11. dec. 2019 kl. 17:18
Ole Holbech

Odenses grønne bydel bliver "grøn"

Artiklen er mere end 30 dage gammel

LYT
Del
Link
kopieret!

Onsdag markerede man, at Gartnerbyen har fået et grønt islæt i form af træer og planter.

På mindre end to år står de første boliger i Gartnerbyen i Odense klar.

Og onsdag blev bydelen officielt lidt mere grøn.

- Gartnerbyen er et navn, der forpligter til, at det skal være en grøn og bæredygtigt bydel, forklarer tidligere borgmester Anker Boye, der er formand for Gartnerbyen.

Derfor blev byens første rundkørsel onsdag hjemsted for et ti meter højt og 20 år gammelt lindetræ, som blev plantet under overværelse af tre klasser fra Åløkkeskolen.

- Vi vil gerne have, at det skal være en grøn oase, understreger Anker Boye.

Lindetræet markerer, at man den seneste tid har igangsat plantningen af træer og grønt i færdigbygede områder.

Læs også: Første spadestik til helt ny Odense-bydel
Gå tilbage Del
26. feb. 2018 kl. 12:15

Første spadestik til helt ny Odense-bydel

Ole Holbech
/

Mandag blev der taget første spadestik til til en ny bydel i Odense. Gartnerbyen, som den er døbt, ligger på den tidligere Gasa-grund i Bolbro.

Pensionskassen PFA, Odense Boligselskab, Arbejdernes Boligforening og Odense Kommune tog mandag første spadestik til den nye bydel i Odense, Gartnerbyen.

- Gartnerbyen er et billede på den store udvikling, som Odense er i fuld gang med. Byen er i vækst, og nu ser vi endnu et helt nyt kvarter tage form. Her får nye familier, studerende, enlige og ældre mulighed for at bo side om side i centrum af Odense og blive en del af byens fremtid, siger Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel (S), i en pressemeddelelse.

Fornyelse af Bolbro

- Gartnerbyen er et betydeligt skridt for fornyelsen af Bolbro, hvor aktive borgere selv har været med til at forme området og dets udvikling. Det er et vigtigt spadestik for Bolbro og resten af Odense, siger Peter Rahbæk Juel.

Det første byggeri i den nye bydel kommer til at bestå af almene familieboliger og ungdomsboliger.

88 nye familieboliger

Odense Boligselskab opfører 88 nye familieboliger, som udgør selskabets del af det nye byggeri. Der er tale om lyse og funktionelt indrettede to- og treværelses boliger til parret eller den lille familie.

- Odense Boligselskab ser frem til at blive en del af Gartnerbyen med vores 88 boliger. Området bliver et spændende sted at bo med et godt miljø. Vores boliger bliver fortrinsvis mindre toværelses boliger, hvor unge – både enlige og par – kan komme til at bo tæt ved byens pulserende liv, siger René Bøye, der er bestyrelsesformand for Odense Boligselskab.

84 nye ungdomsboliger

Arbejdernes Boligforening Odense opfører 84 ungdomsboliger på hver 50 kvadratmeter i området. De bliver opført i samme stil som familieboligerne, og begge boligbyggerier ventes færdige i efteråret 2019.

- Vi er glade for, at vi med byggeriet at de 84 ungdomsboliger i Gartnerbyen kan tilbyde de studerende en god bolig tæt på byen og tæt på uddannelsesinstitutioner og letbanen, siger Helle Jakobsen, der er direktør i Arbejdernes Boligforening Odense.

De 84 ungdomsboliger på hver 50 kvadratmeter bliver attraktive med egen altan eller terrasse.

- At der er et område med blandede typer byggeri kan betyde, at de unge i vores kommende ungdomsboliger får et ønske om at blive boende i området og i Odense, siger Tessa Johansen, der er formand Arbejdernes Boligforening Odense.

