Internationalt anerkendt brygmester til Fyn

Albanis nye mikrobryggeri er gået i drift. Internationalt anerkendt brygmester begejstret for det nye anlæg.

Fyn har fået ny brygmester.

Det er ølmastodonten Royal Unibrews Albani-bryggeri i Odense, som er lykkedes med at trække en internationalt anerkendt brygmester til Fyn.

Navnet er Anders Kissmeyer. Han står nu i spidsen for Albanis seneste satsning: Et spritnyt mikrobryggeri, som netop er blevet taget i brug for første gang.

- Nu er jeg ikke religiøs, men hvis jeg var, så ville det her nok være det tætteste på himlen, jeg kan forestille mig, siger Anders Kissmeyer.

Odensebryggeriet, som ellers er bedst kendt for sine konsumøl - altså de velkendte Odense pilsner og Odense Classic - er netop begyndt at producere specialøl. Det er nemlig et marked i rivende vækst, og den vækst vil Albani gerne have sin bid af kagen af.

- Markedet for specialøl er i fantastisk vækst, og det har det været de seneste seks år. Derfor vil vi gerne ind på det marked, fortæller Jesper Larsen, brand manager hos Albani i Odense.

Og det kræver altså et mikrobryggeri bygget specielt til formålet.

- Når vi brygger på vores almindelige anlæg, så brygger vi minimum 40.000 liter. Men på det nye mikrobryggeri kan vi brygge helt ned til 2.500 liter ad gangen. Og det giver os en fleksibilitet til at eksperimentere, og til at vi kan svare på den efterspørgsel der er blandt kunderne for større variation og unikke øl.

Fra Nørrebro til Odense

Når Anders Kissmeyer glæder sig over sin nye tjans som brygmester på Albanis nye mikrobryggeri, så skyldes det flere forhold.

Siden 2010, hvor han forlod Nørrebro Bryghus, har han flakket om fra bryggeri til bryggeri og eksperimenteret. Mange af bryggerierne, han har forsøgt sig frem på, har ligget i USA og Canada, hvor specialøllet er om muligt endnu mere populært end herhjemme.

Men der er en hage ved at arbejde alene på små bryggerier:

- Jeg har knoklet rundt de sidste mange år som sådan en enmandshær. Det har også været mægtig sjovt, men det har været meget svært at få produkterne ud over rampen. Med det her projekt med en stor organisation i ryggen er jeg meget mere optimistisk omkring, at det gode øl kommer meget længere ud, siger Anders Kissmeyer.

Samtidig er det en fornøjelse at brygge øl på et anlæg som Albanis nye mikrobryggeri, fortæller brygmesteren.

- Det her nye mikrobryggeri er jo state of the art. Så du får optimal kontrol på alle processer. Man snakker meget om håndværksøl og ikke-håndværksøl. Men håndværksøl har i min begrebsverden ikke noget at gøre med, at man ikke har styr på de enkelte processer, siger Anders Kissmeyer.

Ud over det nye mikrobryggeri, som altså er i funktion nu, så bygger Albani på et showroom, hvor folk kan komme og smage de mange specialøl, mikrobryggeriet producerer.

Oversigt

    Oversigt