Erhvervsboss fralægger sig ansvar:
- Jeg skal jo ikke rende rundt og lege politimand
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Direktør og ejer af LH Gulve, Dan Virkelyst Johansen, afviser at han som formand for DI Byggeri Fyn har et særligt ansvar for forholdene i firmaet Hamburg Plan.
Dan Virkelyst Johansen har opbygget en imponerende forretning i LH Gulve, som han købte sammen med sin far i 1991 og overtog det fulde ansvar for i 2006. Siden er overskuddet vokset markant, og så sent som for en måneds tiden siden blev Dan Virkelyst Johansen nomineret til årets ejerleder.
Han har i mere end otte år været formand for arbejdsgiverorganisationen DI Byggeri Fyn, men nu rejser 3F spørgsmålet om, hvorvidt han bør fortsætte i den position.
Det sker, efter at Fyens Stiftstidende og TV2 Fyn har afsløret, at Dan Virkelyst Johansen og LH Gulve igennem en årrække har samarbejdet med firmaer ejet af den bedrageridømte tysker Osman Celik.
Dan Virkelyst Johansen peger selv på, at han altid kræver, at hans underleverandører har et cvr-nummer, er momsregistreret og har indgået en overenskomst, men derudover mener han ikke, at han har noget ansvar for at sikre sig, at hans underleverandørerne har orden i deres butik.
Det fortæller han i et interview med Fyens Stiftstidende og TV2 Fyn.
Ikke forpligtet
Hvad har du tænkt om, at Osman Celik går konkurs med et firma og kører videre med et nyt firmanavn, hvor han reelt laver det samme? Er det noget, der har fået dig til at overveje, om der var ugler i mosen?
- Ugler i mosen? Det ved jeg ikke, om der er. Men det er dårlig stil. Det er det eneste, jeg vil sige til det. Jeg går ikke ind i, hvorfor han er gået konkurs. Det er ham, der driver sit firma. Jeg driver jo ikke hans firma.
Du har jo så alligevel fortsat samarbejdet med ham, selvom han har haft de her konkurser. Hvordan kan det være, når du synes, at det er dårlig stil?
- Det er fordi, at jeg har nogle undergulve, der skal laves. Det var der ingen af de andre, der kunne. Så var der ham, og der har jeg bedt om at få dokumentation på, at tingene er i orden. Det har jeg fået, og så kan jeg jo ikke rigtigt gøre mere end det.
Dan Virkelyst Johansen - en markant stemme i fynsk erhvervsliv
Som formand for Dansk Industri Byggeri på Fyn sidder Dan Virkelyst Johansen på en af det fynske erhvervslivs helt tunge tillidsposter. Han er derudover næstformand i det samlede DI Fyn.
Som formand for DI Byggeri på Fyn repræsenterer han arbejdsgiversiden i den såkaldte danske model, hvor det er arbejdsmarkedet parter, der forhandler sig til rette om velordnede forhold på det danske arbejdsmarked.
Fagligt arbejde har i mange år været en vigtig sag for Dan Virkelyst Johansen. Han har tidligere siddet i bestyrelsen i Gulvbranchens Arbejdsgiverforening.
Du er blevet advaret af 3F. Hvorfor har du ikke lyttet til det?
- Jeg går ud fra, at tingene er i orden, når 3F har lavet en samarbejdsaftale med ham. Ellers laver man vel ikke en samarbejdsaftale med ham.
Du har vel også hyret ham igen flere gange, efter at de havde advaret dig?
- Jo, men jeg skal jo ikke rende rundt og lege politimand. Jeg kan kigge på det, der er facts. Og det er, om han har de papirer, han skal bruge.
Hvad er det for nogle papirer, du hæfter dig ved?
- Jamen, han skal have en overenskomst. Det har han fået ved at lave en tiltrædelses-overenskomst med 3F. Og han skal have et cvr-nummer og et moms-nummer. Det er det, som jeg kan kontrollere. Jeg kan jo ikke kontrollere mere.
