Palle Skov Jensen anno 1994: - Hvad er god kvalitet?

I 1994 havde Palle Skov Jensen succes med optimering af arbejdsgangene i sit nu tidligere bøf-imperium, Jensens Bøfhus. Se interview fra dengang.

- Palle kunne have valgt, hvilken som helst anden branche; borde, stole, sko, tøj ... og han ville nå nøjagtig samme succes. Lige præcis. Ingen tvivl om det.

Sådan sagde konkurrenten og kollegaen Franco Romagnoli, Mammas Pizzeria, da Palle Skov Jensen i 1994 i et portrætinterview med TV 2/Fyn fortalte om det koncept, som i 1990 lagde grunden til mange års succes med restaurantkæden Jensens Bøfhus.

Mandag kom det frem, at Palle Skov Jensens nedtur de seneste år kulminerede med, at ni fynske erhvervsfolk har overtaget Jensens Bøfhus og alle tilhørende selskaber. Palle Skov Jensen forlader i forbindelse med overtagelsen bestyrelsen og har således helt og aldeles sluppet sit livsværk.

En velsmurt maskine

Palle Skov Jensen gik ind i restaurationsbranchen, da han i 1984 købte Restaurant Españana i Aarhus og omdøbte den til Bøf España.

Dengang var kæderestauranter noget som de amerikanske giganter McDonald's og Burger King stod for.

Palle Skov Jensen havde forinden været i dagligvarebranchen og opbygget kæden Bonus.

Det var den indsigt i logistik og evnen til at udnytte stordriftsfordele af en velsmurt maskine, som i 1990 fik den nu 65-årige odenseaner til at søsætte Jensens Bøfhus og sætte store mål.

Princippet i driften af bøf-kæden er ensartethed og kvalitet til lave priser - noget som kæden gennem årene både har fået smæk for blandt madkendere og hyldest for i den brede befolkning.

Den gang kunne Jensens Bøfhus servere en bøf for 34 kroner, men hvordan laver man kvalitet til lave priser?

- Der må først spørge, hvad er god kvalitet. Det er svært at svare på, men jeg tror god kvalitet er, at det produkt man får er en god kvalitet til den pris man giver, sagde Palle Skov Jensens i interviewet.

Han forklarede at storindkøb og systemer til at minimere svind var nøglen til de lave priser.

Villaen sat voldsomt ned i pris

Alene i år har den gruppe af erhvervsfolk, som har købt kæden, luget ud i aktiverne.

Således blev hovedsædet ved Skovsøen i Odense tidligere i år solgt for 23 millioner kroner til ejendomsmatadoren Barfoed Group. 

Og i august købte dyne-milliardæren Lars Larsen Palle Skov Jensens store jagtejendom i nærheden af Bogense. Prisen er ikke opgivet, men jagtejendommen blev i juni 2017 sat til salg for 59 millioner kroner og nedjusteret til 49 millioner kroner sidste efterår.

Desuden har Palle Skov Jensen siden april forsøgt at sælge sin villa på Langelinie i Odense. Villaen er på i alt 717 kvadratmeter, hvoraf de 335 er beboelse. Villaen ramte markedet med en pris på 28,5 millioner kroner, men er siden sat ned til 23 millioner kroner.

Se portrætinterview med den tidligere ejer af Jensens Bøfhus, Palle Skov Jensen. Interviewet er fra 1994.

Oversigt

    Oversigt