For mindre end tre uger siden blev byrådet i Middelfart Kommune orienteret om, at alle beboere og tilstedeværende personale på Plejehjem Skovgade blev tilbudt det første stik mod coronavirus nytårsaftensdag.
Samtidig fik byrådsmedlemmerne at vide, at "(...) øvrigt personale fra plejehjem, hjemmeplejen og sundhedsplejen blev tilbudt at modtage overskudsvacciner", før borgmester Johannes Lundsfryd blev tilbudt og takkede ja til vaccinen.
Nu kan TV 2 Fyn ved hjælp af anonyme plejehjemsansatte afsløre, at det ikke er tilfældet. Det er ny information for flere byrådsmedlemmer.
- Det kom meget bag på mig. Det lyder jo som om, at man har ringet alt ind, man overhovedet kunne. Dermed har man skabt en forventning om, at alle der havde tilknytning til plejehjemmet, var blevet tilbudt vaccinen, fortæller Regitze Tilma, der er borgmesterkandidat for Venstre i Middelfart Kommune.
- Det er nye oplysninger for mig, og det er et stort problem, hvis det viser sig, at nogle af dem med kort varsel kunne have kommet ned på det pågældende plejecenter og få en vaccine, siger Paw Nielsen, der er løsgænger i byrådet.
Ingen opkald til personalet
I en pressemeddelelse, Middelfart Kommune har udsendt, efter TV 2 Fyns afsløringer, skriver man, at der blev i flere omgange blev indkaldt "relevant plejepersonale" til at modtage overskudsvacciner nytårsaftensdag. Personalet er dog af en anden opfattelse.
- Jeg kunne sagtens være kommet hen til plejehjemmet indenfor kort tid. Men der var ingen af os, der fik et opkald om, at der var ledige vacciner, siger en anonym medarbejder.
Det er et stort problem for mig, for hvad skjuler de ellers
Samtidig skriver kommunen i pressemeddelelsen, at det aldrig var meningen, at alt plejepersonale skulle vaccineres samme dag.
Også det møder kritik fra borgmesterkandidaten.
- Havde man en plan om, at man ikke turde vaccinere alle på én gang, skulle det også have været kommunikeret ud, mener Regitze Tilma.
Fortryder vaccinen
Medarbejderen fra plejehjemmet er anonym, fordi hun ikke tør stå frem, da sagen handler om byens borgmester. Det foruroliger Regitze Tilma.
- Jeg er faktisk rigtig bekymret for, at man ikke tør stå frem, hvis man ser nogle fejl eller mangler. Det giver en utryg følelse. Det bekymrer mig virkelig, siger hun.
Borgmester Johannes Lundsfryd (S) har siden fortrudt, at han trak ærmet op på årets sidste dag og har også offentligt undskyldt på Facebook.
Imidlertid har kommunens kommunaldirektør Willy Feddersen som den eneste på Fyn ikke ønsket at fortælle, om han ligesom borgmesteren er blevet vaccineret.
- Jeg har ikke noget imod, at borgmesteren eller andre har fået vaccinen. Det, der pisser mig af, er hemmelighedskræmmeriet, siger Paw Nielsen.
- Det er et stort problem for mig, for hvad skjuler de ellers i større områder, spørger han.
Ingen af de øvrige fynske borgmestre eller kommunaldirektører har endnu fået første stik mod coronavirus.
Johannes Lundsfryd har ikke villet lade sig interviewe af TV 2 Fyn.