juli
Status: Ikke aflyst

Langelandsfestivalen holder fortsat liv i håbet, og har således ikke aflyst sommerens festival, der afholdes 18.-25. juli.

"Vi fortsætter festivalplanlægningen som normalt, og vi vil de kommende måneder træffe beslutninger på baggrund af myndighedernes anbefalinger og krav", oplyser festivalen på sin hjemmeside.

Senest har Langelandsfestival tilføjet Kato og Sømændene til årets plakat, mens det samtidig bliver muligt at spille banko med Keld og Hilda.

I 2019 havde Langelandsfestivalen 25.000 besøgende.

Aerosmith

Tidspunkt: 21. juli
Status: Afventer

Formanden for Rock under broen, der arrangerer koncerten med Aerosmith den 21. juli i Middelfart, udtaler til TV 2/Fyn:

- Vi afventer bandets udmelding fra deres management. Det handler blandt andet om, hvorvidt bandet ovehovedet vil rejse rundt i Europa og om de kan komme ind i Europa.

Koncerten i Middelfart er den eneste koncert i hele Norden for den amerikanske rockgruppe, der har leveret hits som "Dream on", "Walk this way" og Diane Warren-pophittet "I Don't Want to Miss a Thing".

Grøn Koncert

Tidspunkt: 24. juli
Status: Ikke aflyst

Hvert år tager Grøn Koncert rundt i hele Danmark med nogle af tidens mest populære musiknavne, og efter planen kommer festlighederne til Odense den 24. juli 2020.

Der er dermed over fire måneder til årets Grøn Koncert, der endnu ikke er aflyst.

"Vi ved ikke, om det til den tid er nødvendigt med ekstraordinære tiltag på grund af COVID19. I givet fald vil vi som arrangør handle derefter. Pt. fortsætter vi planlægningen af Grøn Koncert som normalt, og vi vil de kommende måneder fortsætte planlægningen på baggrund af myndighedernes eventuelle anbefalinger og krav", skriver Grøn Koncert på deres hjemmeside.

Læs også: Grøn Koncert i Odense er udsolgt
Gå tilbage Del
25. jul. 2019 kl. 13:55

Grøn Koncert i Odense er udsolgt

Masoud Jafari Pouia

27.000 mennesker har købt billet til fredagens Grøn Koncert i Odense, der er udsolgt.

Grøn Koncert i Odense er udsolgt. Det oplyser arrangøren Muskelsvindfonden, der fortæller, at der er blevet solgt 27.000 billetter til de grønne koncerter.

- Det er helt vildt, skriver arrangørerne på Facebook.

Sommerkoncerterne finder traditionen tro sted fredag på Dyrskuepladsen. Det er 36. gang, at Grøn Koncert afvikles i Odense.

- Vi kan melde udsolgt i morgen i Odense, som er en af tourens største koncertbyer. Vi glæder os til en fantastisk solrig festdag i det fynske, siger indsamlingschef i Muskelsvindfonden Theis Petersen.

Der var også udsolgt til Grøn Koncert i Odense i 2018.

Danske hovednavne

Årets hovednavne på Grøn Koncert tæller blandt andre Dizzy Mizz Lizzy, Alphabeat, Carpark North og Anne Linnet Band - Anne Linnet, Sanne Salomonsen og Lis Sørensen.

I Odense venter en dag med strålende solskinsvejr, dansk musik og kolde fadøl. Det kan ikke udelukkes, at det gode sommervejr har spillet en rolle i salget af de mange billetter.

Vejrudsigten melder om sol, skyfri himmel og op imod 32 grader i Odense fredag eftermiddag. Koncertpladsen åbner klokken 13.00 og lukker igen klokken 21.30.

Der var også udsolgt til Grøn Koncert i Aarhus i lørdags, hvor 35.000 gæster mødte op.

Folkene bag Grøn Koncert oplyser, at der fortsat er billetter til salg til de resterende grønne koncerter i Næstved og Valby.