Entreprenørfirma H. Skjøde Knudsen A/S har totalentreprisen på begge selskabers boliger og er desuden PFA’s partner i forhold til det kommende byggeri af 156 PFA-lejeboliger Det byggeri ventes at gå i gang i første halvår 2018.

Det samlede areal er på næsten 140.000 kvadratmeter. Gartnerbyen ejes af PFA Ejendomme og H. Skjøde Knudsen A/S med hver 50 procent.

Fakta

  • Den 4. december 2017 meldte Odense Kommune, PFA og A. H. Skjøde Knudsen A/S for første gang ud om planerne og de første investeringer i den nye bydel.
  • Instituttet for Fremtidsforskning har udpeget Odense som en vækstby. Byen har haft en befolkningsvækst på cirka 15 procent de seneste ti år, hvilket er på niveau med Aarhus og Aalborg 
  • Det nye område er blevet døbt Gartnerbyen ud fra den historiske tilknytning til gartnererhvervet på Fyn. I mere end 50 år har området huset hovedsædet for Gasa, der handler med blomster, frugt og grønt i hele Europa.
  • Området bliver udviklet i samarbejde med entreprenørfirmaet H. Skjøde Knudsen A/S og Odense Kommune.
  • Gartnerbyen skal fremadrettet fremstå som byens grønne hjerte, hvor beboerne vil opleve at bo bynært samt nær grønne områder og parker. Den kommende letbane vil have holdeplads umiddelbart ved området, hvilket giver nem adgang til den indre by i Odense. Letbanen forventes at åbne i sommeren 2020.
  • De første boliger, såvel familie som ungdomsboliger, kommer til at fremstå i en variation af betonsandwichelementer og muret facade i tegl i stueetagen og frie gavle. Familieboligerne er fordelt på 73, toværelses og 15 treværelses lejligheder i fem etager. De 84 ungdomsboliger bliver fordelt over fem etager og er på cirka 50 kvadratmeter hver.
  • Bygherren for de almene familieboliger er Odense Boligselskab, mens Arbejdernes Boligforening er bygherre for ungdomsboligerne. 
  • PFA’s investering på et trecifret millionbeløb i Gartnerbyen, der blev offentliggjort 4. december 2017, vedrører erhvervelse af 50 procent kapitalandel i et arealudviklingsselskab og erhvervelse af to byggegrunde, hvor der de kommende år skal opføres 156 lejeboliger, heraf 36 efter PFA Seniorboligstandard  
  • Der bor 202.000 i Odense Kommune (2017)
Kilde: Odense Kommune

Hundredvis er flyttet ind

Allerede nu har 328 famlilier, seniorer og unge fået addresse i bydelen. I alt skal bydelen have 1.300 boliger.

- Det er positivt overraskende for mig, at det går så stærkt. Der er stor lyst og stor interesse, lyder det fra områdets formand.

Han mener, at det nye boligområdet imødekommer et behov.

- Man er en del af centrum i Odense, men man har alligevel sin egen bydel, forklarer han.

Læs også: 150 millioner til lejligheder: Nyt stort boligfællesskab på vej i Odense
Gå tilbage Del
12. aug. 2019 kl. 11:24
Opdateret: 13. aug. 2019 kl. 16:48

150 millioner til lejligheder: Nyt stort boligfællesskab på vej i Odense

Pressefoto

I denne uge går byggeriet af 86 seniorvenlige lejligheder og et fælleshus i gang i Gartnerbyen i Odense. Boligerne er målrettet folk over 55 år.

Det er ikke kun unge studerende, der skriger på boliger i Odense. Også seniorerne er klar til at rykke videre, når huset derhjemme pludselig er blevet for stort.

I Gartnerbyen i Odense kommer der nu 86 lejligheder, et stort fælleshus og grønt gårdrum til de modne fynboer.

Det er PFA, der står bag byggeriet, hvor det første spadestik bliver taget tirsdag.

