Trodser corona: Rekordmange feriegæster besøger Fyn
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
I 2021 var der ti procent flere overnatninger på Fyn sammenlignet med antallet i 2017.
Der var ekstra gang i bookingsystemerne på de fynske hoteller og campingpladser i 2021.
Sidste år bookede over fire millioner gæster sig ind på fynske overnatningssteder. Det er en stigning på ti procent sammenlignet med antallet af gæster i 2017. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.
Unge campister satte tankerne i gang - nu bliver fynsk turisme mere bæredygtig
Turister vil have flere grønne ferietilbud, og flere fynske turismevirksomheder sætter bæredygtighed på dagsordenen, viser en ny undersøgelse.
Det er nok de færreste, der tænker på turismebranchen som det første, når det kommer til klimaet og bæredygtighed.
Men både tallene og tendenserne viser, at både turismevirksomhederne og turisterne i højere grad fokuserer på klimavenlige valg, når det kommer til feriedestination og ferieaktiviteter.
En ny undersøgelse foretaget af AM Research for Destination Fyn viser, at 29 procent af de fynske turismevirksomheder i høj grad har integreret bæredygtighed i deres forretningsmodel i 2021. Resultaterne viser også, at flere virksomheder i højere grad har valgt at sætte bæredygtighed på dagsordenen i forhold til sidste år.
- Vi oplever en høj grad af interesse i bæredygtighed i de fynske turismevirksomheder, og den er også stigende, siger Mark Hauge Errebo Østergaard, som er forretningsudvikler hos Destination Fyn.
Økonomisk gevinst
Selvom det kan lyde dyrt at skulle investere i den grønne omstilling, behøver det ikke nødvendigvis at koste det store; tværtimod.
Undersøgelsen viser nemlig også, at 15 procent af de fynske virksomheder i høj eller meget høj grad oplever en økonomisk gevinst ved deres investeringer i mere bæredygtige løsninger. Det er en stigning på ti procentpoint i forhold til sidste år.
- Udover natur og miljø, som er oplagte, så er der økonomisk gevinst i at reducere sit energiforbrug; vand, varme og el. For turismevirksomhederne er det også i høj grad branding af sig selv som virksomhed og styrke sit image over for turisterne. De internationale turister har i høj grad fokus på bæredygtighed, siger Mark Hauge Errebo Østergaard.
Efterspørgslen på bæredygtige ferietilbud fra både danske og udenlandske turister er også stigende. En tredjedel af de fynske turistvirksomheder oplever nemlig en høj eller meget høj efterspørgsel - det er næsten en fordobling i forhold til 2020. Dette oplever de blandt andet hos Ronæs Strand Camping.
- Vi ser især, at vores nye, unge campister er meget miljøbevidste og spørger til det. Det har også været med til at flytte os, siger Peter Bonde, som ejer og driver Ronæs Strand Camping.
Her har campingpladsen blandt andet opstillet et stort affaldssorteringsanlæg og er i gang med at gøre hele vandsystemet mere bæredygtigt ved at rense og genbruge vandet fra bruserne til at skylle ud i toiletterne.
- Det handler om miljøtanken, og så er vand en ressource. Og så skal det heller ikke være en hemmelighed, at hvis det lykkes, så er der også en økonomisk gevinst for det, så der også kan blive en forretningsmodel ud af det. Det er potentielt en besparelse på 40 procent på vores vandafledningsafgift, fortæller Peter Bonde.
Samarbejde er vejen frem
Destination Fyn oplever også, at turismevirksomhederne især efterspørger inspiration og sparring til at implementere mere bæredygtige tiltag i praksis.
For at efterkomme dette har Erhvervshus Fyn, som Destination Fyn er en del af, valgt at tilbyde et forløb i Grøn Cirkulær Omstilling med en række workshops til forskellige fynske virksomheder.
Her kan virksomhederne sparre med hinanden om måder at blive mere klimavenlige på og få tilknytning af ekstern ekspertise for 90.000 kroner til et konkret projekt. Disse forløb har mere end 60 fynske virksomheder allerede været igennem. Det er netop sådanne samarbejder, som skal sætte skub i den grønne omstilling, mener Mark Hauge Errebo Østergaard.