Skarøfestival

Tidspunkt: 29. juli-1. august
Status: Ikke aflyst

Arrangørerne bag Skarøfestivalen regner fortsat med at kunne byde på musik, mad og hygge denne sommer.

- Vi tror på, at vi må afholde festivalen i august, og arbejder ud fra det, selvom vi selvfølgelig ikke kan vide noget med sikkerhed. Vi har ikke ændret noget i planerne for selve afholdelsen af Skarøfestivalen 2020, skriver Lasse Bekker, der er indehaver af Kammerateriet Musik & Events, der arrangerer Skarøfestivalen, til TV 2/Fyn.

Læs også: Kærligheds-hippie-agtig baghavefest:
  • Det er et magisk sted at spille
Gå tilbage Del
3. aug. 2019 kl. 12:08
Fyn

Kærligheds-hippie-agtig baghavefest:
  • Det er et magisk sted at spille

For ottende år i træk er der festival på Skarø. Magtens Korridorers forsanger Johan Olsen kalder festivalen for en kærligheds-hippie-agtig baghavefest med en speciel pionérånd.

Omkring 1.500 mennesker samles hvert år på Skarø til øens årlige festival. Øen er ikke mere end to kvadratkilometer stor, og til trods for det er er en lille festival, formår man at tiltrække store navne.

“Det er et meget, meget magisk sted at spille. Og et publikum, der faktisk er ret unikt.”

— Johan Olsen, forsanger i Magtens Korridorer.

Sidste år var C.V. Jørgensen på programmet, og i år er det navne som Magtens Korridorer og Dizzy Mizz Lizzy, der spiller op på den lille ø.

- Her er der en stemning, der er ret vild faktisk. Der er den der følelse af, at alle ligesom er sammen om den her kærligheds-hippie-agtige baghavefest. Og det er et mirakel, at manden (Arrangør Lasse Bekker red.) har fået det til at ske, siger Johan Olsen, der er forsanger i Magtens Korridorer.

Det er anden gang Johan Olsen spiller på Skarøfestivalen. Han har tidligere optrådt med bandet Pligten Kalder.

Genfødt i 2009

Medejer og arrangør af festivalen, Lasse Bekker, bor selv på Skarø. Der har været festival på øen siden 1994, hvor den er blevet afholdt af flere forskellige arrangører.

Lasse Bekker tog initiativet i 2009, efter den tidligere arrangør Michael Nielsen havde meddelt, at festivalen lukkede og slukkede med ham som arrangør. Første år med Lasse Bekker som arrangør mødte 700 gæster op.

Arkiv / Alexander Aagaard
Festivalen hed tidligere "Love-in", men i 2018 valgte man at gå tilbage til det oprindelige navn "Skarøfestivalen"

Nu er den vokset til 1.500 gæster, og den skal ikke være større, hvis man spørger arrangøren.

- Skarøfestivalen er en lille festival. Det er sådan noget, man ikke skal lave om på. Det er selve DNA'en i festivalen. Så det er nøjagtig sådan her, det skal være, siger han.

Også forsangeren i Magtens Korridorer sætter pris på festivalens størrelse. Bandet måtte skrue sidespejlene af deres lastbil for at kunne bakke op til scenen, men det er en del af charmen.

- Det er et meget, meget magisk sted at spille. Og et publikum, der faktisk er ret unikt.

- Hvis du står over for 10.000 mennesker på en kæmpe festival, så er du lidt en del af en maskine. Det er altid en fornøjelse at spille, men det er også vigtigt, at den der maskine virker, for det nytter ikk noget, hvis der er et eller andet, der går galt, eller hvis man siger et eller andet "bla bla". Her er der en mere loose stemning, så man får lov at nyde festen lidt mere, siger Johan Olsen.

Arkiv / Alexander Aagaard
Magtens Korridorer spillede fredag på festivalen. 

Anderledes fællesskab

Med navne som Dizzy Mizz Lizzy, C.V. Jørgensen, Søs Fenger og Magtens Korridorer har festivalen haft udsolgt flere år i træk. Arrangøren mener, at festivalen ikke tiltrækker én type gæster, men i stedet mange forskellige.