- I dag er der et decideret hul i markedet i forhold til seniorboligfællesskaber og seniorvenligt byggeri, fordi efterspørgslen langt overstiger udbuddet, siger direktør i PFA Senior Services Jesper Brask Fischer i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Nutidens og fremtidens seniorer er en del af det, vi kalder den nye tredje alder, hvor der faktisk er mange af de samme behov som i ungdommen. Det gælder for eksempel at kunne bo centralt, være tæt på sit netværk og have mulighed for at dyrke interesser og søge hjælp og tryghed i fællesskaber, når man har lyst, men med basis i ens egen seniorvenlige bolig.

Opdatering

  1. Tilføjet videointerview med Anker Boye fra Gartnerbyen og Michael Hansen fra PFA.

Flere ældre vil flytte i boligfællesskab

De 86 seniorlejligheder kommer til at stå klar til indflytning i slutningen af 2020.

Og der er brug for seniorboligfællesskaber. Det viser tal fra Realdania. Her forventes antallet af seniorer, der er interesseret i at flytte til boligfællesskaber at stige fra 80.000 i dag til over 140.000 frem mod 2040.

Samtidig stiger andelen af befolkningen i aldersgruppen 65+ fra 20 procent i dag til 25 procent i 2040.

Lejlighederne kommer til at variere i størrelse fra to til tre værelser og fra 65 til 95 kvadratmeter.

Gartnerbyen forbinder Vesterbro og Bolbro, og den er i disse år ved at blive omdannet til en ny bydel med 1.300 boliger, butikker og et sundhedscenter.

Fakta:

  • Det kommende seniorboligfællesskab i Odense er målrettet modne og seniorer fra 55 år og opefter
  • Den grønne gård kommer blandt andet til at indeholde petanque og nyttehaver, ligesom der vil blive bygget et cykelskur/værksted.
  • Fælleshuset kommer til at indeholde muligheder for aktiviteter som yoga, vinsmagning, foredrag og systue - ligesom det kan bruges til overnattende gæster og fester/særlige lejligheder.  
  • Odense Boligselskab varetager leje og drift af fælleshuset samt den grønne gård og gårdmiljøet.
  • Odense Boligselskab opfører også et alment bofællesskab på 40 lejligheder i sammenhæng med PFA’s seniorboligfælleskab. 

Børn fra 1.A, 3.A og 4.A fra Åløkkeskolen gav det nye træ en sang.
26. dec. 2024 kl. 8:33
Tophistorie
Fyn
Claus Bech/Ritzau Scanpix

Følg juletrafikken her - flere uheld påvirker hjemrejsen

LYT
Del
Link
kopieret!

Mange rejser torsdag hjem fra julebesøg og -frokoster, og derfor ventes der tæt trafik og kødannelser flere steder.

Særligt fra Kolding mod København ventes der 2. juledag mange trafikanter på vejene. Det siger Lasse Andersen, der er vagthavende i Vejdirektoratet.

- Vi forventer at se et juletrafikpres ude på vejene, og det er mellem klokken 11 og 15, at der vil være det største pres.

- Det er hovedsageligt på den fynske motorvej E20 og så hen over Vestmotorvejen, altså fra Koldingområdet mod København, at vi forventer flest trafikanter, siger han.

Du kan følge den trafikale situation direkte herunder.

Juletrafikken topper 2. juledag

Følg opdateringerne herunder

25. dec. 2024 kl. 12:00
Tophistorie
Fyn
TV 2, Robert Wengler/Ritzau Scanpix, Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Kan du forudse, hvad der sker i 2025? Tip en 13'er og vind kæmpe gavekurv

LYT
Del
Link
kopieret!

Vinder Viktor Axelsen Denmark Open, bliver det nye supersygehus udskudt endnu en gang, og vender forsiden tilbage på tv2fyn.dk?

Hvis du kan spå om året 2025, kan du vinde en gavekurv til en værdi af 500 kroner.

Du skal have kigget i spåkuglen og indtastet dine svar, inden kongens første nytårstale begynder den 31. december.

Vinderen findes, når året 2025 går på hæld.

