5. apr. 2020 kl. 9:10
Jeanette Fournier

Drenge eftersøgt: Kastede grene fra to motorvejsbroer

Artiklen er mere end 30 dage gammel

LYT
Del
Link
kopieret!

Politiet jagter en gruppe drenge på 11 til 13 år, som er løbet fra en motorvejsbro, efter der er kastet grene ned på kørebanen. Det samme skete ved en anden bro to timer tidligere.

En gruppe drenge på omkring 11 til 13 år er efterlyst af politiet, efter der to gange lørdag aften er blevet kastet grene ned på Fynske Motorvej fra motorvejsbroer syd for Odense.

Første gang fik politiet en anmeldelse klokken 18.27, om at to drenge på 11-12 år havde kastet grene ned på motorvejen fra en gangbro ved Højby.

- Vi var en tur derude, men der var de væk, siger Sten Nyland, vagtchef ved Fyns Politi til TV 2/Fyn.

Omkring 20.30 var den gal igen. Her fik politiet en anmeldelse om, at tre drenge havde kastet grene ned på vejen fra gangbroen tæt ved afkørsel 52 Odense SV, som forbinder områderne Dyrup og Dalum.

- De slap også væk, selvom der faktisk var en bilist, der løb efter dem, siger Sten Nyland og fortsætter:

- Der er nogle knægte, som ikke skal have lov at lege selv. Vi vil rigtig gerne have fat i dem og deres forældre.

Læs også: Tre drenge anholdt for at kaste æg fra motorvejsbro
Gå tilbage Del
1. nov. 2018 kl. 7:45
Opdateret: 1. nov. 2018 kl. 8:08

Tre drenge anholdt for at kaste æg fra motorvejsbro

Morten Urup Skov

Tre drenge er blevet anholdt for at kaste æg på lastbiler på Fynske Motorvej ved Hjallese.

Tre drenge kastede onsdag aften omkring klokken 19.17 æg ned på lastbiler, der kørte på Fynske Motorvej.

Det oplyser Fyns Politi.

- Det drejer sig om to drenge på 15 år og en dreng på 16 år, fortæller Milan Holck Nielsen, der er vagtchef ved Fyns Politi til TV 2/Fyn.

Kunne ikke se ud af forruden

På gangbroen over motorvejen mellem afkørsel 50 og 51 i Hjallese i Odense kastede de tre drenge æg ned på blandt andet lastbiler, der kørte forbi på Fynske Motorvej.

To lastbiler blev ramt af æggene. Den ene blev ramt et sted på lastbilen, hvor det ikke havde nogen stor betydning, mens den anden lastbil blev ramt på forruden.

- Lastbilen blev ramt, så chaufføren slet ikke kunne se noget ud af sin forrude, fortæller vagtchefen og fortsætter:

- Der skete heldigvis ikke noget, da han hurtigt kørte ind til siden og fik æggene fjernet.

“Vi finder frem til, at æggene er købt i en butik, der har videoovervågning. Og den afslører de tre drenge”

— Milan Holck Nielsen, vagtchef ved Fyns Politi

Æggene købt i lokal butik

Fyns Politi får meldinger om motorvejskastene fra gangbroen onsdag aften og reagerer hurtigt.

Der bliver sat en efterforskning i gang, og det er ifølge vagtchefen et "snarrådigt politiarbejde", der fører de fynske betjente på sporet af tre drenge fra Hjallese.

Politiet undersøger nemlig, om æggene muligvis kan være blevet købt i lokalområdet. Og ganske rigtigt.

- Vi finder frem til, at æggene er købt i en butik, der har videoovervågning. Og den afslører de tre drenge, siger Milan Holck Nielsen.

Politiet finder frem til de tre drenge, der er fra området, og de bliver anholdt og taget med på stationen.

- De giver lidt forskellige forklaringer på, hvorfor de har gjort det her. Men jeg kan ikke komme nærmere ind på det, fortæller vagtchefen.

Forvoldt fare for andres liv

De tre drenge på 15 og 16 år blev sent onsdag aften sigtet for at have forvoldt fare for andres liv og førlighed. De sociale myndigheder er ifølge Fyns Politi også blevet underrettet.