- Det er søde mennesker. Det, tror jeg, er det nærmeste, man kan komme det, for det er svært at lave en fællesnævner for dem, siger han.

Lasse Bekker mener ikke, det nødvendigvis er musikken, der tiltrækker folk, og det gør, at festivalen tiltrækker mange forskellige mennesker.

- Folk spreder sig meget bredt, fordi fællesskabet ikke er defineret af en alder eller en speciel musikgenre. Jeg tror simpelthen, det er defineret af, at man har lyst til at være på en festival på en ø, siger han.

Se hele indslaget om Skarøfestivalen herunder. 

Ifølge ham vil Skarøfestivalen endda tilpasse sig de nye omstændigheder, hvis festivalen får lov at blive afholdt.

- Vi kan se, at mange får det svært økonomisk. Så vi gør mere ud af billige tilbud på festivalen, så man har råd til at holde familieferie herovre. Blandt andet billig morgenmad og billig familiemad på pladsen, oplyser han.

H.C. Andersen Festivals

Tidspunkt: August
Status: Ikke aflyst

Det er stadig planen at afholde H.C. Andersen Festivals som planlagt, når vi når august måned.

Det oplyser festivalens marketing- og kommunikationschef Rikke From Larsen i en sms.

- H.C. Andersen Festivals tager naturligvis regeringens udmeldinger om Covid-19 alvorligt og tager derfor alle de nødvendige forholdsregler, men arbejder derudover ufortrødent videre på at planlægge dette års festival i forventningen om, at situationen er normaliseret, når vi når den tredje uge i august, skriver hun.

H.C. Andersen Festivals finder sted i uge 34 og byder både på musik, dans, sang, mad og scenekunst.

Odense Havnekulturfestival

Tidspunkt: 30.-31. maj
Status: Ikke aflyst

Forberedelserne til årets havnekulturfestival i Odense er i fuld gang, og i skrivende stund er arrangementet endnu ikke aflyst.

Odense Kommune følger sundhedsmyndighedernes opdateringer tæt, fortæller kultur- og eventkonsulent Kristina Sjögreen.

Torsdagskoncerter i Kongens Have

Tidspunkt: Juli
Status: Intet oplyst

Odense Kommune er i færd med at overdrage de populære torsdagskoncerter til en ekstern part, der fremover skal drive arrangementerne i Kongens Have i Odense.

Læs også: OB sender spillere hjem efter forbud fra Odense Kommune
Gå tilbage Del
25. mar. 2020 kl. 23:35

OB sender spillere hjem efter forbud fra Odense Kommune

Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Odenses græs må ikke betrædes, fastslår kommunen, og dermed går OB's træningsplaner i vasken.

Odense Kommune har nedlagt forbud mod, at OB's superligaspillere genoptager træningen på kommunens baner.

OB-truppen var ellers klar til at gå på græs, efter at Divisionsforeningen udsendte nye anbefalinger for, hvordan klubberne skal forholde sig under coronakrisen.

I de nye anbefalinger åbner man for, at spillerne kan træne sammen i mindre grupper på maksimalt otte personer ad gangen, hvilket inkluderer både spillere og trænere.

Men da Odense Kommune blev bekendt med OB's planer, indskærpede man over for klubben, at alle kommunens idræts- og fritidsfaciliteter er lukket frem til 13. april.

- Det skal understreges, at der ikke må foregå fodboldtræning på boldbanerne, det gælder alle klubber, og det er OB's superliga også informeret om. De har taget dette til efterretning og stoppet træningen igen, lyder det ifølge SportFyn i en kommunal e-mail.

OB ejer ikke selv sine træningsbaner og er derfor afhængig af grønt lys fra kommunen for at betræde græsset i den fynske hovedstad.

På sin hjemmeside bekræfter OB onsdag eftermiddag, at det lige nu ikke er muligt at træne på kommunens baner.

