5. maj. 2020 kl. 14:04

Fejrer befrielsen: 82-årige Ruth spiller op til fællessang med band

Artiklen er mere end 30 dage gammel

LYT
Del
Link
kopieret!

Coronavirus stopper ikke beboerne på Remisegade i Nyborg. Her blev Dannebrog tirsdag morgen hejst til fællessang og klaverspil.

På Remisegade ved havnen i Nyborg står ejendommenes beboere klar på deres altaner. En pianist, en bassist og en sanger har stillet deres udstyr frem, mens Dannebrog hejses helt til top.

Ole Holbech
I Nyborg var beboerne på Remisegade troppet op på deres altaner klar til at synge fællessang og mindes befrielsen for 75 år siden.

For præcis 75 år siden var Danmark igen frit, og selvom coronavirus forhindrer, at beboerne stimler sammen, så har de fundet en ny måde at markere den særlige dag på.

Arrangementet åbnes af en tale.

“Mennesket skal ikke være alene, vi skal leve vores liv sammen”

— Ruth Bruun Jensen, pianist og beboer på Remisegade, Nyborg

"Vi savner fællesskab, som de absolut også må have gjort dengang. Ingen af os ved, hvad der sker efter det her forhadte corona, præcis som de ikke vidste, hvad der ville ske efter den 5. maj."

Og tonerne fra 'En lærke letted' overdøver forårsfuglenes kvidren.

Udvider programmet

Festudvalget i boligforeningen Holmegaarden lagde oprindeligt en seddel i alle beboerne på Remisegades postkasser, hvor de blev inviteret til at synge med, når Dannbrog den 5. maj blev hejst.

Læs også: Alternativ befrielsesdag:
  1. maj fejres med fællessang fra altaner
Gå tilbage Del
4. maj. 2020 kl. 10:37

Alternativ befrielsesdag:
  1. maj fejres med fællessang fra altaner

4. Maj Kollegiet i Odense må på grund af corona finde alternative metoder til at fejre Danmarks befrielse.

På 4. Maj Kollegiet i Odense er fejringen af Danmarks befrielse en helt særlig dag. Størstedelen af dem der bor på kollegiet er i familie med modstandsfolk fra anden verdenskrig.

I år var der lagt op til en helt særlig fejring, da det er 75 år siden Danmark blev befriet. Kollegianerne havde set frem til en stor fest, samt mindehøjtidelighed på en tætpakket plæne i kollegiets gårdhave.

Alt sammen er i år ændret på grund af corona-restriktioner. I stedet for at samles og synge, var der mandag fællessang fra kollegiets altaner.

Anna Sølling er kollegianer på 4. Maj Kollegiet i Odense. Hun synes det er ærgerligt, at dagen ikke kan fejres ordentligt.

- Det er rigtig trist, synes jeg, fordi det er en vigtig dag for os alle sammen. Det minder os om, hvorfor vi overhovedet har muligheden for at bo her, siger hun til TV 2/Fyn.

Anne Christine Hansen, der også bor på kollegiet, er enig. Hun synes dog, de har fundet en god måde at fejre befrielsen på trods omstændighederne.

- Når vi ikke kan gøre, det vi plejer, siger hun.

Alternativ fejring

Forstander på 4. Maj Kollegiet i Odense Jørgen Eliasen mener, at selvom der er restriktioner og aflysninger, skal man huske at mindes Danmarks modstandsfolk.

- Vi kan ikke give nok tilbage. Det er deres skyld, at vores samfund ser ud, som det gør i dag, og at vi har vores frihed, siger han.

Derfor har de på kollegiet holdt fast i fejringen, selvom det bliver en alternativ variant.

- Vi havde ellers lagt op til det helt store. Men det bliver sådan, at de unge mennesker fejrer det på køkkenerne og bliver på køkkenerne, siger Jørgen Eliasen.

Forstanderen har været på kollegiet i 16 år. I år er hans 17. fjerde maj fejring.

- Det er vildt mærkeligt at vi ikke kan. Men sådan er det, siger han.

Udskyder fest

Både Anna Sølling og Anne Christine Hansen havde set frem til den store jubilæumsfejring af 75-året for Danmarks befrielse.

- Det er selvfølgelig ærgerligt, da det er årets største fest, siger Anna Sølling.

De håber at kunne holde festen den 29. august i stedet. Det er dagen, hvor den tyske besættelsesmagt i 1943 indførte militær undtagelsestilstand i Danmark.

