Nyt springstævne på Fyn vil være blandt de største
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Springstævnet Scandinavia Jumping Tour, der for første gang inviterede heste og ryttere på banen i vinterferien, stiler mod at blive et af landets største.
Heste og ryttere i både små og store størrelser har i vinterferien fået et helt nyt stævne i springridning.
Det er nemlig i denne uge første gang, at man for første gang har kunnet deltage i ridestævnet Scandinavia Jumping Tour i Odense Congress Center. På trods af, at stævnet er helt nyt, er ambitionerne for det store, forklarer arrangøren bag, Dorthe Ketterle.
- Vi er ved at skabe et af Danmarks største ridestævner. Det betyder, at vi gerne vil have bredden med, siger hun.
Conrad og Olivia rider med i comeback-show
Efter flere års pause er hestene tilbage i Odense Congress Center. Ildsjæle fra rideverdenen har arrangeret Scandinavia Jumping Tour.
De seneste år har været magre for de store ridesports-begivenheder på Fyn efter JBK Horse Show i Odense og DM i dressur på Broholm Gods på Sydfyn lukkede ned.
I 2016 skrev vi: "Efter ti år med hesteshow [...] er det nu ved at være slut. JBK Horse Show og Odense Kommune er blevet enige om at opsige aftalen i utide".
Men nu har ildsjæle fra rideverdenen arrangeret Scandinavia Jumping Tour, så der atter er kommet vrinsk og ridebaner i Odense Congress Center.
Her dyster i nærheden af 250 livlige heste og koncentrerede ryttere i Danmarks største landsstævne.
En af deltagerne er Conrad Bonde Nissen, og på trods af de voldsomt store rammer han dyster i, var den kun syv år gamle rytter helt rolig på vej ind til konkurrencen.
- Jeg er helt fuldstændig rolig, sagde han til TV 2/Fyns udsendte, mens han sad højt til hest.
Conrad fortalte også, at det sjove ved konkurrencer er at "man kan vinde og sådan noget", og at det hans ambition at være med i toppen, når han bliver stor.
For 12-årige Olivia Hundborg Dresler er deltagelsen i det store stævne et spørgsmål om at få en god tur - og så ride hurtigere end de andre.
Hun virkede nervøs, inden hun red ind på banen, men det var der en forklaring på.
- Man er altid lidt fokuseret og man skal altid lige være klar, forklarede hun efter hun tilfreds havde gennemført sin del af konkurrencen.
- Det var den bedste tur jeg har haft på den indtil videre, sagde hun og gav sin hest fortjente klap og kærlige kram.
Stævnet begyndte tirsdag og slutter fredag.
Det betyder, at både unge og erfarne ryttere kan deltage på banen i den store arena, hvor der efter planen skal være 250 deltagere, der hver dag konkurrerer på forskelligt niveau.
- Vi håber, at vi de næste to-tre år kan gøre det endnu bedre og lave det endnu større. Men stadigvæk for bredden, og det vil sige for de helt små og så op til eliten. Men det er ikke noget danmarksmesterskab og noget international, det skal være på breddeniveau, understreger Dorthe Ketterle.
Erfarne ryttere med unge heste
En af de mere erfarne deltagere på stævnet, er Dorthe Ketterles datter, Shannon Mejnert Ketterle. Hun har redet siden hun var tre år gammel og har både været danmarksmester og fået en 2.-plads til EM i ridebanespring.
- Jeg får rigtig meget ud af det. Lige i denne weekend har jeg seks ungheste med under fem år, så det er rigtig spændende i denne her store arena. Men alle os rutinerede ryttere, der har slæbt vores ungheste med, får så meget erfaring i den her store arena til at forberede dem til de næste store stævner, siger hun.
Ud over at blive et af landets største er det meningen, at stævnet skal være med til at få ridesporten tilbage til Fyn. Efter JBK Horse Show i Odense og DM i dressur på Broholm Gods på Sydfyn sluttede, har ridesporten levet mere i det små.
Derfor skal det nye stævne få både ryttere fra resten af Skandinavien og Danmark til Fyn.
- Det er en stor oplevelse at komme over i denne her hal og ride, det er bare rigtig fedt, siger rytter Karoline Sloth Kjær fra Vemmelev på Sjælland.
Weekendtrafik: Her skal du være opmærksom på omkørsler
Arbejdet med letbanen i Odense vil i to weekender betyde omkørsel for bilister ind og ud af Odense.
Bilister kan i de kommende to weekender risikere at blive omdirigeret, hvis de kører i Odense. Årsagen er letbanearbejdet over jernbanebroen på Middelfartvej, hvor trafikken vil blive spærret i begge retninger.
"Det skyldes, at Odense Letbanes entreprenør skal sætte kantsten ind mod letbanearealet samt fjerne asfaltramper, så bilerne igen kan komme ned at køre på vejbanen, og cyklisterne kan bruge cykelstien", skriver Odense Letbane i en meddelelse.
Afspærringen sker fra fredag 14. februar klokken 20.00 til mandag 17. februar klokken 05.00 - og igen fra fredag 21. februar til mandag 24. februar i samme tidsrum.
Det drejer sig om det stykke af Middelfartvej, der går mellem Grønløkkevej og Christmas Møllers Vej.
Mens der bliver arbejdet, er der omkørsel for biler via Grønløkkevej, Falen og Kløvermosevej.
Cyklister og gående kan fortsat benytte Middelfartvej i de to weekender, mens spærringen også rammer bybusserne på Middelfartvej. De bliver sendt ad alternative ruter.
Find info om bybusserne på www.fynbus.dk
Find flere alternative ruter på www.odenserundt.dk