- Vi accepterer kommunens påbud, som bringer klubben og vores spillere i en ny situation, som vi nu tager til efterretning.

Senere onsdag aften tilføjer OB, at spillerne i forlængelse af dette er sendt hjem.

- Det medfører nu, at OB sender spillerne hjem på lønkompensation fra i dag. Klubben må således ikke sende træningsprogrammer længere, og der er heller ikke mulighed for behandling, lyder det på OB's hjemmeside.

Den eksterne part er fundet, og kommunen er nu i gang med at færdigforhandle aftalerne. Hvem, der fremover skal stå for torsdagskoncerterne, er dermed ikke offentliggjort endnu.

Det bliver den kommende arrangørs ansvar at tage stilling til, om torsdagskoncerterne i juli 2020 skal aflyses på grund af coronavirus.

Sidste skoledag for 9. klasse

Tidspunkt: 20. maj
Status: Ukendt

Opdatering

  1. Opdateret med citater fra Kammerateriet, der arrangerer Skarøfestivalen.

  2. Artiklen er opdateret med den aktuelle udmelding fra Langelandsfestivalen.

  3. Artiklen er opdateret med skriftligt citat fra H.C. Andersen Festivals.

Artiklen opdateres ...

26. dec. 2024 kl. 13:01
Tophistorie
Fyn
Ida Alstrup

Støjbergs Syrien-forslag frister ikke - Jafar vil hellere være fattig i Danmark end rig i Syrien

LYT
Del
Link
kopieret!

31.000 syriske flygtninge skal vende tilbage til hjemlandet.

Det fortæller partiformand for Danmarksdemokraterne, Inger Støjberg, i Jyllands-Posten torsdag. Og hun har sågar en klar plan for, hvordan hun skal få hovedparten af de 45.000 syrere i Danmark til at rejse tilbage.

Jafar Hassan, der kom til Danmark i 2015, har dog ingen planer om at takke ja til dette tilbud.

Tak for tilbuddet, men nej tak

Som det ser ud nu, giver den danske stat en repatrieringsydelse på lidt over 150.000 kroner til syrere, der vender hjem.

Dette beløb vil Inger Støjberg fordoble, så ydelsen kommer til at hedde 310.834 kroner per voksen syrer.

Hun forklarer til Jyllands-Posten, at man for de penge vil have mulighed for at skabe sig en indtægt og et hjem dernede.

Men hvis Inger Støjberg bankede på Jafar Hassans dør med en check på 300.000 kroner, så ville svaret være kort og klart.

- Jeg ville sige tak for tilbuddet, men pænt nej tak, fortæller han til TV 2 Fyn.

Han forklarer dog videre, at han tror, mange vil takke ja til tilbuddet.

- Du kommer langt i Syrien for 300.000 kroner, men jeg vil hellere være fattig i Danmark end rig i Syrien, siger Jafar Hassan.

Han uddyber, at mange syrere blot har ventet på, at Bashar al-Assad blev væltet, og at flygtninge nu vil vende tilbage i større grad.

Jeg rejser tilbage, hvis …

Jafar Hassan har siden 2015 bygget et liv op i Danmark, og bor i Ullerslev. Han ser det ikke som en mulighed at rejse permanent tilbage til Syrien.

- Jeg har afsluttet 9. klasse, 10. klasse og er i gang med en pædagoguddannelse, så jeg har næsten alt her, fortæller han.

Dog findes der også noget, der trækker ham tilbage til hjemlandet.

- Min mor, far og tre søskende bor stadig i Syrien, og dem vil jeg meget gerne se noget mere, siger han.

Derfor ser han, at der kun findes ét tilbud, der kunne få ham til at rejse tilbage til Syrien.

- Jeg skulle have mulighed for at bo begge steder og kunne rejse frit mellem landende, forklarer han afrundende.

Jafar Hassan er bevidst om, at han kan bidrage i Syrien, men står det til ham, kan han også bidrage i Danmark med sin uddannelse.

