I tæt på to døgn har det været uklart, hvem der skal være rådmænd i Odense Kommune - forhandlingerne mellem partierne fører ingen vegne, efter Enhedslisten søndag trådte ud af den oprindelige konstitueringsaftale.
I Odenses gågade tæt på rådhuset, hvor forhandlingerne finder sted, er odenseanerne mildt sagt ikke tilfredse med forløbet.
- Jeg har kun ét ord for det, og det er "børnehave". De skulle skamme sig, siger Inger Larsen, der er pensionist i byen.
Nogenlunde enslydende lyder det fra Hus Forbi-sælger Thomas Thomsen. Han hæver dog politikernes alder med et par år.
- Det virker som nogle små skoleelever, der er blevet sat til jobbet, som ikke har forstand på det, siger han.
Stemte blankt for første gang
For første gang nogensinde har hjemmesygeplejersken Karin Tolberg stemt blankt - en stemme, hun er ekstra glad for forblev blank her efter valget.
- Nu synes jeg, det passer sammen, for vi kan ikke regne med så meget.
- Jeg er allermest træt af, at man lige laver to nye rådmandsposter. Jeg synes simpelthen, det er anstrengende, at vi laver et valg og stemmer, og dagen efter handler det om dem selv, og hvad de kan få ud af det. Jeg synes, det handler om egoisme, fortæller hun.
Med Enhedslistens udtrædelse af konstitueringen mellem Socialdemokratiet, SF, Radikale, Konservative og Nye Borgerlige er der dog mulighed for, at antallet af rådmandsposter falder igen.
Vil ikke samarbejde med Nye Borgerlige
Hvordan forhandlingerne kan ende ud, kan du se her. Artiklen er skrevet med forbehold, men det er dog kvalificerede bud, samfundsredaktør Jakob Risbro stiller op.
Enhedslisten brød ud af den oprindelige aftale og indgik en teknisk aftale med Venstre, fordi partiet ønsker en rådmandspost. Samtidig kunne spidskandidat Reza Javid alligevel ikke se sig selv i et samarbejde med Nye Borgerlige.
Partiet peger dog fortsat på Peter Rahbæk Juel (S) som borgmester.
Forhandlingerne om rådmandsposterne fortsætter tirsdag.