Så du mener, at du har din sti ren, når de ting er på plads og derudover ikke har nogen forpligtelse til at sikre kvaliteten og etikken hos din samarbejdspartner?
- Nej, det er jeg ikke forpligtet til.
Lyder skræmmende
Man behøver jo ikke lede ret længe for at finde ud af, at Osman Celik er anklaget for nogle ret alvorlige forhold i forbindelse med sine konkurser. Hvad tænker du, når jeg præsenterer dig for nogle af de her forhold, som du ikke selv har gjort noget for at undersøge?
- Det lyder da skræmmende, men det er ikke noget, som jeg render og kigger ind i.
Vi har også talt med nogle af hans tidligere medarbejdere, som fortæller om en løn på under 50 kroner i timen og en fuldstændigt sort økonomi, hvor alt bliver betalt kontant. Har du ikke anet det?
- Det er jeg jo ikke en del af. Jeg får en regning på det arbejde, han har udført for mig. Jeg kan ikke stå og udtale mig om hans firma. Det kan jeg jo ikke.
Har du slet ikke haft nogen mistanke om, at der foregår sådan nogle ting i hans firma?
- Jeg har bedt om at få dokumentation, når jeg skulle have noget. Og det har jeg fået. Jeg driver en håndværker-forretning - ikke et advokatkontor.
Er det fordi, at Osman Celik har kunnet udføre arbejdet til en pris langt under markedsprisen, at du har lukket øjnene for de her ting?
- Nej, det er det ikke. Jeg har ikke fået nogen god pris – tværtom. Jeg har fået markedsprisen.
Så de priser, du får fra Osman Celik, adskiller sig ikke fra de tilbud og priser du får andre steder fra?
- Nej.
Du sidder på en tillidspost som formand for DI Byggeri på Fyn. Har du ikke en særlig forpligtigelse til at forsøge at undersøge forholdene i de firmaer, som du samarbejder med?
- Som jeg sagde før, har jeg tre ting, jeg kan kontrollere. Det er, om der er et cvr-nummer. Er der et moms-nummer? Og er der en tiltrædelses-overenskomst eller er man med i en arbejdsgiverforening, hvor der er en overenskomst. Andet kan jeg ikke selv kontrollere.
Vi er jo ikke ansat i SKAT eller Erhvervsstyrelsen. Vi har bare undersøgt tingene, ligesom du også kunne have gjort. Det er faktisk ikke særligt svært at finde ud af, at Osman Celik har en broget forhistorie.
- Nej, det er det sikkert ikke. Jeg aner det ikke.
Men igen – har du et særligt ansvar, når du sidder på en tillidspost som formand for DI Byggeri på Fyn?
- Jeg skal overholde reglerne, ligesom alle andre skal.
Kan få konsekvenser
Føler du, at du overholder reglerne, når vi fortæller dig de her ting om et firma, som du har samarbejdet med i mange sager hen over årene?
- Det er da ikke god læsning, du laver for mig her. Så det tager jeg da ad notam (til efterretning, red.).
Er du bekendt med, at Osman Celik flere gange er dømt for bedrageri i Tyskland?
- Nej, det er jeg ikke.
Hvad har du hørt om Osman Celiks fortid i Tyskland?
- Ingenting.
Har du interesseret dig for det eller undersøgt det?
- Nej, jeg er interesseret i at få lavet de gulve, jeg har bedt om at få lavet.
Skal jeg forstå det sådan, at du egentligt er ligeglad med alle de her ting, hvis bare du får udført det arbejde, du bestiller?
- Jeg er overhovedet ikke ligeglad. Jeg lytter til, hvad du siger, og det må jeg så tage konsekvensen af.
Forståeligt, hvis nogen undrer sig
Hvilken konsekvens drager du af de ting, vi fortæller dig?
- Det kunne godt være, at jeg lige ville høre hans side af historien, og så kan det godt være, at han bliver absolut sidstevalg eller bliver jaget ud.