- Drengene er nu hjemme ved deres forældre igen, og vores efterforskere går videre med sagen torsdag, fortæller vagtchefen.

Ifølge vagtchefen er de tre drenge ikke kendt af politiet og har derfor ikke tidligere været sigtet.

Flere førtilfælde

Det er bestemt ikke første gang, at Fyn er ude for, at der bliver kaste noget ned på biler på Fynske Motorvej fra en bro. De seneste år har der været flere episoder, hvor sten er kastet ned mod trafikanter på danske motorveje.

I august 2016 blev en 33-årig tysk kvinde dræbt på stedet, da en 30 kilo tung betonflise blev kastet ned fra en bro på motorvejen over Fyn og ramte kvindens bil. Hendes mand blev invalideret for livstid, og parrets søn på fem år, der også var i bilen, slap uskadt.

Både den og mange andre sager om stenkast fra motorvejsbroer er endnu ikke opklaret.

Opdatering

  1. Artiklen er opdateret med videointerview med Fyns Politi.

Meget alvorligt

Politiet ser meget alvorligt på sagen i lyset af, at der tidligere har været flere sager om kast med sten og andre genstande fra fynske motorvejsbroer.

Læs også: Stenkast-sagen: Tre år efter er drabsmanden stadig på fri fod
Gå tilbage Del
21. aug. 2019 kl. 16:17

Stenkast-sagen: Tre år efter er drabsmanden stadig på fri fod

Jonas Bertelsen

For tre år siden dræbte et stenkast fra en fynsk motorvejsbro den 33-årige Nelli Gosmann og invaliderede hendes mand. Sagen er fortsat uopklaret.

Den 21. august 2016 var den tyske familie Gosmann på vej hjem fra ferie, da en 30 kilo tung betonklods smadrede forruden på familiens Seat Leon og dræbte Nelli Gosmann på stedet.

Hendes mand, Andreas Gosmann, blev alvorligt kvæstet, mens parrets dengang femårige søn, Alexander, fysisk slap med overfladiske skrammer.

Betonklodsen var blevet kastet ned på Fynske Motorvej fra Langesøvejbroen ved Skallebølle.

Hundredvis af henvendelser

Tre år efter er sagen fortsat uopklaret, men Fyns Politi efterforsker stadig drabssagen. Det forklarer politiinspektør Johnny Schou fra Fyns Politi.

- Vi holder fortsat den her sag i drift. Der er nogle ting, vi stadig følger op på. Vi følger op på nye borgerhenvendelser, og vi har stadig nogle spor, vi mangler at løbe til ende. Vi fortsætter efterforskningen, forklarer Johnny Schou.

På de tre år hvor Fyns Politi har efterforsket sagen, har politiet fået i alt 1.500 henvendelser fra borgere i sagen. Desværre har det ikke ført politiet nærmere på en opklaring af sagen, siger politiinspektør Johnny Schou.

- Det har givet anledning til, at vi konkret har fået kastet opmærksomheden på 600 personer, som vi har afhørt, og hvor vi har fulgt op på deres færden. I forhold til det har der været anledning til at tro, at det var nødvendigt for os at udtage DNA-materiale af lige omkring 300. Der er desværre ingen af de 300 DNA-profiler, der har matchet den, vi leder efter, siger politiinspektøren.

Ole Holbech
Et mobilt kamera på en fynsk motorvejsbro.

Siden drabet på den tyske kvinde er der blevet sat kameraer op på 30 udvalgte motorvejsbroer i Danmark.

Desuden har Assens Kommune valgt at bruge 420.000 kroner på at opsætte permanent lys på motorvejsbroerne på Langesøvej, Koelbjergvej og Grøftebjergvej for at forhindre lignende episoder.

Undveg en natursten på 40 kilo

Siden Nelli Gosmann mistede livet i august 2016, har der været flere stenkast på Fynske Motorvej. Heldigvis er ingen personer kommet alvorligt til skade ved disse hændelser.

Det seneste var tirsdag den 28. august sidste år, hvor en 38-årig mandlig bilist anmeldte et stenkast ved Ravnebjerggyden i det sydvestlige Odense.