- Vi er rigtig glade for det samarbejde, der er opstået i det fynske turismenetværk på baggrund af det kollektive forløb, vi har lavet i Grøn Cirkulær Omstilling. Vi kan se, at når virksomheder snakker sammen, så er der flere ligheder, end der er forskelle, på tværs af branche og størrelse, siger han.
Ronæs Strand Camping deltager i øjeblikket i et forløb med fire andre virksomheder, som alle arbejder med turisme. Det har været en særdeles gavnlig og lærerig oplevelse.
- Det handler om problematikken og vidensdelingen. Det er allerbedst, når vi sidder samlet og snakker om det. Vi kan ikke sidde hernede i en osteklokke og tro, at vi opfinder hele verden, fortæller Peter Bonde.
Noget tyder da også på, at den bæredygtige udvikling kommer til at gå endnu mere frem i de kommende år. I september fik den fynske turisme nemlig sin helt egen strategi for bæredygtighed i turismen som et vigtig skridt på vejen mod målene i den fælles fynske vision, FYN2030.
- Det er jo en rigtig dejlig nyhed, som bekræfter den gode fornemmelse, vi har haft hen over efteråret. Jeg synes godt, vi kan tillade os at være stolte over, hvordan vi sammen på Fyn har klaret os igennem pandemien overordnet set, siger Rasmus Hessum, direktør i Destination Fyn, som er en del af Erhvervshus Fyn.
Populære campingpladser
Især på de fynske campingpladser er der sket en fremgang. Her er der sket en stigning på hele 30 procent i 2021 sammenlignet med 2017.
På liste med Milano og Valencia: Kendt magasin kårer Odense til en af Europas byperler
Odense er kommet med på en fornem liste over byperler i Europa, der er værd at besøge. Med i deres beskrivelse er blandt andet H.C. Andersens Hus og vinbaren Lalou.
Hver dag nyder mange odenseanere at slentre gennem Munke Mose og kigge på dyrene i den zoologiske have på vej ud til Skovsøen.
I fremtiden kan man med stor sandsynlighed dele den oplevelse med en del turister. TimeOut, et engelsk magasin, der bliver udgivet i flere lande, har nemlig kåret Odense til én af Europas byperler. Byen indtager fjerdepladsen på en liste over i alt 16 byer, og har blandt andet selskab af Milano og Valencia.
I magasinet bliver vinbaren Lalou nævnt med sætningen: "Head to Lalou for a early bev", og det glæder ejerne at vinbaren i Pogestræde at få den omtale.
- Det er jo et betydeligt rejsemagasin, så det er vi selvfølgelig stolte over, siger Thomas Brieghel, der ejer Lalou sammen med kompagnonen Ivan Laursen.
Det skriver TimeOut om Odense
Just 90 minutes by train from Copenhagen is dinky, charming Odense. The brand-new architectural wonder that is the Hans Christian Andersen Museum is an affectionate tribute to the fairytale author. With its inventive biographical exhibits – including theatrical imaginings of his memoirs and inanimate projects that come alive (much like in his stories) – this thoroughly fun museum would no doubt have delighted the Danish master. A slick light railway is being built across the city and is due to open in spring 2022, making the beautiful old quarters and vibrant newer neighbourhoods much easier to hop between.
The perfect day: Settle in at Hotel Odeon for swift access to both the train station and the picturesque Old Town. Head to Lalou for a early bev, then grab dinner at the historic Sortebro Kro, where you can expect seasonal treats like scallops and roe deer with berries, plus impeccably classy service.
Kilde: TimeOut
Et pejlemærke
Når Thomas Brieghel og Ivan Laursen serverer deres forskellige vine på Lalou er det allerede for flere turister.
- Der kommer en del turister fra Norge, som har børn, der studerer i byen, men vi ser mest odenseanere her, siger han.
Men alt det kan ændre sig med så fornem en plads på listen over bedste steder at opleve mad, natteliv, kultur og samfund rundt i Europa. Et magasin som Thomas Brieghels kompagnon Ivan Laursen selv benytter sig meget af på sine rejser.
- Det er et pejlemærke, og det er jo en måde at orientere sig om et land. På samme måde som turister nu vil orientere sig i Odense, siger Thomas Brieghel.
Nu håber han snart at kunne byde endnu flere turister indenfor.
- Man kan håbe, at det er et magasin, der har en stor impact. Og det virker det til, at det har, siger han.
Tryk på billederne nedenfor og få idéer til mad, natteliv, kultur og samfund i Odense.