Du fyrer ham, hvis han ikke har en god forklaring?
- Ja, hvis han ikke kan dokumentere, at det, som I påstår, er forkert, så tænker jeg ikke, at vi har den store fremtid sammen.
Hvad gør det ved dit firma LH Gulves omdømme at blive kædet sammen med Osman Celiks firma?
- Jeg vil ikke håbe, at det påvirker mit firmas omdømme. Jeg forsøger på at levere det, jeg skal. Og det håber jeg, at de (kunderne, red.) stadig regner med, at jeg gør.
Kan du forstå, hvis nogen måtte mene, at det ser en lille smule mærkeligt ud, at du på den ene side repræsenterer det pæne arbejdsmarked og den danske model og samtidig har sådan en samarbejdspartner?
- Hvis alt det, du siger der, er tilfældet, så kan jeg da sagtens forstå, hvis folk undrer sig.
Kan du fortsætte som formand for Dansk Industri Byggeri på Fyn?
- Altså, jeg mener nu nok, at jeg har gjort, hvad jeg skulle og har opfyldt min tilsynspligt. Hvis nogen mener, jeg ikke skal fortsætte, så må jeg tage det ad notam.
Har du set Luna? Casper udlover stor dusør i jagten på sin rottweiler
kopieret!
Mandag morgen ved firetiden om morgenen lukkede Casper Schmidt familiens hund Luna ud i haven efter en nat, hvor hunden, der er af racen rottweiler, havde haft lidt maveproblemer.
Siden er der ingen, der har set Luna.
- Da vi ville lukke hende ind igen, var hun pist væk, fortæller Casper Schmidt til TV 2 Fyn.
Siden er Lunas forsvinden fra Kilenvej mellem Lakkendrup og Oure blevet omtalt i Fyns Amts Avis, på Linse Kesslers Instagram, ligesom eftersøgningen er delt vidt og bredt på Facebook.
Men stadig uden held, og lørdag har Luna været væk i efterhånden seks døgn.
Frygter nogen har hende
- Jeg har det sku ikke så godt. Jeg har ikke sovet ret meget. Jeg har ledt fra tidlig morgen til sen nat.
Casper Schmidt fortæller, at haven ikke er hegnet ind, hvorfor det ikke er unormalt, at Luna strejfer rundt på den nærliggende mark og nabomarkerne.
- Men hun kommer altid hjem igen, fortæller han.
Hvad der er sket med Luna, har Casper Schmidt haft rig tid til at spekulere over. Det værste, der kan være sket, er, at Luna er druknet, kørt ned eller på anden vis sidder fast et sted, som den ikke kan komme fri af.
- En anden frygt er, at der er nogen, der har taget hende. Men det er jo mærkeligt, for normalt samler man ikke lige en rottweiler op, siger han og fortæller, at Luna er en familiehund og derfor er den meget mild og glad for mennesker:
- Så har man mad og gider snakke med dem, så er man bedste venner, siger han.
Håber på julemirakel
Casper Schmidt har fået hjælp flere steder fra i jagten på den forsvundne Luna, og senest har han sammen med en mand fra Thisted undersøgt et større skovområde med en drone. Uden held.
Håbet om at finde Luna svinder ind, fortæller Casper Schmidt, der har ledt gennem marker, skove, brønde, forladte huse, skue. Intet af det har givet pote.
- Hvis ikke hun når at komme hjem til jul, så bliver det nok en jul, jeg ikke vil huske for noget godt, fortæller han.
Derfor har han udlovet en dusør på 10.000 kroner til den, der kan føre ham sammen med sin hund, som han savner meget.
Vil gøre alt for at få Luna tilbage
Men heller ikke det, har givet noget.
- Jeg har ikke fået et eneste tip fra nogen, som specifikt har set en rottweiler. Der er nogen, der har set en mørk hund, men ikke nogen, der specifikt har set en rottweiler, siger Casper Schmidt.
