By- og Kulturudvalget i Odense Kommune skulle egentlig drøfte de tre løsninger, der var blevet fremlagt for det gamle friluftsbad: Nedlæggelse, flytning eller renovering. Men med Venstres forslag er der nu kommet en fjerde ide på bordet.
Araz Khan og resten af Venstre i Odense Kommune ser nemlig gerne, at området omkring friluftsbadet bliver lavet om til et stort vandland til minimum 350 millioner kroner. Et vandland, der kan måle sig med andre vandlande rundt omkring i Europa.
- Det er en vild ide, men gode ideer starter også altid med noget vildt, og så kan det være, vi kan finde sammen om noget potentiale, der kan gavne Odense og sætte Odense på landkortet, siger medlem af By- og Kulturudvalget i Odense Kommune Araz Khan (V).
Kræver økonomisk hjælp udefra
Venstres forslag er nu højdespringeren for, hvor meget projektet med friluftsbadet kan koste. Med en estimeret pris på mellem 350 og 450 millioner kroner, er denne løsning væsentligt dyrere end de cirka 80 millioner, det vil koste, hvis man vælger at renovere friluftsbadet.
Men når kommunen alligevel skal til lommerne med friluftsbadet, kan man lige så godt tænke rigtig stort, mener Araz Khan.
- I stedet for, at vi i kommunen skal finde penge til renovering, hvis det er det, man beslutter sig for, så åbner vi op for dialogen med private investorer. Det kan være, der sidder nogen derude med en god ide, siger han.
Han håber derfor, at private investorer vil byde ind med opbakning til projektet. Tanken er, at et stort badeland i sidste ende skal gavne både kultur-, restaurations- og hotelbranchen i Odense.
Turistmagnet og lokal attraktion
Ideen til projektet er i høj grad stadig en ide. Hvordan det skal se ud, og hvor det skal ligge, er stadig uvist og kommer i høj grad an på omfanget og forslag fra private investorer. Men hos Venstre håber man på, at et vandland kan trække både odenseanere og turister til.
- Vi er en storby. Vi har rigtig mange odenseanere, både børnefamilier og unge, der valfarter ud af Odense. Vi vil gerne have, at folk oplever mere i Odense, og vi vil også gerne tiltrække turister til Odense, siger Araz Khan.
Ingen færdig beslutning hos kommunen
Efter mødet i By- og Kulturudvalget er alt stadig oppe i luften. Blandt de andre udvalgsmedlemmer var der ikke stemning for, at friluftsbadet helt skulle lukkes. Men med en mindstepris på 80 millioner kroner, er man stadig meget usikre på, om det kan lade sig gøre.
- Vi har valgt i udvalget at tage en tur helt op i helikopteren og sige, hvad vil vi egentlig med friluftsbadet i fremtiden og haft en rigtig god snak om det. Det her er også noget, der koster rigtig mange penge, og hvordan bruger vi så de penge bedst muligt, siger Søren Windell (K), der er formand for By- og Kulturudvalget.
Hos Socialdemokratiet ser man også gerne, at friluftsbadet i et vist omfang bevares. Men ifølge Niclas Turan Kandemir, der er medlem af Socialdemokratiet i Odense Kommune, er velfærden på nuværende tidspunkt vigtigere.
- Vi skal både nu og de kommende år finde rigtig mange millioner for at renovere vores skoler, institutioner og plejecentre, og det har en betydeligt større prioritet for os lige nu, siger han.