Et land han hellere vil være i.

26. dec. 2024 kl. 17:01
Tophistorie

Krudtsælgere frygter kunder kvæler nytårsaften: - Synd for de små

LYT
Del
Link
kopieret!

I år er nye regler for fyrværkeri trådt i kraft, som betyder, at det nu kun er lovligt at fyre af i to dage - fra den 31. december til 1. januar.

Men den nye lovgivning får flere fynske fyrværkerisælgere til at se på fremtiden med bekymring. To fyrværkeriforhandlere, som TV 2 Fyn har talt med, tvivler nemlig på, at alle kan overholde reglerne.

Og hvis ikke folk kan holde i raketterne i ro, så frygter forhandlerne, at det kan føre til yderligere stramninger, som i sidste ende vil betyde, at man ikke må sælge eller købe nytårsfyrværkeri.

- Så siger politikerne, at nu er der ikke noget, der hedder nytårskrudt, og det vil være synd for de små, siger Claus Oldenbjerg, der driver Krudttossen.

25. dec. 2024 kl. 12:00
Tophistorie
Fyn
TV 2, Robert Wengler/Ritzau Scanpix, Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Kan du forudse, hvad der sker i 2025? Tip en 13'er og vind kæmpe gavekurv

LYT
Del
Link
kopieret!

Vinder Viktor Axelsen Denmark Open, bliver det nye supersygehus udskudt endnu en gang, og vender forsiden tilbage på tv2fyn.dk?

Hvis du kan spå om året 2025, kan du vinde en gavekurv til en værdi af 500 kroner.

Du skal have kigget i spåkuglen og indtastet dine svar, inden kongens første nytårstale begynder den 31. december.

Vinderen findes, når året 2025 går på hæld.

Regler og betingelser:

Husk at udfyld både mail og telefonnummer, så vi kan komme i kontakt med vinderen. Ved deltagelse accepterer du samtidig, at vi må kontakte dig. Vinderen vil blive kontaktet direkte og skal være indstillet på, at præmieoverrækkelsen filmes til web og tv. Flest korrekte svar vinder. Er der lige mange korrekte svar, findes vinderen ved lodtrækning. Seneste besvarelse gælder.

Din besked er sendt 👍
Beklager! Noget gik galt 😞
26. dec. 2024 kl. 19:43
Dansk Kennel Klub

Er din hund klar til nytår? Få tjeklisten her

LYT
Del
Link
kopieret!

Er man en af de hundeejere, hvis firbenede ven reagerer kraftigt på fyrværkeri, så er Dansk Kennel Klub klar med en tjekliste, der kan hjælpe ens hund gennem nytårsdagene.

I et opslag på Facebook opfordrer de til, at man har planlagt, hvor ens hund er nytårsaften, hvis man ikke er hjemme. Kan man ikke tage den med sig, skal man overveje, om den skal passes.

Derudover skal man skynde sig, hvis hunden skal have angstdæmpende medicin, og i tilfælde af at ens hund kan finde på at løbe væk, er det en god idé at sikre sig, at der er et lovpligtigt hundetegn i hundens halsbånd.

Sidst men ikke mindst kan man venligt huske folk på den nye lovgivning, hvis de affyrer fyrværkeri før 31. december.

26. dec. 2024 kl. 19:02
TV 2

Ventetiden i Familieretshuset stiger - fynsk politiker vil undgå "tåbeligt dobbeltarbejde"

LYT
Del
Link
kopieret!

Foreningen af Faste Værger i Danmark foreslår, at det fremover skal være kommunerne, som skal oprette værgemål for demente og senhjerneskadede borgere.

Blandt andet for at mindske ventetiden og undgå dobbeltadministration ved, at der ikke er to myndigheder, som skal sagsbehandle de samme sager, lyder argumentet. Det skriver DR.

KL er ikke videre begejstret for forslaget, men flere ordførere på Christiansborg synes, at forslaget er spændende, og de er parate til at kigge på, om kommunerne skal overtage opgaver fra Familieretshuset. Blandt andet fynskvalgte Katrine Daugaard, der er socialordfører for Liberal Alliance.