Næste skridt er at stemme dørklokker, og et sidste forsøg, som Casper tygger på lige nu, er at lave et opslag på Facebook, hvor han giver mulighed for, at man kan aflevere Luna anonymt til ham, hvis man har den og har fået dårlig samvittighed.
- Jeg vil gøre alt, hvad der står i min magt for, at min hund kommer hjem igen, understreger Casper Scmidt.
Grimme julesweatre og børnefremstillet julepynt giver flere smil i busser
kopieret!
Fredag var det “ugly christmas sweater day” i Fynbusserne, hvor buschauffører havde taget deres grimmeste julesweatre på.
Og ikke nok med det, var busserne pyntet op med julepynt, der var lavet af børn.
Alt sammen for at julehygge lidt ekstra for kunderne, forklarer Anja Hauge Larsen, der er driftsleder for Keolis, som står for driften.
- Der kommer flere smil i busserne, når de kommer ind i en julepyntet bus, fortæller hun om baggrunden for at gøre lidt ekstra ud af julen i busserne.
Hjalte brillerer i "verdens bedste liga": - Jeg er pissestolt
kopieret!
Den 28-årige fynbo Hjalte Froholdt har noget så sjældent for en dansker succes i Amerikansk fodbold. Endda i verdens bedste liga inden for sportsgrenen, NFL.
Hjalte Froholdt tørner ud for Arizona Cardinals, for hvem han er en del af den offensive linje. Og det gør han godt. Så godt, at han får masser af roser for sit arbejde, og tilbage i august satte sin signatur på en kontrakt, der garanterer ham 53 millioner kroner frem til udgangen af 2026.
Med egne ord er han nu klar til at sige, at det han har opnået er “kæmpestort for dansk sport”.
- Nu starter jeg på banen, jeg gør det rigtig godt, og jeg er pissestolt af, hvad jeg har gjort, og hvor jeg kommer fra, siger Hjalte Froholdt til DR.
City-direktør reagerer på ønske om øget sikkerhed i gågade
kopieret!
Direktør Peter Bøgholm fra Odense Cityforening er positivt indstillet over for rådmand Søren Windells (K) forslag om, at der skal opstilles såkaldte pullerter rundt om gågadenetværket i Odense.
Rådmanden for By- og kulturforvaltningen tager emnet op igen, efter at en mand fredag aften kørte en bil ind gennem et julemarked i den tyske by Magdeburg.
Peter Bøgholm mener, at pullerterne kan øge sikkerheden, men han har også en betænkelighed:
- Jo mere tryghed, vi kan skabe, jo bedre er det, men det skal kunne fungere i praksis i forhold til redningskøretøjer og mobilitet, siger han til TV 2 Fyn.
Søren Windell fortæller, at han ønsker en løsning, hvor butikker stadig kan få leveret varer.
Efter terrorangreb i Tyskland - vil gøre gågaden i Odense mere sikker
Efter angrebet på et julemarked i Magdeburg i Tyskland fredag, hvor en bil kørte ind i en gruppe mennesker på et julemarked i et formodet terrorangreb, vil Søren Windell (K) se på, om Odenses gågader er sikre nok.
Det er ikke et nyt forslag, understreger rådmanden for By- og Kulturforvaltningen, der fortæller, at Konservative længe har ønsket at få pullerter op hele vejen rundt om gågadenettet.
- Der er mange mennesker i vores gågader, og vi vil gerne have sat pullerter op, fordi der kører biler, som ikke har noget at gøre der, siger Søren Windell til TV 2 Fyn.
Rådmanden understreger, at han ikke frygter en lignende situation i Odense, som den der fredag skete i Magdeburg. Men han noterer sig, at det ikke er første gang, at nogen drøner en bil mod en menneskemængde i et tætbefolket område.
- Det er ikke så meget et spørgsmål om aktuelt sikkerhed, som det er en følelse af tryghed. Jeg tror ikke det vil ske, men det vil give noget sikkerhed om, at det ikke kan ske, siger han.
