Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Det nye Franck A fik et år efter genåbningen sidste efterår. Onsdag blev der foretaget en såkaldt "kontrolleret nedlukning" for at vise "rettidig omhu" overfor de ansatte.
Nærmest på årsdagen for nyheden om, at den historiske restauration Franck A genåbnede, er den erklæret konkurs.
Det fortæller medindehaver Claus Skovsted til Fyens Stiftstidende.
Claus Skovsted oplyser desuden, at han selv har indgivet konkursbegæringen.
Han fortæller også, at der foretages en såkaldt "kontrolleret nedlukning" for at vise "rettidig omhu" overfor de ansatte.
Han antyder samtidig overfor Fyens Stiftstidende, at konkursen kommer efter intern uenighed:
- Grundet uenigheder har vi valgt at lave en kontrolleret nedlukning og selv begæret virksomheden konkurs, siger Claus Skovsted blandt andet.
Han vil dog ikke komme nærmere ind på, hvad uenigheden går ud på.
Jensens Bøfhus lukker: Legendariske Franck A genåbner
Jensens Bøfhus i Jernbanegade i Odense lukker, og Franck A genopstår med den anerkendte kok Per Hallundbæk ved roret. Han forventer, at restauranten åbner midt i november.
Siden 1920'erne havde Franck A været en del af bylivet i Odense. Derfor var der mange, der begræd lukningen af stedet i 2013.
Men nu får byen det legendariske spise- og gå i byen-sted tilbage.
Ifølge Fyens Stiftstidende er Jensens Bøfhus, der siden 2013 har boet i lokalerne i Jerbanegade, et overstået kapitel - til fordel for et endnu ældre kapitel.
Manden bag Jensens Bøfhus, Palle Skov Jensen, har indgået et samarbejde med restauratør Claus Skovsted og Falsled Kros direktør og køkkenchef, Per Hallundbæk. De skal nu lave et Franck A anno 2017.
- Man kan ikke leve på, hvad ting har været. Det bliver ikke en copy-paste, men folk kan genkende det, fortæller Per Hallundbæk til TV 2/Fyn.
Spisestedets besøgende kommer derfor til at opleve Franck A i nye klæder, når det formentlig genåbner til november.
- Vi bygger kraftigt om, gør køkkenet større, bygger en ny bar, og der bliver mere fokus på mad. Og når vi nærmer os 22-23-stykker, ændrer vi til en bar med DJ, siger han.
Anerkendt kok - ny mad
Per Hallundbæk bliver administrerende direktør og køkkenchef i det nye Franck A. Selvom han har en ni år lang baggrund på eksklusive Falsled Kro, er han glad for sin nye stilling.
- Nu har jeg arbejdet for andre, siden jeg var 16. Jeg har altid haft en drøm om at blive selvstændig, og det bliver jeg så nu. Så er det pludselig et andet ballgame. Det glæder jeg mig til, fortæller han.
Selvom han hiver en god portion erfaring om gastronomien med fra Falsled Kro, får det nye Franck A et specielt udtryk:
- Det bliver ikke 'Falsled Kro mad'. Vi har et udtryk, vi kalder bistronomi, så det bliver bistro/brasserie-mad med meget fokus på grønne retter og let mad. Men der bliver selvfølgelig også bøffer og fisk. Vi har lidt oppe i ærmet, og jeg vil ikke afsløre det hele nu, fortæller Per Hallundbæk.
Sammen med sine kompagnoner, Palle Skov Jensen og Claus Skovsted, kommer de tre til at eje en tredjedel af forretningen hver.
1.000 bød Franck A velkommen tilbage
Franck A har været en del af Odenses byliv siden 1920'erne, men i 2013 lukkede det til stor ærgrelse for mange.
Da nyheden om genåbningen blev kendt, stod folk nærmest i kø for at bestille bord. Således kunne Per Hallundbæk - som var medejer af det nye Franck A - fortælle, at der var 1.000 forespørgsler på borde.
- Det er sindssygt mange - det er en hel uge, der fyldt ud. Vi har intet præsenteret endnu, så det er vildt, sagde Per Hallundbæk. Han var kort forinden stoppet som køkkenchef på Falsled Kro.
