Fritagede skolemedarbejdere politianmeldt
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
I efteråret blev fire medarbejdere på Særslev-Hårslev Skolen fritaget fra jobbet. Nu er flere af dem blevet anmeldt til politiet, fortæller fyens.dk.
Flere medarbejdere på Særslev-Hårslev Skolen er blevet anmeldt til politiet.
Det oplyser direktør for Børn og Unge i Nordfyns Kommune, Karsten Poulsen, til fyens.dk i en supplerende kommentar til en pressemeddelelse.
I oktober blev fire medarbejdere på skolen fritaget for jobbet, og siden da har undersøgelser vist, at endnu en medarbejder skulle suspenderes, således at det samlede antal kom op på fem personer.
Køreledninger på Odense Letbane revet ned på trafikeret vej
Et køretøj med lift har mandag eftermiddag ved et uheld revet køreledninger ned på Middelfartvej i Odense. Søg andre veje, lyder det fra politiet.
Flere køreledninger er mandag eftermiddag blevet revet ned, og flere master er blevet ødelagt på Odense Letbane ved Middelfartvej i Odense-bydelen Bolbro.
De nedrevne køreledninger ligger på vejen og giver trafikale udfordinger på Middelfartvej.
- Der er en varebil med en lift, som er stødt på ledningerne og har revet dem ned. De har så væltet en lyskrydsstander, siger Kenneth Taanquist, der er vagtchef hos Fyns Politi.
Køreledningene hænger i 5,5 meters højde. Et køretøj har en maksimumhøjde på fire meter, så der er tale om en betydelig overskridelse. Det er endnu for tidligt at sige, om episoden får konsekvenser for føreren af bilen. Det er politiet ved at undersøge, men der er umiddelbart tale om et uheld.
Søg andre veje
Uheldet skete på Middelfartvej i krydset ved Christmas Møllers Vej og Roesskovsvej. Der er teknikere i gang med at reparere lyskrydset, men der kan gå lidt tid, før trafikken er normal.
- Man kan godt passere derude, men der kan hurtigt gå en time, så hvis det er muligt, så søg andre veje, siger vagtchefen.
Der er både politi, beredskab, folk fra letbanen og teknikere på stedet.
Odense Letbane reparerer skaderne
Odense Letbane oplyser, at der ikke var tændt for kørestrømmen på letbanestrækningen, da uheldet skete omkring klokken 16.20.
- Vi er i gang med at danne os et overblik over skaderne og i gang med at reparere køreledningerne, siger Flemming Ø. Pedersen, der er presseansvarlig hos Odense Letbane.
Der er mindst to master, der er blevet ødelagt som følge af mandagens uheld. Flemming Ø. Pedersen håber, at skaderne på Odense Letbane er repareret i løbet af tirsdag.
Øjenvidne: Det så voldsomt ud
Der var en del øjenvidner til uheldet. En af dem var Magnus Vilsgaard, der fortæller, at køretøjet tog alle ledningerne med sig, og at en lygtepæl væltede.
- Jeg er imponeret over, at der er ingen, der er kommet til skade. Det så voldsomt ud, siger Magnus Vilsgaard.
Letbanen er i gang med at blive testkørt på strækningen. Den er endnu ikke åbnet, og den forventes tidligst at åbne i 2022.
I pressemeddelelsen uddyber Karsten Poulsen ikke, hvorfor de fem medarbejdere blev suspenderet. Dog skriver han, at der har været en undersøgelse i gang af ”en række forhold af deres embedsførelse”. Den undersøgelse er nu afsluttet.
- Vi overlader sagen til politiet snarest, men jeg kan ikke sige noget om, hvad sagen drejer sig om. Det vil fremgå af anmeldelsen, som dog ikke omfatter alle fem personer, siger han til fyens.dk.
Ingen børn har lidt overlast
Den 1. oktober startede en ny leder på skolen, da den daværende, der nu er fritaget fra sin stilling, fik et andet job i kommunen. Kort herefter blev de første fire medarbejdere suspenderet.
Vildt syn ved Rosengårdcentret
En flok af op mod tusinde krager holder til ved Rosengårdcentret og Ikea i Odense. Først omkring februar eller marts flyver fuglene videre.
Hvert efterår slår tusindevis af kragefugle som alliker, råger og krager sig ned i træerne nær Rosengårdcentret og Ikea i Odense. Når de i samlet flok letter, males himlen næsten sort af de mange fugle.
Synet af kragerne undrede flere fynboer sidste år, og derfor undersøgte TV 2 Fyn, hvorfor fuglene har bosat sig midt i byen. Nu er fuglene tilbage, og det samme er forundringen.
- De sidder der, fordi de i store grupper får noget fælles beskyttelse. De søger de steder, der er sikrest; store træer og træer, hvor de kan være mange, og hvor de ikke risikerer at blive hapset af en duehøg, forklarede naturvejleder Henrik Kalckar sidste år.
Angriber ikke mennesker
Naturvejlederen forventer, at den store fugleflok vil blive nær Ikea og Rosengårdcentret nogle måneder endnu, indtil ynglesæsonen begynder.
- Det vil sige sådan omkring februar-marts. Der begynder fuglene, der skal nordpå, at trække videre alt efter vejrliget, forklarede naturvejlederen.
Selvom synet af fuglene en mørk vintermorgen kan virke som en scene fra Hitchcocks gyserfilm "Fuglene", skal de julehandlende dog ikke frygte kragerne. Kragerne er ikke nemlig ikke kendte for at angribe.
Til gengæld kan man med rette frygte at få en fugleklat i hovedet, hvis man går under træerne langs Stærmosegårdsvej, hvor kragerne holder til.
Uden fortsat at afsløre, hvad sagen drejer sig om, skriver Karsten Poulsen i pressemeddelelsen, at Nordfyns Kommune "vil undersøge og drøfte de procedurer, som denne sag giver anledning til".
- Nordfyns Kommune kan ikke komme nærmere ind på konkrete tiltag og forandringer i procedurer, da der er tale om personalesager, som gør at kommunen har tavshedspligt, skriver direktøren.
Han understreger, at ingen børn har lidt overlast i forbindelse med den pågældende sag.