Odenseanske Torben fik pludseligt et opkald fra CNN:
- Jeg troede først, det var løgn
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Tirsdag er der fint besøg, hvor hele Odenses H.C. Andersen-erstatning Torben Iversen skal gengive den danske sjæl for et tv-hold fra CNN.
Selv kalder Torben Iversen, der i årevis har spillet H.C. Andersen i den odenseanske H.C. Andersen-parade, det for et sandt eventyr.
Han får fint besøg fra tv-stationen CNN, hvor den britiske journalist Richard Quest i sit rejseprogram kommer på besøg i den berømte forfatters fødeby.
Dreng med fransk hotdog ramt under superligakamp - nu vil OB i kontakt med ham
En lyshåret OB-fan havde en uheldig oplevelse, kort efter han havde fået en fransk hotdog og en sodavand på Odense Stadion under søndagens superligakamp.
Søndag eftermiddag spillede OB og Silkeborg uafgjort på Odense Stadion, hvor der i den nye sæson igen er tilskuere på tribunerne under superligakampe.
Der var også mødt børn op på tilskuerpladserne. Uheldigvis blev en dreng ramt under af bolden, da en Silkeborg-spiller under kampen skød langt over OB-målet.
På tv-billeder, som OB har delt på de sociale medier, kan man se, at den lyshårede dreng, der står med en fransk hotdog og en sodavand i hånden, taber sin mad på gulvet.
Du kan se den uheldige fransk hotdog-episode herunder:
⚠️ WANTED ⚠️
— Odense Boldklub (@Odense_Boldklub) August 16, 2021
Er du, eller kender du den unge fyr, der i går måtte vinke farvel til sin franske hotdog, så giv lyd fra dig, vi vil nemlig gerne sørger for, at han får en god oplevelse, når vi på lørdag får besøg af Brøndby IF 🙌#obdk #sldk pic.twitter.com/CvzMhaYigY
God oplevelse i Brøndby-kamp
Den uheldige episode har fået OB til at bede om hjælp til at finde den unge fodboldfan.
- Er du, eller kender du den unge fyr, der måtte vinke farvel til sin franske hotdog, så giv lyd fra dig. Vi vil gerne sørge for, at han får en god oplevelse, når vi på lørdag får besøg af Brøndby, skriver OB på Twitter.
En menu med en sodavand og en fransk hotdog koster i øvrigt 50 kroner på Odense Stadion.
OB spiller mod Brøndby lørdag klokken 18.00 på Odense Stadion. OB ligger p.t. nummer syv i Superligaen, mens de regerende danske mestre fra Brøndby ligger nummer ti uden sejre i sæsonens første fem kampe.
Uden advarsel blev han en dag ringet op af det, som den amerikanske tv-station CNN kalder en fixer.
- Lige først, da hun sagde ’hello Torben, this is CNN’, så tænkte jeg, det var en joke, siger Torben Iversen.
Det skulle dog vise sig, at både opkald og tanken bag slet ikke var en spøg.
Værten Richard Quest fra ’Quest’s World of Wonders’ havde nemlig selv set Torben Iversen i en såkaldt Ted Talk. Et format, hvor forskellige mennesker inviteres til at tale om deres passioner eller viden, hvorefter det bliver sendt på nettet, hvor videoerne ofte bliver set af millioner verden over.
Torben Iversen siger dog selv, at hans video ikke var så succesfuld, men der var i hvert fald én afgørende person, som kiggede med.
Nemlig værten fra rejseprogrammet, og nu er dagen altså oprundet, hvor Torben Iversen får besøg.
H.C. Andersen-skuespilleren mødte tirsdag formiddag op ved teaterscenen Eventyrslottet i Eventyrhaven i Odense for at gøre klar.
Lille færge i fare for at forsvinde
Den 200 år gamle færgerute, der er Danmarks korteste, blev lukket for fast trafik i 2014, men dårlig økonomi truer med at lukke helt for færgedriften fra Stige.
Et stykke odenseansk kulturhistorie er i fare for at forsvinde.
Færgehans, der er en lille færge på Odense Kanal, mangler frivillige, og pengekassen tømmes så småt af løbende udgifter til maling, diesel og reparationer.
- Vi er rimelig tæt på at lukke. Det skal kunne hænge sammen økonomisk. Det er ikke billigt at have sådan en her sejlende, siger Jan Lysdal, der i fem år har været skipper og frivillig på Færgehans.
200 år gammel færgerute
I mere end 100 år havde færgen daglige afgange mellem Stige og Bågø. Her kunne cyklister og gående sejle den 70 meter korte tur over Odense Kanal.
Der er tale om Danmarks korteste færgeforbindelse. Overfartstiden var et minut, og den sparede passagererne for en 14 kilometer lang omvej.
Den faste færgeforbindelse stoppede, da der blev bygget en bro over kanalen. Odins Bro åbnede i 2014.
- Der er rigtig mange, der savner ruten, siger Jan Lysdal, der sejler færgen ved særlige lejligheder et par gange om året.
