21. aug. 2019 kl. 16:17
Jonas Bertelsen

Stenkast-sagen: Tre år efter er drabsmanden stadig på fri fod

Artiklen er mere end 30 dage gammel

LYT
Del
Link
kopieret!

For tre år siden dræbte et stenkast fra en fynsk motorvejsbro den 33-årige Nelli Gosmann og invaliderede hendes mand. Sagen er fortsat uopklaret.

Den 21. august 2016 var den tyske familie Gosmann på vej hjem fra ferie, da en 30 kilo tung betonklods smadrede forruden på familiens Seat Leon og dræbte Nelli Gosmann på stedet.

Hendes mand, Andreas Gosmann, blev alvorligt kvæstet, mens parrets dengang femårige søn, Alexander, fysisk slap med overfladiske skrammer.

Betonklodsen var blevet kastet ned på Fynske Motorvej fra Langesøvejbroen ved Skallebølle.

Hundredvis af henvendelser

Tre år efter er sagen fortsat uopklaret, men Fyns Politi efterforsker stadig drabssagen. Det forklarer politiinspektør Johnny Schou fra Fyns Politi.

- Vi holder fortsat den her sag i drift. Der er nogle ting, vi stadig følger op på. Vi følger op på nye borgerhenvendelser, og vi har stadig nogle spor, vi mangler at løbe til ende. Vi fortsætter efterforskningen, forklarer Johnny Schou.

Læs også: Stenkast fra motorvejsbroer: Skjulte kameraer skal afsløre gerningsmænd
Gå tilbage Del
22. jan. 2019 kl. 16:39
Fyn

Stenkast fra motorvejsbroer: Skjulte kameraer skal afsløre gerningsmænd

Et synligt videokamera på en fynsk motorvejsbro. Men nu bliver der også brugt skjulte videokameraer.

Ole Holbech

Et synligt videokamera på en fynsk motorvejsbro. Der er også opsat skilte, der advarer om videoovervågning.

Ole Holbech
/

Politiet opsætter nu skjulte videokameraer ved udvalgte motorvejsbroer for at afsløre gerningsmænd, der kaster sten ned fra broerne.

Rigspolitiet har indkøbt et antal kameraer, som kan opsættes skjult ved udvalgte motorvejsbroer rundt om i landet. Det oplyser Rigspolitiet i en redegørelse.

- De skjulte kameraer kan navnlig anvendes til at understøtte efterforskningen af de alvorligste hændelser, skriver Rigspolitiet i et svar til justitsminister Søren Pape Poulsen (K).

Kritik for manglende kameraer

For to år siden blev en tysk familie ramt af en stor betonflise på den fynske motorvej. Kvinden døde på stedet, og manden blev invalid.

For at sætte en stopper for stenkast ved motorvejsbroer, sagde justitsminister Søren Pape Poulsen i november 2017, at han ville sætte 30 kameraer op på udvalgte steder.

Men kun tre ud af 30 kameraer er sat op i slutningen af august 2018, viste en aktindsigt fra Justitsministeriet og oplysninger fra Rigspolitiet ifølge Radio24syv.

Det blev mødt med kraftig kritik fra blandt andet Socialdemokratiet.

- Det er simpelthen mangel på respekt. Vi havde fået lovning fra Søren Pape Poulsen på, at kameraerne ville blive sat op inden årsskiftet. Jeg troede, de alle sammen var sat op, og der var styr på det, sagde Socialdemokratiets retsordfører, Trine Bramsen, dengang til Radio24syv.

I alt 62 kameraer sat op

Oplysningerne om de skjulte kameraer kommer i et skriftligt svar fra justitsminister Søren Pape Poulsen (K) til Peter Kofod (DF).

Peter Kofod (DF) han har bedt justitsministeren præcisere, hvor mange kameraer, der nu er opsat ved de 30 udsatte motorvejsbroer.

I redegørelsen oplyser Rigspolitiet, at "der på de 30 udvalgte motorvejsbroer, hvor der er blevet opsat synlig tv-overvågning, i alt er blevet opsat 62 permanente kameraer."

På de tre år hvor Fyns Politi har efterforsket sagen, har politiet fået i alt 1.500 henvendelser fra borgere i sagen. Desværre har det ikke ført politiet nærmere på en opklaring af sagen, siger politiinspektør Johnny Schou.

- Det har givet anledning til, at vi konkret har fået kastet opmærksomheden på 600 personer, som vi har afhørt, og hvor vi har fulgt op på deres færden. I forhold til det har der været anledning til at tro, at det var nødvendigt for os at udtage DNA-materiale af lige omkring 300. Der er desværre ingen af de 300 DNA-profiler, der har matchet den, vi leder efter, siger politiinspektøren.

Ole Holbech
Et mobilt kamera på en fynsk motorvejsbro.

Siden drabet på den tyske kvinde er der blevet sat kameraer op på 30 udvalgte motorvejsbroer i Danmark.

Desuden har Assens Kommune valgt at bruge 420.000 kroner på at opsætte permanent lys på motorvejsbroerne på Langesøvej, Koelbjergvej og Grøftebjergvej for at forhindre lignende episoder.

Undveg en natursten på 40 kilo

Siden Nelli Gosmann mistede livet i august 2016, har der været flere stenkast på Fynske Motorvej. Heldigvis er ingen personer kommet alvorligt til skade ved disse hændelser.

Det seneste var tirsdag den 28. august sidste år, hvor en 38-årig mandlig bilist anmeldte et stenkast ved Ravnebjerggyden i det sydvestlige Odense.

Politiet lukkede motorvejen i flere timer og gennemsøgte området med hunde og teknikere.

Læs også: Politiet vil ikke oplyse, hvad der er fundet ved fynsk motorvejsbro
Gå tilbage Del
30. aug. 2018 kl. 7:43
Fyn

Politiet vil ikke oplyse, hvad der er fundet ved fynsk motorvejsbro

Morten Grundholm
/

Det står stadig ikke klart, hvad der tirsdag aften ramte en 38-årig bilist på den Fynske Motorvej.

Fyns Politi ledte onsdag aften for anden gang på et døgn efter spor ved Fynske Motorvej efter et muligt stenkast fra en motorvejsbro tirsdag aften.

Vicepolitiinspektør Jørgen Andersen vil ikke oplyse, hvad politiet har fundet i forbindelse med undersøgelserne, eller om de har gjort politiet klogere på, hvad der tirsdag ramte en 38-årig bilist.

- Det er klart, at når vi laver sådan en søgning, finder vi altid nogle ting. Men det er ikke noget, jeg kan kommentere, siger han onsdag aften.

Det var tirsdag aften klokken 21.05, at en bilist blev ramt af en genstand ved en motorvejsbro ved Ravnebjerggyden.

Natten til onsdag fortalte vagtchef Anders Furbo Therkelsen, at det var en 38-årig mand, der anmeldte stenkastet. Det var den samme mand, der kørte bilen. Ingen mennesker kom til skade.

Politiet lukkede tirsdag aften Fynske Motorvej i nogle timer på grund af stenkastet. Onsdag aften så politiet sig så nødsaget til igen at lukke motorvejen af for at undersøge området, fortæller Jørgen Andersen.

- I går var det mørkt, og derfor vælger vi at gøre det igen. Det er også ud fra den betragtning, at vi ikke har fundet den genstand, som har ramt bilen, sagde han inden efterforskningen.

Lukningen af motorvejen var mellem afkørsel 52 og 53 og varede fra klokken 18.30 og et par timer frem. Fyns Politi efterspørger tip i sagen.

Politiet vil meget gerne tale med folk, der kørte under motorvejsbroen mellem klokken 20 og 22 tirsdag. Hvis man erindrer at have kørt over en genstand tæt ved motorvejsbroen, bedes man også ringe til politiet, lyder opfordringen. Man kan ringe til 114.

Det er to år siden, at en tysk kvinde mistede livet, fordi der fra en anden bro over Fynske Motorvej blev kastet en sten mod den bil, hun kom kørende i.

Politiet har ikke opklaret den sag, som behandles som drab.

Den 20. december 2017 blev flere sten kastet ned fra en bro mellem afkørsel 53 og 54. Her kørte to bilister ind i stenene, men der skete ingen personskade.

Læs også: Dorthe var skræmmende tæt på stenkaster: Hun efterlyser mere sikkerhed
Gå tilbage Del
21. dec. 2017 kl. 10:33

Dorthe var skræmmende tæt på stenkaster: Hun efterlyser mere sikkerhed

Flemming Ellegaard

Dorthe Kreiberg fra Haderslev var ganske få minutter fra selv at blive ramt af stenkasterens skyts. Hun efterlyser mere sikkerhed, og nu får hun det.

Natten til onsdag kørte Dorthe Kreiberg fra Sjælland mod sit hjem i Haderslev, da hun pludselig befandt sig skræmmende tæt på stenkasteren.

Fra motorvejsbroen på Langesøvej mellem Blommenslyst og Vissenbjerg blev kastet flere store sten på mellem 30 og 50 kilo, kun få minutter før Dorthe Kreiberg kom kørende.