Aktuelt er der planer om pullerter ved Jernbanegade, som har været undervejs længe, fortæller Søren Windell, der ikke ser de helt store gener ved at besværliggøre bilers adgang til gågaden.
- Det giver selvfølgelig gener for dem, der kører i gågaden, men det må de jo ikke i forvejen.
Og når det gælder vareindlevering er pullerterne indrettet således, at de kan køres ned i det tidsrum, der bliver leveret varer, hvilket typisk er om formiddagen, hvor der er knap så mange mennesker i gågaden.
Søren Windell erkender, at det ikke er en gratis omgang at opsætte pullerter, og henviser til at det er en politisk prioritering.
- Men det er noget, vi skal til at være mere opmærksom på, siger han.
Hvad er årets største julegavehit? Se listen her
kopieret!
Når julefreden inden længe sænker sig over landet, og det er tid til at åbne pakkerne under træet, er der nogle, som vil være mere populære end andre.
Særligt ét produkt går igen på tværs af alder og køn.
Det viser data fra den digitale ønskeliste Ønskeskyen, som mere end tre millioner danskere bruger til at lave ønskesedler.
- Apples AirPods Pro er uhyre populære i år, og hvis man skal gætte på én gave, der vil ligge under træet i mange danske hjem, så er dette et godt bud, siger administrerende direktør for Ønskeskyen, Casper Ravn-Sørensen.
Ønskeskyen oplyser til TV 2, at de støjreducerende høretelefoner findes på flere end 87.000 ønskesedler denne jul.
Dyrere pakker under træet
Årets mest populære julegaveønske ligger dermed i den dyre ende af julegavespektret.
På Apples egen hjemmeside koster høretelefonerne kort før jul 2.199 kroner.
Det beløb svarer til det totale julegavebudget for 25 procent af danskerne, viser en undersøgelse fra Dansk Erhverv.
Hos Ønskeskyen fortæller man også, at ønskesedlerne generelt er blevet dyrere over tid. Det samme oplever økonomerne.
Ida Marie Moesby er forbrugsøkonom hos Nordea, og hun har i mange år undersøgt danskernes forbrug i julen. Hun ser også, at gaverne er blevet dyrere over tid.
- Vi forventer år for år, at danskerne bruger flere penge på julegaver. Det er andre gaver, der ligger under træet nu end før. Vi er blevet mere velstillede, og derfor er julegaverne blevet dyrere, siger Ida Marie Moesby til TV 2.
I en undersøgelse, som YouGov har foretaget for Nordea, svarer danskerne, at de i gennemsnit vil bruge 3864 kroner på julegaver.
Det er en stigning på næsten 600 kroner inden for de seneste fem år.
Hypen er aftaget
Går vi blot 12 måneder tilbage i tiden, vil mange sikkert huske, at særligt ét bestemt køkkenredskab lå under mange juletræer.
Airfryeren blev 2023’s absolut største julegavehit.
Siden sidste år er der dog sket en ændring i vores forbrugsvaner.
For som tiden er gået, og pommesfritterne er blevet stegt i hobetal, er der samtidig blevet længere mellem køkkenapparaterne på ønskesedlerne.
Men Manou Messmann, der er ekspert i branding og forbrugeradfærd, mener, at airfryeren stadig har sin plads i de danske køkkener.
- Den har stadig sin berettigelse, men den er slet ikke lige så hot som sidste år, siger hun til TV 2.
Tid til selvforkælelse
Vender vi blikket mod årets største julegavehit herhjemme, er de støjreducerende høretelefoner et signal om, at vi er begyndt at kigge mere på vores egne behov end på hele husholdningen som i tilfældet med airfryeren.
- Der sker så meget ude i verden, og derfor søger vi indad og kigger på det hjemlige og os selv. Det bliver en slags forsvarsmekanisme, siger Manou Messmann.
