De kolde facts lyder på op mod 16 sygemeldinger om dagen, to langtidssygemeldinger med stress og altså flere lederstillinger, som endnu ikke er blevet besat.
- Der er mange forklaringer på, at det er kommet så vidt, men jeg synes, at det, der er vigtigt, er at erkende, at det er kommet så vidt, siger Susanne Crawley Larsen, der er børn- og ungerådmand i Odense.
Situationen med de mange sygemeldinger og dårlig trivsel kommer efter en turbulent tid, hvor medbejderne blev bedt om - i strid med loven - at lukke sager af sparehensyn.
- Det er jo et udtryk for, at nogen er kede af at komme på arbejde, og derfor er vi startet med noget psykologhjælp og stresshåndtering i gruppen, siger rådmanden.
Trivsel før politik
På tirsdag skulle politikerne i Børn- og Ungeudvalget behandle planen for, hvordan området kommer på fode igen.
Men forvaltningen har måttet erkende over for politikerne i Odense, at der er så store trivsels- og ledelsesmæssige problemer, at det på nuværende tidspunkt ikke er muligt at lave en ny plan for de udsatte børn og unge.
- Før der er en dagligdag, der fungerer, kan man ikke udvikle politik eller noget andet, så medarbejdertrivselen kommer til at være i centrum - og først når rammerne er til, for at man kan udføre sit arbejde, kommer den nye "Nye Vej Sammen" 2, siger Susanne Crawley Larsen.