Kort efter motorvejsbroen stoppede hun på en rasteplads, hvor to biler holder parkeret med havariblinket tændt.

De var begge kørt ind i sten kastet ned på motorvejen.

“Han ryster og er chokeret. Han nævner, at han kunne have været død”

— Dorthe Kreiberg

Dorthe Kreiberg hjalp den ene bilist, der tydeligt var i chok efter sammenstødet.

- Han ryster og er chokeret. Han nævner, at han kunne have været død. Han var meget rystet, fortæller hun til TV 2/Fyn.

Samtidig kørte en lastbil forbi ude på motorvejen og ramte endnu en sten, der fløj hen over Dorthe Kreiberg og de andre bilister. I dét øjeblik vidste hverken hun eller de andre, at det var sten, der bevidst blev smidt ned på motorvejen.

Uden at vide det har Dorthe Kreiberg altså været øjeblikke fra selv at kollidere med de store sten.

Lys sættes op

Hun håber, at myndigheder og politi snart svarer igen med ekstra sikkerhedsforanstaltninger som hegene ved Rødekro i Sønderjylland.

- Det giver måske en falsk tryghed, men en god tryghed som bilist, når man kan se, at her kan der ikke falde noget ned, siger Dorthe Kreiberg.

Næste gang Dorthe Kreiberg kører under motorvejsbroerne på den Fynske Motorvej, kan hun være mere tryg.

Torsdag morgen - godt et døgn efter det seneste stenkast - er opsætningen af lys på motorvejsbroerne Langesøvej og Spedsbjergvej nemlig påbegyndt.

Den 9. september 2017 nåede en bilist lige akkurat at undvige en 40 kilo tung natursten, der blev kastet ned fra en motorvejsbro to kilometer fra det sted, hvor Nelli Gosmann blev dræbt.

Læs også: Offer for nyt stenkast: - Jeg når lige at undvige højre om
Gå tilbage Del
9. sep. 2017 kl. 10:42
Opdateret: 9. sep. 2017 kl. 10:54
Fyn

Offer for nyt stenkast: - Jeg når lige at undvige højre om

Lars Aabrandt nåede lige at undgå en sten på størrelse med en basketball, da han kørte på E20 Fynske Motorvej natten til lørdag. Politiet efterforsker på stedet.

Det var en rystet Lars Aabrandt, ejer af Fun Fyn i Ringe, som lørdag formiddag kunne fortælle TV 2/Fyn om sin oplevelse midt på natten til lørdag.

Her kom han kørende på E20 Fynske Motorvej, på vej hjem fra Aarhus. Ved motorvejsbroen ved Spedsbjergvej, kort efter afkørsel 53 i retning mod Sjælland, må han pludselig ud i en undvigelsesmanøvre.

- I lyset fra bilen ser jeg noget falde ned fra broen. Og en lille støvsky, da det rammer jorden. Jeg når lige at undvige højre om.

- Og så kigger jeg i bakspejlet og ser en lastbil der slår et ordentligt slag, fortæller Lars Aabrandt om det dramatiske øjeblik.

Ole Holbech
Stenen, som her ses liggende i midterrabatten, er på størrelse med med basketball.

Klokken havde lige passeret tre og Lars Aabrandt havde netop købt en flaske vand på rastepladsen Kildebjerg og var på vej igen.

- Det var først da jeg holdt i indkørslen derhjemme, at jeg rigtig reflekterede over, hvor galt det kunne være gået.

- Hvis den var blevet kastet et øjeblik senere, var jeg blevet ramt. Man må jo være syg, når man kan finde på sådan noget, siger Lars Aabrandt, som trods den livstruende oplevelse holder hovedet koldt.

Han fortæller, at han håber det er den samme person, som sidste år dræbte en tysk kvinde og gjorde hendes mand invalid. Han håber nemlig at nattens hændelse i så fald kan give nogle politiet nogle flere ledetråde.

- Nu var det kommet så langt på afstand, at jeg var ligesom var kommet ud af det, men det skal jeg lige love for ændrede sig på et øjeblik, så det kan ikke undgås, at jeg fremover vil holde øje med alle broer, når jeg kommer kørende på motorvejen, siger han.

Politiet på stedet frem til middag

Fyns Politi har siden Lars Aabrandt meldte stenkastet klokken 03.09 arbejdet på stedet, og skriver i en pressemeddelelse, at der kun skete mindre materiel skade, ligesom ikke er foretaget anholdelser eller er mistænkte i sagen.

Politiets undersøgelser på åstedet er afsluttet, og motorvejen er igen helt åben.

Fyns Politi vil gerne høre fra vidner, der har befundet sig på motorvejen eller ved Spedsbjergvej og Blommenslyst-området omkring klokken 03.00 eller tidligere og eventuelt har set køretøjer eller personer udvise mistænkelig adfærd.
Henvendelse kan ske på telenunnummer 114.

Håber på nye henvendelser

Til trods for at der nu er gået tre år siden motorvejsdrabet, så har politiinspektør Johnny Schou ikke opgivet at finde frem til gerningsmanden, så sagen kan blive opklaret.

- Hvis nogen har en fornemmelse af, at de kender gerningsmanden og kan presse gerningsmanden til at opsøge os og få det her afklaret, så vil det være rigtig fint. Kan det ikke lykkes vil vi være lige så tilfredse med at få en henvendelse, hvor opmærksomheden henledes på den, det drejer sig om. Det kan som sagt foregå anonymt, så vi kan arbejde med de spor, vi får ind, siger politiinspektøren.

Oplysninger i sagen kan gives til Fyns Politi på telefon 114.

Se TV 2/Fyns dokumentar om stenkast fra fynske motorvejsbroer.

Se hele interviewet med politiinspektør Johnny Schou fra Fyns Politi. 
22. jan. 2019 kl. 16:39
Fyn

Et synligt videokamera på en fynsk motorvejsbro. Men nu bliver der også brugt skjulte videokameraer.

Ole Holbech

Et synligt videokamera på en fynsk motorvejsbro. Der er også opsat skilte, der advarer om videoovervågning.

Ole Holbech
/

Stenkast fra motorvejsbroer: Skjulte kameraer skal afsløre gerningsmænd

Artiklen er mere end 30 dage gammel

LYT
Del
Link
kopieret!

Politiet opsætter nu skjulte videokameraer ved udvalgte motorvejsbroer for at afsløre gerningsmænd, der kaster sten ned fra broerne.

Rigspolitiet har indkøbt et antal kameraer, som kan opsættes skjult ved udvalgte motorvejsbroer rundt om i landet. Det oplyser Rigspolitiet i en redegørelse.

- De skjulte kameraer kan navnlig anvendes til at understøtte efterforskningen af de alvorligste hændelser, skriver Rigspolitiet i et svar til justitsminister Søren Pape Poulsen (K).

Læs også: Minister kræver politiets forklaring på manglende kameraer ved broer
Gå tilbage Del
31. aug. 2018 kl. 10:41
Fyn

Minister kræver politiets forklaring på manglende kameraer ved broer

Ole Holbech

Kun 3 ud af 30 lovede kameraer ved motorvejsbroer er sat op, omtrent 9 måneder efter at det blev lovet.

Rigspolitiet skal give en forklaring over for forligskredsen på, hvorfor kun tre ud af 30 lovede kameraer ved motorvejsbroer er blevet sat op. Det siger justitsminister Søren Pape Poulsen (K).

Ministeren reagerer på Radio24syvs historie fredag om, at det er gået ualmindeligt langsomt med at få sat 30 lovede kameraer op, der skal sætte en stopper for stenkast ved motorvejsbroer.

- Jeg må sige, at jeg er stærkt utilfreds med, at der ikke er kommet flere kameraer op. Det er en sag, jeg vil bede Rigspolitiets ledelse redegøre for over for forligskredskredsen, siger justitsministeren.

For to år siden blev en tysk familie ramt af en stor betonflise på den fynske motorvej. Kvinden døde på stedet, og manden blev invalid.

For at sætte en stopper for stenkast ved motorvejsbroer, sagde justitsminister Søren Pape Poulsen i november 2017, at han ville sætte 30 kameraer op på udvalgte steder.

Men kun tre ud af 30 kameraer er sat op i slutningen af august 2018, viser en aktindsigt fra Justitsministeriet og oplysninger fra Rigspolitiet ifølge Radio24syv.

Hos Socialdemokratiet er der stærk utilfredshed.

- Det er simpelthen mangel på respekt. Vi havde fået lovning fra Søren Pape Poulsen på, at kameraerne ville blive sat op inden årsskiftet. Jeg troede, de alle sammen var sat op, og der var styr på det, siger Socialdemokratiets retsordfører, Trine Bramsen, til Radio24syv.

Rigspolitiet meddelte i december 2017, at man var "i fuld gang" med at anskaffe kameraerne. Politiet regner med at have sat 22 kameraer op inden 1. november, skriver Radio24syv.

Kritik for manglende kameraer

For to år siden blev en tysk familie ramt af en stor betonflise på den fynske motorvej. Kvinden døde på stedet, og manden blev invalid.