Samtidig fortæller hun også, at vores julegaveønsker bruges i forskellige sammenhænge og til forskellige behov.
- Vi vil gerne holde os opdateret, men samtidig vil vi gerne have fokus på os selv og lukke os inde. Det er en balance, lyder det.
På listen over årets populære julegaver findes også ting, som kan give danskerne selvforkælelse – eksempelvis hjemmesko, hårprodukter og plejende cremer.
Herunder kan du i prioriteret rækkefølge se, hvilke julegaveønsker der ifølge Ønskeskyen i år er de fem mest populære for henholdsvis mænd og kvinder.
Til ham (brug pilene i siderne til at bladre)
DBU landsholdstrøje, HALO.
Til Hende (brug pilene i siderne til at bladre)
Efter terrorangreb i Tyskland - vil gøre gågaden i Odense mere sikker
kopieret!
Efter angrebet på et julemarked i Magdeburg i Tyskland fredag, hvor en bil kørte ind i en gruppe mennesker på et julemarked i et formodet terrorangreb, vil Søren Windell (K) se på, om Odenses gågader er sikre nok.
Det er ikke et nyt forslag, understreger rådmanden for By- og Kulturforvaltningen, der fortæller, at Konservative længe har ønsket at få pullerter op hele vejen rundt om gågadenettet.
- Der er mange mennesker i vores gågader, og vi vil gerne have sat pullerter op, fordi der kører biler, som ikke har noget at gøre der, siger Søren Windell til TV 2 Fyn.
Rådmanden understreger, at han ikke frygter en lignende situation i Odense, som den der fredag skete i Magdeburg. Men han noterer sig, at det ikke er første gang, at nogen drøner en bil mod en menneskemængde i et tætbefolket område.
- Det er ikke så meget et spørgsmål om aktuelt sikkerhed, som det er en følelse af tryghed. Jeg tror ikke det vil ske, men det vil give noget sikkerhed om, at det ikke kan ske, siger han.
Aktuelt er der planer om pullerter ved Jernbanegade, som har været undervejs længe, fortæller Søren Windell, der ikke ser de helt store gener ved at besværliggøre bilers adgang til gågaden.
- Det giver selvfølgelig gener for dem, der kører i gågaden, men det må de jo ikke i forvejen.
Og når det gælder vareindlevering er pullerterne indrettet således, at de kan køres ned i det tidsrum, der bliver leveret varer, hvilket typisk er om formiddagen, hvor der er knap så mange mennesker i gågaden.
Søren Windell erkender, at det ikke er en gratis omgang at opsætte pullerter, og henviser til at det er en politisk prioritering.
- Men det er noget, vi skal til at være mere opmærksom på, siger han.
Ældre mand alvorligt til skade i solouheld
kopieret!
Det var en ældre mand i 80’erne, der førte bilen, som fredag aften bragede ind i autoværnet på Siøbroen mellem Siø og Tåsinge.
Umiddelbart efter blev vedkommende kørt til hospitalet i en ambulance. Lørdag morgen oplyser vagtchef ved Fyns Politi Christoffer Jacobsen, at manden er kommet alvorligt til skade, men at han er uden for livsfare.
Politiet kan endnu ikke sige, hvordan ulykken skete, da de ikke har haft mulighed for at tale med den pågældende mand.
Bente skulle holde jul alene - men så kom et uventet tilbud
kopieret!
Bente Vera Hansen har fundet årets julekjole frem, og hun tæller dagene til 24. december.
I år skulle hun have holdt jul alene. Hendes mand gennem 36 år gik bort i foråret. Han tabte kampen til kræft. Og derfor er det også første jul som enke.
Heldigvis åbner Odense Værkstederne ”juleaften med det hele” til udviklingshæmmede, der ikke har noget sted at være.
- Jeg håber, at der er mange flere i min situation, der vil komme ind og holde jul, siger Bente Hansen.