Regler og betingelser:

Husk at udfyld både mail og telefonnummer, så vi kan komme i kontakt med vinderen. Ved deltagelse accepterer du samtidig, at vi må kontakte dig. Vinderen vil blive kontaktet direkte og skal være indstillet på, at præmieoverrækkelsen filmes til web og tv. Flest korrekte svar vinder. Er der lige mange korrekte svar, findes vinderen ved lodtrækning. Seneste besvarelse gælder.

Din besked er sendt 👍
Beklager! Noget gik galt 😞
26. dec. 2024 kl. 11:58
Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Flere er blevet julemillionærer - her er den fynske vinderkupon købt

LYT
Del
Link
kopieret!

1. juledag blev 29 danskere en million kroner rigere, da Danske Spils nye “juletradition” Det Store Jule Lotto løb af stablen.

Vinderne kommer fra alle egne af det ganske land, og på Fyn udløste en enkelt kupon en milliongevinst. Danske Spil oplyser, at kuponen er købt i Føtex på Møntergade i Svendborg, og at gevinsten var på en million kroner.

Det Store Jule Lotto fungerer præcis som alle andre trækninger i Lotto, men trækkes ekstraordinært den 25. december. Den helt store forskel er, at der trækkes 25 ekstra julemillionærer – og at trækningen ikke finder sted på en lørdag.

26. dec. 2024 kl. 10:40
Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Her er forældrene mest tilfredse med folkeskolen

LYT
Del
Link
kopieret!

Umiddelbart kan det være svært at forestille sig, hvad Langeland-, Lemvig- og Thisted Kommune har til fælles. Men det er de tre kommuner i Danmark, hvor forældrene er mest tilfredse med folkeskolen.

Ifølge CEPOS, som står bag analysen, er der dog sket en ændring i den måde, hvorpå forældre vurderer folkeskolen. For i år lægger forældrene i højere grad vægt på børnenes trivsel og ikke længere kun på faglige resultater.

- Forældrenes øgede fokus på trivsel i forhold til for få år siden viser, at vi som samfund har taget en kraftig og hurtig drejning mod en mere helhedsorienteret tilgang til uddannelse, siger Karsten Bo Larsen, forskningschef i CEPOS.

Negativt pres på folkeskolen

Ifølge Andreas Rasch-Christensen, forskningschef ved VIA UC, er det øgede fokus på trivsel ikke kun en positiv ting for folkeskolen. Det kan nemlig være med til at skabe et uretfærdigt pres, som folkeskolen ikke kan løse alene.

- Trivsel er ikke stationær, og det påvirkes af mange andre forhold end skolen. Som barn indgår man i mange typer fællesskaber, så det er ikke en opgave, skolen kan løse alene.

Trivselsmålinger blandt elever viser ifølge Andreas Rasch-Christensen, at over 86 procent af alle elever i folkeskolen er glade for at gå i skole. Det er positivt, men der er en skæv tendens, hvor det primært er børn fra socialt velfungerende familier, som scorer højt.

Tilbage til Langeland, Lemvig og Thisted – for her er forældrene, målt på en skala fra et til fem, i gennemsnit 4,1 tilfredse med folkeskolen. Otte kommuner ligger med en tilfredshed over 4,0, mens tre kommuner ligger under 3,5.

26. dec. 2024 kl. 9:47

Antallet af juleindbrud er næsten fordoblet

LYT
Del
Link
kopieret!

Indbrudstyvene har haft travl på Fyn, der er hårdere ramt af juleindbrud end i andre regioner.

Juleaften noterede Fyns Politi 24 anmeldelser om indbrud, og bare et døgn senere er det tal oppe på 40. Det fortæller vagtchef hos Fyns Politi, Bjarne Tykgaard, til TV 2 Fyn.

2. juledag forventes at være dagen med mest juletrafik, og derfor er der også mange, som vender snuden hjemad. Det kan få antallet af anmeldelser til at stige yderligere, fortæller vagtchefen:

- Det er desværre nok realistisk, at der er folk, som vender hjem til et hus, der har været indbrud i, fortæller han.