For at sætte en stopper for stenkast ved motorvejsbroer, sagde justitsminister Søren Pape Poulsen i november 2017, at han ville sætte 30 kameraer op på udvalgte steder.

Men kun tre ud af 30 kameraer er sat op i slutningen af august 2018, viste en aktindsigt fra Justitsministeriet og oplysninger fra Rigspolitiet ifølge Radio24syv.

Det blev mødt med kraftig kritik fra blandt andet Socialdemokratiet.

- Det er simpelthen mangel på respekt. Vi havde fået lovning fra Søren Pape Poulsen på, at kameraerne ville blive sat op inden årsskiftet. Jeg troede, de alle sammen var sat op, og der var styr på det, sagde Socialdemokratiets retsordfører, Trine Bramsen, dengang til Radio24syv.

Læs også: Stenkast: Nu er der kommet "hemmeligt" kamera op på motorvejsbro
Gå tilbage Del
27. feb. 2018 kl. 12:32
Fyn

Stenkast: Nu er der kommet "hemmeligt" kamera op på motorvejsbro

Nu er der kommet kamera op på Fynske Motorvej efter adskillige stenkast.

Ole Holbech
/

I august 2016 blev en tysk kvinde dræbt, da der blev kastet en betonklods ned fra motorsvejsbroen ved Langesøvej. Nu er der kommet kamera op på broen.

I november 2017 lød det fra justitsminister Søren Pape Poulsen (K), at politiet skal kunne overvåge 30 udvalgte vejstrækninger med hemmelige og mobile kameraer.

Det sagde han, efter at flere bilister er blevet ramt af sten fra broer over de danske veje. Nu er der kommet kamera op ved Fynske Motorvej.

Ifølge TV 2/Fyns reporter på stedet er der ikke meget hemmeligt over kameraet. Lige inden man kommer til broen ved Langesøvej, ser man nemlig dette skilt.

Ole Holbech
Der bliver skiltet med, at der er videoovervågning på broen. 

Tysk kvinde dræbt

I alt har Fyns Politi registreret seks tilfælde, hvor store sten er blevet smidt ned på motorvejen.

De mange stenkast efterforskes som én samlet sag.

I august 2016 mistede en 33-årig tysk kvinde livet, da bilen blev ramt af en 30 kilo tung betonklods. Hendes mand kom alvorligt til skade, mens deres søn var uskadt.

Mundskrab til at tjekke dna

Fyns Politi har fået over tusind henvendelser i sagen og har foretaget mundskrab af flere mistænkte, men ingen er endnu blevet anholdt.

Ole Holbech
Et mobilt kamera på en fynsk motorvejsbro.

Stenkast fra fynske motorvejsbroer

  • 31. januar 2016: En bil med en tysk turist bliver ramt af en sten, der kastes ned fra en motorvejsbro. Ingen kommer til skade.
     
  • Samme aften bliver en betonflise kastet ned over en familiebil samme sted. Moren i bilen får en hovedskade, mens børnene og faren slipper uden skader. Begge hændelser finder sted ved motorvejsbroen Langesøvej på Fynske Motorvej.
     
  • 20. august 2016: En sten på størrelse med en knytnæve kastes ned på ringvejen ved Seden nordøst for Odense. Bilisten slipper for skrammer.
     
  • 21. august 2016: En 33-årig tysk mor omkommer, da blandt andet en 30 og 9,5 kilo tung betonflise kastes ned fra motorvejsbroen ved Langesøvej. Hendes 36-årige mand kommer alvorligt til skade, mens deres femårige søn er uskadt.
     
  • 9. september 2017: En 40 kilo tung sten bliver kastet ned på motorvejen fra en bro ved afkørsel 53 og 54 ved Odense. Ingen bliver ramt. Politiet anser hændelsen som et bevidst forsøg på manddrab.
     
  • 20. december 2017: To biler beskadiges, men ingen kommer til skade, da en eller flere gerningsmænd kaster sten ned fra en bro på Fynske Motorvej mellem afkørsel 53 og 54 omkring Odense.

I alt 62 kameraer sat op

Oplysningerne om de skjulte kameraer kommer i et skriftligt svar fra justitsminister Søren Pape Poulsen (K) til Peter Kofod (DF).

Peter Kofod (DF) han har bedt justitsministeren præcisere, hvor mange kameraer, der nu er opsat ved de 30 udsatte motorvejsbroer.

I redegørelsen oplyser Rigspolitiet, at "der på de 30 udvalgte motorvejsbroer, hvor der er blevet opsat synlig tv-overvågning, i alt er blevet opsat 62 permanente kameraer."

5. okt. 2018 kl. 15:37
Opdateret: 5. okt. 2018 kl. 15:36
Fyn
Ole Holbech

Fyns Politi får tip om stenkast flere gange om ugen

Artiklen er mere end 30 dage gammel

LYT
Del
Link
kopieret!

De seneste år er der flere gange kastet sten fra motorvejsbroer. Trods utallige tip er mange sager uopklarede.

Når telefonen ringer hos Fyns Politi, er det ofte borgere, der henvender sig med informationer om stenkast.

Alligevel mangler det afgørende tip fortsat i en række sager.

Det oplyser vicepolitiinspektør Richardt Jakobsen.

- Vi får henvendelser - måske ikke dagligt, men i hvert fald flere gange om ugen - fra folk, der har informationer om hændelser med stenkast, siger han.

Læs også: To år efter stenkast: Nellis drabsmand fortsat på fri fod
Gå tilbage Del
21. aug. 2018 kl. 7:08
Fyn

To år efter stenkast: Nellis drabsmand fortsat på fri fod

Sonny Munk Carlsen/Ritzau Scanpix

Sten kastet fra en motorvejsbro dræbte i 2016 Nelli Gosmann og kvæstede hendes mand. Sagen er uopklaret.

Familieferien fik en skrækkelig afslutning, da den tyske familie Gosmann 21. august 2016 var på vej hjem via Fynske Motorvej.

En 30 kilo tung betonflise blev kastet ned fra en motorvejsbro og smadrede forruden på den sorte Seat Leon.

Flisen dræbte 33-årige Nelli Gosmann på stedet og invaliderede 36-årige Andreas Gosmann, mens deres femårige søn, Alexander, slap med mindre skrammer.

Tirsdag er det to år siden, og Nelli Gosmanns drabsmand er fortsat på fri fod.

Fyns Politi efterforsker sagen, hvor det afgørende gennembrud lader vente på sig.

- Vi fortæller gerne, når der er nyt at fortælle. Det er der ikke nu, og vi har brug for arbejdsro til sagen, siger kommunikationsrådgiver i Fyns Politi Charlotte Nyborg.

To gerningsmænd

Politiet har modtaget flere end 1200 henvendelser i sagen, hvor der inden sommer også var afhørt op mod 800 personer og foretaget 150 mundskrab.

Kort før juleaften sidste år offentliggjorde politiet et måske afgørende skridt i sagen. De havde fået dna-match, der koblede stenkasteren, som dræbte Nelli Gosmann, sammen med tre tidligere hærværkssager fra bydelen Tarup i Odense.

Dna'et stammede fra sten, en dåse snustobak og et gelænder på motorvejsbroen. Der blev fundet dna fra to personer.

Derfor har politiet tidligere meldt ud, at der med sikkerhed er tale om to gerningsmænd, som formentlig skal findes nær Tarup.

Copy cat-effekt

Stenkastet, der ødelagde familien Gosmann, er langt fra enestående.

De seneste år er der kastet mange sten fra motorvejsbroer, og der blev i en periode talt om en såkaldt copy cat-effekt, hvor andre personer imiterer den første stenkast-forbrydelse.

Senest blev en bil lørdag aften ramt af en sten kastet fra en bro i Vordingborg.

Selv om Andreas Gosmann overlevede ulykken, har hændelsen mærket ham for livet.

Han er blind, afhængig af pleje døgnet rundt og har svære hukommelsesproblemer. Han mindes ikke den fatale aften, og både venner og familie er fjerne for ham.

Sønnen Alexander, der er syv år i dag, bor hos sin mormor i Dortmund, da Andreas ikke er i stand til at tage sig af ham.

Stenkastet der ødelagde en tysk familie

På trods af dna-match fra flere stenkast er det ikke lykkedes politiet at finde Nelli Gosmanns drabsmand.

Den tyske familie Gosmann kørte en nat for to år siden hjem fra ferie i Sverige, da en sten blev kastet ud fra en motorvejsbro ved Fynske Motorvej, netop som familien var ved at passere.

Det ændrede familien for altid.

Den 33-årige mor, Nelli Gosmann, døde på stedet, den tre år ældre Andreas Gosmann fik alvorlige og varige men, mens parrets femårige søn, Alexander, slap med skrammer.

Politiet har ikke fundet stenkasteren. Det formodes, at der er tale om to personer, som står bag mindst tre stenkast fra motorvejsbroer ved Fynske Motorvej.

