Beboere raser over “svineri” i kvarter: - Ren dovenskab
kopieret!
I et boligkvarter i Odense bliver der smidt indkøbsvogne overalt. Noget svineri, siger beboerne.
I grøften står der en bunke efterladte indkøbsvogne.
Længere nede ad vejen er der en til. Og en til. Nogle steder langs Niels Bohrs Allé i Odense står der 10-12 stykker samlet, og flere af dem er væltet.
- Det er noget svineri, at folk bare stiller deres vogne der, siger pensionist Kim Christensen, der bor i området.
Sådan så det ud, da Danmarks største Power åbnede i Odense
En direktør med en mikrofon og en saks, 300 medarbejdere og en horde af mennesker. Det var, hvad man mødte klokken 06 fredag morgen, da Danmarks største Power slog dørene op for første gang.
Direktøren Jesper Boysen var trukket sin Power camping habit, og tog imod de mange gæster, som var mødt op for at nyde en dag i materialismens tegn.
Fra morgenstunden stod flere hundrede mennesker i kø for at komme ind.
Han bor på Klingstrupvænget, der er en sidevej til Niels Bohrs Allé og tæt ved Rosengårdcentret, Bilka, Ikea, Harald Nyborg og mange andre butikker i området.
TV 2 Fyn har talt med flere beboere i området, der er irriteret over, at der er nogle, som ikke kan finde ud af at aflevere vognene tilbage til butikkerne, når de har handlet.
- Folk gider ikke sætte dem tilbage. Det er ren dovenskab, siger Kim Christensen.
- Når der bliver fjernet nogle vogne, er der kommet lige så mange nye til igen lidt senere, fortæller han.
Bilka-ejer: Så stort er problemet nu
Indkøbsvognene, der typisk koster omkring 1.500 kroner stykket, kommer fra forskellige butikker i området omkring Rosengårdcentret, eksempelvis Netto, Føtex og Bilka, der ligger lige ved siden af.
Her ærgrer man sig også over, at kunderne ikke afleverer indkøbsvognen tilbage, når de har handlet.
- Det har tidligere været et stort problem, men det er ikke noget, der fylder ret meget lige nu – heldigvis, siger Christoffer Green Sørensen, der er pressemedarbejder i Salling Group, som ejer Bilka, Føtex og Netto.
- Når det er sagt, kan man jo desværre finde indkøbsvogne rundt omkring i landet, der ikke er afleveret tilbage, men sammenlignet med tidligere fylder det ikke lige nu, forklarer han.
Finder indkøbsvogne i Odense Å
For 10-15 år siden oplevede nogle supermarkedskæder udgifter i millionklassen for at erstatte stjålne indkøbsvogne.
Mange butikker har som følge heraf i løbet af de seneste årtier indført mønt- eller polet-returordning, som har været med til at holde antallet af stjålne indkøbsvogne, der efterlades i naturen, nede.
Ifølge Danmarks Naturfredningsforening er det ikke usædvanligt, at man finder indkøbsvogne i naturen. Tværtimod. Når Odense Å bliver gjort forårsrengjort, er der også fundet indkøbsvogne i åen.
Odense Å bliver renset: Se, hvad der gemte sig på bunden
Odense Å bliver onsdag renset. På bunden gemte der sig alt fra indkøbsvogne til transportmidler.
Tre mænd står i vand til knæene i Odense Å.
Med hver deres rive forsøger de at vriste noget fri af åens bund. Én af dem må tage hænderne i brug, før det lykkes, og snart bliver vandoverfladen brudt af endnu en rusten cykel.
- Odenseanerne har et lidt sjovt forhold til cykler og indkøbsvogne. De skal åbenbart i åen, siger Michael Theilmann, der er skov- og naturforvalter i Odense Kommune.
- Hvis man ikke tog det op, ville der være kæmpe bunker af rustner cykler og andet metal, så det er vi nødt til at gøre en gang om året, tilføjer han.
At dømme ud fra dagens fangst, er dette år ikke anderledes end så mange år før.
På bredden langs øen samler de tre mænd efterhånden en større bunke af indkøbsvogne, dåser, cykler og elektriske løbehjul.
Artiklen fortsætter under billedet ...
Har før fundet pengeskabe og et hammondorgel
Andre år har fangsten være noget mere opsigtsvækkende.
Ved tidligere rensninger er der blandt andet fundet pengeskabe, et hammondorgel, en trailer med plader og tasker med indbrudsværktøj, fortæller Michael Theilmann.
- En periode var det også meget moderne at stjæle computere, men det var kun harddisken, som tyvene var interesseret i. Resten havnede i Odense Å, siger han.
Odense Å er 54 kilometer lang og er Fyns længste å. Hvert år finder kommunen mellem 150 og 250 fremmedlegmer, når åen renses.
De ting, der bliver fundet i åen, køres til skrot.