Det betyder, at mere end halvanden million mennesker lagde sig til rette i enten telt eller campingvogn sidste år.
Den store længsel efter overnatning på campingpladser mærkede de også ved campingpladsen First Camp Hasmark Strand på Nordfyn sidste år. Her var efterspørgslen så stor, at de i de bedst belagte uger havde 2.500 gæster om ugen.
- Det hele var totalt udsolgt. Faktisk helt fra uge 27 til uge 32. Der havde vi ikke en eneste plads ledig. Hvis der kom nogen fra gaden, måtte vi desværre afvise, siger Gustaf Josefsson, som er destinationsmanager ved First Camp Hasmark Strand.
I et coronaår
At Fyn rundede de fire millioner overnatninger i et år, hvor de første fire måneder var præget af nedlukning, tegner godt for fremtiden, mener Rasmus Hessum fra Destination Fyn.
Hold musen hen over grafikken og se tallene.
- Vi har benyttet lejligheden under pandemien til at få bidt os rigtig godt fast på det danske marked. Med en stærk fælles indsats blandt andet med ”Fyn skal det være"-kampagnen indledte vi allerede i 2020 opbygningen af et stærkere kendskab til Fyn, siger Rasmus Hessum.
Destination Fyn mener, at øen nu tydeligt er kommet på danskerne og turisternes radar, og at især Fyns erhvervsturisme ligger højt.
- Vi har nogle dygtige hoteller og konferencecentre, som meget hurtigt lykkedes med at få gang i hjulene efter genåbningen. I efteråret har de løbet virkelig stærkt og indhentet meget af det tabte, siger Rasmus Hessum.
Hotelejer blev haglet ned - så gik lokale til modangreb
En lokal erhvervsdrivende kunne ikke stå på sidelinjen og se til, da ejeren af Hotel Faaborg blev angrebet. Derfor opfordrede hun folk til at komme med en modreaktion.
Skældsord og dårlige anmeldelser har regnet ned over Hotel Faaborg, siden ejeren valgte at fastholde kravet om mundbind og coronapas.
Men de mange negative tilkendegivelser har efterhånden skabt en større modreaktion. Den kommer blandt andre fra Stine Mjaaland, ejer af Vejkanten Falsled.
Hun har på Facebook opfordret til at støtte hotellet eller sige de onde tunger imod. Den slags skal vi ikke finde os i, skriver hun med store bogstaver.
- Man kan være uenig i beslutningen og synes, hun er hysterisk og alt muligt. Men man kan ikke tillade sig at ødelægge hendes forretning og gå efter hende personligt. Det kan man ikke. Slut, siger ejeren af Vejkanten.
Ubegavet og fascistisk
Årsagen til, at Hotel Faaborg-ejeren, Charlotte Stiller, valgte at beholde kravene, selv om coronarestriktionerne var ophævet, var, at hun ikke har råd til at blive lagt ned af sygdom.
Hoteldirektøren er blevet kaldt både ubegavet og fascistisk, ligesom en bruger omtaler coronapasset som et "nazipas".
- Jeg bliver overrasket hver gang over, at folk kan være så nedrige. Det forstår jeg ikke, siger Stine Mjaaland.
Derfor fik hun også lyst til at vise sin opbakning til andre, der er nervøse over at smide mundbindet, fortæller hun.
- Men primært blev jeg simpelthen bare så harm over, at der sidder en flok underligt indrettede mennesker og ser det som en okay ting at gøre, at forsøge at smadre hendes forretning ved at lave dusinvis af falske og ondsindede anmeldelser på Trustpilot og Facebook. Dét synes jeg bare ikke er i orden, siger Stine Mjaaland.
Mundbindsmodstander tager afstand fra hadbeskeder
Christel Gall er erhvervsdrivende i Odense, og hun har tidligere offentligt ytret sig kritisk omkring coronarestriktionerne.
Alligevel tager hun skarp afstand fra de hadbeskeder, som hotelejeren har fået - selvom hun ikke er enig i beslutningen om at fastholde krav om mundbind og coronapas.
- Hvis man ikke har været der, skal man ikke komme med kommentarer og negative anbefalinger på noget som helst sted. Man kan selvfølgelig godt have en holdning til det, men jeg synes ikke, det er relevant, hvis man ikke står og har en overnatning der. Og så ville jeg nok skrive en mail i stedet, siger hun.