Onsdag lød det fra vicepolitiinspektør ved Fyns Politi Anders Therkelsen, at intet er for småt til, at man ringer 114.

26. dec. 2024 kl. 9:07
Presse-fotos.dk

Politiet giver opdatering efter bil kørte i havnen

LYT
Del
Link
kopieret!

Tidlig torsdag morgen endte en bil i vandet i Svendborg Havn. Politiet blev tilkaldt og fik sendt dykkere ned til bilen for at undersøge sagen nærmere.

- Der var ikke nogen i bilen, fortæller vagtchef ved Fyns Politi Bjarne Tykgaard til TV 2 Fyn.

Vagtchefen kan ikke fortælle, hvordan bilen er havnet i havnen, og at man stadig efterforsker sagen.

Politiet har været i kontakt med bilens ejermand, men vagtchefen ønsker ikke at fortælle, hvorvidt bilejeren selv har været involveret i episoden.

Bilens ejer har dog fået til opgave at få bilen hevet op af havnen, fortæller Bjarne Tykgaard.

26. dec. 2024 kl. 8:10
Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Bil er kørt i havnen - dykkere på vej til stedet

LYT
Del
Link
kopieret!

Dykkere skal torsdag på arbejde i Svendborg Havn, hvor en bil endte i vandet torsdag morgen.

Det oplyser Henrik Strauss, som er vagtchef ved Fyns Politi til Ritzau.

- Vi er lige ved at undersøge sagen, siger Strauss.

Han fortæller, at anmeldelsen indløb hos politiet klokken 05.07 torsdag morgen.

- En bil er kørt i havnen. Det ligger fast. Da den første patrulje lander, kan de se, at lyset på bilen slukker, mens de står der.

- Lige nu er vi ved at undersøge, hvad forholdet indebærer - herunder at få nogle dykkere til at undersøge, om der er nogen i bilen.

- Og så er der en del vidner, som vi lige skal have talt med, siger Henrik Strauss.

26. dec. 2024 kl. 7:00

Dan Jørgensen vil stramme regler for AirBnB efter turistpres på populære rejsemål

LYT
Del
Link
kopieret!

Det er nemt og bekvemt, og mange bruger muligheden for at leje ferieboliger via AirBnB og andre tjenester, når de skal på ferie i europæiske storbyer.

Men nu kan der komme opstramning på området for korttidsleje af boliger, det varsler den nyslåede fynske energi- og boligkommissær, Dan Jørgensen.

- Jeg tror det kommer til at betyde mindre, ikke markant mindre, men mindre, specielt i nogle af de byer, hvor det nok er gået lidt amok, siger Dan Jørgensen.

I flere sydeuropæiske byer som Barcelona, Rome og Athen har indbyggerne protesteret over det store antal turister, som de mener belaster byen og øger presset på boligmarkedet.

I starten af december satte fynboen sig i stolen i Bruxelles som ny fynsk EU-kommissær for energi- og boligområdet, hvor energi er langt den største del af hans portefølje.

Det er første gang, at en EU-kommissær har fået ansvar for boligområdet. En af de opgaver, som Dan Jørgensen vil kaste sig over, er kortidsudlejning af boliger. I flere europæiske turistbyer betyder udlejningstrykket, at lokale borgere protesterer, fordi det presser boligpriserne.

Beskatning kan regulere tjenester

I et stort interview med TV 2 Fyn, fortæller Dan Jørgensen, at han vil sikre sig, at udlejningstjenesterne bliver reguleret, så de blandt andet får pligt til at indberette, hvor meget de omsætter og udlejer for, så firmaerne bag kan beskattes.

- Det er store multinationale firmaer, og der har vi altså nogle redskaber vi kan bruge. Det er at sige, at det skal være lovpligtigt at indlevere data, så man ved hvor mange penge de tjener. Hvis ikke ved det, så kan man heller ikke beskatte, og lige nøjagtig beskatning er en af de måder, man kan regulere det på.