  • 21. august 2016: Betonfliser på henholdsvis 30 kilo og 9,5 kilo kastes ned fra motorvejsbroen ved Langesøvej på Fyn omkring klokken fire om natten. 33-årige Nelli Gosmann dør på stedet, hendes 36-årige mand kommer alvorligt til skade, mens deres femårige søn er næsten uskadt.
  • 9. september 2017: En 40 kilo tung natursten kastes ned fra en motorvejsbro på Fynske Motorvej omkring klokken tre om natten. Føreren af en personbil når at undvige og kommer ikke til skade.
  • 20. december 2017: En sten kastes ned fra en motorvejsbro omkring klokken et om natten. Den lander foran en personbil, der rammer ind i stenen. Føreren kommer ikke alvorligt til skade.
  • Kort før juleaften 2017: Politiet offentliggør, at en række dna-spor fra sten, en dåse snustobak og gelænder på motorvejsbroen, hvor der blev kastet en sten ned fra i september, matcher dna fundet på sten fra tre hærværkssager fra bydelen Tarup i Odense.
  • Dna'et matcher dna på stenen, der slog Nelli Gosmann ihjel. Der er dna fra to personer, og politiet mener derfor, at der er tale om to gerningsmænd, der skal findes nær Tarup.
  • Fyns Politi har modtaget flere end 1200 henvendelser i sagen, hvor der også er afhørt op mod 800 personer og foretaget 150 mundskrab.
  • Ud over de tre nævnte episoder, som politiet mener hører sammen, har der været yderligere fire stenkast fra to motorvejsbroer på den samme strækning på Fyn. Den første sag stammer fra 2. august 2015, og alle sager er uopklarede.
 Kilder: TV2, Ritzau  

Ifølge Jakobsen er det især, når der har været bragt historier i pressen, at telefonerne kimer. Og henvendelserne kan både indeholde informationer om nylige sager samt stenkast måneder eller år tilbage.

- De ting, vi har i pressen, giver stof til eftertanke, og så kan folk lige pludselig komme i tanke om, at "Hov, den 21. august 2016 var vi da der, og det har vi glemt at melde ind", siger Richardt Jakobsen.

Bil ramt af 30 kilo tung betonflise

Netop 21. august for to år siden blev en sort Seat Leon ramt af en 30 kilo tung betonflise, som blev kastet fra en bro over Fynske Motorvej.

I bilen sad den tyske familie Gosmann på vej hjem fra familieferie i Sverige. Flisen dræbte moren på stedet, invaliderede faren, mens deres femårige søn slap med mindre skrammer.

Sagen er bare én i stakken af uopklarede sager om stenkast på Fyns Politis bord. Senest blev en genstand 28. august kastet fra Ravnebjerggydens vejbro, der går over Fynske Motorvej. Ingen blev ramt.

Læs også: Nyt stenkast anmeldt til Fyns Politi
Gå tilbage Del
12. sep. 2018 kl. 6:23
Fyn

Nyt stenkast anmeldt til Fyns Politi

Arkiv / Alexander Aagaard

Fyns Politi får mange anmeldelser fra fynboer, der fortæller, at de har været vidne til et stenkast på motorvejen. Tirsdag aften fik politiet endnu en opringning om et stenkast fra en motorvejsbro på Fyn.

Tirsdag aften fik Fyns Politi en henvendelse fra en mand, der mente, at han havde været vidne til et stenkast fra Søndersøvejs vejbro over Fynske Motorvej.

Det oplyser Thomas Bentsen, der er vagtchef ved Fyns Politi.

“Klokken 20.31 tirsdag ringer en mand ind og fortæller, at han har set to mørkklædte mænd stå på en vejbro og kaste sten ned på motorvejen”

— Thomas Bentsen, vagchef ved Fyns Politi

- Vi får faktisk mange henvendelser omkring stenkast fra vejsider og vejbroer over motorvejen. Men mange af dem viser sig at være tilfælde af stenslag og ikke stenkast, fortæller vagtchefen.

Ifølge ham er antallet af henvendelser steget meget efter, at der er kommet så meget opmærksomhed omkring stenkastene fra vejbroerne på Fynske Motorvej.

Ingen sten at finde

Anmeldelsen, som Fyns Politi modtog tirsdag aften, er ifølge vagtchefen ikke en enestående henvendelse. Men derfor bliver hver anmeldelse alligevel undersøgt.

- Klokken 20.31 tirsdag ringer en mand ind og fortæller, at han har set to mørkklædte mænd stå på en vejbro og kaste sten ned på motorvejen, fortæller Thomas Bentsen.

Anmelderen fortæller også, at han har set stenene, der blev kastet, ligge i kanten af motorvejen.

Fyns Politi kører med det samme ud til den vejbro, som det drejer sig om. Men da de kommer frem, er der intet mistænkeligt at se.

- Der er hverken sten i vejkanten eller nogle andre tegn på, at der er fundet et stenkast fra en motorvejsbro sted, oplyser vagtchefen til TV 2/Fyn.

Politiet undersøger både broen inden og efter den pågældende vejbro for mistænkelige ting. Men der er intet at finde.

- Det kan have været et stenslag, der er kommet bag på bilisten eller noget helt andet, siger Thomas Bentsen.

Men et stenkast var der ifølge vagtchefen højst sandsynligt ikke tale om denne gang.

I samtlige sager er politiet rykket ud for at sikre spor, men det afgørende tip udebliver endnu.

- Sporene har ikke som sådan givet noget resultat, og tippene har heller ikke ført til nogen gerningsmænd. Det er der, vi er nu, siger Richardt Jakobsen.

Alle opkald og henvendelser bliver noteret, og hvis en borger bringer nye informationer til bordet, bliver vedkommende kaldt ind på stationen til afhøring, oplyser vicepolitiinspektøren.

Han har på stående fod ikke tal på, præcis hvor mange sager Fyns Politi har liggende om stenkast. Han tror dog fortsat på opklaring.

- Henvendelserne er med til at stykke et billede sammen, så det er vi taknemmelige for. Vi undersøger løbende, og så må vi se, om det fører til en gerningsmand eller gerningsmænd, siger Richardt Jakobsen.

13. sep. 2018 kl. 13:06
Ole Holbech
Ole Holbech
/

Flere har henvendt sig i sag om kast fra motorvejsbro på Fyn

Artiklen er mere end 30 dage gammel

LYT
Del
Link
kopieret!

Politiet har modtaget flere henvendelser om muligt stenkast 28. august. Men der mangler gennembrud.

Fyns Politis efterlysning af gående, cyklister og varebiler i en sag om kast fra en vejbro har givet nye henvendelser.

Det fortæller vicepolitiinspektør Richardt Jakobsen, der dog samtidig fortæller, at politiet endnu ikke har gennembrud i sagen.

Det var den 28. august, at der blev kastet en genstand fra Ravnebjerggydens vejbro ned på Fynske Motorvej.

En 38-årig mands bil blev ramt. Ingen kom heldigvis til skade. Anmeldelsen fik efterfølgende politiet til at lukke motorvejen i et par timer, og det skete også den følgende aften.

Tirsdag, to uger efter at bilen blev ramt, sendte politiet en appel ud, hvor man efterlyste forskellige personer, der befandt sig i området om aftenen.

En mand med tatoveringer på armene, en fører af en trehjulet tuktuk-knallert og to varebiler var blandt de efterlyste på politiets liste. De skal have befundet sig på eller nær broen.

Ole Holbech
 

Torsdag oplyser Richardt Jakobsen, at flere af de efterlyste har henvendt sig.

- De personer i varevognene har selv henvendt sig, og dem har vi talt med, så det har givet respons. Vi har også talt med nogen, som har gået i området. Men der er ikke noget, der giver gennembrud i sagen, siger han.

Han fortæller, at politiet ikke mener, at de, der har henvendt sig, står bag kastet.

- Ud fra det, som vi har afhørt dem om, kan vi udelukke dem, siger Richardt Jakobsen.

De senere år har der været flere sager om genstande, der er blevet kastet fra motorvejsbroer. Den mest alvorlige sag går to år tilbage.

Her blev en tysk families bil ramt af en 30 kilo tung betonflise. Moren mistede livet. Faren blev invalid. Mens parrets dreng slap med små skrammer. Gerningsmanden er i dag fortsat ikke fundet.

12. sep. 2018 kl. 6:23
Fyn
Arkiv / Alexander Aagaard

Nyt stenkast anmeldt til Fyns Politi

Artiklen er mere end 30 dage gammel

LYT
Del
Link
kopieret!

Fyns Politi får mange anmeldelser fra fynboer, der fortæller, at de har været vidne til et stenkast på motorvejen. Tirsdag aften fik politiet endnu en opringning om et stenkast fra en motorvejsbro på Fyn.

Tirsdag aften fik Fyns Politi en henvendelse fra en mand, der mente, at han havde været vidne til et stenkast fra Søndersøvejs vejbro over Fynske Motorvej.

Det oplyser Thomas Bentsen, der er vagtchef ved Fyns Politi.

“Klokken 20.31 tirsdag ringer en mand ind og fortæller, at han har set to mørkklædte mænd stå på en vejbro og kaste sten ned på motorvejen”

— Thomas Bentsen, vagchef ved Fyns Politi

- Vi får faktisk mange henvendelser omkring stenkast fra vejsider og vejbroer over motorvejen. Men mange af dem viser sig at være tilfælde af stenslag og ikke stenkast, fortæller vagtchefen.

