Udsolgt: 9.000 halvmaraton-løbere klar til Broløbet
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Efter blot lidt mere end et døgn kan Broløbet over Storebælt nu melde alt udsolgt på halvmaratondistancen. Der er stadig mulighed for at løbe kvartmarathon.
Efter to års pause vender Broløbet på tværs af Storebælt til sommer tilbage, når 15.000 løbere igen får mulighed for at krydse Storebæltsbroen i løbesko.
Og interessen for igen at kunne løbe over den i alt 17 kilometer lange bro er enorm. Efter blot lidt mere end et døgn kan arrangørerne nu melde udsolgt på halvmaratondistancen, der går fra Korsør til Nyborg.
- Det er gået forbavsende stærkt. Det havde ingen i deres vildeste fantasi forestillet sig. Vi er rigtig glade og meget taknemmelige for, at løberne bakker op om arrangementet, siger løbsleder Per Hansen.
Tæt på udsolgt: Startnumre til broløb bliver revet væk
Det genopståede motionsløb over Storebæltsbroen er blevet modtaget med stor interesse og entusiasme af motionsglade danskere. På halvmaraton-distancen forventer løbsledelsen, at der kan blive udsolgt i løbet af mandagen.
Startnumrene til broløbet i juni 2020 blev sat til salg klokken 10 mandag formiddag, og klokken 15 var der solgt tæt på 7.000 startnume.
- Vi er både overraskede og superglade for den enorme opbakning der er, siger løbsleder Per Hansen.
Den store interesse for løbet betød, at nogle motionister kortvarigt oplevede nedbrud på siden brolob.dk.
- Det er jo nærmest et privilegie, at systemet grundet for mange brugere brød ned, lyder det fra løbslederen.
Forbud ophævet
Broløbet bliver afviklet 20. juni 2020 og udover den klassiske halvmaratondistance, er der også en såkaldt kvartmaratondistance på 10,5 kilometer, der går fra Sprogø til Knudshoved ved Nyborg.
Løbet blev sidste gang afholdt i 2017, men samme år besluttede den daværende transportminister Ole Birk Olesen (LA), at det ikke længere skulle være muligt for løbere at krydse broen.
Men da Broløbet Storebælt altid er blevet afholdt hvert tredje år, så har en udskiftning på ministerposten betydet, at løbet kan vende planmæssigt tilbage i 2020.
- Vi kan se, at Broløbet har fået massiv omtale i medierne denne gang på grund af den forrige ministers forbud. På nuværende tidspunkt har vi allerede solgt lige så mange startnumre, som vi gjorde i løbet af de første døgn i 2017, siger Per Hansen.
Unik mulighed
Selvom halvmaraton-distancen er udsolgt, så er der stadig mulighed for at afprøve formen på broen, hvis man altså kan nøjes med at løbe 10,5 kilometer fra Sprogø til Knudshoved på den nye kvartmaraton-distance.
- Vi meldte først denne distance ud søndag, og jeg tror lige, at løberne skal høre om nyheden og den unikke mulighed for at besøge Sprogø, før de melder sig til. Så jeg tror og håber, at vi snarest kan melde udsolgt på begge distancer, siger den begejstrede løbsleder.
9.000 løbere har dermed sikret sig en plads til løbet på 21,1 kilometer, mens der endnu er pladser for dem, der vil prøve kræfter med den halve distance, kvartmaraton på 10,55 kilometer.
På den korte distance er der solgt cirka halvdelen af de i alt 6.000 startnumre.
- Vi meldte først denne distance ud søndag, og jeg tror lige, at løberne skal høre om nyheden og den unikke mulighed for at besøge Sprogø, før de melder sig til, fortalte den begejstrede løbsleder til TV 2/Fyn allerede mandag formiddag.
Endnu kan omkring 3.000 løbere altså nå at sikre sig et startnummer til de 10,55 kilometer fra Sprogø til Nyborg.
Selv om de kunne have solgt langt flere startnumre til halvmaratondistancen, er løbslederen meget tilfreds med antallet af deltagere, som skal løbe til sommer.
- Vi vil hellere gøre det i god kvalitet. De 9.000 er en aftale med både Storebælt og myndighederne – og os selv. Det er for at sikre, at vi kan give deltagerne en forhåbentlig god løbeoplevelse, siger Per Hansen.
Stolt Nyborg-borgmester
I Nyborg glæder kommunens borgmester sig over, at så mange løbere bakker op om løb på tværs af landets store broer.
- Det er helt fantastisk, og det viser den enorme opbakning, der er til, at man skal holde motionsløb over Storebælt, siger borgmester Kenneth Muhs (V) og fortsætter:
- Vi skal som nation være stolte over vores bro og vise, at vi kan bruge den til at holde motionsløb på hver tredje år.
Kenneth Muhs om broløb: Det skal kunne lade sig gøre
Løberne kæmper sig i mål, og Nyborg borgmester, Kenneth Muhs, kæmper for flere broløb i fremtiden
Nyborgs borgmester Kenneth Muhs (V) er ikke i tvivl om, hvorvidt der kan afholdes broløb på Storebæltsbroen. Han skal vise medlemmer af transportudvalget, hvordan løbet afvikles.