Politiet lukkede motorvejen i flere timer og gennemsøgte området med hunde og teknikere.

Den 20. december 2017 blev flere sten kastet ned fra en bro mellem afkørsel 53 og 54. Her kørte to bilister ind i stenene, men der skete ingen personskade.

Den 9. september 2017 nåede en bilist lige akkurat at undvige en 40 kilo tung natursten, der blev kastet ned fra en motorvejsbro to kilometer fra det sted, hvor Nelli Gosmann blev dræbt.

Håber på nye henvendelser

Til trods for at der nu er gået tre år siden motorvejsdrabet, så har politiinspektør Johnny Schou ikke opgivet at finde frem til gerningsmanden, så sagen kan blive opklaret.

- Hvis nogen har en fornemmelse af, at de kender gerningsmanden og kan presse gerningsmanden til at opsøge os og få det her afklaret, så vil det være rigtig fint. Kan det ikke lykkes vil vi være lige så tilfredse med at få en henvendelse, hvor opmærksomheden henledes på den, det drejer sig om. Det kan som sagt foregå anonymt, så vi kan arbejde med de spor, vi får ind, siger politiinspektøren.

Oplysninger i sagen kan gives til Fyns Politi på telefon 114.

Se TV 2/Fyns dokumentar om stenkast fra fynske motorvejsbroer.

I august 2016 døde en 33-årig tysk kvinde, efter en tung betonklods havde ramt hendes bil. Hendes mand blev kvæstet, mens hendes femårige søn på bagsædet slap med små skrammer. Den sag er endnu ikke opklaret.

- Det er alvorligt, og det bliver taget alvorligt hver gang, for det giver farlige situationer, ligegyldigt hvad der bliver kastet, siger Sten Nyland.

Hvis du har set noget eller har oplysninger, der kan hjælpe politiet, kan de kontaktes på telefon 114.

Politiet jagter en gruppe drenge på 11 til 13 år, som er løbet fra en motorvejsbro, efter der er kastet grene ned på kørebanen.
Læs også: Politiet søgte efter genstand: Bilist fik knust soltag under motorvejsbro
Gå tilbage Del
9. jan. 2020 kl. 15:45

Politiet søgte efter genstand: Bilist fik knust soltag under motorvejsbro

Ole Holbech

Fyns Politi har afspærret en motorvejsbro på Fynske Motorvej. En kvinde fik knust soltaget på sin bil, da hun kørte under broen ved afkørsel 58a.

Opdatering

  1. Fyns Politi har stoppet søgningsarbejdet igen, da der ikke var tegn på, at der var kastet noget fra broen.

Motorvejsbroen ved afkørsel 58a er spærret. Fyns Politi er i gang med at søge efter, om det skulle være en genstand, der har ramt soltaget på en bil, eller om ruden tilfældigvis er gået i stykker, idet kvinden kørte under motorvejsbroen.

- Vi ved ikke, om det er en sten eller et tilfælde endnu. Soltaget er muligvis bare krakeleret, siger vagtchef ved Fyns Politi Milan Holck.

Umiddelbart vil søgningen af området kun vare i tre kvarter, og der vil derfor allerede fra klokken 14 være passage igen på motorvejsbroen.

Selve afkørslerne ved broen er ikke lukket af, og bilister kan derfor godt komme af og på motorvejen som sædvanligt. Det er stykket imellem til- og frakørslen, der er spærret i forbindelse med politiets arbejde.

- I og med, at den sprænger i det personen kører under broen, vil vi være på sikre side. Hvis det var imellem to broer, kunne der have været mange andre grunde til det, siger Milan Holck.

I følge vagtchefen skulle anmelderen selv have haft en anelse om, at der blev kastet fra broen, men havde hverken set en person eller en genstand.

- Vi vil hellere undersøge sådanne episoder en gang for meget end en gang for lidt, siger Milan Holck.

Kort før klokken 14 blev søgningsarbejdet på motorvejsbroen stoppet. Politiet fandt ikke noget, der kunne tyde på, at der var kastet en genstand.

21. dec. 2024 kl. 16:49

Uheld ved motorvej - et spor spærret

LYT
Del
Link
kopieret!