Ifølge ham er antallet af henvendelser steget meget efter, at der er kommet så meget opmærksomhed omkring stenkastene fra vejbroerne på Fynske Motorvej.

Læs også: Kast fra fynsk bro: Politi efterlyser flere personer
Gå tilbage Del
11. sep. 2018 kl. 13:07
Fyn

Kast fra fynsk bro: Politi efterlyser flere personer

Morten Grundholm
Morten Grundholm
/

Der blev kastet en genstand fra Ravnebjerggydens vejbro over Fynske Motorvej 28. august. Fyns Politi vil gerne i kontakt med en række personer, som var i området den aften.

28. august blev der kastet en genstand fra Ravnebjerggydens vejbro over Fynske Motorvej. I den forbindelse efterlyser Fyns Politi flere personer, som var i området den pågældende aften.

Det er politiets efterforskning, der har ført til, at politiet nu går ud med signalementer på en række personer og køretøjer. Det drejer sig om:

  • En mand med tatoveringer på armene

  • Flere personer, der var iført hættetrøjer

  • En trehjulet knallert med førerhus – populært kaldet en ”tuktuk-knallert”

  • To varebiler, som holdt på Ravnebjerggyden tæt på broen omkring klokken 21

  • Personer, som stoppede op på broen, herunder personer, som parkerede deres cykler eller knallerter på broen, mens de opholdt sig der

Færden skal kortlægges

Fyns Politi håber, at nogen enten har set disse personer og køretøjer – eller at de pågældende selv vil kontakte politiet, så deres færden og ærinde i området kan blive kortlagt af hensyn til den fortsatte efterforskning.

Ud over de konkrete signalementer vil Fyns Politi fortsat gerne høre fra vidner, der gik tur på stier og markveje langs motorvejen i området omkring Ravnebjerggyden om aftenen den 28. august.

Fyns Politi modtog anmeldelsen om kastet med en genstand klokken 21.05, efter en bilist havde mærket en genstand ramme bilens tag, da han passerede Ravnebjerggydens vejbro.

Henvendelser i sagen kan ske til Fyns Politi på telefonnummer 114.

Ingen sten at finde

Anmeldelsen, som Fyns Politi modtog tirsdag aften, er ifølge vagtchefen ikke en enestående henvendelse. Men derfor bliver hver anmeldelse alligevel undersøgt.

- Klokken 20.31 tirsdag ringer en mand ind og fortæller, at han har set to mørkklædte mænd stå på en vejbro og kaste sten ned på motorvejen, fortæller Thomas Bentsen.

Anmelderen fortæller også, at han har set stenene, der blev kastet, ligge i kanten af motorvejen.

Læs også: Gerningsmand planlagde kast fra motorvejsbro
Gå tilbage Del
30. aug. 2018 kl. 17:35

Gerningsmand planlagde kast fra motorvejsbro

Morten Grundholm

Ravnebjerggyden blev formentlig udset som et godt sted at kaste fra, da en person smed en genstand ud over motorvejsbroen ved Blommenslyst tirsdag aften.

Fyns Politi arbejder med en teori om, at en gerningsmand specifikt udvalgte Ravnebjerggyden, da en genstand tirsdag aften omkring klokken 21 blev smidt ned på motorvejen ved Blommenslyst.

Det fortæller vicepolitiinspektør Jørgen Andersen til TV 2/Fyn.

En knytnæve-stor genstand ramte taget på en personbil, men ingen personer kom til skade.

- Vi har en klar opfattelse af, at man ikke bare kører hen og dumper noget ud over broen, uden at man har været i området før, siger han.

Samtidig fastslår vicepolitiinspektøren, at genstanden bevidst er kastet ud over motorvejsbroen.

- Vi må sige, at der ikke er noget i omstændighederne, der tyder på et uheld, fortæller Jørgen Andersen.

Derfor vil Fyns Politi fortsat gerne høre fra folk, der har været i området omkring Ravnebjerggyden helt op til en uge, inden bilen blev ramt tirsdag.

Hvem ved noget?

Siden onsdag har politiet modtaget omkring 30 henvendelser omkring Ravnebjerg-kastet. Disse oplysinger sorteres efter "meget interessante" og "uden relevans".

- Jeg vil sige, at 70 procent af henvendelserne er nogle, vi skal følge op på. Det er henvendelser om specifikke, mistænkelige personer, som man ikke mener hører til i området, og andre har ringet og sagt, de har været der, fortæller Jørgen Andersen.

Vicepolitiinspektøren har derfor også en fornemmelse af, at nogen ved noget om det nyeste kast.

- Så hvis man har et tip på en navngiven person, hører vi rigtig gerne om det.

Sikrede spor

Onsdag aften ledte politiet og hunde efter mulige spor langs motorvejen. Først var motorvejen lukket en time i vestgående retning og efterfølgende en time i østgående retning.

Jørgen Andersen vil ikke fortælle TV 2/Fyn, hvor mange genstande eller hvilke der blev fundet onsdag aften. Dog vurderer han ikke, at det bliver nødvendig at sende hundene ud på endnu en snusetur i området.

- Vi har ikke planer om at skulle ud og søge mere. Vi er rimelig sikre på, at området er afsøgt 100 procent, siger vicepolitiinspektøren.

TV 2/Fyns reporter på stedet så blandt andet, at uniformerede betjente sikrede en skruetrækker og en champagneflaske, men Jørgen Andersen har ingen kommentarer til, om genstanden, der ramte bilen, er fundet.

Fyns Politi kører med det samme ud til den vejbro, som det drejer sig om. Men da de kommer frem, er der intet mistænkeligt at se.

- Der er hverken sten i vejkanten eller nogle andre tegn på, at der er fundet et stenkast fra en motorvejsbro sted, oplyser vagtchefen til TV 2/Fyn.

Politiet undersøger både broen inden og efter den pågældende vejbro for mistænkelige ting. Men der er intet at finde.

- Det kan have været et stenslag, der er kommet bag på bilisten eller noget helt andet, siger Thomas Bentsen.

Men et stenkast var der ifølge vagtchefen højst sandsynligt ikke tale om denne gang.

11. sep. 2018 kl. 13:07
Fyn
Morten Grundholm
Morten Grundholm
/

Kast fra fynsk bro: Politi efterlyser flere personer

Artiklen er mere end 30 dage gammel

LYT
Del
Link
kopieret!

Der blev kastet en genstand fra Ravnebjerggydens vejbro over Fynske Motorvej 28. august. Fyns Politi vil gerne i kontakt med en række personer, som var i området den aften.

28. august blev der kastet en genstand fra Ravnebjerggydens vejbro over Fynske Motorvej. I den forbindelse efterlyser Fyns Politi flere personer, som var i området den pågældende aften.

Det er politiets efterforskning, der har ført til, at politiet nu går ud med signalementer på en række personer og køretøjer. Det drejer sig om:

  • En mand med tatoveringer på armene

  • Flere personer, der var iført hættetrøjer

  • En trehjulet knallert med førerhus – populært kaldet en ”tuktuk-knallert”

  • To varebiler, som holdt på Ravnebjerggyden tæt på broen omkring klokken 21

  • Personer, som stoppede op på broen, herunder personer, som parkerede deres cykler eller knallerter på broen, mens de opholdt sig der

Færden skal kortlægges

Fyns Politi håber, at nogen enten har set disse personer og køretøjer – eller at de pågældende selv vil kontakte politiet, så deres færden og ærinde i området kan blive kortlagt af hensyn til den fortsatte efterforskning.

Læs også: Gerningsmand planlagde kast fra motorvejsbro
Gå tilbage Del
30. aug. 2018 kl. 17:35

Gerningsmand planlagde kast fra motorvejsbro

Morten Grundholm

Ravnebjerggyden blev formentlig udset som et godt sted at kaste fra, da en person smed en genstand ud over motorvejsbroen ved Blommenslyst tirsdag aften.

Fyns Politi arbejder med en teori om, at en gerningsmand specifikt udvalgte Ravnebjerggyden, da en genstand tirsdag aften omkring klokken 21 blev smidt ned på motorvejen ved Blommenslyst.

Det fortæller vicepolitiinspektør Jørgen Andersen til TV 2/Fyn.

En knytnæve-stor genstand ramte taget på en personbil, men ingen personer kom til skade.

- Vi har en klar opfattelse af, at man ikke bare kører hen og dumper noget ud over broen, uden at man har været i området før, siger han.

Samtidig fastslår vicepolitiinspektøren, at genstanden bevidst er kastet ud over motorvejsbroen.

- Vi må sige, at der ikke er noget i omstændighederne, der tyder på et uheld, fortæller Jørgen Andersen.

Derfor vil Fyns Politi fortsat gerne høre fra folk, der har været i området omkring Ravnebjerggyden helt op til en uge, inden bilen blev ramt tirsdag.

Hvem ved noget?

Siden onsdag har politiet modtaget omkring 30 henvendelser omkring Ravnebjerg-kastet. Disse oplysinger sorteres efter "meget interessante" og "uden relevans".

