Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Politiet leder efter to dansktalende mænd med lys hud i en sag om voldtægt i Odense.
Politiet efterlyser vidner i forbindelse med en anmeldelse om voldtægt i Odense lørdag morgen. Anmelderen er en 24-årig kvinde.
- Hun anmelder, at hun er blevet overfaldet og voldtaget i Ansgar Anlæg ved Søndre Boulevard i Odense, siger vagtchef ved Fyns Politi, Kenneth Taanquist.
Medarbejder ville forhindre tyveri: Ung mand trak kniv ved tankstation
En 21-årig mand trak en kniv på Q8 ved Kildebjerg Nord natten til lørdag, da en medarbejder forsøgte at forhindre ham i at stikke af af med energidrikke.
To medarbejdere på Q8 ved Kildebjerg Nord fik natten til lørdag en voldsom oplevelse.
Først forsøgte to mænd at tilrane sig skrabelodder, da de gik ind på tankstationen kort før klokken 01.00 natten til lørdag.
- Men den ene medarbejder i butikken får standset, at de tager skrabelodderne, fortæller vagtchef ved Fyns Politi, Kenneth Taanquist.
Derefter lykkes det den ene af de to, en 21-årig mand, at stjæle nogle energidrikke af mærket Red Bull på vej ud, og medarbejderen følger efter dem ud af butikken.
- Så begynder manden at kaste med nogle af de her Red Bull, og da medarbejderen kommer tættere på, trækker manden en mindre kniv, siger vagtchefen.
Flygtede i sølvgrå Audi
Den anden af de to mænd når at køre fra stedet i en sølvgrå Audi, mens den 21-årige forsøger at flygte til fods.
Men de to medarbejdere på tankstationen får hurtigt kontaktet politiet, og den 21-årige bliver kort efter fanget i nærheden af en hundepatrulje.
Den 21-årige er nu i politiets varetægt, og hos Fyns Politi har man en klar formodning om, hvem den anden kan være.
Anmeldelsen går på, at en yngre kvinde kom trækkende med en cykel, da to mænd overfaldt hende.
- Hun fortæller, at hun kommer gående langs med cykelstien trækkende med sin cykel. På et tidspunkt kommer to yngre mænd ud fra anlægget og trækker hende ind i anlægget. Der fastholder den ene hende, mens den anden begår voldtægt, siger vagtchefen.
Ifølge anmelderen talte var der tale om to yngre mænd, der talte dansk.
- Hun er selvfølgelig meget chokeret over det her, siger Kenneth Taanquist.
Efterlysning af gerningsmand
Fyns Politi efterlyser nu vidner, der har set noget i området mellem klokken fire og fem lørdag morgen, hvor overfaldet skete.
- Det kan være, der er nogen, der har set selve hændelsen, men det kan også være, nogen har set to mænd vise en adfærd i området, eller som har set to mænd følge efter en kvinde, siger Kenneth Taanquist.
Hvis man sidder inde med oplysninger, bedes man ringe til Fyns Politi på 114.
Ifbm. anmeldelse om voldtægt mod yngre kvinde lørdag ml. kl. 4 og 5 i Ansgar Anlæg v. Sdr. Boulevard i Odense, efterlyses vidner, som måtte have et to mænd overfalde en yngre kvinde trækkende med cykel. De to mænd skulle tale dansk og være lyse i huden. Ring 114. #politidk
— Fyns Politi (@FynsPoliti) 24. august 2019
Dyr må ikke skydes på marken: Det går ud over dyrevelfærden
Det skal være lovligt at aflive sine dyr på marken, mener flere kvægavlere og Dyrenes Beskyttelse, der vil have fødevareministeren til at gå ind i sagen.
Fødevarestyrelsen har valgt at følge EU-regler, der forbyder at aflive kvæg på marken. Men det går ud over dyrevelfæden og giver dårligere kvalitet kød. Kvægavlere kræver nu, at fødevareministeren går ind i sagen.
De ser søde ud som de står der på marken, men på et tidspunkt skal det skotske højlandskvæg slagtes og ende på middagsbordet.
Hidtil har det været tilladt at skyde kvæget på marken, så køerne ikke bliver stressede. Det giver bedre kød. Men nye EU-regler forbyder den praksis, og efter at TV 27Fyn fortale om det onsdag, er det strømmet ind med kommentarer hos Sybergkvæg ved Kerteminde.
- Jeg har mødt forargelse blandt vores kunder, der kommer i gårdbutikken, for de kan slet ikke forstå, hvorfor vi ikke kan få lov til det. De vil rigtig gerne have en høj dyrevelfærd, og den skal vi gå på kompromis med ved at transportere dyr til slagteriet, siger Lene Bisgaard Gommesen, kvægavler og medejer af Sybergkvæg.
Dyrenes Beskyttelse er kede af det
Hos Dyrenes Beskyttelse er de kede af, at det nu er blevet forbudt at aflive kvæg og andre husdyr på marken.
- Jeg synes, at det er meget problematisk, hvis Fødevarestyrelsen ruller den mulighed tilbage, fordi det er klart belastende for dyrene. Det drejer sig jo om køer, men også grise og alle dyr som ikke er vilde. Der synes vi, det er problematisk, at de skal have den transport til slagteriet, siger direktør i Dyrenes Beskyttelse Britta Riis og fortsætter:
- Og det synes vi jo, fordi den transport alt andet lige vil stresse dyrene, at de bliver gennet op i en transportvogn og fragtet ind på slagteriet, hvor de så endelig bliver aflivet. Vi synes, det er beklageligt.
Tilladt i årevis
Reglerne om skydning af dyr på markerne har været gældende i årevis i EU, men er først for nylig blevet tolket herhjemme på en måde, så det nu ikke længere er lovligt. Andre steder tolkes reglerne anderledes.
- I andre EU-lande er det tilladt at skyde dyrene på marken, og jeg kunne rigtig godt tænke mig, at det også blev legalt i Danmark. Om der skal laves nogle forskrifter for, hvordan det skal foregå, på et bestemt underlag eller andet, det vil vi gerne være med til at diskutere, siger Lene Bisgaard Gommesen.
Nu vil Kvægavlerforeningen have fødevareministeren på banen.
- Jeg tænker, at det er rigtig godt at få gang i nogle politikere, fordi det er dem, der skal bringe det her videre. Avlsforeningen for skotsk højlandskvæg er også i gang med at skrive et brev til ministeren nu, som vi håber de kan tage med, siger Lene Bisgaard Gommesen.