På E20 Fynske Motorvej, i retning mod Jylland, er der sket et uheld på tilkørslen til 52 Odense SV.

Politi og redning er ankommet, og de spærrer i øjeblikket det højre spor. Det er dog muligt at snige sig forbi uheldsstedet, oplyser P4 trafik.

Vagtchefen ved Fyns Politi Peter Vestergaard fortæller til TV 2 Fyn, at der er tale om et solouheld - tilsyneladende opstået på grund af vådt fører.

Fem personer var med i bilen, men ingen er kommet alvorligt til skade.

21. dec. 2024 kl. 16:01

Roald Poulsen er gået bort - men i Zambia bliver han aldrig glemt

LYT
Del
Link
kopieret!

28. april 1993 rapporterede alle de internationale medier om de zambiske landsholdsspillere, hvis fly lettede fra Gabon, men aldrig landede igen.

Samtlige spillere, trænere, delegerede og journalister ombord på flyet døde. Man har aldrig fundet ud af, hvad der nøjagtigt skete.

Skiftende zambiske regeringer har lovet at publicere rapporten om, hvorfor flyet med landsholdsspillerne styrtede ned i Atlanterhavet, men i dag, 31 år senere, forbliver omstændighederne for ulykken uvisse.

OB-træner i spidsen for det zambiske landshold

I 1990’ernes Zambia havde Danmark en tydelig tilstedeværelse i form af Danida og en velfungerende ambassade. I hovedstaden Lusaka stødte man ikke sjældent på danske gloser i bybilledet.

Med hjælp fra Divisionsforeningens daværende direktør, Claus Rode Jensen, der havde gode kontakter i de danske ministerier, inviterede det officielle Danmark det zambiske fodboldlandshold på en seks uger lang træningslejr i Brøndby.

Det Zambiske Fodboldforbund (FAZ) takkede ja til tilbuddet, selvom zambierne på samme tid var langt i forhandlingerne med det engelske fodboldforbund om en tilsvarende hjælpepakke.

Roald Poulsen, der to år forinden havde gjort OB til danske mestre, skulle stå i spidsen for det nye landshold.

På dette tidspunkt havde han aldrig nogensinde sat fødder i Zambia, og nu stod han over for karrierens nok største udfordring. På blot seks uger skulle han sammen med Brøndbys holdleder, Emil Bakkendorf, forvandle et hurtigt sammensat, lettere traumatiseret afrikansk fodboldlandshold til et slagkraftigt mandskab, der skulle konkurrere om en plads ved VM-slutrunden i USA året efter.

Husker Roald som en simpel mand

Én af de zambiske spillere, der var udset en toneangivende rolle på det nye landshold, var Joel Bwalya, der blev sorteret fra landsholdet kort før den skæbnesvangre flyvetur.

Hurtigt kom Joel Bwalya og Zambias nye spillere på fornavn med deres nye træner. Roald Poulsen var meget anderledes end de zambiske trænere, som spillerne kendte hjemmefra, fortæller Joel Bwalya:

- Han var en simpel mand. Han ville sige: "Kald mig bare Roald." Han snakkede meget roligt til spillerne, meget anderledes end zambiske trænere. Han gav dig en masse selvtillid. Han ville fortælle dig, hvad du kunne, og hvad du ikke kunne.

Ifølge Joel Bwalya var Roald Poulsen en eminent fodboldtræner, men det var hans menneskelige kvaliteter, der på rekordtid forenede den nye trup og skabte optimisme i lejren. Roald Poulsen var spillernes træner, men også deres ven, siger Bwalya:

- Roald kendte hurtigt alle spillernes fornavne, og så var han også hurtig til at samle et par gloser op på chinyanja og chibemba (Zambias to største etniske sprog, red.) Han ville råbe "isa kuno" (kom her, red.), og når der var en god træningssession, så ville han råbe "chapwa" (slut, red.) for ligesom at sige, at nu kunne vi ikke gøre det bedre, og så kunne vi ligesom godt stoppe træningen. Så ville alle grine. Han gjorde virkelig alt for at integrere sig i gruppen. Han blev en af os.