- Jeg vil sige, at 70 procent af henvendelserne er nogle, vi skal følge op på. Det er henvendelser om specifikke, mistænkelige personer, som man ikke mener hører til i området, og andre har ringet og sagt, de har været der, fortæller Jørgen Andersen.

Vicepolitiinspektøren har derfor også en fornemmelse af, at nogen ved noget om det nyeste kast.

- Så hvis man har et tip på en navngiven person, hører vi rigtig gerne om det.

Sikrede spor

Onsdag aften ledte politiet og hunde efter mulige spor langs motorvejen. Først var motorvejen lukket en time i vestgående retning og efterfølgende en time i østgående retning.

Jørgen Andersen vil ikke fortælle TV 2/Fyn, hvor mange genstande eller hvilke der blev fundet onsdag aften. Dog vurderer han ikke, at det bliver nødvendig at sende hundene ud på endnu en snusetur i området.

- Vi har ikke planer om at skulle ud og søge mere. Vi er rimelig sikre på, at området er afsøgt 100 procent, siger vicepolitiinspektøren.

TV 2/Fyns reporter på stedet så blandt andet, at uniformerede betjente sikrede en skruetrækker og en champagneflaske, men Jørgen Andersen har ingen kommentarer til, om genstanden, der ramte bilen, er fundet.

Ud over de konkrete signalementer vil Fyns Politi fortsat gerne høre fra vidner, der gik tur på stier og markveje langs motorvejen i området omkring Ravnebjerggyden om aftenen den 28. august.

Fyns Politi modtog anmeldelsen om kastet med en genstand klokken 21.05, efter en bilist havde mærket en genstand ramme bilens tag, da han passerede Ravnebjerggydens vejbro.

Henvendelser i sagen kan ske til Fyns Politi på telefonnummer 114.

31. aug. 2018 kl. 11:30
Fyn
Morten Grundholm

Rigspolitiet lover: Der kommer flere kameraer op nu

Artiklen er mere end 30 dage gammel

LYT
Del
Link
kopieret!

Rigspolitiet lover, at der i løbet af fredagen vil være otte kameraer klar på udvalgte motorvejsbroer.

Fredag morgen kom det frem, at kun tre ud af 30 kameraer var sat op på danske motorvejsbroer.

Læs også: Politiet har kun sat 3 ud af 30 kameraer op på motorvejsbroer
Gå tilbage Del
31. aug. 2018 kl. 7:30
Fyn

Politiet har kun sat 3 ud af 30 kameraer op på motorvejsbroer

Ole Holbech

Rigspolitiet var “i fuld gang” i december 2017, men kun tre kameraer er sat op på danske motorvejsbroer.

Rigspolitiet havde planer om at sætte 30 kameraer op på udvalgte motorvejsbroer, men det er ikke sket endnu.

Ifølge Rigspolitiet og en aktindsigt fra Justitsministeriet er der indtil videre kun blevet placeret tre færdiginstallerede kameraer ved de danske motorvejsbroer, skriver Radio24syv.

- Det er simpelthen mangel på respekt. Vi havde fået lovning fra (justitsminister, red.) Søren Pape Poulsen på, at kameraerne ville blive sat op inden årsskiftet. Jeg troede, de alle sammen var sat op, og der var styr på det, siger Socialdemokratiets retsordfører, Trine Bramsen, til Radio24syv.

Kvinde dræbt af stenkast

For to år siden blev en tysk familie ramt af en stor betonflise på Fynske Motorvej. Kvinden døde på stedet, og manden blev invalid.

Flisen blev kastet fra en motorvejsbro, og gerningsmanden er stadig ikke fundet.

Sagen med den tyske familie er den mest alvorlige i en lang række af sager med stenkast fra danske motorvejsbroer.

Senest tirsdag aften blev der anmeldt endnu et kast fra Fynske Motorvej. Denne gang understreger Fyns Politi, at der er tale om en "genstand", der muligvis er blevet kastet fra motorvejsbroen ved Ravnebjerggyden i Blommenslyst, og ikke nødvendigvis en sten.

Rigspolitiet beklager

Justitsminister Søren Pape Poulsen sagde i november 2017, at politiet ville sætte 30 kameraer op på udvalgte steder. Det skulle være muligt for politiet at rykke rundt på kameraerne, så de kunne flyttes efter politiets vurdering.

Samtidig sagde politiet, at det var i fuld gang.

- Vi er i gang med at få kameraerne anskaffet. Det er noget, vi har prioriteret fra starten af. Vi er i fuld gang, sagde Rigspolitiets pressechef, Thomas Kristensten, til Radio24syv, i december 2017.

Rigspolitiet beklager, at det ikke er gået hurtigere, men regner med at have sat 22 kameraer op inden 1. november.

Det var ellers meningen, at de mobile kameraer skulle have været på plads allerede ved årsskiftet for at forhindre stenkast fra motorvejsbroer.

Men nu lover Rigspolitiet, at der i løbet af fredagen vil være otte kameraer klar på udvalgte steder. Det skriver Rigspolitiet på Twitter:

"Ved udgangen af i dag vil i alt 8 kameraer være opsat og funktionelle ved udvalgte motorvejsbroer som følge af vores plan for implementeringen af motorvejskameraerne. Og vi er i fuld gang med at få de resterende 22 kameraer op til den 1. november i år."

Flere politikere har fredag kritiseret den langsomme proces med at få kameraerne på plads.

- Det er simpelthen mangel på respekt. Vi havde fået lovning fra Søren Pape Poulsen på, at kameraerne ville blive sat op inden årsskiftet. Jeg troede, de alle var sat op, og der var styr på det, siger Socialdemokratiets retsordfører, Trine Bramsen, til Radio24syv.

Drabet på tysk kvinde

For to år siden blev en tysk familie ramt af en stor betonflise på Fynske Motorvej. Den 33-årige kvinde døde på stedet, og manden blev invalid.

Flisen blev kastet fra en motorvejsbro ved Vissenbjerg, og gerningsmanden er stadig ikke fundet. Det er også her, at et af kameraerne var blevet sat op.

Ole Holbech
I februar 2018 blev dette kamera sat op på den motorvejsbro, hvor der blev kastet en betonklods, som dræbte en tysk kvinde tilbage i august 2016.
Læs også: Stenkast: Nu er der kommet "hemmeligt" kamera op på motorvejsbro
Gå tilbage Del
27. feb. 2018 kl. 12:32
Fyn

Stenkast: Nu er der kommet "hemmeligt" kamera op på motorvejsbro

Nu er der kommet kamera op på Fynske Motorvej efter adskillige stenkast.

Ole Holbech
/

I august 2016 blev en tysk kvinde dræbt, da der blev kastet en betonklods ned fra motorsvejsbroen ved Langesøvej. Nu er der kommet kamera op på broen.

I november 2017 lød det fra justitsminister Søren Pape Poulsen (K), at politiet skal kunne overvåge 30 udvalgte vejstrækninger med hemmelige og mobile kameraer.

Det sagde han, efter at flere bilister er blevet ramt af sten fra broer over de danske veje. Nu er der kommet kamera op ved Fynske Motorvej.

Ifølge TV 2/Fyns reporter på stedet er der ikke meget hemmeligt over kameraet. Lige inden man kommer til broen ved Langesøvej, ser man nemlig dette skilt.

Ole Holbech
Der bliver skiltet med, at der er videoovervågning på broen. 

Tysk kvinde dræbt

I alt har Fyns Politi registreret seks tilfælde, hvor store sten er blevet smidt ned på motorvejen.

De mange stenkast efterforskes som én samlet sag.

I august 2016 mistede en 33-årig tysk kvinde livet, da bilen blev ramt af en 30 kilo tung betonklods. Hendes mand kom alvorligt til skade, mens deres søn var uskadt.

Mundskrab til at tjekke dna

Fyns Politi har fået over tusind henvendelser i sagen og har foretaget mundskrab af flere mistænkte, men ingen er endnu blevet anholdt.

Ole Holbech
Et mobilt kamera på en fynsk motorvejsbro.

Stenkast fra fynske motorvejsbroer

  • 31. januar 2016: En bil med en tysk turist bliver ramt af en sten, der kastes ned fra en motorvejsbro. Ingen kommer til skade.
     
  • Samme aften bliver en betonflise kastet ned over en familiebil samme sted. Moren i bilen får en hovedskade, mens børnene og faren slipper uden skader. Begge hændelser finder sted ved motorvejsbroen Langesøvej på Fynske Motorvej.
     
  • 20. august 2016: En sten på størrelse med en knytnæve kastes ned på ringvejen ved Seden nordøst for Odense. Bilisten slipper for skrammer.
     
  • 21. august 2016: En 33-årig tysk mor omkommer, da blandt andet en 30 og 9,5 kilo tung betonflise kastes ned fra motorvejsbroen ved Langesøvej. Hendes 36-årige mand kommer alvorligt til skade, mens deres femårige søn er uskadt.
     