- Hvis der er dobbeltarbejde, er det jo tåbeligt, siger hun.

26. dec. 2024 kl. 17:45

Vej kortvarigt spærret på grund af politiarbejde

LYT
Del
Link
kopieret!

Torsdag eftermiddag var det ikke muligt at passere Lillebæltsbroen.

Af Vejdirektoratets trafikinfo fremgik det, at broen var spærret i begge retninger på grund af politiarbejde.

TV 2 Fyn har været i kontakt med Fyns Politi, der oplyser, at Sydøstjyllands Politi kortvarigt var til stede på broen, men derudover ikke har yderligere at tilføje.

26. dec. 2024 kl. 16:21

Selv Christian Eriksen har deltaget - Traditionsrigt fodboldstævne sparket i gang

LYT
Del
Link
kopieret!

2. juledag blev et af Danmarks største indefodboldstævner sparket i gang i Odense idrætshal.

Stævnet, Fyens Stiftstidendes indefodboldstævne, er en tilbagevendende tradition og har været afholdt næsten hvert år siden 1961.

Over fem dage spilles mere end 1.000 kampe.

Gennem årene har fodboldtalenter som Christian Eriksen og Rasmus Falk slået deres folder til stævnet.

Og hos både stævneleder og forældre glæder man sig til at bruge de kommende dage rundt om det brune trægulv.

26. dec. 2024 kl. 15:02
GRAFIK / TV 2 Vejret

Vejret skifter frem mod nytårsaften

LYT
Del
Link
kopieret!

Vejret over Danmark styres i øjeblikket af et højtryk over Centraleuropa, der giver os det milde og grå vintervejr. Til gengæld sørger det også for mest tørt vejr.

Det bliver der dog lavet om på i den kommende weekend, hvor et vejrskifte ventes at finde sted.

Året ser således ud til at slutte af med markant mere ustadigt vejr, når der bliver åbnet for, at lavtrykkene kan sende regnvejr ind over landet.

I starten af det nye år viser prognoserne så lidt køligere, som måske kan være med til at give sne til Danmark.

26. dec. 2024 kl. 13:57

Rekordmange dage med strømpris under nul kroner i 2024

LYT
Del
Link
kopieret!

Danske elkunder har kunnet glæde sig over et rekordhøjt antal dage, hvor strømprisen har været under nul kroner.

Det viser en opgørelse lavet af energiselskabet NRGi og forsikringsselskabet Gjensidige. I Østdanmark har der været 275 timer, hvilket er 19 procent flere end de 231 timer i 2023.

- Der har været et stort fokus på de tidligere års meget svingende elpriser, særligt når prisen er høj. Men vi ser nu også flere perioder med lave eller negative elpriser, siger Bo Halm Andersen, der er byggesagkyndig og energikonsulent hos NRGi, i en pressemeddelelse.

Det er særligt kunder med en variabel elaftale, der har fordel af de negative elpriser.

26. dec. 2024 kl. 11:58
Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Flere er blevet julemillionærer - her er den fynske vinderkupon købt

LYT
Del
Link
kopieret!

1. juledag blev 29 danskere en million kroner rigere, da Danske Spils nye “juletradition” Det Store Jule Lotto løb af stablen.

Vinderne kommer fra alle egne af det ganske land, og på Fyn udløste en enkelt kupon en milliongevinst. Danske Spil oplyser, at kuponen er købt i Føtex på Møntergade i Svendborg, og at gevinsten var på en million kroner.

Det Store Jule Lotto fungerer præcis som alle andre trækninger i Lotto, men trækkes ekstraordinært den 25. december. Den helt store forskel er, at der trækkes 25 ekstra julemillionærer – og at trækningen ikke finder sted på en lørdag.

26. dec. 2024 kl. 10:40
Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Her er forældrene mest tilfredse med folkeskolen

LYT
Del
Link
kopieret!

