De supersygehuse, der er ved at blive bygget i hele landet, har svært at holde budgetterne.
Det gælder blandt andet det nye supersygehus i Odense, der netop nu er i fuld gang med at blive bygget.
- Vi har fået 6,3 milliarder kroner, og det skulle vi holde os indenfor, og derfor har vi måttet "barbere" vores sygehus til og sådan set fået det til at blive fornuftig. Men vi ville jo gerne have brugt lidt flere penge, og det har vi ikke kunnet, siger Poul-Erik Svendsen, der er socialdemokratisk næstformand i Region Syddanmark og formand for Sundhedsudvalget.
Ifølge Poul-Erik Svendsen mangler der lige nu penge i byggebudgettet for Nyt OUH til flere parkeringspladser, et patienthotel samt plads til forskning og administrative medarbejdere.
Samme situation står politikerne fra Region Hovedstaden i. Her har de måtte droppe køkkenet på det kommende supersygehus i Hillerød, men ifølge Berlingske har de nu fået lovning på et 800 millioner kroners lån fra staten, som sikrer, at der blandt andet kommer et køkken på hospitalet.
Og det undrer Region Syddanmarks næstformand.
- Jeg tænkte, at de nok har fået en mulighed, som vi ikke har haft. Det kan jo ikke være rigtigt, der er forskellige finansieringsmuligheder. Jeg synes bare, vi skal have de samme muligheder som hovedstaden, fortæller Poul-Erik Svendsen.
Uden kompromiser
Han fortæller, at hovedfokus - dengang man besluttede at bygge 16 supersygehuse - var, at overholde budgetterne. Det har man gjort på byggeriet af Nyt OUH blandt andet ved at fjerne dele af byggeriet, som man ellers gerne ville have.
- Meningen med det var jo, at vi skulle have et samlet Nyt OUH, som ikke består af kompromiser. Det er derfor, vi skal flytte fra det gamle OUH, som er fyldt med knopskydninger og nødløsninger, forklarer næstformanden.
Færdiggørelsen af byggeriet er gennem årene blevet skubbet af flere omgange. Senest i juli måned 2021, hvor det kom frem, at coronapandemien har skubbet byggeriet med fem måneder. Efter planen skal Nyt OUH stå færdig i august 2023.