Et af de største byggerier: 240 nye boliger i Odense
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Topdanmark Ejendom investerer omkring 400 millioner kroner i fire nye boligkarreer på Østerbro i Odense. Boligerne bygges, hvor Coop tidligere havde lager.
Byggeriet på 18.500 kvadratmeter bliver et af de største enkeltstående boligbyggerier i Odense. I alt bliver der bygget 240 lejligheder på adressen Østerbro 41.
Byggeriet af de nye boliger begynder allerede i efteråret 2017, og lejlighederne forventes at blive på mellem 65 og 100 kvadratmeter.
Odense Kommune har gennemført en stor byudvikling på Østerbro, i 14 forskellige underprojekter er der etableret nye byrum og mødesteder og skabt bedre forhold for gående og cyklister.
Odense får 10 millioner kroner til fornyelse af Østerbro
Socialministeriet har bevilget 10 milloner kroner til Odense Kommune. Pengene skal bruges til at gøre Østerbro mere tryg og grøn i tæt samarbejde med bydelens borgere.
Kommunen ønsker at gøre området mere sikkert for de bløde trafikkanter, og at anlægge cykelstier, der forbinder området med Odense bymidte.
Der skal skabes attraktive byrum til ophold og leg, samtidigt med at der tages hånd om de socialt udsatte borgere, så de ikke er til gene for områdets øvrige beboere.
Endeligt ønsker kommunen at skabe plads til nye boliger, der kan tiltrække flere børnefamilier til området.
Støtten til Odense Kommunes indsats er en del af statens samlede områdefornyelse på i alt 50 milloner kroner, der i år gives til 11 kommuner forskellige steder i landet.
- Med midlerne sætter vi fokus på at bevare byernes kulturelle arv og forbedre det sociale og kulturelle miljø i udvalgte byområder. Indsatsen skal tilrettelægges i samarbejde med borgerne. Ejerskab og medindflydelse er nemlig en forudsætning for, at en positiv udvikling i et byområde, siger socialminister Benedikte Kiær (K).
De 11 kommuner der har fået støtte, skal nu i samarbejde med områdets beboere udarbejde et program for indsatserne i de udvalgte områder. Kommunerne skal selv bidrage til projekterne med mindst to tredjedele af det samlede udgifter.
De 11 kommuner der har fået støtte til at udvikle byområder er Albertslund, Faaborg-Midtfyn, Hjørring, København, Lemvig, Morsø, Odense, Randers, Ringkøbing-Skjern, Skive og Vesthimmerland.
- Da jeg en kold eftermiddag i januar måned i år kørte rundt i Odense, blev jeg overbevist om, at Østerbro bydelen skulle være stedet for pensionsselskabets næste store boligprojekt. Langs vejene stod der "Østerbro - et godt sted at bo", siger Topdanmark Ejendom A/S administrerende direktør Søren Kempf Holm.
Bebyggelsen opføres som fire boligkarreer i en åben struktur med grønne friarealer. Den første etape af byggeriet forventes at stå færdig i efteråret 2018.
Ønske om ny hal på Østerbro i Odense
Håndboldklubben Stjernen har så stor tilgang af medlemmer, at grænsen er nået for hvad deres hal, Skt. Jørgenshallen på Østerbro, kan klare.
Stjernen har fået 100 nye medlemmer det seneste år især fra de yngre årgange.
Klubben har for eksempel 45 piger i 12-årsalderen og er nu nødt til at lukke for indmeldelse, simpelthen fordi det er umuligt at finde tider til at træne med dem.
Dem, der ikke er plads til, må så søge til Dalum, Tarup-Pårup eller Næsby, hvilket giver forældrene transportproblemer.
Pladsmanglen betyder også at mange hold kun kan træne en til to gange om ugen og på hold så store, at trænerne har svært ved at aktivere dem allesammen optimalt.
Nogle seniorhold er henvist til at træne helt til midnat, og det får en del af dem til at melde sig ud, fordi det går for meget ud over privatlivet.'
Udover hensynet til håndboldklubben, vil klubben samtidig gerne lave andre arrangementer, der gør Skt. Jørgenshallen til hele odense centrums hal.
Stjernens popularitet skyldes blandt andet, at klubben har et meget stort opland, der rækker fra Hunderupkvarteret til Seden.
- Vi er den eneste håndboldklub i Odense Centrum, siger klubbens formand, Finn Hansen.
Ny hal til flere aktiviteter
Stjernen havde onsdag besøg af en række byrådspolitikere for at anskueliggøre behovet for en ny hal.
De fik ingen løfter, men fornemmede at der var forståelse for ideen.
Finn Hansen skønner, at hen ny hal vil koste omkring 20 - 25 millioner kroner, og han forventer ikke, at kommunen skal financiere det hele.
- Men vi er afhængige af, at de giver noget af det, siger han.
Derudover er grunden, den ny hal i givet fald skal ligge på, Odense Kommunes, så også hvad det angår, har klubben brug for kommunens hjælp.
Det er Humlebo Gruppen, som sælger det omfattende boligprojekt til Topdanmark Ejendom A/S.
- Det har været et utroligt tilfredsstillende forløb. Vi har fra dag et af haft et konstruktivt samarbejde med pensionsselskabet, hvor vi i fællesskab har udviklet projektet til det flotte byggeri, det ender med at blive, siger Vagn Rasmussen, indehaver af Humlebo Gruppen.
Borgmester og rådmand glæder sig
- Jeg er meget glad for at byde Topdanmark Ejendom velkommen i byen, ikke mindst fordi selskabet lægger op til at bygge boliger, som helt almindelige lønmodtagere har råd til, Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel (S).
- Det er lykkedes at skabe en fælles identitet og en ny optimisme i Østerbro-kvarteret, og den her store investering vil skubbe yderligere til den positive udvikling, siger By- og kulturrådmand Jane Jegind (V).
Østerbro i Odense shines op
Med en bevilling på 10 millioner kroner sætter Odense Kommune nu gang i en fornyelse af den slidte bydel, Østerbro, som skal gøre den til et mangfoldigt kvarter med plads til alle.
Der er afsat ialt 30 millioner til projektet, der kommer til at vare fem år.
Odense Kommune betaler 20 millioner og Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter har netop bevilget 10 millioner.
Byfornyelsen skal ske indenfor fem indsatsområder:
kvaliteter i byrummet
social rummelighed
trafikale forhold
kulturelle events
bygningsfornyelse
Der lægges særlig vægt på udviklingen af den bæredygtige og sunde by, hvor især den sociale bæredygtighed er vigtig.
Glade rådmænd
- Bydelen skal bidrage til en mangfoldig og kreativ by, hvor vi skaber relationer og udvikling på tværs af sociale og kulturelle skel, siger By- og Kulturrådmand, Steen Møller, Kons.
- Det glæder mig, at der fra starten tænkes i social rummelighed, siger Socialrådmand Peter Rahbæk Juel.
Han nævner blandt andet, at man kan flytte dagvarmestuen til området, skabe mobile væresteder og hellesteder, som baserer sig på de udsattes bevægelsesmønstre.
- Det vil gøre bymidten bedre i stand til at tage hensyn til de udsatte og dem, der færdes i byen, siger Peter Rahbæk Juel.