Men én sang var for lidt for 82-årige Ruth Bruun Jensen, der i samme forbindelse tænkte, at hun med sit klaver kunne spille for.

- Jeg tænkte, at jeg godt kunne tage mit klaver ned på afsatsen for at lede sangen. Og derfra byggede jeg programmet op, fordi jeg synes, at én sang var alt for lidt, siger Ruth Bruun Jensen til TV 2/Fyn lige efter fællessangen.

Ud over at udvide dagens program med flere sange, fik Ruth Bruun Jensen også de resterende medlemmer fra sit band til at stille op med bas og sang.

Brummede flyvere glemmer man aldrig

I 1945, da Danmark blev befriet, var Ruth Bruun Jensen syv år gammel.

“Det er jo en del af min historie, at jeg har gennemlevet alt det, som krigen førte med sig, og det er en naturlig del af mig”

— Ruth Bruun Jensen, pianist og beboer på Remisegade, Nyborg

Om aftenen den 4. var hun allerede faldet i søvn med sine søskende, men dagen efter husker hun, at hendes far kom op og vækkede børnene med de gode nyheder. Og en følelse af lykke bredte sig i hende.

Før befrielsen husker Ruth kun overflyvninger, soldater og bombealarmer.

- Lyden af brummen fra flyvere glemmer man ikke. Vi boede på landet, men vi var alligevel altid bange for bombenedkastninger og soldaterne, som vi faktisk ikke vidste om var tyske eller danske, fortæller Ruth Bruun Jensen.

Naturlig del af historien

Selvom Ruth Bruun Jensen kun kan huske brudstykker fra krigen, står dagen for befrielsen stadig skarpt for hende.

Læs også: Blev henrettet en måned inden befrielsen: Sådan lød Lennarts farvel 
Gå tilbage Del
4. maj. 2020 kl. 19:24
Fyn

Blev henrettet en måned inden befrielsen: Sådan lød Lennarts farvel 

Ritzau Scanpix

Mandag aften er det 75 år siden, at Danmark blev befriet. Her kan du læse, hvordan en fynsk modstandsmand, der var dømt til døden, tog afsked med sin familie få uger før befrielsen. 

Lennart Ahlefeldt-Laurvig-Lehn sidder og venter. Han skal dø om lidt - kun 28 år gammel. Lennart er modstandsmand, og han er blevet taget til fange af Gestapo, som i krigens sidste måneder har skruet op for hårdheden.

Sabotage og modstandsarbejde straffes med døden.

Nu sidder han med et udleveret stykke papir og en blyant og tænker på, hvordan han skal fortælle sine forældre, at deres yngste søn om lidt skal henrettes.

- Kære elskede Forældre, begynder han.

Greve og modstandsmand

Lennart Ahlefeldt-Laurvig-Lehn blev født den 4. maj 1916 på Hvidkilde Gods ved Svendborg som den yngste søn af lensbaron Christian Erik Julius Ahlefeldt-Laurvig-Lehn og Lenna Reedtz-Thott.

Under krigen var han under dæknavnene “Walther” og “Holger Petersen” med i en fynsk modstandsgruppe, der blandt andet deltog i nedkastningen af våben fra englænderne og udførte sabotage mod den tyske besættelsesmagt.

Men modstandsarbejdet var farligt, og tidligt om morgenen den 8. marts 1945 gik det galt for den unge greve. Da blev Lennart anholdt på Det ny Missionshotel på Østre Stationsvej i Odense – hotellet hedder i dag Milling Hotel Plaza.

Skrev afskedsbreve til familien

Lennart har tilstået sin medvirken i modstandsarbejdet og har nu siddet fængslet i 20 dage. Det er den 28. marts, og han er ved at skrive afskedsbreve til sin nærmeste familie.

Lennart skriver til Onkel Andreas og Tante Ibeth, sin fætter Kai samt sine forældre.

Brevet til forældrene er det længste og det sværeste at skrive for Lennart. Hvert øjeblik det skal være, kan han blive hentet og ført til henrettelsespladsen i Ryvangen nord for København.

På dette tidspunkt har besættelsesmagten i to år brugt området som henrettelses- og begravelsesplads for danske modstandsfolk.

Dømt til døden

- Kære elskede forældre. Nu må I være tapre. Det frygtelige er sket. Jeg har i dag været for en krigsret og er dømt til døden, skriver Lennart Ahlefeldt-Laurvig-Lehn og fortsætter brevet:

- Jeg er ikke selv bange, men for jeres skyld – elskede forældre – er jeg uendelig ked af det. I kommer til at lide under Savnet, men husk altid, hvorfor jeg døde, husk, at jeg døde for mit Land, den skønneste død, man kan ønske sig. Så i stedet for at være bedrøvede, skal I være glade og stolte.