  • 9. september 2017: En 40 kilo tung sten bliver kastet ned på motorvejen fra en bro ved afkørsel 53 og 54 ved Odense. Ingen bliver ramt. Politiet anser hændelsen som et bevidst forsøg på manddrab.
     
  • 20. december 2017: To biler beskadiges, men ingen kommer til skade, da en eller flere gerningsmænd kaster sten ned fra en bro på Fynske Motorvej mellem afkørsel 53 og 54 omkring Odense.

Sagen med den tyske familie er den mest alvorlige i en lang række af sager med stenkast fra danske motorvejsbroer.

Tirsdag aften blev der anmeldt endnu et kast fra Fynske Motorvej. Denne gang understreger Fyns Politi, at der er tale om en "genstand", der muligvis er blevet kastet fra motorvejsbroen ved Ravnebjerggyden i Blommenslyst, og ikke nødvendigvis en sten.

Der skulle stå 30 kameraer på danske motorvejsbroer ved årskiftet, men indtil i dag stod der kun tre.
31. aug. 2018 kl. 10:41
Fyn
Ole Holbech

Minister kræver politiets forklaring på manglende kameraer ved broer

Artiklen er mere end 30 dage gammel

LYT
Del
Link
kopieret!

Kun 3 ud af 30 lovede kameraer ved motorvejsbroer er sat op, omtrent 9 måneder efter at det blev lovet.

Rigspolitiet skal give en forklaring over for forligskredsen på, hvorfor kun tre ud af 30 lovede kameraer ved motorvejsbroer er blevet sat op. Det siger justitsminister Søren Pape Poulsen (K).

Ministeren reagerer på Radio24syvs historie fredag om, at det er gået ualmindeligt langsomt med at få sat 30 lovede kameraer op, der skal sætte en stopper for stenkast ved motorvejsbroer.

Læs også: Politiet har kun sat 3 ud af 30 kameraer op på motorvejsbroer
Gå tilbage Del
31. aug. 2018 kl. 7:30
Fyn

Politiet har kun sat 3 ud af 30 kameraer op på motorvejsbroer

Ole Holbech

Rigspolitiet var “i fuld gang” i december 2017, men kun tre kameraer er sat op på danske motorvejsbroer.

Rigspolitiet havde planer om at sætte 30 kameraer op på udvalgte motorvejsbroer, men det er ikke sket endnu.

Ifølge Rigspolitiet og en aktindsigt fra Justitsministeriet er der indtil videre kun blevet placeret tre færdiginstallerede kameraer ved de danske motorvejsbroer, skriver Radio24syv.

- Det er simpelthen mangel på respekt. Vi havde fået lovning fra (justitsminister, red.) Søren Pape Poulsen på, at kameraerne ville blive sat op inden årsskiftet. Jeg troede, de alle sammen var sat op, og der var styr på det, siger Socialdemokratiets retsordfører, Trine Bramsen, til Radio24syv.

Kvinde dræbt af stenkast

For to år siden blev en tysk familie ramt af en stor betonflise på Fynske Motorvej. Kvinden døde på stedet, og manden blev invalid.

Flisen blev kastet fra en motorvejsbro, og gerningsmanden er stadig ikke fundet.

Sagen med den tyske familie er den mest alvorlige i en lang række af sager med stenkast fra danske motorvejsbroer.

Senest tirsdag aften blev der anmeldt endnu et kast fra Fynske Motorvej. Denne gang understreger Fyns Politi, at der er tale om en "genstand", der muligvis er blevet kastet fra motorvejsbroen ved Ravnebjerggyden i Blommenslyst, og ikke nødvendigvis en sten.

Rigspolitiet beklager

Justitsminister Søren Pape Poulsen sagde i november 2017, at politiet ville sætte 30 kameraer op på udvalgte steder. Det skulle være muligt for politiet at rykke rundt på kameraerne, så de kunne flyttes efter politiets vurdering.

Samtidig sagde politiet, at det var i fuld gang.

- Vi er i gang med at få kameraerne anskaffet. Det er noget, vi har prioriteret fra starten af. Vi er i fuld gang, sagde Rigspolitiets pressechef, Thomas Kristensten, til Radio24syv, i december 2017.

Rigspolitiet beklager, at det ikke er gået hurtigere, men regner med at have sat 22 kameraer op inden 1. november.

- Jeg må sige, at jeg er stærkt utilfreds med, at der ikke er kommet flere kameraer op. Det er en sag, jeg vil bede Rigspolitiets ledelse redegøre for over for forligskredskredsen, siger justitsministeren.

For to år siden blev en tysk familie ramt af en stor betonflise på den fynske motorvej. Kvinden døde på stedet, og manden blev invalid.

For at sætte en stopper for stenkast ved motorvejsbroer, sagde justitsminister Søren Pape Poulsen i november 2017, at han ville sætte 30 kameraer op på udvalgte steder.

Men kun tre ud af 30 kameraer er sat op i slutningen af august 2018, viser en aktindsigt fra Justitsministeriet og oplysninger fra Rigspolitiet ifølge Radio24syv.

Hos Socialdemokratiet er der stærk utilfredshed.

- Det er simpelthen mangel på respekt. Vi havde fået lovning fra Søren Pape Poulsen på, at kameraerne ville blive sat op inden årsskiftet. Jeg troede, de alle sammen var sat op, og der var styr på det, siger Socialdemokratiets retsordfører, Trine Bramsen, til Radio24syv.

Rigspolitiet meddelte i december 2017, at man var "i fuld gang" med at anskaffe kameraerne. Politiet regner med at have sat 22 kameraer op inden 1. november, skriver Radio24syv.

31. aug. 2018 kl. 7:30
Fyn
Ole Holbech

Politiet har kun sat 3 ud af 30 kameraer op på motorvejsbroer

Artiklen er mere end 30 dage gammel

LYT
Del
Link
kopieret!

Rigspolitiet var “i fuld gang” i december 2017, men kun tre kameraer er sat op på danske motorvejsbroer.

Rigspolitiet havde planer om at sætte 30 kameraer op på udvalgte motorvejsbroer, men det er ikke sket endnu.

Ifølge Rigspolitiet og en aktindsigt fra Justitsministeriet er der indtil videre kun blevet placeret tre færdiginstallerede kameraer ved de danske motorvejsbroer, skriver Radio24syv.

Læs også: Gerningsmand planlagde kast fra motorvejsbro
Gå tilbage Del
30. aug. 2018 kl. 17:35

Gerningsmand planlagde kast fra motorvejsbro

Morten Grundholm

Ravnebjerggyden blev formentlig udset som et godt sted at kaste fra, da en person smed en genstand ud over motorvejsbroen ved Blommenslyst tirsdag aften.

Fyns Politi arbejder med en teori om, at en gerningsmand specifikt udvalgte Ravnebjerggyden, da en genstand tirsdag aften omkring klokken 21 blev smidt ned på motorvejen ved Blommenslyst.

Det fortæller vicepolitiinspektør Jørgen Andersen til TV 2/Fyn.

En knytnæve-stor genstand ramte taget på en personbil, men ingen personer kom til skade.

- Vi har en klar opfattelse af, at man ikke bare kører hen og dumper noget ud over broen, uden at man har været i området før, siger han.

Samtidig fastslår vicepolitiinspektøren, at genstanden bevidst er kastet ud over motorvejsbroen.

- Vi må sige, at der ikke er noget i omstændighederne, der tyder på et uheld, fortæller Jørgen Andersen.

Derfor vil Fyns Politi fortsat gerne høre fra folk, der har været i området omkring Ravnebjerggyden helt op til en uge, inden bilen blev ramt tirsdag.

Hvem ved noget?

Siden onsdag har politiet modtaget omkring 30 henvendelser omkring Ravnebjerg-kastet. Disse oplysinger sorteres efter "meget interessante" og "uden relevans".

- Jeg vil sige, at 70 procent af henvendelserne er nogle, vi skal følge op på. Det er henvendelser om specifikke, mistænkelige personer, som man ikke mener hører til i området, og andre har ringet og sagt, de har været der, fortæller Jørgen Andersen.

Vicepolitiinspektøren har derfor også en fornemmelse af, at nogen ved noget om det nyeste kast.

- Så hvis man har et tip på en navngiven person, hører vi rigtig gerne om det.

Sikrede spor

Onsdag aften ledte politiet og hunde efter mulige spor langs motorvejen. Først var motorvejen lukket en time i vestgående retning og efterfølgende en time i østgående retning.

Jørgen Andersen vil ikke fortælle TV 2/Fyn, hvor mange genstande eller hvilke der blev fundet onsdag aften. Dog vurderer han ikke, at det bliver nødvendig at sende hundene ud på endnu en snusetur i området.

- Vi har ikke planer om at skulle ud og søge mere. Vi er rimelig sikre på, at området er afsøgt 100 procent, siger vicepolitiinspektøren.

TV 2/Fyns reporter på stedet så blandt andet, at uniformerede betjente sikrede en skruetrækker og en champagneflaske, men Jørgen Andersen har ingen kommentarer til, om genstanden, der ramte bilen, er fundet.