Maria Therese Kronberg er hjemmevejleder i Odense Kommune, og hun har i år sat sin juleaften af til at være sammen med Bente Hansen og de omkring 25 andre deltagere. Deres juleaften kommer til at foregå på Rytterkasernen.
18-årige Oliver droppede ud af 2.g for at kæmpe i et bur - nu drømmer han om den helt store scene
kopieret!
Et tomt, men målrettet, blik stirrer mod træningslokalets spejlvægge, mens Oliver forsøger at få styr på sit åndedræt.
En to timers intens træning med nærkamp er overstået. Det var allerede dagens anden træning. Endnu en træning venter senere i eftermiddag.
Det er virkeligheden for Oliver Petersen fra Odense. Han har ofret sin uddannelse for at følge sin drøm.
Han er blot 18 år gammel.
Mor var ikke glad
Det hele startede som 10-årig, da hans far tog ham med til thaiboksning. Der mødte han træneren Jimmy Busk, og siden da har de trænet sammen.
Efter grundige overvejelser valgte han i oktober i år at droppe ud af 2.g ved HHX i Odense. Målet er klart - han vil være professionel MMA-kæmper indenfor to år.
En beslutning som hans mor ikke blev inddraget i.
- Jeg tog beslutningen med min far, men jeg havde ikke lige fortalt min mor om det, før jeg gjorde det. Hun var slet ikke glad for det. Hun prøvede at forstå, hvorfor jeg droppede ud, men nu støtter hun mig - hun ved godt, hvor meget tid, jeg lægger i det, siger Oliver Petersen.
Hvad er MMA?
Mixed Martial Arts (MMA) er en kampsport, der fokuserer på at bruge de mest effektive teknikker fra forskellige discipliner. Dette kan inkludere teknikker fra boksning, karate, kung fu, brydning, sambo, judo, taekwondo, muay thai og mange flere.
MMA udøves typisk i en ring eller et “bur” (ofte kaldet en “oktagon” på grund af den ottekantede form), hvor der er regler, kampleder, dommere, læger og sikkerhedsforanstaltninger på plads. Kampene varer typisk enten 3×3 minutter for amatører eller 3/5×5 minutter for professionelle kæmpere.
I modsætning til den gængse opfattelse er der mange regler og forbud i MMA – det er bestemt ikke gadeslagsmål.
MMA er i øjeblikket en af verdens hurtigst voksende sportsgrene. Professionelle MMA-organisationer som UFC og ONE FC er i rivende udvikling og tiltrækker millioner af fans verden over.
Kilde: DMMAF
Drømmer om USA
Hvis man vil være toppen af poppen inden for MMA, så kræver det et udenlandseventyr væk fra Danmark.
Særligt i USA, hvor Ultimate Fighting Championship huserer. UFC er verdens største organisation indenfor MMA.
- Om fem år ser jeg mig selv i UFC eller i hvert fald på vippen til det. Det er den forestilling, der får mig til at stå op om morgenen, selv når det til tider er hårdt, siger Oliver Petersen.
For selvom kun ganske få klarer sig gennem nøglehullet til den store scene, så er der ingen plan b.
- Det skal lykkes. Inde i mit hoved der kan det kun lykkes.
Skyer og regn kommer til at dominere dagen igennem
kopieret!
Det er desværre ikke særligt spændende vejr, fynboerne står op til i dag. De fleste står op til regn og en overskyet himmel.
Midt på dagen vil det en overgang holde tørt, men allerede ved midt på eftermiddagen kommer det til at regne igen.
Dagen bliver også en smule blæsende, så regnjakken og et par sko som kan holde til vandpytter er anbefalelsesværdig påklædning, når du begiver dig udendørs.
Temperaturerne vil dagen igennem være mellem seks og otte varmegrader.
Henter vejret...
°
Lige nu
Rain: mm
mm
m/s
Baseret på data fra MET Norway. Licenseret under CC 4.0.
Tid | Temperatur | Regn | Vind |
---|---|---|---|
|
|
|
|