Lennart skriver i brevet, at det er svært at samle tankerne med en dødsdom over hovedet, og at han forsøgte at blive benådet, men at det blev nægtet.

- Det er ligesom, det endnu ikke er gået op for mig, at jeg skal dø – men jeg er så træt – det er nerverne. Alle mine planer er røget i fløjten – der bliver ingen gård at drive, ingen heste, køer og svin. Nej – jeg kan ikke mere. Lov mig ikke at bryde sammen – men vær glad – jeg dør for Danmark.

- Tak, Tak, Tak, elskede Fader og Moder!

Senere samme dag, den 28. marts, blev Lennart Ahlefeldt-Laurvig-Lehn henrettet ved skydning i Ryvangen. Han blev 28 år.

I løbet af krigen blev 102 danske modstandsfolk henrettet efter tysk krigsretsdom. I dag er Ryvangen omdannet til en mindelund for de faldne danske modstandsfolk.

Privatoptagelser fra befrielsesdagene i Odense. Værnemagere pågribes og andre anholdes af frihedskæmpere - Filmcentralen.dk

- Det er jo en del af min historie, at jeg har gennemlevet alt det, som krigen førte med sig, og det er en naturlig del af mig, siger hun.

Efter arrangementet deler beboerne en lille morgenskarp og tænker tilbage på tiden efter den 5. maj, hvor fællesskab var noget af det vigtigste.

- Mennesket skal ikke være alene, vi skal leve vores liv sammen, siger Ruth Bruun Jensen, mens hun skåler med sin nabo.

Ole Holbech
Efter fællessangen skålede Ruth Bruun Jensen med sin nabo.
21. dec. 2024 kl. 6:00
Tophistorie
Lasse Beck Frost

18-årige Oliver droppede ud af 2.g for at kæmpe i et bur - nu drømmer han om den helt store scene

LYT
Del
Link
kopieret!

Et tomt, men målrettet, blik stirrer mod træningslokalets spejlvægge, mens Oliver forsøger at få styr på sit åndedræt.

En to timers intens træning med nærkamp er overstået. Det var allerede dagens anden træning. Endnu en træning venter senere i eftermiddag.

Det er virkeligheden for Oliver Petersen fra Odense. Han har ofret sin uddannelse for at følge sin drøm.

Han er blot 18 år gammel.

Mor var ikke glad

Det hele startede som 10-årig, da hans far tog ham med til thaiboksning. Der mødte han træneren Jimmy Busk, og siden da har de trænet sammen.

Efter grundige overvejelser valgte han i oktober i år at droppe ud af 2.g ved HHX i Odense. Målet er klart - han vil være professionel MMA-kæmper indenfor to år.

En beslutning som hans mor ikke blev inddraget i.

- Jeg tog beslutningen med min far, men jeg havde ikke lige fortalt min mor om det, før jeg gjorde det. Hun var slet ikke glad for det. Hun prøvede at forstå, hvorfor jeg droppede ud, men nu støtter hun mig - hun ved godt, hvor meget tid, jeg lægger i det, siger Oliver Petersen.

Hvad er MMA?

Mixed Martial Arts (MMA) er en kampsport, der fokuserer på at bruge de mest effektive teknikker fra forskellige discipliner. Dette kan inkludere teknikker fra boksning, karate, kung fu, brydning, sambo, judo, taekwondo, muay thai og mange flere.

MMA udøves typisk i en ring eller et “bur” (ofte kaldet en “oktagon” på grund af den ottekantede form), hvor der er regler, kampleder, dommere, læger og sikkerhedsforanstaltninger på plads. Kampene varer typisk enten 3×3 minutter for amatører eller 3/5×5 minutter for professionelle kæmpere.

I modsætning til den gængse opfattelse er der mange regler og forbud i MMA – det er bestemt ikke gadeslagsmål.

MMA er i øjeblikket en af verdens hurtigst voksende sportsgrene. Professionelle MMA-organisationer som UFC og ONE FC er i rivende udvikling og tiltrækker millioner af fans verden over.

Kilde: DMMAF

Fotograf: Lasse Beck Frost

Drømmer om USA

Hvis man vil være toppen af poppen inden for MMA, så kræver det et udenlandseventyr væk fra Danmark.