Roald Poulsen kunne være sjov, men han havde også en mere alvorlig side, husker Joel Bwalya:

- Han var en meget stille mand. Hvis han sad på sit kontor, så ville du tro, at han ikke engang kunne tale. Du ville tro, at han var i færd med at tænke over noget. Og så elskede han den individuelle ledelsesstil. Han kunne finde på at holde dig om skuldrene og gå rundt med dig på banen. Det var vi slet ikke vant til.

Roald Poulsens tid som zambisk landstræner kunne efterfølgende mærkes i hans tidligere klub, hvor Mwape Miti og Andrew Tempo repræsenterede OB i Superligaen.

21. dec. 2024 kl. 14:56
Casper Schmidt

Har du set Luna? Casper udlover stor dusør i jagten på sin rottweiler

LYT
Del
Link
kopieret!

Mandag morgen ved firetiden om morgenen lukkede Casper Schmidt familiens hund Luna ud i haven efter en nat, hvor hunden, der er af racen rottweiler, havde haft lidt maveproblemer.

Siden er der ingen, der har set Luna.

- Da vi ville lukke hende ind igen, var hun pist væk, fortæller Casper Schmidt til TV 2 Fyn.

Siden er Lunas forsvinden fra Kilenvej mellem Lakkendrup og Oure blevet omtalt i Fyns Amts Avis, på Linse Kesslers Instagram, ligesom eftersøgningen er delt vidt og bredt på Facebook.

Men stadig uden held, og lørdag har Luna været væk i efterhånden seks døgn.

Frygter nogen har hende

- Jeg har det sku ikke så godt. Jeg har ikke sovet ret meget. Jeg har ledt fra tidlig morgen til sen nat.

Casper Schmidt

Casper Schmidt fortæller, at haven ikke er hegnet ind, hvorfor det ikke er unormalt, at Luna strejfer rundt på den nærliggende mark og nabomarkerne.

- Men hun kommer altid hjem igen, fortæller han.

Hvad der er sket med Luna, har Casper Schmidt haft rig tid til at spekulere over. Det værste, der kan være sket, er, at Luna er druknet, kørt ned eller på anden vis sidder fast et sted, som den ikke kan komme fri af.

- En anden frygt er, at der er nogen, der har taget hende. Men det er jo mærkeligt, for normalt samler man ikke lige en rottweiler op, siger han og fortæller, at Luna er en familiehund og derfor er den meget mild og glad for mennesker:

- Så har man mad og gider snakke med dem, så er man bedste venner, siger han.

Håber på julemirakel

Casper Schmidt har fået hjælp flere steder fra i jagten på den forsvundne Luna, og senest har han sammen med en mand fra Thisted undersøgt et større skovområde med en drone. Uden held.

Håbet om at finde Luna svinder ind, fortæller Casper Schmidt, der har ledt gennem marker, skove, brønde, forladte huse, skue. Intet af det har givet pote.

- Hvis ikke hun når at komme hjem til jul, så bliver det nok en jul, jeg ikke vil huske for noget godt, fortæller han.

Derfor har han udlovet en dusør på 10.000 kroner til den, der kan føre ham sammen med sin hund, som han savner meget.

Vil gøre alt for at få Luna tilbage

Men heller ikke det, har givet noget.

- Jeg har ikke fået et eneste tip fra nogen, som specifikt har set en rottweiler. Der er nogen, der har set en mørk hund, men ikke nogen, der specifikt har set en rottweiler, siger Casper Schmidt.

Næste skridt er at stemme dørklokker, og et sidste forsøg, som Casper tygger på lige nu, er at lave et opslag på Facebook, hvor han giver mulighed for, at man kan aflevere Luna anonymt til ham, hvis man har den og har fået dårlig samvittighed.

- Jeg vil gøre alt, hvad der står i min magt for, at min hund kommer hjem igen, understreger Casper Scmidt.

21. dec. 2024 kl. 13:45
Frederik Zeuner

Grimme julesweatre og børnefremstillet julepynt giver flere smil i busser

LYT
Del
Link
kopieret!

Fredag var det “ugly christmas sweater day” i Fynbusserne, hvor buschauffører havde taget deres grimmeste julesweatre på.