Umiddelbart kan det være svært at forestille sig, hvad Langeland-, Lemvig- og Thisted Kommune har til fælles. Men det er de tre kommuner i Danmark, hvor forældrene er mest tilfredse med folkeskolen.

Ifølge CEPOS, som står bag analysen, er der dog sket en ændring i den måde, hvorpå forældre vurderer folkeskolen. For i år lægger forældrene i højere grad vægt på børnenes trivsel og ikke længere kun på faglige resultater.

- Forældrenes øgede fokus på trivsel i forhold til for få år siden viser, at vi som samfund har taget en kraftig og hurtig drejning mod en mere helhedsorienteret tilgang til uddannelse, siger Karsten Bo Larsen, forskningschef i CEPOS.

Negativt pres på folkeskolen

Ifølge Andreas Rasch-Christensen, forskningschef ved VIA UC, er det øgede fokus på trivsel ikke kun en positiv ting for folkeskolen. Det kan nemlig være med til at skabe et uretfærdigt pres, som folkeskolen ikke kan løse alene.

- Trivsel er ikke stationær, og det påvirkes af mange andre forhold end skolen. Som barn indgår man i mange typer fællesskaber, så det er ikke en opgave, skolen kan løse alene.

Trivselsmålinger blandt elever viser ifølge Andreas Rasch-Christensen, at over 86 procent af alle elever i folkeskolen er glade for at gå i skole. Det er positivt, men der er en skæv tendens, hvor det primært er børn fra socialt velfungerende familier, som scorer højt.

Tilbage til Langeland, Lemvig og Thisted – for her er forældrene, målt på en skala fra et til fem, i gennemsnit 4,1 tilfredse med folkeskolen. Otte kommuner ligger med en tilfredshed over 4,0, mens tre kommuner ligger under 3,5.

26. dec. 2024 kl. 9:47

Antallet af juleindbrud er næsten fordoblet

LYT
Del
Link
kopieret!

Indbrudstyvene har haft travl på Fyn, der er hårdere ramt af juleindbrud end i andre regioner.

Juleaften noterede Fyns Politi 24 anmeldelser om indbrud, og bare et døgn senere er det tal oppe på 40. Det fortæller vagtchef hos Fyns Politi, Bjarne Tykgaard, til TV 2 Fyn.

2. juledag forventes at være dagen med mest juletrafik, og derfor er der også mange, som vender snuden hjemad. Det kan få antallet af anmeldelser til at stige yderligere, fortæller vagtchefen:

- Det er desværre nok realistisk, at der er folk, som vender hjem til et hus, der har været indbrud i, fortæller han.

Onsdag lød det fra vicepolitiinspektør ved Fyns Politi Anders Therkelsen, at intet er for småt til, at man ringer 114.

26. dec. 2024 kl. 9:07
Presse-fotos.dk

Politiet giver opdatering efter bil kørte i havnen

LYT
Del
Link
kopieret!

Tidlig torsdag morgen endte en bil i vandet i Svendborg Havn. Politiet blev tilkaldt og fik sendt dykkere ned til bilen for at undersøge sagen nærmere.

- Der var ikke nogen i bilen, fortæller vagtchef ved Fyns Politi Bjarne Tykgaard til TV 2 Fyn.

Vagtchefen kan ikke fortælle, hvordan bilen er havnet i havnen, og at man stadig efterforsker sagen.

Politiet har været i kontakt med bilens ejermand, men vagtchefen ønsker ikke at fortælle, hvorvidt bilejeren selv har været involveret i episoden.

Bilens ejer har dog fået til opgave at få bilen hevet op af havnen, fortæller Bjarne Tykgaard.

Dit digitale aftryk

Vi bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Enkelte bruges til reklameformål. Vi klatter ikke med dine data, og du kan altid trække dit samtykke tilbage. Læs mere her.

Du kan altid ændre dine præferencer senere

Her kan du finde en oversigt over, hvilke cookies vi potentielt sætter.

Se flere detaljer om vores cookies her