- Det er bare kanon at sejle sin egen færge. Hvem gør det? Det er der ikke så mange, der gør. Jeg kan lide at have med den at gøre, og så er det et stykke kulturhistorie, fastslår han.
Odense bestemmer: Skal færgen dø?
Skipperen og de andre frivillige på Færgehans håber på økonomisk hjælp, så de kan reparere og vedligeholde færgen.
- Odenseanerne bestemmer, om vi skal holde liv i færgen. Det koster lidt at holde liv i den, siger Kenneth Lind Ludvigsen, der er frivillig matros på Færgehans.
Det glæder stadsarkivar Johnny Wøllekær, at der fortsat holdes liv i den gamle færge, der i årtier var med til at samle Odense, efter byen blev delt, da kanalen i starten af 1800-tallet blev gravet færdig.
Han er dog skeptisk over for, om kommende generationer også fortsat vil yde det frivillige arbejde og give den nødvendige økonomiske hjælp for at holde færgen på vandet.
- Da den faste færgeforbindelse lukkede, skulle de omdefinere sig og finde noget nyt. De har levet på, at det er en gammel kulturinstitution, de har videreført, siger Johnny Wøllekær.
- Det er en ældgammel tradition, de har været med til at holde ved lige, og hvis der ikke er opbakning til det, bliver det selvfølgelig svært for dem at fastholde gejsten, fortæller han.
De frivillige, der står for driften, sejler af og til turistture med færgen i Odense Kanal.
Færgeruten har eksisteret siden 1800-tallet, men afgangene blev først sat i system omkring Første Verdenskrig omkring 100 år senere.
Tog færgen 1.000 gange: Den er død for mig
En af dem, der har brugt færgen flittigt, er pensionist Ole Petersen. Han har taget turen, siden han var barn.
Selv om han savner ruten, er han klar over, at den ikke kommer igen.
- Det er sørgeligt, men den har ingen betydning mere, for den er jo lukket. Den kan ikke komme igen. Den er sådan set død for mig, siger Ole Petersen.
Hvor mange gange har du taget færgen?
- Mange hundrede gange. Måske tusinde gange.
Færgen har fået sit navn efter skipperen, der sejlede ruten næsten dagligt fra 1932 til 1972.
- Vi skal sørge for, at vores rekvisitter tager sig rigtig godt ud. At det, der skal være forgyldt og glimte i lyset, også gør det, siger Torben Iversen.
- Vi kan håbe på, det kommer ud på alverdens tv-skærme, og så skal det være i orden. Vi skal jo give folk lyst til at komme til Fyn, Danmarks grønne hjerte.
Den grimme ælling
Foruden det, at de begge betegner sig selv som legebørn, og begge er nysgerrige på verden, så er der også en anden ting, som, Torben Iversen mener, er grunden til, han blev valgt til at repræsentere Odense og Danmark.
Han vurderer, at det kan være hans historie, som har ramt noget i den britiskfødte vært.
- Uden at jeg skal løfte min historie op, så er det lidt som den grimme ælling. I starten var der måske ikke så mange mennesker, der troede på mine projekter, men nu er de her og står som topattraktioner i byen, og det er jeg jo vældig lykkelig over. Det er lidt en klassiker, som mange kan spejle sig i, og det kan Richard måske også.
Ung mand sigtet for at sejle for stærkt – men det ville han ikke finde sig i
18 sigtelser blev det til, da politiet var på søpatrulje sidste uge. Heriblandt en sigtelse til en ung mand, som blev meget oprevet over situationen.
Til vands, til lands og i luften.
Sådan kan Fyns Politis indsats beskrives, når de prøver at fange folk, der ikke følger lovgivningen.
I sidste uge benyttede de sig også både af gummibåd og en drone i luften på søpatrulje.
Her sigtede de en ung mand for at have sejlet for stærkt, men sagen sluttede ikke der.
Den unge mand var nemlig så utilfreds med situationen og bøden på 5.000 kroner, at han sendte en byge af ukvemsord efter ordensmagten, skriver Fyns Politi i en pressemeddelelse.
To bøder
Patruljen kunne på grund af mandens aggressive adfærd altså dermed også sigte ham for fornærmende tiltale af personer i offentlig tjeneste.
Noget kunne dog tyde på, at det skulle kræve mere at få den unge kaptajn til at overveje sine valg, for ikke længe efter målte patruljen igen hans båd til at sejle mere end de tilladte fem knob.
Og da det var en andengangsforseelse kostede det ham i denne omgang 10.000 kroner i endnu en bøde.
Politiet var på patrulje i både Svendborgsund og ved Middelfart.
Sådan lød det fra en spændt odenseaner, som inden besøget var meget spændt.
Han fortalte, at det i første omgang ikke havde ramt ham, hvor stort det var, men efterhånden, som andre medier også begyndte at ringe, ramte det ham, og tirsdag ramte spændingsniveauet en ti’er på en skal fra et til ti.
Torben Iversen har blandt andet planlagt, at hans berømte gæst skal klædes ud som Kejseren fra ’Kejserens nye klæder' og en tur igennem Odense Midtby. Hvis ellers Quest har lyst.