Og ikke nok med det, var busserne pyntet op med julepynt, der var lavet af børn.

Alt sammen for at julehygge lidt ekstra for kunderne, forklarer Anja Hauge Larsen, der er driftsleder for Keolis, som står for driften.

- Der kommer flere smil i busserne, når de kommer ind i en julepyntet bus, fortæller hun om baggrunden for at gøre lidt ekstra ud af julen i busserne.

21. dec. 2024 kl. 12:39

Hjalte brillerer i "verdens bedste liga": - Jeg er pissestolt

LYT
Del
Link
kopieret!

Den 28-årige fynbo Hjalte Froholdt har noget så sjældent for en dansker succes i Amerikansk fodbold. Endda i verdens bedste liga inden for sportsgrenen, NFL.

Hjalte Froholdt tørner ud for Arizona Cardinals, for hvem han er en del af den offensive linje. Og det gør han godt. Så godt, at han får masser af roser for sit arbejde, og tilbage i august satte sin signatur på en kontrakt, der garanterer ham 53 millioner kroner frem til udgangen af 2026.

Med egne ord er han nu klar til at sige, at det han har opnået er “kæmpestort for dansk sport”.

- Nu starter jeg på banen, jeg gør det rigtig godt, og jeg er pissestolt af, hvad jeg har gjort, og hvor jeg kommer fra, siger Hjalte Froholdt til DR.

21. dec. 2024 kl. 11:41

City-direktør reagerer på ønske om øget sikkerhed i gågade

LYT
Del
Link
kopieret!

Direktør Peter Bøgholm fra Odense Cityforening er positivt indstillet over for rådmand Søren Windells (K) forslag om, at der skal opstilles såkaldte pullerter rundt om gågadenetværket i Odense.

Rådmanden for By- og kulturforvaltningen tager emnet op igen, efter at en mand fredag aften kørte en bil ind gennem et julemarked i den tyske by Magdeburg.

Peter Bøgholm mener, at pullerterne kan øge sikkerheden, men han har også en betænkelighed:

- Jo mere tryghed, vi kan skabe, jo bedre er det, men det skal kunne fungere i praksis i forhold til redningskøretøjer og mobilitet, siger han til TV 2 Fyn.

Søren Windell fortæller, at han ønsker en løsning, hvor butikker stadig kan få leveret varer.

Læs også: Efter terrorangreb i Tyskland - vil gøre gågaden i Odense mere sikker
Gå tilbage Del
21. dec. 2024 kl. 9:44

Efter terrorangreb i Tyskland - vil gøre gågaden i Odense mere sikker

Efter angrebet på et julemarked i Magdeburg i Tyskland fredag, hvor en bil kørte ind i en gruppe mennesker på et julemarked i et formodet terrorangreb, vil Søren Windell (K) se på, om Odenses gågader er sikre nok.

Det er ikke et nyt forslag, understreger rådmanden for By- og Kulturforvaltningen, der fortæller, at Konservative længe har ønsket at få pullerter op hele vejen rundt om gågadenettet.

- Der er mange mennesker i vores gågader, og vi vil gerne have sat pullerter op, fordi der kører biler, som ikke har noget at gøre der, siger Søren Windell til TV 2 Fyn.

Rådmanden understreger, at han ikke frygter en lignende situation i Odense, som den der fredag skete i Magdeburg. Men han noterer sig, at det ikke er første gang, at nogen drøner en bil mod en menneskemængde i et tætbefolket område.

- Det er ikke så meget et spørgsmål om aktuelt sikkerhed, som det er en følelse af tryghed. Jeg tror ikke det vil ske, men det vil give noget sikkerhed om, at det ikke kan ske, siger han.

Aktuelt er der planer om pullerter ved Jernbanegade, som har været undervejs længe, fortæller Søren Windell, der ikke ser de helt store gener ved at besværliggøre bilers adgang til gågaden.

- Det giver selvfølgelig gener for dem, der kører i gågaden, men det må de jo ikke i forvejen.

Og når det gælder vareindlevering er pullerterne indrettet således, at de kan køres ned i det tidsrum, der bliver leveret varer, hvilket typisk er om formiddagen, hvor der er knap så mange mennesker i gågaden.