- Der er jo også restauranter, hvor der ikke må komme børn med, og det er jo deres valg.
Og det er da også stemningen blandt de lokale, som TV 2 Fyn møder på gågaden i Odense.
- Det er så nemt at svine andre til, når man ikke står foran dem. Det er hendes virksomhed og hende, der bestemmer reglerne, siger Helgi Sigurdsson.
- Jeg synes, de skal blande sig uden om. Hvis de ikke har noget bedre at tage sig til, så skal de holde sig fra tasterne, siger Kurt Krüth, der heller ikke har nogen betænkeligheder ved selv at skulle besøge et hotel, der har valgt at opretholde restriktionerne.
Frygt for mere opmærksomhed
Ejeren af Hotel Faaborg har ikke ønsket at stille sig frem af frygt for mere opmærksomhed. Men hun fortæller, at hun kan mærke modreaktionen i form af kærlighed og opbakning.
Det var da heller ikke uden overvejelse og tanke for egen forretning, at Vejkant-ejeren Stine Mjaaland har valgt at udtale sig.
- Jeg skulle lige tænke mig om i fem minutter. For nu får jeg sikkert også en tur i maskinen. Men jeg har også i flere andre sammenhænge stillet mig op og sagt: Nu må I simpelthen opføre jer ordentligt over for hinanden. Så jeg tænkte, at så måtte jeg gøre det og tage min shitstorm, siger hun.
Vejkanten-ejerens opslag på Facebook er dog blevet mødt med stor opbakning. Nu håber Stine Mjaaland bare, at folk fremover tænker sig om en ekstra gang - selv når man er uenige.
- I risikerer at ødelægge folks forretning, I risikerer at ødelægge deres nattesøvn og give dem ondt i maven. Det har man jo ikke fortjent, bare fordi man gerne vil have mundbind og coronapas lidt endnu, siger hun.
For at gøre campingfaciliteterne i Hasmark endnu mere attraktiv har campingpladsen valgt at investere 3,1 millioner kroner til et nyt badeland, nyt glampingområde og større kapacitet i receptionen.
Og selvom corona fik mange danskere til at holde ferie på Fyn i 2021, er destinationsmanageren ved First Camp Hasmark Strand også optimistisk for, hvad fremtiden kan bringe.
Sidste år lukkede corona jo store dele af udlandet.
Er du ikke bange for at investere så mange penge, hvis folk så vælger at rejse udenlands i år?
- Selvfølgelig ser vi en lille tendens, at folk venter med at booke ophold hos os, fordi de måske overvejer udlandet i stedet. Men samtidig er vi fortrøstningsfulde, fordi i år nok får vi mange af vores udenlandske gæster tilbage. Dem manglede vi jo sidste år, siger Gustaf Josefsson.
Chris kæmper mod p-selskab efter afgift på egen p-plads: - Hvor er den sunde fornuft?
kopieret!
Det kan ske for selv den bedste.
Betaling af p-billetten smutter, og i forruden sidder den gule lap med en p-afgift, når du vender tilbage til bilen. Øv.
Men Chris Jensen fra Odense fik forleden en p-afgift for at holde på sin egen p-plads.
Han betaler hver måned for sin egen p-plads, men pludselig sad der en afgift i forruden. Nu kan han ikke få den annulleret, og det frustrerer ham.
Chris Jensens problem er dog, at afgiften sådan set er god nok. Han skal nemlig have et parkeringskort liggende synligt i forruden, når hans bil står på den p-plads, han betaler for. Det har han også til daglig, men denne dag var den gledet ud til siden og altså ikke synligt. Det kostede en afgift på 875 kroner.
- Det er jo som sådan helt i orden. Men jeg skriver så til dem, at jeg har betalt, og jeg har tilladelsen – men det er de ligeglade med, siger Chris Jensen. Han hver måned betaler 450 kroner for sin parkeringsplads.
På Apcoas hjemmeside fremgår det tydeligt, at er ens licens ikke synlig ved kontrol, så koster det en afgift.
Den del medgiver Chris Jensen - han erkender den fejl. Alligevel henvender han sig til Europark, som er ejet af Apcoa, for at få afgiften annulleret.