Nyborgs borgmester Kenneth Muhs skød broløbet i gang på Fyn klokken 16.30.
- Det gik rigtig godt. Der var super mange glade mennesker, og selvom vejret var lidt vådt, så var det motiverede, glade løbere, så det var en rigtig stor oplevelse, og det så rigtig flot ud, sagde borgmesteren, der i mellemtiden havde fundet vej til målområdet.
For Kenneth Muhs har andre aktier i broløbet end bare at sætte løberne i gang med en startpistol. Han skal vise medlemmer af Folketingets transportudvalg rundt bag kulisserne, så de kan se, hvad det er for et broløb, de gerne vil bevare på begge sider af Storebælt.
Men det er kun tre medlemmer fra transportudvalget, der har fundet vej til broløbet.
- Jeg havde jo gerne set, der kom nogle flere, men nu kommer der tre, og de får en rigtig god rundvisning, og vi får lejlighed til at vise, hvordan det bliver afviklet. det glæder jeg mig til at vise frem, for det er vigtigt for at give en forståelse for, hvorfor det her skal kunne lade sig gøre, siger Kenneth Muhs.
Tror på flere broløb
Og selvom det indtil videre er det sidste broløb, så kæmper Kenneth Muhs for at ændre den beslutning, transportminister Ole Birk Olesen (LA) kom med i juli.
- Det håber jeg jo ikke det er. Vi fortsætter med at arbejde for, og tror også på, at vi kan få lov til også om tre år at holde løbet igen. Det skal kunne lade sig gøre, og jeg tænker, argumenterne er så gode, og heldigvis er der også stor opbakning til det, så det er mit håbe at vi også kan holde broløb om tre år.
Siden daværende transportminister Ole Birk Olesen (LA) i 2017 besluttede, at det skulle være slut med løb over Storebælt, har Nyborg-borgmesteren kæmpet for at få løbet tilbage.
- For Nyborg som by er det en fantastisk mulighed for at få god branding, og så er det en god mulighed for at understøtte vores foreningsliv, siger Kenneth Muhs til TV 2/Fyn.
Forbud ophævet
Løbet blev sidste gang afholdt i 2017, men samme år besluttede Ole Birk Olesen altså, at det ikke længere skulle være muligt for løbere at krydse broen.
Det varede lige indtil juli i år, hvor den nye transportminister, socialdemokraten Benny Engelbrecht, varslede, at det igen ville blive muligt.
Og da Broløbet Storebælt altid er blevet afholdt hvert tredje år, så har udskiftningen på ministerposten betydet, at løbet altså kan vende planmæssigt tilbage i 2020.
Ny distance: Broløb skal begynde på Sprogø
Broløbet Storebælt genopstår i 2020 med en ny kort distance, som begynder på Sprogø og slutter på Knudshoved.
Motionsløbere, der gerne vil krydse broer uden at være nødt til svede sig igennem en distance på 21,1 kilometer, får til sommer mulighed for netop det.
Broløbet Storebælt, der senest blev afholdt i 2017, genopstår med en ny distance på 10,55 kilometer - et såkaldt kvartmaraton.
- Det er altid en fornøjelse at se, når vores store veje og broer kan blive brugt til at forene os i sportslige eller kulturelle oplevelser, samtidig med at trafikken forløber, som den skal. Det gælder også for Broløbet Storebælt, som nu også indebærer et kvartmaraton fra Sprogø, siger transportminister Benny Engelbrecht (S) i en pressemeddelelse.
Sprogø bliver dermed udgangspunkt for den korte distance, som ender ved Knudshoved ved Nyborg. På den måde får deltagere mulighed for at opleve dele af øen, men nogle områder er fredede og vil derfor ikke være tilgængelige.
Hel bro, halvt maraton
Hensigten med den kortere distance er at skabe et arrangement med både oplevelser og løb, der kan sætte broløbet på landkortet. Derfor arbejder foreningen bag løbet også på at lave en række foredrag om Sprogø inden løbet.
Men et halvmaraton, som strækker sig over hele broen, kan også vælges. Løberne på den distance kommer til at krydse både øst- og vestbroen. Begge løb slutter i Nyborg.
I alt er der mulighed for, at 15.000 motionsløbere kan deltage i løbet, der afholdes den 20. juni 2020. 6.000 af deltagerne har mulighed for at begynde på Sprogø.
- Vi får lov til at løbe i det sydlige spor, og bilerne kører i det nordlige spor, og dér bliver dobbeltrettet trafik i de timer, hvor vi løber, har medarrangør af Broløbet Storebælt Carl Haals tidligere fortalt til TV 2/Fyn.
Fartgrænsen på broen vil i den forbindelse blive sat ned, så bilisterne kan forvente forlænget rejsetid.
Broløbet 2020 bliver ottende gang, at der er løb over Storebæltsbroen. Det første løb var i 1997 - året inden at broen blev åbnet for biler.