Væk var Hallundbæk og Bøf-Jensen
Per Hallundbæk var den ene i en trio, som stod bag genåbningen. De to andre var Claus Skovsted og Palle Skov Jensen, som forleden måtte overlade livsværket Jensens Bøfhus til en række investorer.
Under fire måneder efter genåbningen var Per Hallundbæk og Palle Peter Skov fortid i det nye Franck A, og Claus Skovsted har siden kørt restauranten videre med nordmanden Njål Gaute Solland.
I det nye selskab sad Njål Gaute Solland på to tredjedele af selskabet, mens Claus Skovsted sammen med René Skytte ejede den sidste tredjedel.
Kilder siger til Fyens Stiftstidende, at ansatte, leverandører og håndværkere har penge i klemme i det nye Franck A.
Palle Skov Jensen anno 1994: - Hvad er god kvalitet?
I 1994 havde Palle Skov Jensen succes med optimering af arbejdsgangene i sit nu tidligere bøf-imperium, Jensens Bøfhus. Se interview fra dengang.
- Palle kunne have valgt, hvilken som helst anden branche; borde, stole, sko, tøj ... og han ville nå nøjagtig samme succes. Lige præcis. Ingen tvivl om det.
Sådan sagde konkurrenten og kollegaen Franco Romagnoli, Mammas Pizzeria, da Palle Skov Jensen i 1994 i et portrætinterview med TV 2/Fyn fortalte om det koncept, som i 1990 lagde grunden til mange års succes med restaurantkæden Jensens Bøfhus.
Mandag kom det frem, at Palle Skov Jensens nedtur de seneste år kulminerede med, at ni fynske erhvervsfolk har overtaget Jensens Bøfhus og alle tilhørende selskaber. Palle Skov Jensen forlader i forbindelse med overtagelsen bestyrelsen og har således helt og aldeles sluppet sit livsværk.
En velsmurt maskine
Palle Skov Jensen gik ind i restaurationsbranchen, da han i 1984 købte Restaurant Españana i Aarhus og omdøbte den til Bøf España.
Dengang var kæderestauranter noget som de amerikanske giganter McDonald's og Burger King stod for.
Palle Skov Jensen havde forinden været i dagligvarebranchen og opbygget kæden Bonus.
Det var den indsigt i logistik og evnen til at udnytte stordriftsfordele af en velsmurt maskine, som i 1990 fik den nu 65-årige odenseaner til at søsætte Jensens Bøfhus og sætte store mål.
Princippet i driften af bøf-kæden er ensartethed og kvalitet til lave priser - noget som kæden gennem årene både har fået smæk for blandt madkendere og hyldest for i den brede befolkning.
Den gang kunne Jensens Bøfhus servere en bøf for 34 kroner, men hvordan laver man kvalitet til lave priser?
- Der må først spørge, hvad er god kvalitet. Det er svært at svare på, men jeg tror god kvalitet er, at det produkt man får er en god kvalitet til den pris man giver, sagde Palle Skov Jensens i interviewet.
Han forklarede at storindkøb og systemer til at minimere svind var nøglen til de lave priser.
Villaen sat voldsomt ned i pris
Alene i år har den gruppe af erhvervsfolk, som har købt kæden, luget ud i aktiverne.
Således blev hovedsædet ved Skovsøen i Odense tidligere i år solgt for 23 millioner kroner til ejendomsmatadoren Barfoed Group.
Og i august købte dyne-milliardæren Lars Larsen Palle Skov Jensens store jagtejendom i nærheden af Bogense. Prisen er ikke opgivet, men jagtejendommen blev i juni 2017 sat til salg for 59 millioner kroner og nedjusteret til 49 millioner kroner sidste efterår.
Desuden har Palle Skov Jensen siden april forsøgt at sælge sin villa på Langelinie i Odense. Villaen er på i alt 717 kvadratmeter, hvoraf de 335 er beboelse. Villaen ramte markedet med en pris på 28,5 millioner kroner, men er siden sat ned til 23 millioner kroner.