Særligt i USA, hvor Ultimate Fighting Championship huserer. UFC er verdens største organisation indenfor MMA.

- Om fem år ser jeg mig selv i UFC eller i hvert fald på vippen til det. Det er den forestilling, der får mig til at stå op om morgenen, selv når det til tider er hårdt, siger Oliver Petersen.

For selvom kun ganske få klarer sig gennem nøglehullet til den store scene, så er der ingen plan b.

- Det skal lykkes. Inde i mit hoved der kan det kun lykkes.

21. dec. 2024 kl. 6:00

Første jul som enke: Bente finder fællesskab på Rytterkasernen

LYT
Del
Link
kopieret!

Bente Vera Hansen har fundet årets julekjole frem, og hun tæller dagene til 24. december.

I år skulle hun have holdt jul alene. Hendes mand gennem 36 år gik bort i foråret. Han tabte kampen til kræft. Og derfor er det også første jul som enke.

Heldigvis åbner Odense Værkstederne ”juleaften med det hele” til udviklingshæmmede, der ikke har noget sted at være.

- Jeg håber, at der er mange flere i min situation, der vil komme ind og holde jul, siger Bente Hansen.

Maria Therese Kronberg er hjemmevejleder i Odense Kommune, og hun har i år sat sin juleaften af til at være sammen med Bente Hansen og de omkring 25 andre deltagere. Deres juleaften kommer til at foregå på Rytterkasernen.

21. dec. 2024 kl. 5:00

Skyer og regn kommer til at dominere dagen igennem

LYT
Del
Link
kopieret!

Det er desværre ikke særligt spændende vejr, fynboerne står op til i dag. De fleste står op til regn og en overskyet himmel.

Midt på dagen vil det en overgang holde tørt, men allerede ved midt på eftermiddagen kommer det til at regne igen.

Dagen bliver også en smule blæsende, så regnjakken og et par sko som kan holde til vandpytter er anbefalelsesværdig påklædning, når du begiver dig udendørs.

Temperaturerne vil dagen igennem være mellem seks og otte varmegrader.

Henter vejret...

°

Lige nu

Weather Icon

Rain: mm

mm

m/s

Baseret på data fra MET Norway. Licenseret under CC 4.0.

Tid Temperatur Regn Vind
20. dec. 2024 kl. 22:24
Local Eyes

Juletrafikken - her bliver den værst

LYT
Del
Link
kopieret!

I disse dage drager mange ud på landets veje, når de transporterer sig hjem til familien for at fejre julen.

I år falder juleaften på en tirsdag, og det giver særligt gunstige forhold for at undgå de allerværste trafikpropper og kaotiske motorveje. Trafikken fordeler sig nemlig mellem fredag og tirsdag.

Alligevel ventes der særligt meget trængsel på vejene den 23. december mellem 11 og 14, skriver vejdirektoratet.

Og allerværst ventes det at blive den 26. december mellem klokken 11 og 15.

Disse dage er det særligt motorvejen over Fyn der ventes at give problemer, da mange transporterer sig mellem Sjælland og Jylland.

Vejdirektoratet
20. dec. 2024 kl. 21:51

Dansk krone svækkes i kølvandet på Novos aktiekollaps

LYT
Del
Link
kopieret!

Den danske krone er blevet svækket, som følge af at Novo Nordisk-aktien er styrtdykket på børsen fredag.

Det skyldes, at selskabet har stor betydning for det "svulmende overskud" på den danske betalingsbalance. Det skriver Søren Kristensen, der er cheføkonom hos Sydbank.

Inden medicinalgigantens voldsomme kursfald fredag, som kom efter skuffende data for et nyt vægttabsmiddel, lå kronen på den stærke side af euroen. Nu er kronen hoppet over på den svage side af den fastsatte centralkurs på 7,46 kroner.

I Danmark fører vi fastkurspolitik, hvilket betyder, at den danske krones værdi over for euroen skal holdes stabil.

20. dec. 2024 kl. 21:19
Presse-fotos.dk

En tilskadekommen efter solouheld som lukkede bro

LYT
Del
Link
kopieret!

En person er kommet til skade efter et solouheld, hvor en bil bragede ind i autoværnet på Siøbroen mellem Siø og Tåsinge.

Det oplyser vagtchef ved Fyns Politi Peter Vestergaard.

Han kan ikke oplyse hvor alvorligt vedkommende er kommet til skade, men han er kørt med ambulance til sygehuset.

Personen var alene i bilen.