Den nye EU-kommissær erkender dog også, at en regulering af området er en balancegang, da nogle boligejere også bruger udlejning som en måde at få råd til at bo i deres bolig.

- Vi skal have tungen lige i munden, for det er på den ene godt at flere har mulighed for at komme ud og opleve andre lande, og så er det også godt for dem, der faktisk kan udbyde deres hjem, som kan være det, der gør, at de overhovedet har råd til at bo, hvor de bor. Men vi bliver også nødt til at have for øje, at det nogle steder er blevet til spekulation, hvor store virksomheder og firmaer, går ind og opkøber boliger til at leje ud via AirBnB eller en anden platform, så almindelige mennesker ikke længere har råd til at bo i byer, hvor de måske har boet i generationer, siger Dan Jørgensen.

Ambitionen for Dan Jørgensen er at sikre, at hvis nogle lande eller regioner ikke vil have korttidsudlejning, så skal EU-reglerne ikke stå i vejen for, at landene kan bruge skrappere midler til at regulere området.

Vil bruge EU-midler til socialt boligbyggeri

Selvom boligpolitik bliver reguleret medlemslandene, så har Dan Jørgensen også andre planer på boligområdet. Den fynske kommissær vil også åbne døren for, at EU kan hjælpe med boligmangel, som er et stort problem i flere EU-lande.

- Vi er i gang med at grave ud, hvad vi kan gøre i EU. Og der er allerede nogle gode muligheder. For eksempel har vi nogle EU-midler, som vi nogle gange har givet til infrastrukturprojekter, men vi kan også vurdere, at det i nogle lande måske var bedre at hjælpe med at bygge socialt boligbyggeri med de penge, siger Dan Jørgensen.

Udover boliger er Dan Jørgensen også kommissær for energi. Her er den helt store opgave at sikre, at Europa bliver uafhængig af russisk gas og sikre klimavenlig og billig energi til EUs knap 500 millioner indbyggere.

Dan Jørgensen er ny EU-kommissær for energi og boliger
26. dec. 2024 kl. 6:00

Vejrtendens fortsætter 2. juledag

LYT
Del
Link
kopieret!

Juledagene har budt på meget lidt julevejr. Faktisk nok snarere det omvendte med temperaturer, der minder meget lidt om vinter.

Den tendens fortsætter anden juledag.

I løbet af dagen sniger temperaturen sig op på syv til otte grader over Fyn. Samtidig er der ikke særlig meget vind, der rører sig over landet. Til gengæld vil dagen byde på lidt finregn og i det hele taget bliver det en fugtig dag.

- Jeg vil påstå, at det stadig er fint vejr til at komme ud at gå en tur, siger meteorolog ved TV 2 Vejret Jacob Mouritzen.

25. dec. 2024 kl. 18:47
Fyn

Den travleste dag venter: Her er de bedste råd

LYT
Del
Link
kopieret!

Julens travleste dag på vejene venter, når mange danskere skal tværs over landet - enten på vej hjem fra jul eller på vej til julefrokost.

- Anden juledag er den travle dag i julen. Den travleste faktisk. Det vil være mellem klokken 11 og klokken 15, man forventer den største trafik på vejene. Det vil gå fra Jyllandsområdet over mod Fyn og videre over mod hovedstaden, fortæller Peter Bruun-Mogensen, der er vagthavende ved Vejdirektoratets Trafikcenter.

I Vejdirektoratets Trafikcenter har Peter Bruun-Mogensen og kollegerne mange års erfaring med at forudse travlheden i trafikken.

Kom tidligt af sted

Oftest holder deres prognoserne, og derfor har den vagthavende også et godt råd, hvis du absolut skal ud at køre anden juledag.