Søren Windell erkender, at det ikke er en gratis omgang at opsætte pullerter, og henviser til at det er en politisk prioritering.

- Men det er noget, vi skal til at være mere opmærksom på, siger han.

21. dec. 2024 kl. 10:43
Emma Haunstrup / TV 2 Grafik

Hvad er årets største julegavehit? Se listen her

LYT
Del
Link
kopieret!

Når julefreden inden længe sænker sig over landet, og det er tid til at åbne pakkerne under træet, er der nogle, som vil være mere populære end andre.

Særligt ét produkt går igen på tværs af alder og køn.

Det viser data fra den digitale ønskeliste Ønskeskyen, som mere end tre millioner danskere bruger til at lave ønskesedler.

- Apples AirPods Pro er uhyre populære i år, og hvis man skal gætte på én gave, der vil ligge under træet i mange danske hjem, så er dette et godt bud, siger administrerende direktør for Ønskeskyen, Casper Ravn-Sørensen.

Ønskeskyen oplyser til TV 2, at de støjreducerende høretelefoner findes på flere end 87.000 ønskesedler denne jul.

Dyrere pakker under træet

Årets mest populære julegaveønske ligger dermed i den dyre ende af julegavespektret.

På Apples egen hjemmeside koster høretelefonerne kort før jul 2.199 kroner.

Det beløb svarer til det totale julegavebudget for 25 procent af danskerne, viser en undersøgelse fra Dansk Erhverv.

Hos Ønskeskyen fortæller man også, at ønskesedlerne generelt er blevet dyrere over tid. Det samme oplever økonomerne.

Ida Marie Moesby er forbrugsøkonom hos Nordea, og hun har i mange år undersøgt danskernes forbrug i julen. Hun ser også, at gaverne er blevet dyrere over tid.

- Vi forventer år for år, at danskerne bruger flere penge på julegaver. Det er andre gaver, der ligger under træet nu end før. Vi er blevet mere velstillede, og derfor er julegaverne blevet dyrere, siger Ida Marie Moesby til TV 2.

I en undersøgelse, som YouGov har foretaget for Nordea, svarer danskerne, at de i gennemsnit vil bruge 3864 kroner på julegaver.

Det er en stigning på næsten 600 kroner inden for de seneste fem år.

Hypen er aftaget

Går vi blot 12 måneder tilbage i tiden, vil mange sikkert huske, at særligt ét bestemt køkkenredskab lå under mange juletræer.

Airfryeren blev 2023’s absolut største julegavehit.

Siden sidste år er der dog sket en ændring i vores forbrugsvaner.

For som tiden er gået, og pommesfritterne er blevet stegt i hobetal, er der samtidig blevet længere mellem køkkenapparaterne på ønskesedlerne.

Men Manou Messmann, der er ekspert i branding og forbrugeradfærd, mener, at airfryeren stadig har sin plads i de danske køkkener.

- Den har stadig sin berettigelse, men den er slet ikke lige så hot som sidste år, siger hun til TV 2.

Tid til selvforkælelse

Vender vi blikket mod årets største julegavehit herhjemme, er de støjreducerende høretelefoner et signal om, at vi er begyndt at kigge mere på vores egne behov end på hele husholdningen som i tilfældet med airfryeren.

- Der sker så meget ude i verden, og derfor søger vi indad og kigger på det hjemlige og os selv. Det bliver en slags forsvarsmekanisme, siger Manou Messmann.

Samtidig fortæller hun også, at vores julegaveønsker bruges i forskellige sammenhænge og til forskellige behov.

- Vi vil gerne holde os opdateret, men samtidig vil vi gerne have fokus på os selv og lukke os inde. Det er en balance, lyder det.

På listen over årets populære julegaver findes også ting, som kan give danskerne selvforkælelse – eksempelvis hjemmesko, hårprodukter og plejende cremer.

Herunder kan du i prioriteret rækkefølge se, hvilke julegaveønsker der ifølge Ønskeskyen i år er de fem mest populære for henholdsvis mænd og kvinder.

Til ham (brug pilene i siderne til at bladre)

DBU landsholdstrøje, HALO.