- Jeg henvender mig til dem og siger noget må være gået galt. Det er min bil, min plads, jeg har kortet, og jeg har betalt for det. Jeg forstår ikke, at der ikke er nogen sund fornuft, der siger: det kan vi godt se, siger Chris Jensen.
Han mener, at det er alt for rigidt et system, når man ikke kan få rettet noget som her, hvor der tydeligt er tale om en fejl, og at der ikke bliver kigget på, at han hver måned betaler for en p-plads, og at afgiften er udstedt til ham, der betaler for pladsen.
- Når de svarer en tilbage er det helt umenneskeligt og ren jura. Jeg gør en indsigelse, fordi jeg er uenig. Der får jeg så bare et brev tilbage, hvor der står, at hvis ikke jeg betaler, må sagen tages videre.
Kan du ikke bare betale afgiften?
- Jo det kunne jeg nemt. Men på et tidspunkt må man også lige stille sig op og sige, hvornår er nok, nok. Det har jeg så valgt at gøre nu, siger Chris Jensen.
TV 2 Fyn har rakt ud til parkeringsselskabet Apcoa, som administrerer den parkeringsplads Chris Jensen betaler for hver måned.
Apcoa har ikke ønsket at stille op til interview. Apcoa er heller ikke vendt tilbage med svar på TV 2 Fyns spørgsmål, som er sendt via e-mail.
Krudtsælgere frygter kunder kvæler nytårsaften: - Synd for de små
kopieret!
I år er nye regler for fyrværkeri trådt i kraft, som betyder, at det nu kun er lovligt at fyre af i to dage - fra den 31. december til 1. januar.
Men den nye lovgivning får flere fynske fyrværkerisælgere til at se på fremtiden med bekymring. To fyrværkeriforhandlere, som TV 2 Fyn har talt med, tvivler nemlig på, at alle kan overholde reglerne.
Og hvis ikke folk kan holde i raketterne i ro, så frygter forhandlerne, at det kan føre til yderligere stramninger, som i sidste ende vil betyde, at man ikke må sælge eller købe nytårsfyrværkeri.
- Så siger politikerne, at nu er der ikke noget, der hedder nytårskrudt, og det vil være synd for de små, siger Claus Oldenbjerg, der driver Krudttossen.
Fredagsvejret bliver stille, gråt og mildt
kopieret!
Det bliver en skyet, diset og stedvist tåget dag, hvor der i perioder vil falde lidt regn eller finregn hist og her.
Temperaturen vil befinde sig et sted mellem seks og otte grader, og det vil føles lige så mildt, som det ser ud, at bevæge sig udenfor. Vind vil der nemlig ikke være meget af.
Og det bliver generelt gråt, stille og mildt vejr de kommende dage, indtil vi når søndag. Her forventes en koldfront med regn at bevæge sig ned over landet nordfra.
Kan du forudse, hvad der sker i 2025? Tip en 13'er og vind kæmpe gavekurv
kopieret!
Vinder Viktor Axelsen Denmark Open, bliver det nye supersygehus udskudt endnu en gang, og vender forsiden tilbage på tv2fyn.dk?
Hvis du kan spå om året 2025, kan du vinde en gavekurv til en værdi af 500 kroner.
Du skal have kigget i spåkuglen og indtastet dine svar, inden kongens første nytårstale begynder den 31. december.
Vinderen findes, når året 2025 går på hæld.
Regler og betingelser:
Husk at udfyld både mail og telefonnummer, så vi kan komme i kontakt med vinderen. Ved deltagelse accepterer du samtidig, at vi må kontakte dig. Vinderen vil blive kontaktet direkte og skal være indstillet på, at præmieoverrækkelsen filmes til web og tv. Flest korrekte svar vinder. Er der lige mange korrekte svar, findes vinderen ved lodtrækning. Seneste besvarelse gælder.
Tre juledage overstået - flere havde indbrud end sidste år
kopieret!
Julen er ovre og de fleste er vendt hjem til egen bolig igen. Det betyder også, at flere har opdaget, at der har været ubudne gæster i hjemmet, mens de har været væk. Ifølge Fyns Politi er der anmeldt lige under 50 indbrud på Fyn fra den 23. december til og med den 26. Det fortælle vagtchef Kenneth Taanquist.
Sidste år var tallet sidst i 20’erne, lyder det.
Alligevel understreger han, at det på trods af en stigning fra sidste år lader til at være godt naboskab og lys i hjemmet, der holder tyvene ude.