Broen er i skrivende stund endnu spærret i den ene retning, hvorfor der er en del kø omkring uheldsstedet.

20. dec. 2024 kl. 20:25

Nu bliver det nemmere for foreninger at få bankkonto

LYT
Del
Link
kopieret!

Erhvervsdrivende og foreninger har i stigende grad oplevet at blive afvist, når de har ville åbne en konto i banken. Det gør en ny lov nu op med.

Det skriver Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse. Loven blev vedtaget tidligere i denne uge.

- I Danmark har vi en stærk foreningskultur, hvor lokale ildsjæle hver dag gør en forskel for vores børn og unge. Den indsats skal vi værne om, så vi sikrer, at tiden bliver brugt på det, der rent faktisk betyder noget, siger erhvervsministeren.

Når et pengeinstitut modtager en anmodning om at åbne en basal erhvervskonto, skal pengeinstituttet hurtigst muligt og inden for 10 dage behandle anmodningen, når den er fuldt oplyst, lyder det i loven.

20. dec. 2024 kl. 19:31
Presse-fotos.dk

Bragede ind i autoværn - bro lukkede efter uheld

LYT
Del
Link
kopieret!

Fredag aften er der sket et færdselsuheld på Siøsundbroen mellem Siø og Tåsinge, oplyser Vejdirektoratet. Uheldet er sket i retning mod Svendborg.

Fyns Politi bekræfter at man er til stede ved uheldet, hvor en bil har påkørt autoværnet. De nærmere omstændigheder omkring uheldet efterforskes.

- Den seneste melding er, at trafikken står stille, oplyser politiets vagtchef.

Vejdirektoratet oplyser at broen er helt spærret, og forventes genåbnet i løbet af aftenen.

Opdatering 20.09: broen er nu åbnet i det ene spor. Politiet dirigerer trafikken, så der kommer biler igennem fra begge retninger.

20. dec. 2024 kl. 19:02
Frank Cilius/Ritzau Scanpix

Odense håndbold får million-indsprøjtning efter stort underskud

LYT
Del
Link
kopieret!

Odense Håndbold slutter året af med at præsentere et underskud på 3,7 millioner kroner. Et underskud som klubben godt vidste var under opsejling, fortæller direktør Lasse Honoré.

- Det er naturligvis aldrig positivt med et underskud på -3,7 mio., men et
underskud i den størrelsesorden var ventet, blandt andet grundet stigning i spiller og stabs-omkostninger.

Et udvalg i ejerkredsen har nu valgt at give klubben 4,5 millioner, som skal holde klubben oven vande.

Samtidig mener direktøren, at klubbens forretning er blevet sundere.

- vi har flyttet vores nettoomsætning 5,5 mio. kr. positivt. Det betyder, at vi i mindre grad er afhængige af tilskud og større sponsorater fra vores aktionærer.

20. dec. 2024 kl. 18:07
Fyn
Sophie Frederikke Gommesen

”Hash-automat” vækker opsigt i landsby: - Alle med et Mastercard kan købe det

LYT
Del
Link
kopieret!

I en automat i et lille umiskendeligt hus på landevejen i den langelandske landsby Lindelse kan man helt lovligt købe hash. Det ligger derinde ved siden af deodoranter, kattemad, slik, tandbørster, og hvad man ellers kan få brug for på en hvilken som helst aften, når alt andet er lukket.

"Det kan ikke passe," tænkte Lasse Holm, da han hørte om den særlige vare i den lille købmandsbutik uden betjening.

Han bor i Bagenkop og kørte med sine teenagebørn af sted til Lindelse for at finde ud af, om det kunne være rigtigt, at man helt lovligt - og at børn i teorien helt uden opsyn - kunne købe et produkt, der proklamerede sig selv som hash.

Det kunne man, fandt Lasse Holm ud af. Han havde taget sin 13-åriges datters hævekort med, og med det kunne han for 190 kroner købe to gram såkaldt ”Luksus slasker”.

- Da vi kom hjem, åbnede posen og lugtede til det, var vi ikke i tvivl om, hvad det var. Jeg synes, det er meget bekymrende, at børn jo faktisk kan købe det her uden opsyn. Alle med et Mastercard kan købe det. Det burde ikke være lovligt, siger Lasse Holm.

Vil forbyde THCA

Men det er lovligt. For på emballagen står der, at det er ”THCA 45 %”, hvilket er et stof, der i sig selv ikke er euforiserende.