- En rigtig god ide vil være at køre lidt før eller efter, hvis man har mulighed for det. Stå tidligt op, få lidt morgenmad og sætte sig ud i bilen og kom af sted. Så fordeler trafikken sig lidt bedre. Det er til gavn for alle, siger Peter Bruun-Mogensen.

Også på skinnerne forventer man en travl dag. DSB opfordrer derfor til, at man bestiller pladsbillet, inden man tager af sted.

25. dec. 2024 kl. 16:45
Kasper Alfredo Knudsen

Politi kommer med særlig opfordring til ét område efter usædvanligt mange indbrud

LYT
Del
Link
kopieret!

Julen er altid forbundet med indbrud. I år har der været exceptionelt mange på Fyn.

- Fyn ligger desværre højt i år, og det er vi selvfølgelig ærgerlige over. Det ser vi med stor alvor på, fortæller vicepolitiinspektør ved Fyns Politi Anders Therkelsen.

Det får også politiet til at komme med særlig opfordring til Faaborg-området.

I døgnet den 24. december er der i alt anmeldt 24 indbrud. Det tal forventes at stige i takt med, at fynboerne kommer hjem fra jul.

Indbruddene er spredt rundt på hele øen, men særligt Faaborg har været hårdt ramt. Her er indtil nu anmeldt ti indbrud, der alle er sket i området omkring Falkenbjerg og Svendborgvej.

- Vi er stadig ude på stedet og er ved at lave indledende undersøgelser, hvor vi prøver at sikre de spor, der måtte være. Når patruljerne er færdige med det, kigger vi allerede i eftermiddag videre på sagerne og prøver at få et samlet overblik, fortæller Anders Therkelsen.

Blandt andet skal vicepolitiinspektøren og hans kolleger arbejde videre med forhøringer, videoovervågning og sammenligne juleindbruddene med tidligere indbrud for at finde lignende sager, der stemmer overens med enten valg af tyvekoster, fremgangsmåde eller geografi.

Intet er for småt til 114

Anders Therkelsen understreger, at faaborgensere ikke skal frygte indbrud mere end andre. Han har dog en besked specielt til fynboer i det sydfynske.

- Jeg vil gerne opfordre til, at man særligt i Faaborg-området ringer 114, hvis man har nogle oplysninger eller har set noget mistænkeligt de seneste døgn. Intet er for småt, siger han.

Derudover anbefaler han, at man følger de traditionelle gode råd mod indbrud - også selvom juleindbruddene traditionelt set topper den 24. og 25. december.

- Lad det se beboeligt ud, man skal sørge for, at der ikke er gemmesteder for indbrudstyvene, og så skal man være gode naboer og holde øje med hinanden, siger Anders Therkelsen.

Fyns Politi registrerede i samme periode sidste år 18 indbrud.

Anders Bøttcher

Hærværk på juletræ vækker vrede: - Det er noget svineri

LYT
Del
Link
kopieret!

Juleaftensdag vågnede beboerne i Ringe op til et trist syn.

Det er 12 meter høje juletræ ved kirkepladsen i det centrale Ringe lå væltet og splintret.

Meget tyder på, at der er snak om hærværk - Det mener en af de forbigående dagen derpå.

- Jeg synes, det er noget svineri. Det er hærværk af groveste karakter, siger pensionisten Flemming Nielsen.

I 2017 og 2018 var det store juletræ også udsat for hærværk. Denne gang tyder det dog på, at træet har været udsat fyrværkeri eller sprængstof.

Ifølge Flemming Nielsen kunne overvågning løse problemet med den gentagne hærværk.

- Der burde sidde kameraer rundt omkring ved pladsen, men det er der åbenbart ikke, siger Flemming Nielsen.

Dit digitale aftryk

Vi bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Enkelte bruges til reklameformål. Vi klatter ikke med dine data, og du kan altid trække dit samtykke tilbage. Læs mere her.

Du kan altid ændre dine præferencer senere

Her kan du finde en oversigt over, hvilke cookies vi potentielt sætter.

Se flere detaljer om vores cookies her