- Det er vores indtryk at folk har været gode til at hjælpe hinanden, huske at lade lidt lys være tændt. Og det hjælper altså på det, siger Kenneth Taanquist.
Danskere ventes at bytte gaver for over halv milliard
kopieret!
Butikkerne skal regne med, at danskerne kommer til at flokkes dertil for at bytte julegaver, de ikke er helt tilfredse med. I hvert fald hvis man skal tro en prognose fra Dansk Erhverv, der spår, at julegaver for 600 millioner kroner byttes oven på julen i år.
- Vi forventer, at hver fjerde dansker skal ud og bytte i hvert fald en gave, siger Bo Dalsgaard, der er fagchef for forbrugeraftaler og forbrugerklagesystemer hos Dansk Erhverv.
Prognosen baserer sig på to befolkningsundersøgelser, som analyseinstituttet Norstat har lavet for organisationen.
Sidste år endte det med at være omkring 25 procent af danskerne, som fik julegaver, der byttede mindst en af dem.
Er din hund klar til nytår? Få tjeklisten her
kopieret!
Er man en af de hundeejere, hvis firbenede ven reagerer kraftigt på fyrværkeri, så er Dansk Kennel Klub klar med en tjekliste, der kan hjælpe ens hund gennem nytårsdagene.
I et opslag på Facebook opfordrer de til, at man har planlagt, hvor ens hund er nytårsaften, hvis man ikke er hjemme. Kan man ikke tage den med sig, skal man overveje, om den skal passes.
Derudover skal man skynde sig, hvis hunden skal have angstdæmpende medicin, og i tilfælde af at ens hund kan finde på at løbe væk, er det en god idé at sikre sig, at der er et lovpligtigt hundetegn i hundens halsbånd.
Sidst men ikke mindst kan man venligt huske folk på den nye lovgivning, hvis de affyrer fyrværkeri før 31. december.
Ventetiden i Familieretshuset stiger - fynsk politiker vil undgå "tåbeligt dobbeltarbejde"
kopieret!
Foreningen af Faste Værger i Danmark foreslår, at det fremover skal være kommunerne, som skal oprette værgemål for demente og senhjerneskadede borgere.
Blandt andet for at mindske ventetiden og undgå dobbeltadministration ved, at der ikke er to myndigheder, som skal sagsbehandle de samme sager, lyder argumentet. Det skriver DR.
KL er ikke videre begejstret for forslaget, men flere ordførere på Christiansborg synes, at forslaget er spændende, og de er parate til at kigge på, om kommunerne skal overtage opgaver fra Familieretshuset. Blandt andet fynskvalgte Katrine Daugaard, der er socialordfører for Liberal Alliance.
- Hvis der er dobbeltarbejde, er det jo tåbeligt, siger hun.
Vej kortvarigt spærret på grund af politiarbejde
kopieret!
Torsdag eftermiddag var det ikke muligt at passere Lillebæltsbroen.
Af Vejdirektoratets trafikinfo fremgik det, at broen var spærret i begge retninger på grund af politiarbejde.
TV 2 Fyn har været i kontakt med Fyns Politi, der oplyser, at Sydøstjyllands Politi kortvarigt var til stede på broen, men derudover ikke har yderligere at tilføje.
Selv Christian Eriksen har deltaget - Traditionsrigt fodboldstævne sparket i gang
kopieret!
2. juledag blev et af Danmarks største indefodboldstævner sparket i gang i Odense idrætshal.
Stævnet, Fyens Stiftstidendes indefodboldstævne, er en tilbagevendende tradition og har været afholdt næsten hvert år siden 1961.
Over fem dage spilles mere end 1.000 kampe.
Gennem årene har fodboldtalenter som Christian Eriksen og Rasmus Falk slået deres folder til stævnet.
Og hos både stævneleder og forældre glæder man sig til at bruge de kommende dage rundt om det brune trægulv.
Vejret skifter frem mod nytårsaften
kopieret!
Vejret over Danmark styres i øjeblikket af et højtryk over Centraleuropa, der giver os det milde og grå vintervejr. Til gengæld sørger det også for mest tørt vejr.
Det bliver der dog lavet om på i den kommende weekend, hvor et vejrskifte ventes at finde sted.