- Det er simpelthen mangel på respekt. Vi havde fået lovning fra (justitsminister, red.) Søren Pape Poulsen på, at kameraerne ville blive sat op inden årsskiftet. Jeg troede, de alle sammen var sat op, og der var styr på det, siger Socialdemokratiets retsordfører, Trine Bramsen, til Radio24syv.

Kvinde dræbt af stenkast

For to år siden blev en tysk familie ramt af en stor betonflise på Fynske Motorvej. Kvinden døde på stedet, og manden blev invalid.

Flisen blev kastet fra en motorvejsbro, og gerningsmanden er stadig ikke fundet.

Sagen med den tyske familie er den mest alvorlige i en lang række af sager med stenkast fra danske motorvejsbroer.

Senest tirsdag aften blev der anmeldt endnu et kast fra Fynske Motorvej. Denne gang understreger Fyns Politi, at der er tale om en "genstand", der muligvis er blevet kastet fra motorvejsbroen ved Ravnebjerggyden i Blommenslyst, og ikke nødvendigvis en sten.

Rigspolitiet beklager

Justitsminister Søren Pape Poulsen sagde i november 2017, at politiet ville sætte 30 kameraer op på udvalgte steder. Det skulle være muligt for politiet at rykke rundt på kameraerne, så de kunne flyttes efter politiets vurdering.

Samtidig sagde politiet, at det var i fuld gang.

- Vi er i gang med at få kameraerne anskaffet. Det er noget, vi har prioriteret fra starten af. Vi er i fuld gang, sagde Rigspolitiets pressechef, Thomas Kristensten, til Radio24syv, i december 2017.

Rigspolitiet beklager, at det ikke er gået hurtigere, men regner med at have sat 22 kameraer op inden 1. november.

30. aug. 2018 kl. 17:35
Morten Grundholm

Gerningsmand planlagde kast fra motorvejsbro

Artiklen er mere end 30 dage gammel

LYT
Del
Link
kopieret!

Ravnebjerggyden blev formentlig udset som et godt sted at kaste fra, da en person smed en genstand ud over motorvejsbroen ved Blommenslyst tirsdag aften.

Fyns Politi arbejder med en teori om, at en gerningsmand specifikt udvalgte Ravnebjerggyden, da en genstand tirsdag aften omkring klokken 21 blev smidt ned på motorvejen ved Blommenslyst.

Det fortæller vicepolitiinspektør Jørgen Andersen til TV 2/Fyn.

En knytnæve-stor genstand ramte taget på en personbil, men ingen personer kom til skade.

- Vi har en klar opfattelse af, at man ikke bare kører hen og dumper noget ud over broen, uden at man har været i området før, siger han.

Læs også: Fyns Politi spørger efter hjælp efter nyt stenkast
Gå tilbage Del
29. aug. 2018 kl. 16:34

Fyns Politi spørger efter hjælp efter nyt stenkast

Google

Fyns Politi spørger onsdag eftermiddag efter hjælp i forbindelse med stenkastet fra Ravnebjerggyden.

Fyns Politi har siden natten til onsdag efterforsket et stenkast fra Ravnebjerggyden på Fynske Motorvej E20. Nu spørger de efter hjælp fra befolkningen.

Fyns politi modtog, tirsdag klokken 21.05 en anmeldelse fra en bilist, der kørte på Fynske Motorvej. Anmelderen oplyste, at da han kørte under broen ved Ravnebjerggyden, blev der kastet en genstand fra broen, der ramte bilens tag.

- Anmeldelsen er meget konkret, og det gør, at vi rykker massivt ud til motorvejen. Nu forsøger vi så at klarlægge hændelsesforløbet, sagde vagtchef Anders Furbo Therkelsen tidligere til TV 2/Fyn.

Der er ikke tidligere blevet kastet fra Ravnebjerggyden.

Fyns Politi ønsker at tale med personer, som har opholdt sig i området vest for Ravnebjerggyden langs den nordlige del af motorvejen mellem den 25. august og den 28. august. Politiet beder om, at man ringer uanset, om man har observeret noget eller ej i forbindelse med stenkastet.

Fyns Politi vil også gerne i kontakt med bilister, der har passeret Ravnebjerggyden i tidsrummet fra klokken 20 til 22 den 28. august.

I forbindelse med politiets efterforskning var Fynske Motorvej i et par timer spærret i begge retninger. Klokken 1:30 blev der åbnet for trafikken igen både mod Sjælland og mod Jylland.

Henvendelse skal ske til Fyns politi på telefon 114 eller mail fyn@politi.dk

Samtidig fastslår vicepolitiinspektøren, at genstanden bevidst er kastet ud over motorvejsbroen.

- Vi må sige, at der ikke er noget i omstændighederne, der tyder på et uheld, fortæller Jørgen Andersen.

Derfor vil Fyns Politi fortsat gerne høre fra folk, der har været i området omkring Ravnebjerggyden helt op til en uge, inden bilen blev ramt tirsdag.

Hvem ved noget?

Siden onsdag har politiet modtaget omkring 30 henvendelser omkring Ravnebjerg-kastet. Disse oplysinger sorteres efter "meget interessante" og "uden relevans".

- Jeg vil sige, at 70 procent af henvendelserne er nogle, vi skal følge op på. Det er henvendelser om specifikke, mistænkelige personer, som man ikke mener hører til i området, og andre har ringet og sagt, de har været der, fortæller Jørgen Andersen.

Vicepolitiinspektøren har derfor også en fornemmelse af, at nogen ved noget om det nyeste kast.

- Så hvis man har et tip på en navngiven person, hører vi rigtig gerne om det.

Sikrede spor

Onsdag aften ledte politiet og hunde efter mulige spor langs motorvejen. Først var motorvejen lukket en time i vestgående retning og efterfølgende en time i østgående retning.

Læs også: Politiet vil ikke oplyse, hvad der er fundet ved fynsk motorvejsbro
Gå tilbage Del
30. aug. 2018 kl. 7:43
Fyn

Politiet vil ikke oplyse, hvad der er fundet ved fynsk motorvejsbro

Morten Grundholm
/

Det står stadig ikke klart, hvad der tirsdag aften ramte en 38-årig bilist på den Fynske Motorvej.

Fyns Politi ledte onsdag aften for anden gang på et døgn efter spor ved Fynske Motorvej efter et muligt stenkast fra en motorvejsbro tirsdag aften.

Vicepolitiinspektør Jørgen Andersen vil ikke oplyse, hvad politiet har fundet i forbindelse med undersøgelserne, eller om de har gjort politiet klogere på, hvad der tirsdag ramte en 38-årig bilist.

- Det er klart, at når vi laver sådan en søgning, finder vi altid nogle ting. Men det er ikke noget, jeg kan kommentere, siger han onsdag aften.

Det var tirsdag aften klokken 21.05, at en bilist blev ramt af en genstand ved en motorvejsbro ved Ravnebjerggyden.

Natten til onsdag fortalte vagtchef Anders Furbo Therkelsen, at det var en 38-årig mand, der anmeldte stenkastet. Det var den samme mand, der kørte bilen. Ingen mennesker kom til skade.

Politiet lukkede tirsdag aften Fynske Motorvej i nogle timer på grund af stenkastet. Onsdag aften så politiet sig så nødsaget til igen at lukke motorvejen af for at undersøge området, fortæller Jørgen Andersen.

- I går var det mørkt, og derfor vælger vi at gøre det igen. Det er også ud fra den betragtning, at vi ikke har fundet den genstand, som har ramt bilen, sagde han inden efterforskningen.

Lukningen af motorvejen var mellem afkørsel 52 og 53 og varede fra klokken 18.30 og et par timer frem. Fyns Politi efterspørger tip i sagen.

Politiet vil meget gerne tale med folk, der kørte under motorvejsbroen mellem klokken 20 og 22 tirsdag. Hvis man erindrer at have kørt over en genstand tæt ved motorvejsbroen, bedes man også ringe til politiet, lyder opfordringen. Man kan ringe til 114.

Det er to år siden, at en tysk kvinde mistede livet, fordi der fra en anden bro over Fynske Motorvej blev kastet en sten mod den bil, hun kom kørende i.

Politiet har ikke opklaret den sag, som behandles som drab.

Jørgen Andersen vil ikke fortælle TV 2/Fyn, hvor mange genstande eller hvilke der blev fundet onsdag aften. Dog vurderer han ikke, at det bliver nødvendig at sende hundene ud på endnu en snusetur i området.

- Vi har ikke planer om at skulle ud og søge mere. Vi er rimelig sikre på, at området er afsøgt 100 procent, siger vicepolitiinspektøren.

TV 2/Fyns reporter på stedet så blandt andet, at uniformerede betjente sikrede en skruetrækker og en champagneflaske, men Jørgen Andersen har ingen kommentarer til, om genstanden, der ramte bilen, er fundet.

Dit digitale aftryk

Vi bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Enkelte bruges til reklameformål. Vi klatter ikke med dine data, og du kan altid trække dit samtykke tilbage. Læs mere her.

Du kan altid ændre dine præferencer senere

Her kan du finde en oversigt over, hvilke cookies vi potentielt sætter.

Se flere detaljer om vores cookies her