- Og det er lige nu argumentet for, at det ikke er på bekendtgørelsen over euforiserende stoffer, siger Christian Lindholst, der er institutleder ved Institut for Retsmedicin og Retskemi på Aarhus Universitet.  

Men der skal ikke andet end lidt varme til, før THCA bliver til det euforiserende og ulovlige stof THC, og ”THCA kan på den måde have de samme skadevirkninger og risiko for afhængighed som THC”, som Sundhedsstyrelsen formulerer i en mail til TV 2 Fyn.

Privatfoto
Billedet er af den pose, som Lasse Holm kunne købe i automaten i butikken.

Christian Lindholst undrer sig over og synes, det er forkert, at THCA ikke allerede er blevet gjort ulovligt. Men måske er det kun et spørgsmål om tid.

Tidligere i december svarede sundhedsminister, Sofie Løhde (V), på et spørgsmål fra SF’s Karina Lorentzen Dehnhardt, at ”Sundhedsstyrelsen arbejder på at finde en løsning på, hvordan man efter lovgivningen om euforiserende stoffer kan forbyde THCA på en fornuftig og effektiv måde.”

Efter den konservative retsordfører Mai Mercado læste historien om automaten på Langeland, vil hun også inddrage ministeren. I en sms skriver hun:

”Vi stiller spørgsmål til ministeren om det her. Det er vanvittigt, at man kan købe hash lovligt. Og det skal stoppes.”

En meget stærkt joint

Googler man THCA, dukker der flere webbutikker op. De har Trustpilot-stjerner, et professionelt setup, og de sender med de fragtfirmaer, alle andre bruger. Det ligner umiddelbart et produkt, der også kunne ligge i et supermarked.

Men stille og roligt bliver THCA omdannet til det euforiserende og ulovlige stof THC. Udsætter man det for varme, går processen hurtigere, og så har man let og elegant fået lavet et lovligt stof om til et ulovligt.

Hvis man eksempelvis ryger sit lovlige THCA i en joint, bliver stort set det hele til THC. Det betyder, at hvis man ryger det produkt, der er i automaten med et THCA-indhold på 45 procent, vil det svare til, at man ryger en joint med 39 procent af det ulovlige og euforiserende THC.

-Det vil altså have cirka samme styrke. Og det vil være en meget stærk joint. Det gennemsnitlige THC-indhold i hash ligger på cirka 26 procent, siger Christian Lindholst.

Til gengæld har det ingen euforiserende effekt, hvis man for eksempel smører THCA på huden, eller hvis man spiser det, uden det er blevet varmet op.

Sophie Frederikke Gommesen

Noget “specielt” i butikken

Uanset hvad man har tænkt sig at gøre med det, lover ejeren af AutomatKøb, Karolina Emilia Gagajek, at det nu er slut med at sælge THCA.

Det skriver hun i et skriftligt svar, hvori hun også forklarer, at hun begyndte at sælge det, fordi hun gerne ville have noget ”specielt” i butikken, og fordi flere havde efterspurgt det i sommer.

Karolina Emilia Gagajek skriver også, at THCA nåede at være til salg i automaten i et par måneder, og så fastholder hun i sit svar, at man kun kunne købe produkterne, hvis der på betalingskortet var et minimumsrådighedsbeløb på 1.000 kroner, og hvis det af forældrene var godkendt til internetkøb.

”Butikken er videoovervåget, og på intet tidspunkt har unge under 18 år købt de produkter,” skriver Karolina Emilia Gagajek, der også oplyser, at AutomatKøb i Lindelse nu er lukket i et par dage, så julefreden kan sænke sig.

20. dec. 2024 kl. 17:13

TV 2 Fyns nye direktør: - Vil fremtidssikre public service på Fyn

Thomas Funding Therkildsen bliver ny direktør på TV 2 Fyn fra februar 2025. Senest kommer han fra en stilling som politisk redaktør ved Jyllands-Posten, og han har også en fortid på TV 2 og Avisen Danmark.

Thomas Funding Therkildsen bliver ny direktør på TV 2 Fyn fra februar 2025. Senest kommer han fra en stilling som politisk redaktør ved Jyllands-Posten, og han har også en fortid på TV 2 og Avisen Danmark.

Dit digitale aftryk

Vi bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Enkelte bruges til reklameformål. Vi klatter ikke med dine data, og du kan altid trække dit samtykke tilbage. Læs mere her.

Du kan altid ændre dine præferencer senere

Her kan du finde en oversigt over, hvilke cookies vi potentielt sætter.

Se flere detaljer om vores cookies her