Året ser således ud til at slutte af med markant mere ustadigt vejr, når der bliver åbnet for, at lavtrykkene kan sende regnvejr ind over landet.
I starten af det nye år viser prognoserne så lidt køligere, som måske kan være med til at give sne til Danmark.
Rekordmange dage med strømpris under nul kroner i 2024
kopieret!
Danske elkunder har kunnet glæde sig over et rekordhøjt antal dage, hvor strømprisen har været under nul kroner.
Det viser en opgørelse lavet af energiselskabet NRGi og forsikringsselskabet Gjensidige. I Østdanmark har der været 275 timer, hvilket er 19 procent flere end de 231 timer i 2023.
- Der har været et stort fokus på de tidligere års meget svingende elpriser, særligt når prisen er høj. Men vi ser nu også flere perioder med lave eller negative elpriser, siger Bo Halm Andersen, der er byggesagkyndig og energikonsulent hos NRGi, i en pressemeddelelse.
Det er særligt kunder med en variabel elaftale, der har fordel af de negative elpriser.
Støjbergs Syrien-forslag frister ikke - Jafar vil hellere være fattig i Danmark end rig i Syrien
kopieret!
31.000 syriske flygtninge skal vende tilbage til hjemlandet.
Det fortæller partiformand for Danmarksdemokraterne, Inger Støjberg, i Jyllands-Posten torsdag. Og hun har sågar en klar plan for, hvordan hun skal få hovedparten af de 45.000 syrere i Danmark til at rejse tilbage.
Jafar Hassan, der kom til Danmark i 2015, har dog ingen planer om at takke ja til dette tilbud.
Tak for tilbuddet, men nej tak
Som det ser ud nu, giver den danske stat en repatrieringsydelse på lidt over 150.000 kroner til syrere, der vender hjem.
Dette beløb vil Inger Støjberg fordoble, så ydelsen kommer til at hedde 310.834 kroner per voksen syrer.
Hun forklarer til Jyllands-Posten, at man for de penge vil have mulighed for at skabe sig en indtægt og et hjem dernede.
Men hvis Inger Støjberg bankede på Jafar Hassans dør med en check på 300.000 kroner, så ville svaret være kort og klart.
- Jeg ville sige tak for tilbuddet, men pænt nej tak, fortæller han til TV 2 Fyn.
Han forklarer dog videre, at han tror, mange vil takke ja til tilbuddet.
- Du kommer langt i Syrien for 300.000 kroner, men jeg vil hellere være fattig i Danmark end rig i Syrien, siger Jafar Hassan.
Han uddyber, at mange syrere blot har ventet på, at Bashar al-Assad blev væltet, og at flygtninge nu vil vende tilbage i større grad.
Jeg rejser tilbage, hvis …
Jafar Hassan har siden 2015 bygget et liv op i Danmark, og bor i Ullerslev. Han ser det ikke som en mulighed at rejse permanent tilbage til Syrien.
- Jeg har afsluttet 9. klasse, 10. klasse og er i gang med en pædagoguddannelse, så jeg har næsten alt her, fortæller han.
Dog findes der også noget, der trækker ham tilbage til hjemlandet.
- Min mor, far og tre søskende bor stadig i Syrien, og dem vil jeg meget gerne se noget mere, siger han.
Derfor ser han, at der kun findes ét tilbud, der kunne få ham til at rejse tilbage til Syrien.
- Jeg skulle have mulighed for at bo begge steder og kunne rejse frit mellem landende, forklarer han afrundende.
Jafar Hassan er bevidst om, at han kan bidrage i Syrien, men står det til ham, kan han også bidrage i Danmark med sin uddannelse.
Et land han hellere vil være i.
Flere er blevet julemillionærer - her er den fynske vinderkupon købt
kopieret!
1. juledag blev 29 danskere en million kroner rigere, da Danske Spils nye “juletradition” Det Store Jule Lotto løb af stablen.
Vinderne kommer fra alle egne af det ganske land, og på Fyn udløste en enkelt kupon en milliongevinst. Danske Spil oplyser, at kuponen er købt i Føtex på Møntergade i Svendborg, og at gevinsten var på en million kroner.
Det Store Jule Lotto fungerer præcis som alle andre trækninger i Lotto, men trækkes ekstraordinært den 25. december. Den helt store forskel er, at der trækkes 25 ekstra julemillionærer – og at trækningen ikke finder sted på en lørdag.