DBU

Apple

Nike

Kitchen Living Dining

Apple
/

Til Hende (brug pilene i siderne til at bladre)

KÉRASTASE

Matas PR.

Matas PR.

Fashiongirl.dk

Matas
/
21. dec. 2024 kl. 9:44

Efter terrorangreb i Tyskland - vil gøre gågaden i Odense mere sikker

LYT
Del
Link
kopieret!

Efter angrebet på et julemarked i Magdeburg i Tyskland fredag, hvor en bil kørte ind i en gruppe mennesker på et julemarked i et formodet terrorangreb, vil Søren Windell (K) se på, om Odenses gågader er sikre nok.

Det er ikke et nyt forslag, understreger rådmanden for By- og Kulturforvaltningen, der fortæller, at Konservative længe har ønsket at få pullerter op hele vejen rundt om gågadenettet.

- Der er mange mennesker i vores gågader, og vi vil gerne have sat pullerter op, fordi der kører biler, som ikke har noget at gøre der, siger Søren Windell til TV 2 Fyn.

Rådmanden understreger, at han ikke frygter en lignende situation i Odense, som den der fredag skete i Magdeburg. Men han noterer sig, at det ikke er første gang, at nogen drøner en bil mod en menneskemængde i et tætbefolket område.

- Det er ikke så meget et spørgsmål om aktuelt sikkerhed, som det er en følelse af tryghed. Jeg tror ikke det vil ske, men det vil give noget sikkerhed om, at det ikke kan ske, siger han.

Aktuelt er der planer om pullerter ved Jernbanegade, som har været undervejs længe, fortæller Søren Windell, der ikke ser de helt store gener ved at besværliggøre bilers adgang til gågaden.

- Det giver selvfølgelig gener for dem, der kører i gågaden, men det må de jo ikke i forvejen.

Og når det gælder vareindlevering er pullerterne indrettet således, at de kan køres ned i det tidsrum, der bliver leveret varer, hvilket typisk er om formiddagen, hvor der er knap så mange mennesker i gågaden.

Søren Windell erkender, at det ikke er en gratis omgang at opsætte pullerter, og henviser til at det er en politisk prioritering.

- Men det er noget, vi skal til at være mere opmærksom på, siger han.

21. dec. 2024 kl. 8:53
Presse-fotos.dk

Ældre mand alvorligt til skade i solouheld

LYT
Del
Link
kopieret!

Det var en ældre mand i 80’erne, der førte bilen, som fredag aften bragede ind i autoværnet på Siøbroen mellem Siø og Tåsinge.

Umiddelbart efter blev vedkommende kørt til hospitalet i en ambulance. Lørdag morgen oplyser vagtchef ved Fyns Politi Christoffer Jacobsen, at manden er kommet alvorligt til skade, men at han er uden for livsfare.

Politiet kan endnu ikke sige, hvordan ulykken skete, da de ikke har haft mulighed for at tale med den pågældende mand.

21. dec. 2024 kl. 6:00

Bente skulle holde jul alene - men så kom et uventet tilbud

LYT
Del
Link
kopieret!

Bente Vera Hansen har fundet årets julekjole frem, og hun tæller dagene til 24. december.

I år skulle hun have holdt jul alene. Hendes mand gennem 36 år gik bort i foråret. Han tabte kampen til kræft. Og derfor er det også første jul som enke.

Heldigvis åbner Odense Værkstederne ”juleaften med det hele” til udviklingshæmmede, der ikke har noget sted at være.

- Jeg håber, at der er mange flere i min situation, der vil komme ind og holde jul, siger Bente Hansen.

Maria Therese Kronberg er hjemmevejleder i Odense Kommune, og hun har i år sat sin juleaften af til at være sammen med Bente Hansen og de omkring 25 andre deltagere. Deres juleaften kommer til at foregå på Rytterkasernen.

Dit digitale aftryk

Vi bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Enkelte bruges til reklameformål. Vi klatter ikke med dine data, og du kan altid trække dit samtykke tilbage. Læs mere her.

Du kan altid ændre dine præferencer senere

Her kan du finde en oversigt over, hvilke cookies vi potentielt sætter.

Se flere detaljer om vores cookies her